1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Cum ne folosim de informațiile din prima repriză pentru a paria pe a doua?

Cum ne folosim de informațiile din prima repriză pentru a paria pe a doua?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:45:00

image Cum ne folosim de informațiile din prima repriză pentru a paria pe a doua?

Strategie pentru pariuri live: cum ne folosim de informațiile din prima repriză pentru a paria pe a doua? Mulți pariori preferă pariurile live pentru că le oferă mai multă adrenalină, dar și pentru că pot plasa pariuri pe viitoare evenimente în funcție de ce s-a întâmplat deja în meci. Întâmplător sau nu, cele mai multe pariuri live pe fotbal sunt plasate la pauza meciului. Nimic surprinzător aici, pentru că avem un răgaz de 15 minute să analizăm ce s-a întâmplat în prima parte a jocului și să anticipăm ce urmează să se întâmple în a doua.

JOACĂ LA PARIURI SPORTIVE ONLINE CU UN BONUS ATRACTIV!

De aceea am încercat să găsesc statistici în acest sens, și așa am dat peste un articol de pe blogul Pinnacle care analizează evoluția echipelor din Premier League din ultimele 5 sezoane luând în considerare separat, atât prima cât și cea de-a doua repriză. Am putut trage câteva concluzii interesante pe care le voi prezenta în continuare. 


Ce trebuie să știm despre pariuri live pe reprize?

Echipele sunt destul de constante pe durata celor două reprize! Analizăm 5 sezoane din Anglia Premier League, ce ar însemna un număr total de 100 de echipe (lăsăm la o parte faptul că multe echipe se repetă de 5 ori, le luăm ca entități separate). Facem o medie a numărului de puncte pe care le-ar fi câștigat dacă meciul ar fi durat doar prima repriză, și o medie a numărului de puncte dacă partida ar fi constat doar în repriza a a doua. Scădem cele două medii între ele și ajungem la rezultatele de mai jos (dacă de exemplu o echipă are o medie de 1.65 puncte / prima repriză și 1.55 puncte / a doua repriză, înseamnă că diferența e de 0.10).

 • diferență de 0.0 - 0.10 - 33 echipe
 • diferență de 0.11 - 0.25 - 33 echipe
 • diferență de 0.26 - 0.50 - 27 echipe
 • diferență mai mare de 0.50 - 7  echipe

În mod surprinzător, echipele sunt destul de constante pe durata celor două reprize. De ce zic surprinzător? Pentru că nu este obligatoriu să fie. De exemplu o echipă conduce cu 2:0 la pauză (deci implicit ar lua 3 puncte dacă meciul s-ar termina acolo). În a doua repriză poate să joace mai pragmatic și să o lase mai moale, pierzând-o cu 0:1. Practic pentru statistici înseamnă 0 puncte pentru acea repriză, chiar dacă ea  în realitate a câștigat jocul. De aceea, când vine vorba de o medie de puncte pentru prima, respectiv a doua repriză mă așteptam la o diferență mai mare între eficiența echipelor, dar chiar nu e cazul de așa ceva. Vorbim de o diferență de sub un sfert de punct la 2/3 din echipe, ceea ce poate fi o informație foarte uitlă pentru pariori. 

 

Ce informații ne pot furniza primele etape dintr-un sezon?

Am o veste și mai bună. Nu doar că echipele sunt per total constante pe durata celor două reprize, dar ele sunt și constante pe durata întregului campionat. Pe cât se poate, îți dai seama. Nu te aștepta acum nici la o liniaritate perfectă, pentru că într-un domeniu așa volatil precum pariurile sportive acest lucru este imposibil. Totuși următoarele statistici sunt destul de încurajatoare. Mai jos poți vedea diferențele dintre media de puncte în prima repriză după 10, respectiv 19 etape și întregul campionat.
 

Diferență de medie de puncte în prima repriză între primele 10 etape și întregul campionat:
 • diferență de 0.0 - 0.10 - 32 echipe
 • diferență de 0.11 - 0.25 - 33 echipe
 • diferență de 0.26 - 0.50 - 29 echipe
 • diferență mai mare de 0.50 - 6  echipe
   
Diferență de medie de puncte în prima repriză între primele 19 etape și întregul campionat:
 • diferență de 0.0 - 0.10 - 41 echipe
 • diferență de 0.11 - 0.25 - 38 echipe
 • diferență de 0.26 - 0.50 - 21 echipe
 • diferență mai mare de 0.50 - 0 echipe

Este evident că cu cât trece mai mult din sezon, cu atât este mai ușor să anticipăm ce urmează să se întâmple. Însă chiar și un sfert din campionat și este suficient să ne ofere o idee de bază pentru ceea ce ne așteaptă în restul sezonului.

 

Pariuri a doua repriză - Cum să combini teoria cu practica

Un parior serios ar trebui să țină cont de statisticile de mai sus atunci când plasează la pauza meciului pariuri pe repriza ce urmează să înceapă. Dar cred că îți dai și tu seama că între teorie și practică e cale lungă. Doar pentru că o echipă a câștigat prima repriză, nu înseamnă că va câștiga și pe a doua. Să plasezi un pariu la pauză doar pentru că cunoști niște statistici, dar tu nici să nu te uiți la respectivul meci și să vezi cum se joacă e complet greșit. 

DESCOPERĂ TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE LICENȚIATE!

Trebuie să te uiți și la cum decurge jocul, și să combini un pic ceea ce vezi cu noțiunile teoretice. Mai combini și un pic de obiectivitate cu un pic de impuls de moment (fără a pica prea mult în vreuna din cele două extreme), și poți ajunge să plasezi câteva pariuri inspirate. Ține un pic cont și de legea compensației. Dacă o formație a făcut în ultimele 3 meciuri o primă repriză excelentă, dar a jucat prost în a doua de fiecare dată, este posibil ca roata să se mai și învârtă. Sigur, există și cazuri de echipe unde pur și simplu diferență între jocul ei înainte de pauză și după pauză este una foarte mare, dar cum ai putut vedea în tabelele de mai sus, este mai degrabă vorba de excepții. 


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX