1. Home »
  2. Sporturi »
  3. Pariuri sportive NBA și baschet european - strategii, analiză meci și sfaturi utile

Pariuri sportive NBA și baschet european - strategii, analiză meci și sfaturi utile

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:35:00

image Pariuri sportive NBA și baschet european - strategii, analiză meci și sfaturi utile

Pariuri sportive NBA și baschet european - descoperă cele mai bune strategii și află cum se analiează corect un meci. Avem pentru tine și sfaturi utile, o listă cu casele de pariuri online cele mai potrivite pentru pariuri pe baschet, dar și o listă cu link-uri utile către site-uri de statistici și transmisiuni live video.

Baschetul este unul dintre cele mai pariate sporturi din lume, motiv pentru care am considerat că merită să îi dedicăm un articol foarte amănunțit. Sper doar să ai răbdare să îl citești cap - coadă deoarece este foarte stufos, dar crede-mă că doar așa vei învăța cum să scoți maximul din pariurile tale pe NBA sau pe baschet european.

Joacă la pariuri sportive online pe baschet cu un super bonus de bun venit în 2022!

 

1. CÂT DE POPULAR ESTE BASCHETUL ÎN ROMÂNIA

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite, urmărite şi apreciate sporturi de echipa din lume. Acesta se defineşte prin precizia pe care trebuie s-o deţină jucătorii. Se câştigă meciul cu ajutorul punctelor acumulate din aruncările la coş din diferite poziţii. Talia înaltă pe care trebuie s-o aibă jucătorii şi calităţile fizice fac ca acest sport să nu fie la îndemâna oricui.


Când a intrat baschetul în România?

Baschetul în România a apărut în jurul anului 1920, când au fost făcute primele demonstraţii la noi în ţară, România fiind una dintre cele 8 ţări care au pus bazele construcţiei FIBA în anul 1932, alături de ţări precum Anglia, Argentina, Cehoslovacia, Grecia, Italia, Lituania, Elvetia şi Portugalia , iar prima competiţie europeană a avut loc în 1935, luând parte şi tara noastră la ea .


Performanţele baschetului românesc

Cele mai mari performanţe ale baschetului românesc au fost în anii '60. Timp de 6 ani naţionala de baschet feminin a reuşit să se claseze în primele 3 clasate la Campionatul European. În perioada următoare performanţele au scăzut şi, o dată cu ele, interesul pentru acest sport. Ultima mare performanţă a baschetului românesc fiind locul 5 la juniori masculin în anul 1991 în Canada, echipă din care au făcut parte printre alţii şi Ghiţă Mureşan sau Constantin Popa-Titi .

Pe plan mondial baschetul reprezintă o adevărată industrie, mai ales în SUA unde contractele jucătorilor de baschet sunt de ordinul zecilor de milioane de dolari pe sezon. În Europa cea mai puternică competiţie este Euroliga.


Este baschetul un sport ce câştigă teren în rândul pariorilor?

Baschetul devine printre pariorii români un sport pe care se pariază din ce în ce mai mult, asta datorită mediatizării tot mai mari şi prin transmiterea a tot mai multor partide de baschet de către casele de pariuri online. Tot mai mulţi pariori au început să joace ponturi baschet NBA şi să discute despre meciurile din această competiţie, un trend venit de pe forumurile din afara ţării. Astfel la baschet NBA-ul ocupă numărul 1 în topul ligilor pe care se pariază.

Acest sport prinde mult în rândul pariorilor români şi din pricina spectacolului oferit de jucători sub panou, unul incredibil de altfel, de cel mai înalt nivel. Casele de pariuri pe internet văzând aceste lucruri îşi diversifică din ce în ce mai mult oferta, pentru a atrage să se joace mai mult pe pariurile din acest sport şi chiar au reuşit acest lucru.

Avem tot mai multe tipuri de pariuri speciale, în special la cele 3 case de pariuri online recomandate de PariuriX.com: unibet.ro, betano.ro și betfair.ro. Acestea vă pun la dispoziţie la un meci de baschet extrem de multe opţiuni de pariere şi în plus unele dintre ele vă mai oferă şi posibilitatea de a urmări toate meciurile din NBA live video gratuit. Din această ofertă bogată orice parior de clasă medie va reuşi să obţină câştiguri mai bune, pentru că acum are şansa să-şi aleagă tipul de pariu care consideră ca are şansele cele mai mari de reuşită. Dar despre agențiile de pariuri pe internet care oferă pariuri pe baschet vom vorbi mai mult la capitolul 6.

 

A revenit baschetul în atenţia românilor?

Putem spune că baschetul a revenit din nou în prim plan şi în ţara noastră, unde competiţia este din ce în ce mai echilibrată şi interesul tot mai sporit, tot mai multe case de pariuri adăugând în ofertă competiţia internă.

În acest moment baschetul se află într-un top 3 în ceea ce priveşte sporturile pe care pariază românii, după fotbal şi tenis , însă este într-o continuă creştere datorită mediatizării tot mai mari, competiţia internă fiind transmisă de televiziuni, la fel şi competiţiile europene şi nu în ultimul rând NBA-ul, iar când ai la îndemână aceste surse de vizionare şi informare cu siguranţă nu poţi sta doar să priveşti partida, fără să şi joci ceva pe acel meci şi să simţi mai intens desfăşurarea partidei .

 

1.1 Structura unui sezon de baschet

Nu vom vorbi prea mult despre acest subiect deoarece poți găsi foarte multe informații pe internet. Așa cum sunt convins că deja știi, NBA reprezintă una dintre cele mai spectaculoase competiţii sportive din lume. Cu 30 de echipe la start care sunt poziționate pe întreg continentul nord-american, liga s-a extins rapid de la începuturile sale - 1946 - formându-se echipe noi și venind jucatori din toată lumea. Este dacă putem spune "crème de la crème" din întreaga lume a baschetului, deoarece după cum putem observa, SUA domină mereu competițiile mondiale și olimpice.

În ceea ce privește baschetul european, aș evidenția în mod deosebit campionatele din Spania, Rusia și Germania, dar și competițiile intercluburi europene Euroleague și Eurocup.

PARIAZĂ PE BASCHET EUROPEAN SAU NBA CHIAR ACUM!

 

2. CUM SE FACE ANALIZA UNUI MECI DE BASCHET

Ca în orice sport, și în baschet trebuie să ținem cont de mai mulți factori pentru a analiza un meci.  Unii factori sunt mai importanți, iar alții mai puțin importanți, iar de aceea îi vom grupa în mai multe categorii. Ne vom axa la acest punct în mod special asupra pariurilor pe NBA, pentru că realitatea este că aceasta este de departe cea mai importană competiție de baschet din lume. Însă multe din sfaturile de mai jos se pot aplica fără probleme și pe meciurile din baschetul european.


Factori de luat în considerare

  • Factorii majori: Componenţa echipelor de start, accidentaţii, stilul propriu de baschet, rezultate acasă-deplasare, bilanţul meciurilor căştigate - pierdute, statistici aprofundate, procentaje.
  • Factorii minori: Banca de rezerve, oboseala, divizia din care face parte echipa, întâlniri directe
  • Factorii indirecti: Avantajul terenului propriu, power rankingul, norocul

În mod normal toţi aceşti factori ar trebui luaţi în considerare şi după analiza lor va trebui luată o decizie finală.


Factori majori

Aceştia sunt factorii care deobicei au o foarte mare importanţă asupra rezultatului final.
 

Componenţa echipelor de start:

Întotdeauna trebuie să verificăm centrii celor două echipe de start. Spre exemplu poziţia de centru este cel mai important post în NBA. Înălţimea şi puterea, recuperările, media punctelor pe joc trebuie verificate pentru ambii centri. După aceea trebuie verificate “starurile” echipelor şi performanţele lor din ultimul timp. NBA se bazează pe “staruri” şi marketing, mereu trebuie verificat de exemplu daca un star precum Kobe Bryant a evoluat in ultima vreme la parametrii înalţi înainte de a paria pe acel joc. Alt factor important este point guardul. Cum sunt statisticile ambilor PG, pase decisive pe joc, puncte înscrise pe joc, este unul mai bun ca altul, dacă da, care este în avantaj? După ce am verificat şi atacanţii putem să avem o imagine corectă a unui meci de baschet.


Accidentaţii

Accidentările sau suspendările pot afecta decisiv forma unei echipe. De obicei accidentările se pot regăsi şi în cotă, din moment ce şi bookmakerii calculează cât valorează o accidentare în echipă. Accidentările “starurilor” pot fi supraevaluate de reacţia publicului uneori. Oricum, trebuie să avem mereu în minte că o echipă porneşte cu cinci jucători şi oricine poate fi teoretic suplinit. Accidentările afectează decizia, dar însemnătatea lor depinde de jucător şi în final de decizia pariorului.


Stilul propriu de baschet

Ce fel de baschet joacă cele două echipe? Două echipe care se apară foarte bine sunt în general egale cu “no bet” pentru pariorii profesionişti. Oricum, echipele care au o apărare bună au mereu un avantaj. În altă ordine de idei, echipele ofensive sunt în general şi imprevizibile. Fast-breakul este o armă bună, dar pentru o echipă care ştie să se şi apere. Toate ca toate, un bun parior trebuie să aibă în vedere şi stilul de joc al ambelor echipe.


Rezultatele acasă - deplasare

Acest factor este unul foarte important, ba aş putea zice unul determinant. Poţi să-ţi faci imediat o idee despre meci din rezultatele celor două echipe. Verifică rezultatele acasă ale gazdei în oglindă cu rezultatele afară ale oaspeţilor. Utilizează acest factor pentru evaluarea finală.


Bilanţul meciurilor câştigate-pierdute

NBA este o ligă în care au o mare importanţă meciurile câştigate-pierdute în analiza unui parior. Performanţa din ultimele 10 meciuri iţi poate da o optică corectă asupra echipelor. Comparaţi aceste date pentru cele două echipe şi trageţi concluziile finale.


Statistici aprofundate

Câte puncte înscrie în medie fiecare echipă? Câte primeşte? Care sunt performanţele echipei cu o altă echipă de acelaşi fel? Este diferenţa de puncte dintre cele două echipe foarte diferită de spreadul dat de casa de pariuri? Desigur, aceste statistici trebuie luate în seamă, dar să nu fiţi niciodată axaţi doar pe asta înainte de a pune pariul.

 

Procentaje

În aceeași ordine de idei ca mai sus, consultă procentajele de reușită ale aruncărilor la coș (cele de 2 și de 3 puncte), procentajul aruncărilor libere, al recuperărilor. Toate aceste lucruri le puteți găsi pe o mulțime de site-uri. Important este ca aceste informații să fie actualizate la timp pentru a vă oferi o imagine cât mai clară.

 

Factorii minori

Aceştia sunt factorii care au o mai mică importanţă în jocul de baschet.


Banca de rezerve

Aceşti jucători arată de fapt cât de tare este o echipă. În cazul în care o echipă cu un “superstar” joacă împotriva unei echipe omogene şi bine balansate, cine va câştiga? Uitaţi-vă întotdeauna pe banca de rezerve a unei formaţii, jucătorii aflaţi acolo trebuie la un moment dat să suplinească titularii atunci când aceştia obosesc.


Divizia din care face parte echipa

NBA este un campionat cu valori geografice disproporţionate. Echipele din Est nu sunt aşa de bune ca cele din Vest, de aceea este foarte important în a compara echipele cu cele din propria divizie pentru a stabili valoarea unei echipe cât mai aproape de realitate.


Oboseala

Oboseala are o valoare relativ mică în performanţa unei echipe, dar poate fi importantă în anumite împrejurimi. În NBA, pot fi des văzute echipe care joacă trei meciuri în patru nopţi. Nu este un lucru uşor şi poate afecta performanţele unor jucători. Cam câte nopţi la rând poţi cere unui “superstar” să joace la cel mai înalt nivel?

 

Întâlnirile directe

Întâlnirile directe vă pot aduce multe informații și vă puteți face o idee asupra desfășurării unei partide din baschet, în condițiile în care loturile echipelor nu s-au schimbat foarte mult. Chiar și așa, astfel de statistici pot fi irelevante, așa că tratează-le cu precauție.

Descoperă cele mai bune ponturi din baschet propuse de specialiștii PariuriX!

 

Factorii indirecţi:

Aceştia sunt factorii care trebuie să aibă un impact indirect asupra deciziei pariorului.


Avantajul terenului propriu:

Avantajul terenului propriu are un impact major în NBA. De altfel casele de pariuri utilizează acest avantaj în calculul liniilor. În general, bookmakerii dau direct 3.5 puncte de spread echipei care joacă acasă.


Power ranking-ul:

NBA anunţă în fiecare zi de luni power ranking-ul pentru săptamană care a trecut. Aceasta este o listare a performanţelor şi puterii echipelor în NBA. De altfel puteţi găsi şi clasamente alternative pe diferite site-uri de baschet. Aceste listinguri dau o imagine clară a celor 30 de echipe din NBA. Verificaţi power rankingul celor două echipe care vor juca.


Norocul:

În final ultima variabilă şi singura care nu poate fi controlată: norocul. Uneori poţi face o previziune foarte bună, evaluezi totul corect, dar în ultimele minute lucrurile iau o cu totul altă intorsatură. Nu uitaţi, norocul poate influenţa pe termen scurt, însă pe termen lung el aproape că nu mai contează dacă pariorul este atât de bun încât să bată casa de pariuri.

 

Cum punem informațiile cap la cap

Din păcate nu există o formulă magică pentru a pune toate aceste informații cap la cap. Pot fi factori care de regulă să fie neimportanți, dar la un anumit meci să devină decisiv. În pariuri sportive, nu contează doar teoria ci și practica, și doar pe ce capeți experiență vei învăța cum să ții cont de fiecare factor în parte în funcție de meci.

În cele ce urmează vom veni cu câteva sfaturi, strategii și informații utile care la rândul lor te vor ajuta să scoți mai mult din pariurile tale pe baschet, atâta timp cât sunt aplicate corect.

Deschide cont și pariază pe baschet la casa de pariuri online recomandată!

 

3. IMPORTANȚA COTELOR ÎN BASCHET

3.1 Cum profităm de oscilația cotelor

O caracteristică demnă de luat în seamă la pariurile pe baschet este cu siguranţă fluctuaţia cotelor. Baschetul este poate sportul cu cele mai multe schimbări de cote, pe parcursul unei săptămâni, zile şi chiar în timpul meciului. Tendinţa în baschet este de a paria pe handicapurile asiatice, care ajung la 4,5 puncte la meciurile între echipe apropiate valoric şi pot depăşi cu uşurinţă 20 de puncte la cele dezechilibrate. Poţi însă transforma asta în avantajul tău, iar pentru asta ai de urmat câteva sfaturi extrem de simple.

 

Plasează pariul cât mai târziu posibil

Meciurile importante, care atrag cei mai mulţi pariori sunt introduse în oferta caselor de pariuri chiar cu 5-6 zile înaintea orei de start. Mulţi pariori se grăbesc să mizeze pe favorită, în ideea că mai târziu cota va scădea. De cele mai multe ori se întâmplă exact invers, deoarece în decurs de câteva zile multe se pot întâmpla în cadrul unei echipe. Handicapurile sunt cele care variază cel mai mult şi acestea pot ajunge în favoarea ta. Poţi găsi astăzi un handicap de 14.5 puncte, care peste 48 de ore să ajungă la 10,5 puncte.

 

Informează-te despre echipe

Informaţiile noi despre echipe sunt cele care determină operatorii să modifice cotele. Oricând pot apărea accidentări importante, chiar şi la antrenamentele uşoare din ziua meciului şi astfel liniile se pot mişca foarte mult. Poţi chiar aştepta să înceapă meciul pentru a vedea echipele de start, însă asta o poţi face doar dacă pariezi la agenţiile online.

Unele echipe îşi menajează jucătorii importanţi, în funcţie de program, aşa că oferta de pariuri la începutul săptămâni nu este realistă. Sunt echipe importante din campionate mai mici, cum este şi cazul celui românesc, la care jucătorii cei mai valoroşi sunt cei străini. Se poate introduce însă pe teren doar un anumit număr de străini, iar în funcţie de selecţia antrenorului în ziua meciului cotele pot varia destul de mult.

Dacă eşti atent la toate informaţiile, poţi identifica cu uşurinţă pariuri de tipul “handicap” extrem de atractive, ale căror cote sunt în medie de 1.85. Dacă ai informaţiile corecte n-o să te sperie niciodată un pariu de acest gen pe echipa mai slabă.

 

Anticipează cu câteva zile înainte evoluţia cotelor

Agenţiile de pariuri propun oferta de pariuri pe baschet încă de la începutul săptămânii şi imediat cotele încep să oscileze. Majoritatea pariorilor sunt începători şi mizează încă din prima zi pe echipa favorită, fără o analiză în prealabil şi vor determina scăderea cotei respective. Dacă tendinţa este de scădere vizibilă, poţi aştepta până în ultimul moment când cu siguranţă vei găsi un handicap potrivit pe ”outsideri”, mai ales că marile agenţii de pariuri online îţi oferă şi handicapuri ajustabile.

Sunt site-uri specializate în pronosticuri, care trec imediat la analiza ofertei şi propun avancronici cu câteva zile înainte, iar în mod cert tendinţa de pariere va fi către ponturile indicate. Poţi anticipa astfel din timp cota cărei favorite va scădea pe parcursul săptămânii şi deci vei anticipa foarte bine momentul prielnic de pariere.

Pariurile pe ponturi din baschet sunt extrem de căutate, iar oferta caselor de pariuri online este pe măsură. Poţi face şi tu profit pe aceste meciuri, însă trebuie să ai răbdarea necesară şi să te informezi în prealabil.

Află totul despre cote la pariuri sportive: https://pariurix.com/cote-la-pariuri-sportive.html

 

3.2 Când pariem pe favorită conform cotelor

La fel ca şi în fotbal de altfel şi în baschet trebuie să ştim când să pariem pe echipa favorită. Nu există echipă de baschet care să facă un sezon perfect, numai cu victorii, şi de aceea este foarte important să ştim când să mizăm pe echipele de top.


Pariuri la începutul sezonului

Indicat este să pariem pe favoriţi la începutul campionatelor. Echipele puternice, care sunt angrenate în Euroliga sau Eurocup, vor încerca cu siguranţă să înceapă sezonul în forţă pentru a-şi ''permite'' apoi, când calendarul se aglomerează, să mai facă paşi greşiţi. De aceea credem ca în primul şi în primul rând ar trebui să mizăm pe favorite în startul de sezon. DAR ATENȚIE!  Că pot fi echipe de top care să aibă începuturi foarte oscilante dar care să își revină pe parcurs (se întâmplă de multe ori în cazul campioanelor).  De aceea cel mai bine ar fi ca în primele 2 etape să nu plasezi vreun pariu, ci doar să urmărești cu atenție competiția care te interesează pentru a vedea cum încep sezonul principalele favorite.


Atenție la jucătorii accidentați

Pariem pe echipele favorite conform cotelor doar în meciurile în care nu sunt probleme de efectiv importante. Dacă lipsesc doi jucători ''cheie'' deja acea echipă are o problemă. Trebuie să ne informăm de situaţia din rândul echipei şi s-o evităm dacă are probleme de efectiv, chiar dacă aceasta este favorită conform cotelor.

 

Pariem pe favorită când are nevoie de victorie

Mai putem paria pe echipele favorite când acestea se află sub presiune. Cum am spus și mai sus, pot fi echipe bune care încep prost sezonul, și care se trezesc cu câteva etape înainte de finalul sezonul regulat că au nevoie doar de victorii pe linie pentru a accede în play-off. Acestea vor forța și s-ar putea să își îndeplinească obiectivul mai ales că în acel moment ar putea da de multe formații care să nu mai aibă vreo miză (care să fie ori deja matematic calificate, ori matematic eliminate). În aceeași ordine de idei, evită în ultimele etape să pariezi pe o formație care a dominat sezonul regulat, pentru că de cele mai multe ori astfel de echipe o lasă mai moale pentru a pregăti play-off-ul.


Consultă rezultatele precedente și programul meciurilor viitoare

Trebuie ținut cont atunci când alegem să jucăm pe echipa favorită şi de meciul precedent, respectiv de cel următor. Dacă echipa favorită joacă sâmbătă contra unui adversar modest şi marţi întalneşte un adversar puternic atunci este posibil ca gândul jucătorilor să fie îndreptat spre acel duel de marţi. În această situaţie fie nu jucăm pe echipa favorită, fie aşteptăm să se dispute câteva minute din meci şi mizăm pe ea live, dacă jocul curge în direcţia corectă.

 

Mergem mai des pe favorite în play-off

Dacă în sezonul regulat o echipă își permite nenumărați pași greșiți, în play-off lucrurile se schimbă. De regulă echipele cotate bine pe hârtie se vor descurca bine, chiar dacă poate au ajuns în play-off de pe utlimele locuri de calificare. Dar sigur, aici diferă de la caz la caz. În orice caz, dacă o formație puternică va da de un adversar accesibil prin optimi sau sferturi, va încerca să tranșeze respectiva confruntare din cât mai puține meciuri pentru ca jucătorii să fie odihniți pentru fazele finale.


Pariem pe echipele puternice în competițiile europene

În competiţiile europene (Euroligă şi Eurocup) pariem pe echipa favorită atunci când meciul are miză pentru ea. În Euroligă de exemplu se joacă zece meciuri în prima fază a grupelor. Cu un parcurs bun în primele 6-7 jocuri o echipă îşi poate asigura prezenţa în faza următoare şi astfel este indicat să NU pariem pe ea în jocurile din final.


Pariuri după o înfrângere dureroasă

Un alt moment bun pentru a paria pe o echipă favorită este când aceasta joacă acasă dupa o înfrângere ''usturătoare'' în competiţiile europene şi întâlneşte în campionat un adversar mai modest. Cu siguranţă aceasta va dori să-şi ia revanşa în faţa fanilor şi va da totul pentru a obţine un succes cât mai concludent şi pentru a face spectacol.


Pariuri pe favorite la meciurile din NBA

La precedentele puncte ne-am axat mai degrabă pe factori generali care se aplică la orice meci de baschet indiferent de campionat, și chiar am insistat un pic pe baschetul european. Acum să vorbim un pic și de aspecte care se aplică strict pe NBA.

La meciurile din NBA trebuie avuţi în vedere şi alţi factori atunci când decideţi să mergeti pe echipa favorită. În primul rând dacă echipa favorită vine după o perioadă de 2-3 zile în care a jucat la rând împotriva unor adversari puternici trebuie să se ţină cont şi de forţa băncii. Venind dupa câteva jocuri tari într-un interval scurt de timp este foarte probabil ca antrenorul să dea mai multe minute rezervelor obişnuite.

Astfel chiar dacă la casele de pariuri o echipă este favorită pot apărea schimbări de ultimă oră pe care nu le mai puteţi evita pentru că pariul a fost deja jucat. Tot la meciurile din NBA se poate paria pe echipa favorită atunci când aceasta are un duel cu o rivală zonală, pentru că cu siguranţă jucătorii favoriţilor vor juca la capacitate maximă pentru a obţine un succes important, daca nu pentru ei (presupunând că au deja un avans considerabil în Divizie), atunci pentru suporteri.

Află de la PariuriX.com cum sunt făcute cotele la pariuri sportive!
 

4.STRATEGII DE PARIURI PE NBA ȘI ALTE COMPETIȚII BACHET


În baschet, ca și în alte sporturi, putem utiliza tot felul de strategii precum Martingale, Fibonacci, Easy Money, Kelly, Labouchere, D’Alembert și așa mai departe. Nu vom vorbi despre ele pentru că oricum se aplică aproape la fel indiferent de sport. Dacă vrei să aprofundezi acest subiect, atunci recomand să consulți următorul ghid: https://pariurix.com/pdf/cele-mai-profitabile-strategii-de-pariuri-online.pdf.

În această secțiune prefer să vorbesc despre două strategii care în variantele prezentate pot fi aplicate doar pe baschet. Prima este destinată pariurilor live și poate fi utilizată de orice parior (chiar și de cei fără prea mare experiență), în timp ce a doua este mai degrabă destinată pariorilor experimentați care știu foarte bine să analizeze un meci.

 

4.1 Strategia mizei progresive crescânde pe fiecare sfert

Strategia pe care o aplicăm este cea prezentată în ACEST ARTICOL, doar că noi o vom modifica puțin și o vom aplica în două moduri diferite: prima dată pe favoriți, și a doua oară pe outsideri.


Aplicarea strategiei pe favoriți

Să luăm o partidă a cărei favorită la victorie are o cotă de 1.15. Vei spune că această cotă este prea mică pentru a vă asuma riscuri. Noi nu dorim însă să plasăm pariuri pe echipa câştigătoare, ci pe cea care se va impune în fiecare sfert. Cota favoritei, luând exemplul prezentat, ar trebui să fie în jur de 1.4 în primul sfert, după care va scădea uşor. Foarte rar, formaţia care porneşte favorită clară la câştigarea meciului nu reuşeşte să se impună în niciun sfert. Aşadar, vom plasa o anumită sumă pe faptul că formaţia favorită va câştiga primul sfert, iar dacă pariul este pierzător, vom crește miza în așa fel încât să obținem profitul dorit inițial indiferent de sfertul în care iese pariul.

  • Formula de calcul:  ( Profitul dorit + Pierderi totale) / ( Cota eveniment – 1 )

 Să presupunem că dorim un profit de 10RON, iar cota primului pariu este de 1.40. Atunci avem:

  • 10 / (1.4-1) = 25 RON

Sfertul se termină în defavoarea echipei alese, însă nu ne vom opri aici, ci vom plasa un pariu pe al doilea sfert. De data aceasta, cota favoritei este 1.36, obiectivul nostru fiind acela de a avea un profit tot de 10RON:

  • 25 (pierderea) +10 (profitul dinainte stabilit)/ (1.36-1) = 97 lei

Dacă echipa favorită pierde şi cel de-al doilea sfert, urmăm paşii anteriori încă maxim două sferturi. După cum am spus mai sus este puţin probabil ca o echipă cu o cotă mică la victorie să nu reuşeaşcă să câştige niciun sfert. Evident, de îndată ce va câştiga un sfert, renunţăm la a mai paria pe acea partidă. Totuși trebuie să ai un buget consistent pentru a aplica această strategie pentru favoriți, pentru că așa cum vezi, mizele cresc rapid.

 

Aplicarea  strategiei pe outsideri

Să spunem însă că aveți încredere în outsideră, și considerați că va reuși să câștige măcar un sfert. Plus că pariind pe echipa care pornește cu șansa a doua, creșterea mizelor va fi mult mai lentă decât în exemplul de mai sus. Pe de altă parte cresc și șansele de a nu avea nici măcar un pariu câștigător.

Dacă adversara are o cotă de 1.4 la câştigarea primului sfert, aceasta ar trebui să aibă 2.7. De data aceasta veţi dori ca profitul să fie de 30 lei. În consecinţă, în primul sfert pariem pe outsideră:

  • 30/ (2.7-1) = 18 lei

Să spunem că favorita câştigă primul sfert. La următorul pariu plasăm:

  • 18+30/ (2.7-1) = 28 lei

Descoperă strategiile de pariuri propuse de utilizatorii PariuriX: https://pariurix.com/discutii/strategii-pariuri-sportive

 

4.2 Strategie de pariuri pe baschet bazată pe forma de moment

În fiecare sezon există anumite echipe (mai multe decât ai putea crede la prima vedere) care ajung la un moment dat să fie în formă maximă. În acel moment ele reușesc să lege mai multe victorii la rând și par a fi de neoprit. Același lucru se poate întâmpla și invers. Anumite formații, care de regulă sunt destul de bune, pot avea o cădere inexplicabilă și astfel fac mai multe meciuri slabe la rând. Nu este deloc greu să depistezi când o echipă trece prin astfel de momente, asta dacă urmărești zilnic ce se întâmplă în NBA și dacă te documentezi suficient de bine.

De exemplu să presupunem că Bucks reușește deodată să lege trei victorii la rând, având o medie de 118.3 puncte pe meci. Acesta este un aspect de care trebuie să profiți imediat, pentru că această formă bună se va încheia în viitorul apropiat.Chiar dacă echipa joacă foarte bine în acel moment, nu înseamnă că o va face şi pe termen lung. Jucătorii au atins practic un nivel psihologic ce le permite să bată formații mai bine cotate și mai bine situate în clasament. Asta înseamnă că Bucks va primi cote foarte bune pentru o eventuală victorie sau pentru un anume handicap, de pe urma cărora trebuie neapărat să profiți cât poți de mult.

Joacă la pariuri sportive online pe baschet cu un super bonus de bun venit în 2022!

Pe de altă parte, dacă statisticile ei încep să devină din ce în ce mai slabe, iar forma de moment pare că se apropie de final, atunci trebuie să te oprești imediat din pariat pe acea echipă. Să presupunem că Warriors, echipa campioană din 2015, începe foarte prost noul sezon cu trei înfrângeri pe linie. În continuare această formație va avea cote destul de mici pentru eventuale victorii, în timp ce un succes al adversarilor va fi cotat destul de bine. Astfel momentul este perfect pentru a profita de forma ei slabă și de a paria împotriva ei. Evident că mai devreme sau mai târziu ea își va reveni, iar în acel moment trebuie să te oprești din pariat pe adversarele sale.

Poate vei crede că situații precum cele descrise mai sus nu apar decât rar, dar realitatea este alta. Se întâmplă destul de des ca o echipă să treacă printr-o formă bună sau slabă, deci putem profita de pe urma acestui aspect chiar frecvent. Casele de pariuri își stabilesc strategii pe termen lung și nu se vor lăsa influențate prea tare de astfel de situații. Cum am spus și mai sus, chiar dacă o echipă foarte bună leagă trei eșecuri la rând, ea tot va fi probabil favorită în fața unei formații mai slabe pe hârtie.

Important este să fii bine documentat și să ai un pic de inspirație pentru a ști când să începi să pariezi și când să te oprești. Dacă reușești să faci acest lucru, atunci ai șanse mari să câștigi sume frumoase de bani de pe urma formei bune sau slabe a anumitor echipe.

 

5. SFATURI UTILE ATUNCI CÂND PARIEZI PE BASCHET

Plasează pariurile cu maxim câteva ore înainte de începerea meciului

Acesta este un sfat ce trebuie urmat mai ales în cazul pariurilor pe NBA. Toată analiza meciului trebuie să depindă de echipa de start folosită de antrenor, iar acest lucru nu avem cum să îl cunoaștem cu 12 ore sau cu o zi înainte de începutul meciului. De aceea și cotele în baschet oscilează foarte mult odată ce ne apropiem de startul partidei – pentru că tendințele de pariere se schimbă mult în funcție de ultimele noutăți.


Bazează-te mult pe pariurile pe linii de handicap și over

Acestea sunt cele mai importante tipuri de pariuri în baschet. Nu ne vom axa prea mult pe acest aspect deoarece avem un articol separat ce poate fi găsit aici: https://pariurix.com/tipuri-de-pariuri-din-baschet-explicate.html. Totuși trebuie evidențiat faptul că baschetul este unul din puținele sporturi unde pariurile pe câștigător meci nu sunt la fel de populare precum cele pe linii de handicap sau linii de over, pentru că acestea pot fi mult mai folositoare atât în meciuri echilibrate, cât mai ales în partide dezechilibrate. Așa că cel mai bine ar fi să înveți să faci analize bune în special pentru aceste tipuri de pariuri.


Caută pariurile de valoare

Acesta este un sfat care se aplică în orice sport, nu doar în baschet. Plasează doar acele pariuri unde consideri că probabilitatea de câștig este mai mare decât cota oferită de operator. Doar așa vei putea fi profitabil pe termen lung. Află mai multe despre pariuri de valoare


Pariază pe cele mai bune cote

Cotele oscilează mult în baschet, astfel încât pot exista diferențe mari de cote atât între două momente diferite ale zilei, cât și între două case de pariuri online. De aceea recomand să ai conturi de pariuri la mai mulți operatori și să plasezi pariul dorit pe cea mai bună cotă (am discutat mai jos despre agențiile recomandate). De asemenea urmărește constant oferta de pariuri și ultimele informații și încearcă să îți dai seama dacă cota pentru pariul dorit urmează să mai crească sau să mai scadă, pentru a găsi cel mai bun moment pentru a paria.


Urmărește cât mai multe meciuri și informează-te cât mai bine

Se pot face bani frumoși pe baschet, dar de regulă au succes doar acei pariori care urmăresc cu atenție ce se întâmplă și sunt foarte bine informați. Este greu de crezut că un parior de ocazie poate fi profitabil pe acest sport. De aceea dacă intenționezi să te axezi pe NBA sau pe o anumită competiție europeană și să joci cu regularitate pe ea, atunci recomand să o faci la modul serios.

 

6. CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU BASCHET

Case de pariuri online recomandate cu baschet

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


7. TRANSMISIUNI LIVE NBA ȘI ALTE LIGI BASCHET

În încheierea acestui articol îți voi arăta unde poți urmări live video meciurile de baschet, și unde poți găsi statistici și informații  utile.
 

Transmisiuni live video pe NBA

Unibet.ro, Betano.ro și Netbet.ro oferă transmisiuni live video în mod gratuit direct din fereastra de pariuri, singura condiție fiind aceea de a avea o balanță pozitivă a contului. Totuși nu poți urmări full screen, iar calitatea este una medie. Dacă vrei să vezi meciuri în cele mai bune condiții, atunci ai două opțiuni. Prima ar fi să te uiți pe canalele Telekom Sport, dar acestea acoperă doar o parte din meciuri.

A doua opțiune ar fi să optezi pentru un NBA League Pass, un abonament anual full costând 280RON. Dar poți opta și pentru abonamente pentru meciurile unei singure echipe, abonamente lunare, sau pentru un singur meci. Dai un ban, dar poți urmări meciurile dorite la cea mai bună calitate de pe orice calculator, dispozitiv mobil sau Smart TV.

Mai există și posibilitatea de a intra pe site-uri gratuite și de a urmări meciurile prin Flash sau Sopcast, dar transmisiunile sunt pline de reclame, calitatea lasă de dorit, iar stream-ul are delay și se poate bloca în orice moment. De menționat și că Telekom Sport transmite săptămânal câteva meciuri din NBA.


Transmisiuni live video pe alte competiții

Digi Sport acoperă meciurile din campionatul României la baschet, dar și o parte din meciurile echipelor românești angrenate în cupele europene. În ceea ce privește campionatele din alte țări, vei găsi transmisiuni live la Unibet.ro, Sportingbet.ro, Betano.ro, Netbet.ro, Betfair.ro, Efortuna.ro si Winmasters.com dar și pe diferite site-uri gratuite prin Flash / Sopcast. Dacă ești interesat de o calitate video bună la un campionat de top din Europa, atunci poți da o căutare pe Google pentru că unele competiții oferă abonamente contra-cost, exact ca și NBA.Site-uri de informații

Dacă intenționezi să pariezi pe NBA, atunci recomand următoarele site-uri, deși cu siguranță mai sunt și altele.

În ceea ce privește baschetul european, contează mult pe ce competiții te axezi. Dar recomandările mele principale ar fi:

În ceea ce privește scorurile live recomand http://www.flashscore.com/basketball.

PARIAZĂ PE BASCHET EUROPEAN SAU NBA CHIAR ACUM!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX