1. Home »
 2. Sporturi »
 3. Pariuri pe curse de câini : Ghid complet de la A la Z

Pariuri pe curse de câini : Ghid complet de la A la Z

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-15 10:25:00

image Pariuri pe curse de câini : Ghid complet de la A la Z

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre pariuri pe curse de câini: noțiuni de bază, tipuri de pariuri oferite, informații de care să te folosești atunci când analizezi o cursă, statistici etc. Mulți îți vor spune că pariurile pe ogari depind strict de noroc, iar cursele de câini sunt o simpă loterie.

Dar cu siguranță acele persoane nu s-au documentat niciodată suficient de mult încât să poată afla cum se analizează corect o astfel de cursă și cum sunt alese cele mai bune pariuri. La urma urmei orice sport pe care nu-l cunoști poate fi considerat o loterie, iar acest lucru este valabil și în cazul de față. De aceea am venit cu acest articol, el fiind destinat atât începătorilor, care n-au mai pariat vreodată pe curse de câini, cât și celor care au un pic de experiență, dar vor să-şi perfecționeze tehnicile de pariere.

PARIAZĂ PE CURSE DE OGARI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!
 

1. NOȚIUNI DE BAZĂ DESPRE CURSE DE CÂINI

Ce rasă de câini este folosită la curse și câți câini participă?

În primul rând trebuie precizat că aceste curse de câini sunt cunoscute și sub numele de curse de ogari. Aproape toate cursele de câini folosesc doar ogari fiindcă aceștia sunt cei mai potriviți pentru așa ceva. Pe site-uri în engleză astfel de curse sunut cunoscute sub numele de ”greyhound races”.

În funcție de numărul de concurenți, cursele de ogari pot fi împărțite în două categorii principale:

 • curse cu 6 câini
 • curse cu 8 câini


Care sunt aspectele de bază de care trebuie să ținem cont la analiza unei curse?

Consider că există trei factori de bază care sunt cei mai importanți:

 • distanța cursei
 • tipul cursei (A0, AA0, S1 etc)
 • tipul pistei (rapidă, udă, normală, lentă).

Mai există și alți factori ”secundari”, care și ei în anumite situații pot deveni foarte importanți. Dar detalii complete despre acest subiect găsești în capitolul ”3. Regulamente și tipuri de curse”.


Ce reprezintă opțiunea ”SP” care apare în locul cotei?

Dacă pariezi la Unibet (vezi site-ul agenției) sau la orice altă casă de pariuri online în afară de Betfair (intră pe site acum) vei vedea că la orice cursă de ogari nu sunt precizate cotele concurenților, iar în locul lor apare opțiunea ”SP”. Aceasta este prescurtarea de la ”Starting Price”, o opțiune populară nu doar la pariuri câini, ci și la pariuri pe curse de cai.

Circuitele pe care au loc cursele respective stabilesc cotele fiecărui concurent chiar înainte de începutul cursei.  Ar fi fost destul de anevoios pentru agențiile de pariuri online să ofere clienților posibilitatea de a paria doar cu câteva minute înainte de cursă, motiv pentru care ele te lasă să plasezi pariul în avans, înainte de a cunoaște cota. În momentul în care circuitele stabilesc cotele vei afla și tu care este cota concurentului tău și care este potențialul câștig.

La cursele de cai lucrurile stau un pic diferit pentru că acolo casele de pariuri online stabilesc și ele propriile cote, sau circuitele le stabilesc din timp, iar tu poți alege dacă optezi pentru cotele agenției sau pentru cele stabilite de circuit. Însă la cursele de câini trebuie să te mulțumești cu ”Starting Price” la majoritatea operatorilor licențiați care oferă pariuri pe acest sport.

Betfair.ro este o excepție pentru că acolo vorbim de un site de betting exchange, ceea ce înseamnă că poți plasa pariuri de tipul back și lay. Astfel cotele sunt stabilite în funcție de cerere și ofertă, iar ei se folosesc de acele tendințe de pariere pentru a stabili cotele inclusiv pe platforma de pariuri sportive, și nu doar pe cea de betting exchange. Totuși și la Betfair ai posibilitatea de a selecta opțiunea ”Starting Price” dacă dorești acest lucru. Vom vorbi mai mult despre acest lucru în ultima secțiune:   ”6. Case de pariuri online ce oferă pariuri pe ogari”

Oricum, și la alte agenții dacă plasezi pariurile cu doar 10-15 minute înainte de startul cursei vei vedea că cotele încep să fie afișate.

 

2. TIPURI DE PARIURI DISPONIBILE LA PARIURI PE CÂINI

La fiecare cursă de câini poți plasa pariuri pe câștigător. Atunci când adaugi un pariu în biletul tău virtual vei vedea că  în dreptul chenarului unde se completează suma de bani ai o căsuță numită ”E/W” pe care o poți bifa. Activând această opțiune vei plasa două pariuri în loc de unul. Pe lângă pariul pe câștigător, pariezi și că concurentul ales de tine iese pe primele două locuri. Astfel, dacă el nu câștigă dar iese pe locul secund tot vei lua ceva bani.

Dacă selectezi mai mulți câini de la curse diferite atunci poți plasa pariuri multiple, dar și pariuri în sistem, exact ca atunci când pariezi pe fotbal sau pe alte sporturi.


Uneori sunt oferite și alte tipuri de pariuri după cum urmează:

 • Forecast / primii 2 în ordinea exactă -  este un pariu pe care îl plasezi pe 2 concurenți, cu obiectivul de a nimeri ordinea exactă – cine termină primul și cine termină al doilea.
 • Reverse Forecast / primii 2 în orice ordine – plasezi tot un pariu pe primii 2 clasați, doar că de data aceasta ei pot termina cursa în orice ordine.
 • Tricast / primii 3 în ordinea exactă – trebuie să nimerești top3 în ordinea exactă.
 • Reverse Tricast / primii 3 în orice ordine – trebuie să nimerești top3, dar ordinea nu este importantă.

De regulă pariuri Tricast și Reverse Tricast găsim doar la curse cu 8 câini.  Am mai văzut și pariuri precum par / impar, unde se ține cont de numărul concurentului care câștigă, dar deja un astfel de pariu ajunge să țină mai mult de noroc.

 

3. REGULAMENTE ȘI TIPURI DE CURSE DE OGARI

Regulamentele și tipurile de curse diferă mult de la țară la țară. În cele ce urmează eu mă voi axa doar pe regulamentele din Marea Britanie pentru că agențiile de pe internet licențiate în România oferă doar pariuri pe curse din această țară, astfel încât nu are rost să vă încarc capul cu informații care nu vă ajută la nimic. Atunci când dai click pe o cursă de ogari pentru a paria pe ea, vei vedea afișat ceva de genul:

Ce putem afla din acest scurt text? În primul rând cursa are loc la Sunderland cu începere de la ora 13:51, dar sunt sigur că asta ai observat deja și a fost primul lucru care ți-a sărit în ochi. De fapt informațiile de mai jos sunt cel puțin la fel de importante, deși un începător nu le va da nici cea mai mică atenție. Conform acestor informații, avem o cursă de tipul A2 pe o distanță de 450 de metri. Despre aceste lucruri vom discuta în continuare.

 

3.1 Tipuri de curse de ogari în funcție de distanță

În primul rând există curse normale, fără obstacole, și curse cu obstacole. Cursele normale se împart în trei tipuri în funcție de distanța parcursă, cu precizarea că un yard este echivalentul a 0,9144 metri:

 • curse de sprint – distanță de 300 – 410 yards (curse tip ”S”)
 • curse de distanță medie – distanță de 525 – 620 yards (curse tip ”A”)
 • curse de distanță lungă – distanță de 700 – 1010 yards (curse tip ”D”)

Astfel de curse sunt cunoscute în engleză sub numele de ”graded races”. Cursele  cu obstacole se numesc ”hurdle races”, iar toate au o distanță de 300 – 575 yards (curse de tipul H).

 

3.2 Tipuri de curse de câini în funcție de nivel

În funcție de nivelul concurenților cursele normale sunt împărțite în 10-12 tipuri  (10 tipuri cele de distanță lungă și câte 12 tipuri cele de sprint și distanță medie).

 • AA0, SS0 și DD0 – sunt curse strict pentru începători, ele fiind considerate curse ”deschise”.
 • A0, S0, D0 – sunt curse ”semideschise”
 • S1, S2, S3 etc – sunt curse la care se poate participa doar pe bază de calificări și rezultate de la cursele precedente.

Astfel, dacă un concurent are rezultate slabe la categoria din care face parte el va fi retrogradat la o categorie inferioară. Dacă el are rezultate foarte bune va fi avansat la o categorie superioară.


De ce este important să cunoaștem tipul cursei pe care pariem?

Fiecare casă de pariuri care oferă pariuri pe câini precizează care sunt ultimele cinci rezultate ale fiecărui câine în parte. Evident că un începător se va lua direct după acele rezultate pentru a-și alege un favorit, ceea ce este o greșeală. Dacă un câine câștigă o cursă, el poate fi promovat la o categorie superioară. Dacă el se clasează ultimul și scoate un timp slab, poate fi trecut la o categorie inferioară. Deci în funcție de rezultatele precedente el poate avea adversari mai puternici sau mai slabi la cursa care urmează. De aceea se întâmplă destul de rar ca un concurent să obțină mai multe victorii la rând sau din contră, să se claseze pe ultimele locuri încontinuu. Nivelul se schimbă constant de la cursă la cursă, iar câștigătorul unei curse va avea o misiune mult mai grea în cursa următoare.

PARIAZĂ PE CURSE DE OGARI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

Dacă te-ai uitat de-a lungul timpului la mai multe curse de ogari probabil ai observat că de multe ori câștigătorul este decis la photo finish. Acum știi de ce se întâmplă acest lucru – pentru că mereu sunt puși într-o cursă adversari de nivel apropiat.

Dar acesta este doar un aspect. Același câine poate participa atât la curse de sprint cât și la curse de distanță medie, dar este evident că nu va fi la fel de bun la ambele tipuri. Și mai sunt și multe alte lucruri care pot influența rezultatul unei curse. De aceea, atunci când analizezi o cursă ai nevoie de acces la mai multe statistici decât furnizează agențiile de pariuri. Trebuie să vezi pe ce tip de distanțe se descurcă un anumit concurent mai bine, ce rezultate a obținut la cursele precedente și la ce nivel au fost ele obținute. Mai mult decât atât, contează și tipul pistei pe care se aleargă.


3.3 Tipuri de piste la ”greyhound races”

La cursele din Marea Britanie există patru tipuri principale de piste:

 • Pistă rapidă – este o pistă uscată unde de regulă se obțin cei mai buni timpi. De obicei vorbim de o pistă rapidă atunci când cursa are loc pe o vreme călduroasă și o umiditate foarte redusă. De aceea vara se bat de regulă cele mai multe recorduri. Pe de altă parte, și o pistă înghețată prin mijlocul iernii poate fi perfectă pentru ca un câine rapid să-și atingă potențialul maxim. La astfel de curse timpii pentru fiecare tip de cursă vor fi ajustați cu +0.40 secunde.

 • Pistă udă – ploaia poate face o pistă să fie mai rapidă, dar aici vorbim de ploi de vară care trec rapid. Dacă pista este prea îmbibată în apă atunci situația se inversează iar pista devine ceva mai lentă. De regulă câinii care obișnuiesc să alerge mai mult pe partea exterioară a circuitului vor fi avantajați.

 • Pistă normală – O suprafață normală furnizează condiții normale de desfășurare a cursei, iar astfel condițiile ar trebui să fie egale pentu toți concurenții, indiferent de stilul lor.

 • Pistă lentă – de obicei este întâlnită la curse care au loc iarna pe temperaturi scăzute și pe piste ude din cauza zăpezii. De obicei astfel de piste sunt perfecte pentru câinii care nu excelează prin viteză, dar care se descurcă foarte bine în ultima parte a cursei. Este un mediu potrivit pentru concurenții de anduranță. La astfel de curse timpii sunt ajustați cu -0.40 secunde.

Fără îndoială lungimea cursei, nivelul cursei și tipul pistei sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când plasăm pariuri pe câini. Dar sunt și alte lucruri care trebuie luate în considerare.

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre cursele de cai: https://pariurix.com/cum-se-pariaza-pe-curse-de-cai.html
 

3.4 Alte aspecte de care să ținem cont în analiza cursei de câini

Poziția de plecare

Aceasta este trasă la sorți înainte de startul cursei. Poate că ea nu pare importantă la prima vedere pentru că toate pozițiile pornesc teoretic cu șanse egale, dar statisticile arată că sunt câini care se descurcă mai bine de pe o anumită poziție decât de pe alta. De exemplu un concurent poate obține cele mai bune rezultate dacă pornește de pe primul culoar, dar să aibă rezultate mult mai slabe dacă pornește de pe culoarul al cincilea. Și că tot veni vorba de culoare, ar trebui precizat că mereu fiecare culoar va fi reprezentat prin aceeași culoare la orice cursă dintr-o anumită țară. De exemplu în Marea Britanie întotdeauna vor fi alocate următoarele culori:

 • culoar 1 – culoare roșie
 • culoar 2 – culoare albastră
 • culoar 3- culoare albă
 • culoar 4 – culoare neagră
 • culoar 5 – culoare portocalie
 • culoar 6 – alb + negru în dungi

Deci dacă vezi că un câine este îmbrăcat înainte de cursă cu o jachetă roșie, asta înseamnă că el va pleca de pe culoarul 1.


De când n-a mai alergat un câine

Evită să pariezi pe un concurent care n-au mai participat la o cursă de câteva săptămâni, chiar dacă obișnuia să obțină rezultate bune în trecut. Este foarte posibil ca acesta să fi luat o pauză din cauza unei accidentări sau a unei probleme de sănătate și să nu fie la potențial maxim.
 

Câinii mai slabi se descurcă mai greu pe o pistă udă

Statistic, un câine mai slab (aici mă refer la greutate) are probleme mai mari decât ceilalți pe o pistă pe care tocmai a plouat.
 

Urmărește comportamentul lor înainte de cursă

La unele transmisii live video ai posibilitatea de a urmări câinii un pic înainte de cursă. De regulă câinii care par mai vioi în acel moment sunt mai în formă și se vor descurca mai bine și în cursă.
 

Câinii mai slabi au probleme când pornesc de pe culoare de mijloc

Aceștia întâmpină probleme în special la primul viraj când la îngrâmădeală sunt dați la o parte de adversari mai puternici.

Desigur, mai pot fi și alte aspecte care să conteze, dar cele precizate de mine ar trebui să fie suficiente la început pentru a-ți face o idee despre cum să pariezi.

 

4. CURSE CÂINI - UNDE GĂSIM STATISTICI ȘI TRANSMISIUNI LIVE VIDEO?

Site-uri online care oferă statistici amănunțite care să ne ajute să analizăm o cursă

Mai sus am prezentat tot tipul de aspecte pe care să le iei în considerare atunci când analizezi o cursă, dar unde găsești atâtea informații? Este evident că site-urile de pariuri nu oferă decât informațiile de bază, iar acelea au mai degrabă rolul de a te încurca decât de a te ajuta, cum de altfel chiar se întâmplă în cazul statisticii ce arată ultimele cinci rezultate. Ți-am explicat mai sus de ce o astfel de statistică este irelevantă dacă este luată individual.

De exemplu site-ul www.greyhound-data.com  are o bază complexă cu tot felul de date de la cele mai populare piste de cursă din lume, dintre care nu lipsesc nici cele din Marea Britanie pe care putem paria la casele de pariuri online licențiate.

De asemenea, fiecare circuit are un site propriu unde există și o secțiune de statistici. De exemplu pista de la Crayford are un site al cărei adresă este foarte ușor de ghicit: www.crayford.com . Aici poți găsi și informații despre curse și antrenori, rezultatele obținute la trialuri, schimbări de ore și date, ghiduri pentru începători și multe altele. Cu o simplă căutare pe Google poți găsi rapid adresa oricărui alt circuit care te interesează.
 

Unde putem urmări / asculta curse de câini?

În ceea ce privește transmisiile live stream trebuie să știi că cei de la Betfair (vezi site-ul agenției) acoperă fiecare cursă în parte, dar poți urmări o cursă doar dacă pariezi pe ea. Este posibil să găsești pe internet și link-uri gratuite către diferite transmisii, dar nu mereu. Adevărul este că la curse de cai este mai ușor de găsit transmisii live video decât la cele de câini. Ar mai trebui spus că Betfair oferă și un post de radio unde poți asculta în mod gratuit comentariul audio de la orice cursă, fără a fi necesar să pariezi.  

Mai nou și Unibet.ro oferă transmisiuni live video la cursele de câini de pe anumite circuite, dar nu de pe toate. Pe lista pistelor acoperite se numără Perry Bar și Swindon.

 

5. DE CE SĂ EVIȚI PARIURILE PE CURSE VIRTUALE SAU DIN AGENȚII STRADALE

 Nu prea are rost să pariezi pe cursele virtuale de câini oferite de diferite agenții de pariuri (atât online cât și offline, nu facem diferență) pentru că acolo depinzi strict de noroc. De fapt la agențiile stradale trebuie să eviți orice tip de pariuri pe câini. Sunt astfel de agenții care oferă pariuri pe curse reale, dar care sunt înregistrări de la curse care au avut loc poate cu câțiva ani în urmă. Este evident că-i imposibil să știi de la ce cursă este de fapt acea înregistrare, cum la fel de imposibil este să analizezi o cursă în condițiile în care n-ai nicio informație legată de concurenți. Deci nu este cu nimic mai presus decât o cursă virtuală.

La începutul articolului spuneam că pariorii începători consideră că pariurile pe câini depind strict de noroc. Adevărul este că dacă faci parte din rândul pariorilor inconștienți, care pariază pe astfel de curse virtuale sau înregistrate fără să ai nicio statistică și informație relevantă la îndemână, atunci cred și eu că rezultatul stă doar la mâna destinului.

 

6. CASE DE PARIURI ONLINE CE OFERĂ PARIURI SPORTIVE PE CURSE DE CÂINI

M-am uitat peste oferta ceor mai bune case de pariuri online licențiate, și apoi și peste oferta altor 5 agenții, dar în final am găsit pariuri pe ogari la doar doi operatori de pariuri. Din fericire, ambii au servicii foarte bune, astfel încât sunt suficienți pentru a putea paria pe câini în condiții optime. De precizat că ambii oferă pariuri doar pe curse din Marea Britanie.
 

Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016)  – deschide un cont acum

Cei de la Unibet au o ofertă foarte generoasă când vine vorba de astfel de curse. Pentru a o consulta accesează Pariuri – Greyhounds. Primul lucru care îmi sare în ochi este faptul că pagina este organizată foarte bine, astfel încât poți accesa orice cursă sau tip de pariu din maxim două click-uri.

Sunt acoperite toate cursele de pe vreo 11 cirucite diferite. Zilnic sunt oferite în total pariuri pe mai bine de 100 de curse diferite, deci cu siguranță ai de unde alege fără a te plictisi. Majoritatea curselor au loc după-amiază și seara, dar sunt și câteva care încep după ora 11:00.

La Unibet (vezi site-ul agenției) vei putea paria pe cote fixe doar cu vreo 15 minute înainte de startul cursei. În rest va trebui să te mulțumești cu ”Starting Price”, dar partea bună este că ai cele mai bune cote garantate, adică cea mai mare cotă pe care concurentul ales de tine o are în orice moment înainte de startul cursei. Pe de altă parte este un pic aiurea că nu poți să știi măcar cu aproximație care va fi acea cotă. Cursele de pe cirucitele Harlow și Towcester pot fi urmărite chiar live video, ceea ce reprezintă fără îndoială un plus. 

 

Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) – deschide un cont acum

Și cei de la Betfair acoperă aceleași curse ca Unibet, dar aici beneficiezi de câteva facilități suplimentare. În primul rând vorbim de cel mai mare site de betting exchange din lume, deci era logic ca și la pariurile pe ogari să poți plasa pariuri de tipul lay / back. Acesta este un lucru important, pentru că poți paria împotriva unui concurent, deci poți plasa un pariu conform căruia acesta nu va câștiga. În Marea Britanie și în alte țări chiar se pariază foarte mult pe curse de câini, deci de regulă nu vor exista probleme cu lichiditățile.

Un alt avantaj față de agenția prezentată anterior este faptul că poți vedea cotele fiecărui concurent, dar în același timp poți selecta opțiunea ”Starting price” pentru a fi sigur că beneficiezi de cele mai bune cote.

Mai mult decât atât, cei de la Betfair (vezi site-ul agenției) oferă inclusiv transmisii live video, dar și acces la un post de radio unde poți asculta comentariul de la curse. Vor fi curse unde efectiv nu vei găsi pe net o altă transmisiune în afară de cea furnizată de Betfair. De asemenea, sunt oferite și mai multe statistici decât pe alte site-uri de pariuri. 

PARIAZĂ PE CURSE DE OGARI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX