1. Home »
  2. Fotbal »
  3. Judecată, instinct, intuiție și noroc la pariuri sportive

Judecată, instinct, intuiție și noroc la pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:46:00

image Judecată, instinct, intuiție și  noroc la pariuri sportive

Pariurile live de pe telefonul mobil pot fi destul de incitante, iar faptul că poți paria în timp real de pe un dispozitiv mobil înseamnă că nu trebuie să stai neapărat în casă atunci când are loc meciul care te interesează. Acesta este un mare plus, dar tot trebuie să ne descurcăm cu problemele care apar în timpul meciului. Sunt destule momente în care pariul tău nu mai pare atât de promițător cum părea la început și cresc considerabil șansele ca acesta să fie pierdut. Sau, din contră, apar acele momente când pariul tău inițial pare mai sigur ca oricând. Ce faci în astfel de momente? Mergi pe judecată, instinct, intuiție sau noroc?

Vezi cea mai bună casă de pariuri online pentru pariuri LIVE!

În cele ce urmează voi prezenta 4 situații pe care le poți întâlni atunci când joci la pariuri live de pe telefon sau tabletă, și în care trebuie să alegi un mod în care să te comporți. Înainte de toate vin cu o mică clarificare în legătură cu diferența dintre instinct și intuiție. Pe scurt, instinctul este ceea ce-ți dictează inima, iar intuiția este ceea ce-ți spune creierul.

 

1. CE FACEM CÂND UN JUCĂTOR IMPORTANT SE ACCIDENTEAZĂ

Să presupunem că jocul este echilibrat până la un punct, moment în care un jucător foarte important de la echipa pe care ai pariat se accidentează. Ce decizie iei în această situație?
 

Judecată

Vezi ce jucător urmează să intre în locul vedetei accidentate. Se poate ridica acesta la nivelul celui ieșit sau jocul echipei tale va avea de suferit? Este bine să știi într-un astfel de moment când noul intrat a jucat ultima dată și cât de bine a făcut-o.
 

Instinct

Când jucătorul s-a accidentat care a fost reacția ta? Ai zis că gata, pariul este ca și pierdut sau nu te-a afectat prea tare? Dacă chiar te-a deranjat accidentarea lui și te aștepți la ce este mai rău, atunci poate că este mai bine să închizi pariul respectiv.
 

Intuiție

Ai mai văzut în trecut jucători importanți care s-au accidentat, iar ieșirea lor de pe teren n-a afectat jocul echipei de care aparțin în nici un fel. Astfel intuiția îți spune că același lucru se va întâmpla și acum. Dacă cotele se schimbă dramatic după accidentare, iar cota echipei tale era mai mare decât în momentul în care ai pariat pe ea, atunci poți chiar să pui un pariu suplimentar pe aceasta.
 

Noroc

Dacă cota la victorie a echipei tale a crescut pentru că agențiile de pariuri se așteaptă ca aceasta să piardă după ce a rămas fără cel mai bun jucător, ai putea merge la noroc și să plasezi un pariu suplimentar pe această echipă.
 

2. CÂND LUCRURILE ÎNCEP SĂ MEARGĂ PROST DUPĂ UN MOMENT CHEIE

Să continuăm exemplul de mai sus. Să presupunem că după ce jucătorul accidentat a fost înlocuit, echipa sa, adică cea pe care tu ai pariat, chiar începe să joace mai slab iar adversara preia din ce în ce mai mult controlul jocului. Încă nu s-a marcat, deci încă ai timp să iei o hotărâre, așa că ce faci?


Judecată

Ai pariat o sumă mare de bani pe acest meci? Poți retrage suma pariată fără a pierde prea mulți bani? Vei simți lipsa banilor dacă pariul este pierdut?


Instinct

Pune-te în locul celor de la echipa pe care ai mizat. Această accidentare te-ar afecta moral și ar afecta atât de mult jocul echipei încât să nu te poți descurca fără jucătorul schimbat? Sau ai putea trece peste acest moment fără prea mari probleme?


Intuiție

Tu ce crezi că se va întâmpla? Reușește echipa ta să se descurce și fără acel jucător sau mai bine ar fi să închizi pariul? Dacă ai mai văzut meciuri cu o astfel de desfășurare în trecut iar echipa cu probleme s-a descurcat, atunci probabil că intuiția îți va spune că scenariul se va repeta din nou.


Noroc

Nu utiliza opțiunea de cash out pentru că oricum vei pierde o parte din banii pariați inițial. Așa că mai bine mergi pe noroc și vezi ce se întâmplă, poate și echipa va avea un pic de șansă și va reuși să scoată rezultatul dorit.


3. CÂND AR TREBUI SĂ PARIEZI PE CONTRĂ

O contră este acel pariu pus împotriva pariului inițial pentru a controla pierderile sau chiar pentru a asigura un anumit profit indiferent de rezultatul final al meciului. De exemplu, ai pariat la un meci de fotbal că se va impune echipa gazdă. Să presupunem că aceasta deschide prin noroc scorul, dar jocul ei nu te convinge. În acest moment cota adversarei este suficient de bună, iar dacă pariezi pe un pronostic x2 vei face cu siguranță profit indiferent de rezultatul final al meciului. Pe de altă parte, dacă formația pe care ai pariat inițial reușește să țină de rezultat până la final, atunci profitul tău final va fi mult mai mic decât cel pe care l-ai fi avut în cazul în care nu ai fi pus contră. Ce faci în acest caz?


Judecată

Judecata îți spune că de obicei este o idee destul de idioată să pariezi live împotriva echipei pe care ai pariat inițial.


Instinct

Ce crezi că se va întâmpla mai departe? Are echipa ta forța de a reveni în joc și de a gestiona rezultatul sau simți că ea va scăpa de tot meciul din mână?


Intuiție

Dacă observi că echipa pe care ai mizat la început chiar este dominată și este doar o chestiune de timp până va fi egalată, atunci intuiția ți-ar putea spune că este mai bine să pui contră, mai ales dacă faci un profit garantat.


Noroc

Dacă te bazezi pe noroc, atunci nu vei pune pariuri suplimentare care vor duce la diminuarea posibilului profit, mai ales că echipa pe care ai pariat conduce.

 

4. AR TREBUI SĂ PUN UN PARIU SUPLIMENTAR PE O MIZĂ MARE

Să presupunem că ai pariat pe o echipă înainte de startul meciului, iar aceasta domină jocul chiar dacă n-a reușit încă să deschidă scorul. În acest moment totul merge așa cum ar trebui, iar cota pentru o victorie a echipei tale este în continuare cam aceeași ca la început. Ce faci într-o astfel de situație, plasezi un nou pariu, identic cu cel inițial, pentru a avea un câștig mai mare sau mai bine lași doar acel pariu?
 

Judecată

Atunci când ai pariat la începutul meciului, probabil ai avut argumente logice pentru care ai pariat o anumită sumă de bani. Așa că n-are rost să investești bani suplimentari în același pariu, mai ales că nimic nu este sigur încă.
 

Instinct

Cum te-ai simțit când ai văzut că echipa ta domină jocul? Ai fost surprins sau te așteptai la o astfel de desfășurare? Dacă ai fost surprins, atunci probabil n-ar trebui să plasezi un pariu suplimentar. Dar dacă totul merge conform așteptărilor inițiale, atunci instinctul îți spune să pariezi în plus.
 

Intuiție

Uită-te la cum oscilează cotele caselor de pariuri. Dacă cota echipei tale este cam aceeași ca la începutul meciului, atunci înseamnă că agențiile de pariuri nu cred că aceasta are șanse mai mari la victorie decât avea inițial. Astfel intuiția îți spune că nici tu n-ar trebui să pariezi în plus.
 

Noroc

Dacă lucrurile tot merg în favoarea ta,ce ar fi dacă ți-ai forța un pic norocul pentru a câștiga mai mulți bani?

Vezi cea mai bună casă de pariuri online pentru pariuri LIVE!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX