1. Home »
  2. Fotbal »
  3. Pariuri live pe meciuri din fotbal – Ce iau în considerare pariorii profesioniști?

Pariuri live pe meciuri din fotbal – Ce iau în considerare pariorii profesioniști?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:47:00

image Pariuri live pe meciuri din fotbal – Ce iau în considerare pariorii profesioniști?

Pariuri live pe meciuri de fotbal - în acest articol vă voi prezenta factorii de care pariorii profesioniști ţin cont atunci când pariază pe faptul că anumite echipe vor câştiga. Găsiţi de asemenea şi mai multe informaţii utile de care, dacă le citiţi cu atenţie şi le memoraţi, vă veţi putea folosi. Articolul este destul de lung, dar sper să aveți răbdare cu el pentru că chiar se merită.

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă!

 

PARIURI LIVE PE FOTBAL - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Ce trebuie să înțelegi din start

  2. Top 3 factori de care profesioniștii țin cont

  3. Alte aspecte importante

  4. Concluzii finale

 

1. CE TREBUIE SĂ ÎNȚELEGI DESPRE PARIURILE LIVE PE FOTBAL

În acest articol ne vom concentra pe aspectele importante de care țin cont pariorii profesioniști atunci când analizează un meci de fotbal pentru pariuri live (și chiar pentru pariuri pre-meci) și pe care pariorii de ocazie tind să le neglijeze. De aceea nu vom vorbi despre lucruri de bază precum rezultate directe, forma de moment, clasamente, avantajul terenului propiu, stilul de joc etc (sau vom vorbi despre unele din ele doar dacă sunt supraevaluate de către pariorii obișnuiți).

Dacă ești în căutarea unui ghid care să te învețe cum să analizezi un meci de fotbal sau din alt sport, atunci recomand să accesezi acest link: https://pariurix.com/pdf/analiza-meci-pariuri-sportive.pdf. Iar dacă vrei să afli tot ce trebuie să știi despre pariuri live, dă un CLICK AICI.

 

2. TOP 3 FACTORI DE CARE PROFESIONIȘTII ȚIN CONT LA LIVE BETTING

Pariuri live pe fotbal - informația din interior

Vedem extrem de des tipsteri , în special cei care vând ponturi, care au informaţii din interior. Aceasta este o mare minciună! În primul rând, dacă cineva ar şti un lucru din interior de ce l-ar împărtăşi cu toată lumea? În al doilea rând, dacă cei care vând ponturi ar avea o astfel de informaţie cu siguranţă cel mai bun pas care l-ar putea face ar fi să profite de ea, să pariezi şi să câştige. De ce ar vinde pontul? Nu în ultimul rând, dacă o persoană oarecare ar deţine o astfel de informaţie cu siguranţă şi casele de pariuri ar cunoaşte-o şi ar bloca cotele.

Unii tipsteri folosesc într-adevăr informaţii din interior, dar ele nu sunt efectiv de la surse din echipe. Acesta este de fapt un mix de gândire, intuiţie şi logică. De exemplu în lumea fotbalului există mai multe moduri prin care să aflaţi aceste ponturi, dar pentru asta este nevoie în primul rând de muncă de căutare. Se pot vedea, de exemplu, postări de pe reţelele de socializare pentru a se observa în ce toane sunt anumiţi jucători. Altă alternativă este citirea declaraţiilor oficiale date de jucători, antrenori şi conducători înainte de meciuri. Astfel puteţi face anumite deducţii – cum spuneam, logică şi gândire plus intuiţia care este şi ea necesară.

Avem un articol mai amănunțit despre motivele pentru care nu ar trebui să cumparați meciuri ”fixed” de pe Facebook și din alte surse peste care puteți arunca un ochi: https://pariurix.com/de-ce-sa-nu-cumparati-meciuri-fixed-de-pe-facebook.html.
 

Cum puteţi folosi această informație

În momentul în care plasaţi pariuri pe fotbal se pot observa anumite coincidenţe sau tiparuri. Învaţă să le recunoşti şi încearcă să-ţi explici de ce s-au produs şi când pot apărea acestea din nou. Nu pariaţi doar după statistici, căutaţi să jucaţi urmărind şi alte aspecte. Câteva exemple rapide: golgheterul unei echipe s-ar putea să nu fi avut evoluţii prea bune atunci când a întâlnit adversari de un anumit profil, de exemplu în faţa echipelor care se apară cu doi închizători; sau jocul unei anumite echipe ar putea funcţiona perfect împotriva unui adversar care joacă în sistemul 4-3-3, dar la jocuri cu oponenţi ce evoluează în 4-5-1 ar putea să aibă probleme; sau un jucător foarte bun, să spunem Hazard, se poate să se descurce mult mai bine în meciurile cu echipele care atacă pentru că are spaţii, decât în partidele cu formaţii care se apără aglomerat, unde acele spaţii nu mai apar. Alte lucruri de urmărit pot avea ca punct de reper chiar şi programul echipelor. S-ar putea ca o formaţie care a câştigat ultimele meciuri jucând la distanţă de 6-7 zile să aibă probleme atunci când joacă din 3 în 3 zile.

Plasează pariruri live pe fotbal la această casă de pariuri online!

 

TIPSTERII BUNI NU IAU ÎN CONSIDERARE MARKETINGUL COTELOR

Cei care fac cotele pierd mult timp cu crearea lor. Ei iau o mulţime de aspecte în considerare, dar nu întotdeauna sistemul lor de predicţie a rezultatelor este cel mai bun. Sunt case de pariuri care destul de des fac greşeli în aprecierea şanselor unei echipe de a câştiga.

În plus, aceşti bookmakeri trebuie să ofere cote atractive pentru că altfel pariorii nu vor juca. În cazul în care văd un favorit că are 100% şanse de a câştiga ei nu-i vor oferi acestuia cota 1.00 pentru că nimeni nu va mai paria pe el.

 

Să spunem că un boomaker consideră că o echipă este mare favorită şi ar trebui să cea mai mică cotă posibilă (1.00). Casele de pariuri trebuie să-şi minimizeze pierderile scăzând cota echipei care ei cred că va câştiga, dar de asemenea trebuie să ofere o cotă atractivă pentru ca pariorii s-o joace şi concomitent să scadă şi cota pronosticului cu şanse foarte mici de reuşită. Cel mai bun exemplu în acest caz sunt marile echipe de fotbal – Barcelona, Real Madrid – pe ale căror victorii găsiţi rar cote mai mari de 1.20 – 1.25 (în meciuri cu adversare din zona inferioară a clasamentului). În mod normal – raportat la şansele de reuşită – acele cote ar fi trebuit să fie ceva mai mari, 1.35 – 1.40, dar pentru a minimiza pierderile operatorii de pariuri le scad. La fel de adevărat este că nu le vor scădea într-atât de mult (1.05 – 1.10) încât consideră ei că acea echipă are şanse de a învinge pentru că în acest caz nu s-ar mai paria pe ea. 

Pentru a afla mai multe despre cum se fac cotele la pariuri sportive, accesează acest link: https://pariurix.com/cum-sunt-facute-cotele-oferite-de-catre-agentiile-de-pariuri-sportive.html.
 

Cum puteți folosi această informație

Un tipster ştie că marketingul are un rol în privinţa modului de setare a cotelor de către casele de pariuri. Mulţi oameni judecă pariurile după cotele pe care le văd pe ecran, dar trebuie să înţelegeţi că acele cote oferite de bookmakeri nu sunt la fel de reprezentative precum par. Casele de pariuri fac cotele cât mai atractive posibil, acesta fiind un plan din marketing. Revin cu exemplul de mai sus cu Barcelona, pentru a evidenţia şi mai elocvent acest punct. Dacă Barcelona ar avea cotă 1.05 (cotă conform cu şansele) cu Granada aţi paria pe ea? Dar dacă acea cotă ar fi de 1.20 (crescută pentru marketing) o veţi juca? Sper că odată cu acest exemplu s-a înţeles cum stă treaba cu acest marketing al cotelor.

 

RECUNOAȘTEREA ANUMITOR TIPARE LA LIVE BETTING

Ideea de recunoaştere a unor tipare am menţionat-o ceva mai sus, atunci când am vorbit de informaţiile din interior. Tipsterii care se bazează foarte mult pe tipare sunt slabi, deoarece există prea multe variabile pentru a te baza pe astfel de modele. Cu toate acestea, tipsterii folosesc calităţile lor de intuire a tiparelor, precum şi tiparele statistice inteligente pentru a anticipa rezultatele.
 

Cum puteţi folosi această informație

Pe măsură ce pariaţi pe meciuri de fotbal veţi începe să recunoaşteţi anumite tipare. Nu trebuie să vă bazaţi pe ele, dar cu siguranţă trebuie să reprezinte un factor de decizie atunci când luaţi decizia de a paria. Acestea nu pot avea un rol activ în alegerea echipei pe care veţi miza, dar vă pot influenţa suma pariată.

PariuriX îți prezintă ghidul pariurilor sportive pentru începători: https://pariurix.com/pdf/ghid-pariuri-sportive-online-cadar-marius.pdf

 

3. PARIURI LIVE PE FOTBAL - ALTE ASPECTE IMPORTANTE

ANALIZE STATISTICE

Foarte mulţi tipsteri folosesc analizele statistice pentru a-i ajuta să parieze pe echipa câştigătoare a unui meci. Însă este greu de spus cu certitudine dacă aceste analize fac de fapt vreo diferenţă. Dacă veţi alege de fiecare dată echipa favorită atunci veţi avea mai mult noroc decât dacă lăsaţi analiza statistică să aleagă pronosticul în locul vostru.
 

Cum puteţi folosi această informație

Ar trebui să vă faceţi o analiză statistică proprie şi să folosiţi propriile tipare. Aveţi astfel o şansă să fiţi norocoşi şi să creaţi un tipar care va avea succes. În caz contrar nu folosiţi un astfel de model şi, în mod cert, nu cumpăraţi informaţii de la alte persoane decât dacă sunt date de bază.

 

ÎNȚELEGEȚI CĂ DATELE ISTORICE SUNT LIPSITE DE SENS

Am văzut chiar și la concursurile noastre foarte multe persoane care îşi argumentează parierea pe o echipă datorită rezultatelor înregistrate în anii precedentţi în faţa aceluiaşi oponent întâlnit în prezent. Acesta nu este un factor care să vă ajute să faceţi predicţii solide. Chiar şi datele din sezonul precedent sunt irelevante dacă vreuna sau ambele echipe au schimbat antrenorii sau dacă în formaţii au avut loc modificări majore. Tipsterii profesionişti înţeleg că datele istorice şi statisticile pot fi luate în calcul într-un număr limitat de cazuri, dar au înţeles, de asemenea, de ce astfel de date sunt, de obicei, irelevante.


Cum puteţi folosi această informație

Noi pariem într-o perioadă în care se poate întâmpla ca un jucător de fotbal poate avea o carieră minunată iar în doar câţiva ani se poate retrage, poate fi accidentat sau poate deveni pur şi simplu un jucător mediocru. Astfel datele istorice pot fi utile doar ca un punct de reper.

Care este cea mai bună agenție de pariuri sportive online pentru pariuri live? Află acum!

 

COTELE OFERITE DE BOOKMAKERI

Toţi tipsterii se vor uita să vadă care sunt cotele oferite de agenţiile de pariuri pentru echipe. Ei sunt conştienţi că peste 50% dintre casele de pariuri vor oferi cotele în mod corect. Ce mai ştiu însă tipsterii este şi că bookmakerii oferă cote greşite în fotbal mai mult decât în oricare alt sport. În mod cert pariorii iau foarte multe decizii şi raportându-se la cotele oferite de bookmakeri, dar la fel de adevărat este că aceştia din urmă pot să ofere acele cote eronat.
 

Cum puteți folosi această informație

Dacă aveţi un model de luare a deciziilor atunci ar trebui să introduceţi cotele oferite de bookmakeri în acel meci. Acestea ar trebui să vă influenţeze decizia, dar în acelaţi timp trebuie să aveţi în vedere şi că, de multe ori, acele cote sunt greşite şi s-ar putea ca datorită acestui lucru să vi se dea peste cap acel model amintit mai sus.

Apropo, dacă vreți să vedeți cum setează casele de pariuri cotele la pariuri live pe fotbal, atunci aruncați un ochi peste acest articol: https://pariurix.com/cum-seteaza-casele-de-pariuri-cotele-la-pariuri-live-pe-fotbal.html

 

STATISTICA ERORILOR PE CARE LE FAC BOOKMAKERII

Aceasta este una din zonele unde statisticile pot să vă fie de ajutor. Ţineţi însă cont că statisticile gravitează în jurul caselor de pariuri. Au fost momente în care bookmakerii au oferit cote eronate cu o frecvenţă uluitoare. De exemplu, la EURO 2004 Grecia a avut cote foarte mari pentru câştigarea trofeului şi majoritatea specialiştilor preziceau că va suferi cinci înfrângeri şi va câştiga un meci. Însă Grecia a ajuns în finală după un eşec, un egal şi patru victorii şi a câştigat trofeul în faţa Portugaliei.

 

Cum puteți folosi această informație

Puteţi face ceea ceea ce şi casele de pariuri fac şi anume să ţineţi o statistică cu greşelile acestora. Apoi folosiţi aceste informaţii pentru a vedea dacă există tipare ce pot fi exploatate. Casele de pariuri au tendinţa de a utiliza sisteme matematice şi există circumstanţe ca, în timp, sistemele lor să aibă erori într-un număr limitat de domenii. Uitaţi-vă peste tipurile de pariuri unde bookmakerii s-au înşelat într-un anumit număr de luni şi ani şi încercaţi să profitaţi mai apoi.

 

CUM IAU DECIZIILE CEILALȚI TIPSTERI

Dacă un tipster nu ştie ce pronostic să aleagă la un anumit eveniment el va aştepta pentru ca alte site-uri să publice sugestiile lor, înainte de a lua o decizie proprie finală.
 

Cum puteți folosi această informație

Nu vă uitaţi ce pronosticuri recomandă alte site-uri până când nu stabiliţi propriul pronostic. Doar după aceea vedeţi şi alte surse. Dacă vă veţi uita înainte foarte probabil opiniile voastre despre meciul în cauză s-ar putea să fie influenţate.

 

CUNOAȘTEȚI TIPSTERII DE LA CARE VĂ INFORMAȚI!

În cazul în care vă decideţi să urmaţi sfaturile altor tipsteri profesionişti atunci trebuie să ţineţi cont de această regulă. Dacă aţi luat o decizie în legătură cu un pariu şi vedeţi că alţi tipsteri sunt acord cu ea atunci trebuie să căutaţi şi să vedeţi unde aţi greşit. Trebuie să faceţi acest lucru pentru că în momentul în care şi alţii sunt de acord cu voi veţi avea un sentiment fals de siguranţă şi aţi putea creşte suma pe care o jucaţi. Aceasta este o greşeală foarte periculoasă pe care o puteţi face.

Operatorii de pariuri sunt foarte fericiţi atunci când tipsterii iau decizii greşite în masă, deoarece astfel vor câştiga ei mai mult. De aceea este imperios necesar să munciţi din greu ca să dovediţi că aţi luat o decizie eronată atunci când sunteţi de acord cu alţi tipsteri în privinţa unui pronostic. Dacă şi după ce faceţi acest research sunteţi convins că acel pariu merită jucat atunci nu pariaţi atât de mult precum vă spune intuiţia. În momentul în care mai mulţi pariori buni merg în masă pe un anumit pronostic cota acestuia va scădea.  Trebuie să mizaţi chiar o sumă mai mică de bani deoarece cota pronosticului nu va mai fi direct proporţională cu valoarea reală pe care ar fi trebuit s-o aibă!

Dacă nu știți exact ce să jucați la un anumit pronostic și vreți să vedeți care este părerea altor pariori, atunci o puteți face direct pe forumul nostru: https://pariurix.com/discutii. Dacă nu este deja un topic deschis despre meciul sau competiția care vă interesează, îl puteți deschide voi în categoria corespunzătoare.

Vrei să devii un parior profesionist care să poată trăi din această activitate? Atunci PariuriX îți arată tot ce trebuie să știi în acest ghid!

 

MODIFICĂRILE DE LINE / SPREAD LA PARIURI LIVE

Folosirea mişcărilor de linie este numită şi „urmărirea banilor” şi acesta este un studiu al modului în care se modifică cotele pe o perioadă de timp. Operatorii de pariuri oferă pariorilor o perioadă mai lungă pentru a plasa pariuri pe un meci. De foarte multe ori ele au listate jocurile cu câteva zile înainte de a se disputa. Tipsterii vor folosi modificările apărute de la prima afişare a cotelor şi până în ziua meciului pentru a ajunge la concluzii legate de echipele care vor câştiga şi care vor pierde.
 

Cum puteți folosi această informație

Nu folosiţi această informaţie mai deloc. Cei care fac cotele sunt capabili să manipuleze această mişcare a cotelor deoarece au „cheia” la o multitudine de alte informaţii, la care însă voi n-aveţi acces.

Veţi vedea că cotele s-au schimbat rapid după ce un meci a început şi vă veţi gândi că s-a pariat o sumă mare de bani pe acel pronostic, doar că aceasta este doar o parte din „poveste”. Motivele reale pentru care cotele s-au schimbat pot fi foarte complexe şi s-ar putea să n-aibă nicio legătura cu modul în care s-a pariat. Nu trebuie să presupuneţi că o schimbare importantă de linie înseamnă că o echipă are şanse mai mici sau mai mari de a câştiga.

 

NOUTĂȚI DESPRE ACCIDENTĂRI ȘI SITUAȚII NEPREVĂZUTE

La fel ca şi casele de pariuri şi tipsterii au obiceiul de a folosi informaţiile despre accidentări şi evenimentele neprevăzute atunci când iau o decizie. Cu toate acestea ele sunt elemente pe care tiparele matematice adesea nu le pot utiliza corespunzător. Din acest motiv tipsterii sunt forţaţi să analizeze informaţiile avute şi să profite de experienţa lor în domeniu.
 

Cum poți folosi această informație

Voi ar trebui să folosiţi aceste informaţii, dar modul în care o veţi face depinde de fiecare în parte. Cel mai bun sfat este să vă utilizaţi gândirea proprie şi experienţa pentru a vă da seama ce impact au accidentările şi evenimentele neaşteptate. Puteţi folosi chiar şi informaţiile avute despre jucători pentru a vă ajuta să luaţi o decizie. Dacă de exemplu ştiţi că dintr-o echipă vor lipsi cei mai duri jucători nu vă mai aşteptaţi ca ea să aibă aceeaşi răutate în joc; sau dacă ştiţi că o formaţie este foarte tehnică iar acum va juca pe un teren îmbibat cu apă, pe ploaie, n-ar fi tocmai indicat să mergeţi pe mâna ei doar pentru că este echipa mai tehnică.

Un site foarte bun pentru statistici este http://soccerkeep.com/, site care nu ar trebui să lipsească din portofoliul niciunui parior serios.  COMENTARIILE JUCĂTORILOR, ANTRENORILOR ȘI CONDUCĂTORILOR

Unii tipsteri pretind că ştiu care echipă va câştiga numai privind în ochii jucătorilor. Mulţi pariori doresc să asculte ce declară fotbaliştii, antrenorii şi conducătorii pentru a vedea dacă aceştia oferă indicii legate de şansele pe care echipa lor o are în meciul următor. Unii încearcă să-şi dea seama dacă echipa are probleme sau, în cazul în care nu există probleme, dacă jucătorii lucrează ca un tot unitar.

 

Cum puteţi folosi această informație

Ascultaţi ceea ce jucătorii, antrenorii şi managerii declară, dar nu vă bazaţi pe cuvintele lor. Oamenii care pretind că pot strânge informaţii doar privind interviuri sunt cei care încearcă să recâştige controlul asupra acestui joc de noroc – pariuri. În sensul că atunci când pariaţi practic n-aveţi nici un control asupra a ceea ce se va întâmpla, spre deosebire de exemplu de poker, şi de aceea unii oameni după ce privesc declaraţiile spun că au situaţia sub control.

Totuşi, nu neglijaţi în totalitate ceea ce spun jucătorii, antrenorii sau conducătorii, doar că trebuie să vă amintiţi de fiecare dată că puteţi afla destul de puţine de la ei atunci când vine vorba de rezultatul unui meci.

 

CUM POȚI DEFENI UN TIPSTER BINE COTAT

Există site-uri unde vă puteţi face un profil de tipster şi unde vă este afişat bilanţul pronosticurilor postate. De obicei tipsterii care au un procentaj de peste 50% vor avea cei mai mulţi clienţi (la paid picks) sau vizitatori, dacă este vorba despre un site unde este totul gratuit. Vreţi să aveţi un procentaj de peste 60%? Cu acesta veţi avea în mod cert succes pe site-urile de paid picks sau puteţi să vă creaţi propriul site unde să vindeţi ponturi.

Dacă vreţi să aveţi propriul site de ponturi şi doriţi să vă descurcaţi bine cu el atunci luaţi în considerare că dacă daţi un pont cu o cotă foarte mică şi acesta va fi câştigător atunci nu înseamnă că sunteţi un tipster bun. Ceea ce vă face un bun tipster este câştigarea unui pont în care aţi mers pe o echipă care era considerată outsider.

Puteți să vă întreceți cu alți pariori chiar în cadrul concursului Bileteul zilei de pe pariurix.com.

 

4. CONCLUZII FINALE DESPRE PARIURI LIVE PE FOTBAL

Să utilizaţi sfaturile din acest articol şi să folosiţi aceleaşi informaţii pe care tipsterii profesionişti le folosesc este o idee bună şi o să vă ajute să faceţi pariuri mai inteligente şi mai informate. Cu toate acestea, amintiţi-vă că om fiind veţi dori în mod constant să recâştigaţi controlul, iar atunci când pariaţi nu aveţi niciun control asupra rezultatului.

Să nu credeţi că analizele, intuiţia şi cercetările făcute vă ajută să câştigaţi în vreun fel controlul. Nu puteţi influenţa modul în care jocul se va dispua şi nici cu cele mai bune cercetări din lume nu veţi reuşi să plasaţi un pariu sigur. Pur şi simplu vă creşteţi doar şansele de a face o predicţie corectă!

Mai presus de toate, înainte de a începe să plăteşti tipsteri pentru ponturi daţi-vă o şansă singur. Cele mai multe dintre informaţiile de care aveţi nevoie le găsiţi pe internet.

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX