1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Pariuri pe Liga Campionilor - metoda corectă de a câştiga la pariuri

Pariuri pe Liga Campionilor - metoda corectă de a câştiga la pariuri

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:48:00

image Pariuri pe Liga Campionilor - metoda corectă de a câştiga la pariuri

Pierzi bani atunci când pariezi pe Liga Campionilor? Strategia ta nu dă roade și ai nevoie de câteva sfaturi pentru a o îmbunătăți? Atunci eşti în locul potrivit! În acest articol vom vorbi despre patru strategii de pariere pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când pariezi pe ponturi din Liga Campionilor.

Toate strategiile prezentate în acest articol sunt susținute de date statistice și fiecare punct de mai jos abordează anumite detalii despre o anumită fază a competiției sau un anumit aspect, fiecare având nevoie de o psihologie și o abordare un pic diferită. O parte dintre ele au fost testate de utilizatorii PariuriX de-a lungul timpului în forumul de discuţii despre Champions League.

IMPORTANT! Articolul ia în considerare statisticile existente la momentul la care el a ost scris (adică după etapa a 4-a din faza grupelor, sezonul 2015 / 2016), deci atunci când citești rândurile de mai jos este posibil ca anumite informații să nu mai fie de actualitate, și anumite statistici să se fi mai schimbat. Chiar și așa, aceste statistici vor reprezenta oricând un punct bun de reper.

PARIAZĂ PE LIGA CAMPIONILOR > BONUS ATRACTIV ȘI OFERTĂ BOGATĂ!


PARIURI PE LIGA CAMPIONILOR - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Marcatorii principali

 2. Echipele de top

 3. Pariurile live

 4. Prezicerea câștigătoarei Ligii Campionilor

 5. Concluzii finale

 

1. PARIURI PE GOLURI ÎN UCL - MARCATORII PRINCIPALI 

Dacă vrei să pariezi pe numărul de goluri înscrise de o echipă, de un anumit jucător sau pe diferența de scor din meci este întotdeauna o idee bună să știi care jucători au șansele cele mai mari să înscrie. Pentru a face acest lucru trebuie să vezi care jucători sunt în forma cea mai bună, care obișnuiesc să puncteze destul de des, modul în care strategia unei echipe este gândită (dacă de exemplu toate mingiile sunt aruncate pe un anumit jucător) etc. Citește știrile și urmărește meciuri pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și capacitatea de a depista potențialii marcatori. Mai jos vei găsi o listă cu cei mai buni marcatori din Liga Campionilor începând cu 1992, deși este important de notat că majoritatea sunt jucători de top în actualul sezon sau cel puțin au fost în sezoanele precedentele.

 • Cristiano Ronaldo (Manchester United FC [15], Real Madrid CF [65]) 80 (3)
 • Lionel Messi (FC Barcelona) 77
 • Raúl González (Real Madrid CF [66], FC Schalke 04 [5]) 71
 • Ruud van Nistelrooy (PSV Eindhoven [8], Manchester United FC [35], Real Madrid CF [13]) 56
 • Thierry Henry (AS Monaco FC [7], Arsenal FC [35], FC Barcelona [8]) 50
 • Andriy Shevchenko (AC Milan [29], Chelsea FC [4], FC Dynamo Kiev [15]) 48
 • Filippo Inzaghi (Juventus [17], AC Milan [29]) 46
 • Didier Drogba (Olympique de Marseille [5], Galatasaray AŞ [3], Chelsea FC [36]) 44
 • Karim Benzema (Olympique Lyonnais [12], Real Madrid CF [31]) 43 (1)
 • Zlatan Ibrahimović (AFC Ajax [6], Juventus [3], FC Internazionale Milano [6], FC Barcelona [4], AC Milan [9], Paris Saint-Germain [15]) 43

Notă:
Numerele în paranteza rotundă indică numărul de goluri înscrise în sezonul actual.
Numerele în paranteza pătrată indică numărul de goluri înscrise la echipa respectivă.
Numerele de la final indică numărul total de goluri înscrise în Liga Campionilor.

 

2. PARIURI LIGA CAMPIONILOR PE ECHIPELE DE TOP

Foarte multe echipe au evoluat în Liga Campionilor de-a lungul anilor, dar o listă cu cele mai de succes zece echipe ale turneului te vor ajuta cu siguranță să-ți faci o părere mai bună despre cele care au șanse să câștige meciurile în care sunt implicate și cele care probabil vor pierde. Dacă urmează să pariezi pe o echipă că va câștiga următorul meci trebuie să fii sigur că are atuurile necesare pentru a face acest lucru.

Exact ca și pe piața de acțiuni, rezultatele din trecut nu garantează succesul în viitor, dar cu siguranță sunt un indicator bun despre ce ne așteaptă. Luate individual, următoarele statistici nu ne ajută prea mult, ca orice altă variabilă în ecuație, dar luând în considerare și alte statistici și informații te pot ajuta să determini cel mai bun mod de a paria:

Notă: Part = Participări, M = Meciuri, V = Victorii, E = Egaluri, Î = Înfrângeri, GM = Goluri marcate, GP = Goluri primite, Pct = Puncte (2 pentru o victorie, 1 pentru un egal), GD = Goluri diferență

Trebuie să ții mereu cont de faptul că și cele mai bune echipe pierd meciuri. Să luăm de exemplu următoarele date. Deși unele din următoarele echipe faimoase dețin recordurile pentru cele mai multe victorii, ele sunt de obicei și în top 10 a echipelor cu cele mai multe remize sau înfrângeri.

Ce semnificație au aceste date?

Dacă preferi să pariezi pe câștigătorul unui meci din Liga Campionilor ai putea să eviți pariurile de tipul 1x2 și să mergi în schimb pe cele cu miză returnată în caz de egalitate (Draw No Bet). Aceasta este o idee bună mai ales în fazele superioare ale competiției și, în special, când se întâlnesc două echipe puternice. În faza grupelor poți plasa fără probleme pariuri de tipul 1x2 în favoarea unor echipe ca Real Madrid, Barcelona sau Bayern Munchen, atâta timp cât nu întâlnesc formații de nivel apropiat.

De exemplu în confruntări precum Manchester City vs Juventus sau Real Madrid vs PSG (așa cum avem în grupe în sezonul 2015/2016), este mai bine să mergi pe ideea inițială cu pariuri de tipul DNB. Vei vedea că pe termen lung această strategie îți poate aduce câștiguri consistente, mai ales dacă vei ști s-o folosești când trebuie. De asemenea poți folosi pariuri DNB și în acumulator.

Pariurile de tipul DNB (vezi aici mai multe informaţii despre acest tip de pariu) îți garantează că vei primi înapoi banii mizați în cazul în care un meci se termină indecis. Mai mult decât atât, pe un bilet cu mai multe partide o remiză va cauza pierderea întregului bilet. Desigur, va fi luată în considerare o cotă de 1.00 pentru acel pariu, dar păstrezi șanse de a câștiga ceva de pe urma biletului respectiv. Este drept că și cotele sunt mai mici la astfel de pariuri, dar și riscurile sunt reduse. Indiferent de strategia de pariuri pe care o adopți trebuie să pui în balanță atât potențialul câștig, cât și riscul asumat. Majoritatea pariorilor profesioniști sunt destul de calculați și au un plan bine structurat care ia în considerare acest aspect.

Citește acum ghidul pariorului profesionist în 4 pași: https://pariurix.com/ghidul-pariorului-profesionist-in-4-pasi.html

 

3. PARIURI LIVE PE CHAMPIONS LEAGUE

Am ajuns de mult la concluzia că pariurile live pe Liga Campionilor sunt mult mai utile în fazele superioare ale competiției. Motivul este destul de simplu: la începutul turneului au loc mult mai multe meciuri dezechilibrate, atât în tururile preliminare cât și în grupe. Totuși în primăvara Ligii Campionilor ajung doar cele mai bune formații, iar partidele ajung să fie majoritatea destul de echilibrate. Astfel avem mult mai multe meciuri disputate, cu încărcătură emoțională, imprevizibile, cu schimbări de rezultat și nu în ultimul rând, foarte atractive pentru telespectatori. Mai jos voi prezenta câteva statistici care îți pot fi de folos mai ales dacă vrei să pariezi live pe rezultatul la pauză sau pe cel final sau pe numărul de goluri înscrise în meci.


Cel mai frecvent rezultat
 • 1-1 - 282 de ori
 • 1-0 - 277 de ori
 • 2-1 - 228 de ori
 • 2-0 - 216 de ori
 • 0-0 - 205 de ori
   
Cele mai multe goluri înscrise într-un sezon
 • 449 - 2000/01
 • 442 - 1999/00
 • 431 - 2002/03
 • 393 - 2001/02
 • 368 - 2012/13
   
Cea mai mare medie de goluri/meci într-un sezon
 • 2.94 - 2012/13
 • 2.90 - 2013/14
 • 2.89 - 2014/15
 • 2.86 - 2000/01
 • 2.84 - 2010/11

Cel mai probabil scor este cel de 1:1, în condițiile în care sunt șanse de 20% să nu se marcheze nici un gol și 80% să se înscrie cel puțin o dată, luând în considerare statisticile de mai sus la baza calculelor noastre. Deci practic, ești încurajat mai degrabă să pariezi pe minim un gol în meci decât pe un rezultat de egalitate. Cu acestea fiind spuse, media de goluri/meci într-un sezon a depășit valoarea de 2.84 de cinci ori. Asta înseamnă că dacă între două echipe diferența de valoare este destul de mare, așa cum se întâmplă în unele meciuri din tururile preliminare sau chiar din grupe, nu este o idee rea să pariezi pe scoruri mari.

Este bine să iei în considerare și statisticile care arată echipele care au obiceiul de a câștiga la diferențe mari de scor, și cele care obișnuiesc să piardă categoric.
 

Echipe care au marcat cinci sau mai multe goluri într-un meci
 • 34 de echipe au marcat în 114 meciuri de cinci sau mai multe ori.
 • 15 ori FC Barcelona
 • 12 ori Real Madrid CF
 • 11 ori FC Bayern München
 • 9 ori Manchester United FC
 • 7 ori Arsenal FC
   
Echipe care au primit cinci sau mai multe goluri într-un meci
 • 58 de echipe au încasat în 114 meciuri cinci sau mai multe goluri.
 • 5 ori SK Sturm Graz
 • 5 ori RSC Anderlecht
 • 4 ori FC Basel 1893
 • 4 ori Bayer 04 Leverkusen
 • 4 ori FC Spartak Moscova
 • 4 ori Panathinaikos FC
 • 4 ori FC BATE Borisov
 • 4 ori FC Shakhtar Donetsk

Ia în considerare faptul că media actuală de goluri / meci este undeva în jurul valorii de 2.48 (238 de goluri în 96 de meciuri, față de 2.57 în sezonul precedent), care este mai mică decât valorile prezentate mai sus. Chiar și așa, media este cu mult peste valoarea de 2.00, astfel încât dacă îți alegi cu atenție partidele și pariezi că se vor marca minim două goluri, ar trebui să poți câștiga ușor ceva bani.

Când vine vorba de optimi și sferturi de finală, media poate urca până la 3.5, ceea ce înseamnă că poți încerca să plasezi pariuri pe un număr mai mare de goluri. Totuși fii atent că în semifinale și în finală sunt implicate destul de puține echipe, ceea ce face ca statisticile să difere mult de la sezon la sezon, astfel încât este greu de presupus ce se va întâmpla. Contează mult ce echipe ajung în fazele finale ale competiției. Aici este important să cunoști foarte bine formațiile implicate. Pariurile live pot fi și ele de real folos.

TOP 5 AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE LIGA CAMPIONILOR

Aceste statistici luate individual sunt indicatori buni dacă vrei să pariezi pe victorii sau înfrângeri la scor a unei anumite echipe, deși este obligatoriu să iei în considerare și adversarul  pe care acea echipă îl întâlnește. De asemenea, dacă nu ești sigur care va fi rezultatul final al meciului, dar ți-ai făcut o idee bună despre ce ar trebui să se întâmple în prima sau a doua repriză, poți lua în considerare următoarele statistici.

Acestea sunt folositoare în mod special dacă pariurile pe prima repriză nu ți-au ieșit așa cum te așteptai, dar ai o idee bună despre ce se va întâmpla în actul secund. Dacă ai dreptate, ai putea să îți recuperezi pierderile. Dar ai grijă; dacă te înșeli și în repriza secundă atunci înseamnă că ai o gaură neagră atât în strategia ta, cât și în portofel.

Pariuri over / under - Află de la PariuriX totul despre pariurile de tip peste/sub număr de goluri

 
Echipe care au înscris cinci sau mai multe goluri în prima repriză

 

Echipe care au înscris cinci sau mai multe goluri în repriza secundă

 

Cele mai multe goluri într-un meci

 

Cele mai categorice victorii

 

4. PREZICEREA CÂȘTIGĂTORULUI LIGII CAMPIONILOR

Să prezici în mod corect echipa care va câștiga Liga Campionilor nu este deloc ușor, mai ales că în noul format nici o echipă nu a fost capabilă să își apere trofeul. Dar dacă reușești să nimerești câștigătorul trofeului încă din faza grupelor, vei beneficia de cote bune. O primă strategie de pariuri pe care o poți adopta atunci când alegi un câștigător este aceea de a paria pe toți favoriții principali încă din primele tururi preliminare, pentru că în acel moment fiecare din acei favoriți ar trebui să primească cote cât de cât decente.

Chiar și pe durata grupelor dacă pariezi, și cotele tot ar trebui să fie ok. De exemplu după patru runde din grupe în sezonul 2015/2016, Barcelona și Bayern Munchen aveau fiecare cotă de 4.00 pentru câștigarea trofeului, în timp ce Real Madrid avea 6.00. Dacă ai fi pariat pe fiecare din aceste trei formații iar una din ele ar fi câștigat competiția, atunci ai fi făcut un profit garantat.

Pentru a îți face o părere cât de cât corectă despre cine ar putea câștiga competiția, te poți uita la rezultatele din grupe. Întâmplător sau nu, multe echipe care au ridicat trofeul au avut un parcurs foarte bun în faza grupelor al acelui sezon. 

Acum vezi care echipe au câștigat Liga Campionilor în ultimul deceniu. Vei observa că o mare parte din aceste formații au avut evoluții foarte bune în faza grupelor. Mai trebuie notat că în ultimii zece ani câștigătorii au venit doar din cinci țări. În 2014, s-a întâmplat pentru prima dată în istorie ca toți cei opt câștigători de grupe să ajungă în faza sferturilor de finală.

Din cele cinci forțe ale fotbalului european (Spania, Anglia, Italia, Germania, Franța), Spania pare să se fi descurcat cel mai bine în ultimii ani, în timp ce Italia se situează la polul opus. În 2014 a fost pentru a patra oară în ultimii 20 de ani când Italia nu a avut nici o echipă în sferturile de finală. În ceea ce privește echipele de club care au avut constant evoluții bune în ultima vreme, putem scoate în evidență pe Barcelona, catalanii ajungând în ultimele șapte sezoane de fiecare dată în sferturi.


Relație câștigătoare grupe - câștigătoare trofeu

Este important de notat că în ultima vreme competiția a fost de obicei câștigată de o echipă care a terminat grupa ei pe prima poziție, și uneori chiar cu șase victorii din șase meciuri. Cam același lucru poate fi spus și despre cealaltă finalistă. Hai să aruncăm un ochi asupra evoluțiilor din grupe a ultimelor cinci câștigătoare ale Ligii Campionilor:

 • 2014/2015: FC Barcelona, echipă care a câștigat grupa F cu 15 puncte
 • 2013/2014: Real Madrid, echipă care a câștigat grupa B cu 16 puncte
 • 2012/2013: FC Bayern Munchen, echipă care a terminat grupa F la egalitate de puncte cu Valencia cu câte 13 puncte fiecare.
 • 2011/2012: Chelsea, echipă care a câștigat grupa E cu 11 puncte
 • 2010/2011: Barcelona, echipă care a câștigat grupa D cu 14 puncte

Din aceste statistici este ușor de observat următoarea tendință: echipele care au ridicat trofeul Ligii Campionilor au câștigat de obicei grupele din care au făcut parte. De asemenea tot din statistici ne putem da seama că se întâmplă destul de rar ca outsiderii să treacă de faza grupelor, și chiar dacă trec, de cele mai multe ori se opresc în optimi. Vrei să afli mai multe despre outsideri în pariuri sportive? CLICK AICI!


Outsideri ajunși în faza sferturilor de finală

Mai jos poți vedea o listă cu echipele care au jucat sferturi de finală în ultimele cinci sezoane. Câți outsideri poți observa (adică echipele boldate)? De notat că multe din aceste echipe nu sunt outsideri în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă sunt echipe cu tradiție, dar care în ultimii ani nu prea au mai prins fazele finale ale competiției. 

 • 2014/2015: Club Atlético de Madrid, FC Barcelona, FC Bayern München, Juventus, AS Monaco FC, Paris Saint-Germain FC, FC Porto, Real Madrid CF
 • 2013/2014: Club Atlético de Madrid, FC Barcelona, FC Bayern München, Chelsea FC, Borussia Dortmund, Manchester United FC, Paris Saint-Germain FC, Real Madrid CF
 • 2012/2013: FC Barcelona, FC Bayern München, Borussia Dortmund, Galatasaray AS, Malaga CF, Paris Saint-Germain FC, Real Madrid CF
 • 2011/2012: APOEL FC, FC Barcelona, FC Bayern München, SL Benfica, Chelsea FC, Olympique de Marseille, AC Milan, SSC Napoli
 • 2010/2011: FC Barcelona, Chelsea FC, FC Internazionale Milano, Manchester United FC, Real Madrid CF, FC Schalke 04, FC Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur FC

Descoperă casele de pariuri online cu cea mai bună ofertă sportivă pe Liga Campionilor!
 
Ce spun statisticile

Din cele 22 de echipe listate mai sus, 14 au ajuns în această fază a competiției o singură dată din 2010/2011 și până acum. Celelalte formații au fost în top8 de cel puțin două ori, iar din rândul acestora vin și câștigătorii turneului. Asta înseamnă că 63% din echipele ajunse în sferturi sunt practic outsideri în ceea ce privește șansele la marele trofeu, celelalte opt formații fiind cele care pot avea pretenții în a câștiga UCL. Câțiva outsideri sunt printre cele mai titrate echipe din istoria UCL (FC Porto, AC Milan, etc), dar ele nu au mai fost chiar echipe de top în ultimii ani. Dacă tot pariezi pe o echipă că va câștiga trofeul, de ce nu ai paria pe una care a ajuns cel puțin în sferturi în sezonul precedent?

În aceeași ordine de idei, pariind împotriva echipelor cu cele mai proaste statistici este de asemenea destul de eficient, mai ales în grupe. Totuși ai grijă la echipe care sunt într-un progres continuu și care reușesc să își depășească constant performanțele din trecut. Este bine să eviți astfel de formații, dar pe de altă parte poate fi foarte profitabil să pariezi împotriva uneia care continuă să nu se ridice la nivelul competiției. Mai jos poți vedea o listă cu echipele care au avut cele mai slabe rezultate în grupe în ultimii ani:


5. CONCLUZII FINALE DESPRE PARIURI PE UCL

Cam acestea ar fi punctele principale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când pariezi pe Liga Campionilor. Ideea de bază este aceea că trebuie să ai două strategii diferite: una pentru faza grupelor și una pentru play-off. Nu trebuie să îți fie teamă să pariezi încă de la început pe favorite că vor câștiga trofeul, și nici nu trebuie să îți fie teamă să pariezi pe minim 1-2 goluri într-un meci. Pe de altă parte trebuie să ai grijă la echipe slab cotate care se autodepășesc, sau din contră, pe cele care evoluează sub așteptări. Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să devii un parior mai bun. Personal, eu prefer pariurile live când vine vorba de Liga Campionilor, mai ales în fazele eliminatorii atunci când adrenalina atinge cote maxime!

PARIAZĂ PE LIGA CAMPIONILOR > BONUS ATRACTIV ȘI OFERTĂ BOGATĂ!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Salvează

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX