1. Home »
  2. Fotbal »
  3. Cum să-ți dai seama până la finalul primei reprize dacă echipa pe care ai pariat pre-meci va pierde

Cum să-ți dai seama până la finalul primei reprize dacă echipa pe care ai pariat pre-meci va pierde

PariuriX
PariuriX

2021-01-04 15:46:00

image Cum să-ți dai seama până la finalul primei reprize dacă echipa pe care ai pariat pre-meci va pierde

Cum îți dai seama până la finalul primei reprize dacă echipa pe care ai pariat pre-meci va pierde? Sunt câteva elemente cheie pe care le poți monitoriza atât înainte de startul meciului, cât și în timpul lui, care îți vor da o indicație clară dacă echipa pe care ai pariat va câștiga sau nu. Eu îți voi prezenta cei mai impotanți 4 factori, iar dacă urmezi sfaturile din acest articol, atunci ar trebui să-ți poți face o părere destul de exactă până la terminarea primei reprize. 

Alege înțelept agenția de pariuri online, vezi recomandarea PariuriX.com pentru tine

 

1. PARIURI LA PAUZĂ - ARE ECHIPA UN ANTRENOR NOU?

Este un lucru bine cunoscut în fotbal: chiar dacă un antrenor nou nu poate îmbunătăți jocul echipei peste noapte, acesta ar putea obține pe termen scurt rezultate mai bune ca înainte. De obicei atunci când se schimbă banca tehnică jucătorii încearcă să se autodepășească în primele meciuri, pentru a impresiona noul tehnician, iar astfel ei vor juca cu mai multă dăruire decât o făceau înainte. Plus că intervine și factorul moral; jucătorii ar putea fi cu moralul la pământ după o serie de rezultate negative, dar venirea unui antrenor nou reprezintă un motiv bun pentru a avea din nou speranță și încredere în propriul potențial și în faptul că lucrurile vor merge înspre bine. Nu doar jucătorii vor primi noul manager cu  entuziasm, ci și spectatorii.

Interesant este că de multe ori au loc îmbunătățiri, dar doar pe termen scurt. În cele mai multe cazuri echipa se calmează după câteva meciuri și începe să aibă din nou aceleași prestații modeste pe care le avea și înainte. Desigur, asta diferă de la caz la caz. Oricum, indiferent dacă ai un sistem de pariere bazat pe diferite statistici și informații sau pur și simplu pariezi în funcție de intuiție, trebuie să ții cont de faptul că a venit un antrenor nou, iar astfel evoluțiile echipei pot fi surprinzătoare.
 

Sfat de urmat

Casele de pariuri sunt de părere că venirea unui antrenor nou va avea un efect negativ, nu unul pozitiv. Acest lucru se va reflecta uneori în cote, dar nu întotdeauna. Asta se întâmplă fiindcă parioriii au de regulă aceeași părere pe care am exprimat-o eu mai sus, și anume că un antrenor nou va avea o influență pozitivă pe termen scurt. Astfel ei vor paria pe această echipă, iar cotele ei pentru o victorie ar putea să scadă. Trebuie să înțelegi această dinamică înainte de a paria.

 

2. O ECHIPĂ PE CARE N-O DERANJEAZĂ SĂ PIARDĂ

Sunt echipe care au serii foarte lungi de rezultate negative și care câteodată nici măcar nu reușesc să marcheze un gol pentru 5-6 meciuri la rând (uneori chiar și mai mult). Desigur, astfel de situații se întâmplă cel mai des în cazul echipelor mai slabe, care n-au în componență jucători foarte buni. Acestor formații nu prea le este ”frică” să piardă, iar de multe ori ele vor ceda încă din prima repriză. Totuși, dacă ele reușesc să intre la pauză cu un rezultat de egalitate, atunci vor trage cu dinții de acea remiză până la final, pentru ca eforturile lor să nu fi fost în zadar. În schimb, dacă la pauză o astfel de echipă este deja condusă cu 0:2, iar ea n-a reușit niciodată să revină dintr-o astfel de situație, atunci probabil se va recunoaște deja înfrântă și nu va face eforturi prea mari pentru a întoarce rezultatul. În condițiile date scorul ar putea chiar să capete proporții sau cel puțin să se mențină.

Echipele complet ieșite din formă care pierd multe meciuri la rând ar putea adopta strategii destul de ciudate. Vei vedea mijlocași care trag de la 20-30 de metri în speranța că vor avea noroc sau vei vedea mingi aruncate din propria jumătate direct pe atacant, în ideea că acesta va reuși o minune. Unele echipe adoptă astfel de strategii deoarece n-au încredere în potențialul propriu și consideră că mai bine își forțează norocul decât să încerce să construiască și să combine, pentru că știu că au șanse mici să-și depășească adversarul.
 

Sfat de urmat

Casele de pariuri nu prea țin cont de aceste aspecte fiindcă nici n-au de ce. Ele pot lua în considerare strict statisticile, iar astfel văd că o echipă trece printr-o perioadă proastă și vine după multe rezultate negative la rând. Totuși, fiecare echipă iese din pasa proastă în care se află mai devreme sau mai târziu. Dacă observi o îmbunătățire în jocul echipei (chiar dacă ea tot n-a reușit încă vreun rezultat bun), atunci ai putea paria o sumă mai mică de bani pe o victorie a acesteia, mai ales că cota oferită va fi cu siguranță foarte tentantă. Mai devreme sau mai târziu ea tot trebuie să bată pe cineva și poate ai norocul de a paria exact în acel moment.

 

3. PARIURI DUPĂ PRIMA REPRIZĂ - CARE ESTE MOTIVAȚIA ECHIPEI?

Acest punct poate fi asociat cu punctul de mai sus. Sunt echipe care pierd multe meciuri la rând pentru că pur și simplu n-au motivația necesară pentru a face mai mult. Sunt pariori care țin cont foarte mult de motivația echipei, argumentul lor fiind acela că chiar dacă o echipă este mai valoroasă ca adversara, ea nu poate câștiga dacă nu-și dorește victoria suficient de mult. Desigur, nu m-aș baza pe asta, deoarece sunt multe echipe experiemntate care fac meciuri modeste și tot reușesc să câștige, fiindcă au un jucător care face diferența datorită unei sclipiri de geniu.

Motivația poate fi o armă cu două tăișuri și poate fi asociată de multe ori cu o presiune suplimentară. Un exemplu bun este echipa ASA Târgu Mureș în finalul sezonului 2014-2015 din Liga 1. O victorie pe teren propriu cu Oțelul Galați (echipă retrogradată) i-ar fi putut aduce titlul de campioană, deci motivație mai mare de atât nu poți avea. Totuși presiunea și-a spus cuvântul, iar ASA a fost învinsă, deși era clar mai motivată decât adversara. Interesant este că până în acel moment echipa mureșeană nu pierduse nici măcar un meci în fața propriilor suporteri în acea ediție de campionat.
 

Sfat de urmat

Este bine să ții cont de motivația unei echipe până la un punct, dar gândește-te dacă există posibilitatea să apară și efecte negative exact din cauza unei motivații mult prea mari. Dacă este un meci decisiv are echipa respectivă experiența necesară pentru a gestiona corect situația?

 

4. UITĂ-TE DUPĂ ANUMITE TENDINȚE CARE SE REPETĂ

De exemplu ai pariat pe o echipă că va câștiga un meci, dar nu ești chiar convins că acest lucru se va întâmpla, ținând cont că acea echipă s-a confruntat cu ceva probleme defensive în partidele trecute. Uită-te la prima repriză și vezi dacă acele probleme persistă, iar fundașii continuă să facă greșeli. Dacă jucătorii defensivi par a fi destul de siguri pe ei și nu fac greșeli, atunci poți lăsa pariul până la capăt. Dar dacă vezi că unul sau mai mulți fundași greșesc mingii simple, atunci ai putea utiliza la pauză opțiunea de cash out

Sau poate ai pariat pe o echipă că va marca minim două goluri, dar în trecut ai observat că randamentul ei depinde de evoluțiile jucătorului din spatele vârfului. Când acesta prinde o zi bună, echipa sa marchează multe goluri, dar în caz contrar nu prea reușește să înscrie. Ai putea să te vezi cum joacă acest jucător în primele 45 de minute, iar în funcție de scorul de pe tabelă și de randamentul său să iei o decizie.
 

Sfat de urmat

Depistează acele lucruri care au decis în trecut soarta anumitor meciuri și care ar putea influența și desfășurarea partidei pe care ai pariat. Urmărește dacă aceste tendințe se repetă în prima repriză a meciului, iar în funcție de acest aspect decide ce faci cu pariul tău. Îl lași până la capăt sau îl închizi? 

Alege înțelept agenția de pariuri online, vezi recomandarea PariuriX.com pentru tine


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX