1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Cât de important este primul gol într-un meci de fotbal?

Cât de important este primul gol într-un meci de fotbal?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:47:00

image Cât de important este primul gol într-un meci de fotbal?

Cât de important este primul gol într-un meci de fotbal? Vorbim de un sport în care se marchează destul de puține goluri pe durata jocului, iar fiecare reușită poate cântări decisiv în deznodământul partidei. De aceea am decis astăzi să vin cu un articol care să analizeze importanța primului gol într-un meci de fotbal. În acest sens mă voi folosi de câteva date statistice furnizate de Pinnacle Sports de la ultimele 9 sezoane din Anglia Premier League. Vei vedea că pot fi remarcate câteva tipare destul de interesante ce pot fi de real ajutor pariorilor care joacă la pariuri live pe fotbal, așa că recomand să citești în continuare.

Deschide cont și joacă la agenția de pariuri online recomandată de PariuriX.com!


Cât de des câștigă o echipă după ce a deschis scorul?

În ultimele 9 sezoane din Premier League s-a întâmplat ca echipa care a marcat prima să câștige în 69% din cazuri, în timp ce 19% din partide s-au încheiat cu remize. Asta înseamnă că în 12% din cazuri echipa condusă a revenit câștigând toate cele 3 puncte puse în joc. 

Iar că tot veni vorba, pentru iubitorii de pronosticuri pauză / final, în ultimele 9 sezoane s-au înregistrat nu mai puțin de 118 de meciuri de tipul pauză / final: 1/2 sau 2/1 (adică echipa condusă la pauză să revină și să  câștige). Nu are legătură chiar cu tema articolului, dar știu că este genul de informație care vă place.


Număr de rezultate pauză/final: 1/2 sau 2/1 în ultimele 9 ediții de Premier League
 • 2018 - 2019 - 17
 • 2017 - 2018 - 18
 • 2016 - 2017 - 12
 • 2015 - 2016 - 17
 • 2014 - 2015 - 11
 • 2013 - 2014 - 14
 • 2012 - 2013 - 21
 • 2011 - 2012 - 9
 • 2010 - 2011 - 16

 

Importanța primului gol - Statistici în funcție de valoarea echipei

Dar să revenim la primul gol marcat și să facem un exercițiu interesant. Împărțim echipele pe 5 categorii în funcție de poziția ocupată la finalul campionatului (1-4, 5-8, 9-12, 13-16, 17-20). Vom lua două grafice:

 • primul arată de câte ori o categorie de echipe a câștigat, a terminat la egalitate și a pierdut când a deschis scorul.
 • al doilea arată de câte ori o categorie de echipe a pierdut, a terminat la egalitate și a câștigat după ce a fost condusă.

Apoi vom trage câteva concluzii. Din păcate aici avem statistici doar până la sezonul 2015 / 2016, dar ele sunt mai mult decât concludente.

 

Echipe care au condus

Statistici categorii echipe în meciurile în care au marcat primele:
 • 1 - 4 : 82% victorii, 12% egaluri, 6% înfrângeri. 
 • 5 - 8 : 72% victorii, 18% egaluri, 10% înfrângeri.
 • 9 - 12 : 65% victorii, 12% egaluri, 13% înfrângeri.
 • 13 - 16 : 56% victorii, 16% egaluri, 18% înfrângeri.
 • 17 - 20 : 52% victorii, 27% egaluri, 20% înfrângeri.

 

Echipe care au fost conduse:

Statistici categorii echipe în meciurile în care au încasat primul gol:
 • 1 - 4 : 27% victorii , 25% egaluri , 48% înfrângeri
 • 5 - 8: 16% victorii, 26% egaluri, 58% înfrângeri
 • 9 - 12 : 10% victorii, 20% egaluri, 70% înfrângeri
 • 13 - 16 : 8% victorii, 16% egaluri, 76% înfrângeri
 • 17 - 20 : 6% victorii, 16% egaluri, 78% înfrângeri

 

Ce informații prețioase ne oferă tabelele de mai sus?

Putem observa că statisticile sunt destul de direct proporționale în funcție de nivelul echipelor. Vei spune că e destul de logic ca, cu cât o echipă este mai bună, cu atât să aibă șanse mai mari să țină de rezultat atunci când marchează prima, sau să revină când este condusă. Așa este, dar asta nu însemna că acest lucru trebuie să se respecte și în practică. Putea de exemplu o echipă foarte bună să termine pe loc fruntaș având multe începuturi ezitante de meci și reveniri spectaculoase pe parcurs.

La fel se putea ca o echipă mai slabă să fie ceva mai pragmatică - rar să deschidă prima scorul, dar atunci când o face să țină de rezultat mai bine decât una din fața ei. Sunt scenarii realiste care ar fi dus la statistici ceva mai aleatoare, dar nu este cazul de așa ceva. Uite că de data aceasta practica este asemănătoare cu teoria. Asta este o veste bună pentru pariori pentru că în acest mod este mai ușor să anticipăm ce urmează să se întâmple după deschiderea scorului. 


Cum sunt cotele în raport cu aceste probabilități?

Cei de la Pinnacle au făcut o comparație interesantă între probabilitățile de câștig ale unui pariu de tipul 1x2 după marcarea primului gol. Pe de-o parte au luat probabilitatea reflectată de cotele oferite de ei pentru fiecare meci, și pe de altă parte au luat probabilitatea reflectată de graficele de mai sus. În tabelul următor pot fi văzute concluziile. 

De exemplu cotele oferite unei echipe din top4 să câștige după marcarea primului gol arătau o probabilitate de 72%, dar de fapt un astfel de scenariu s-a întâmplat în 75% din cazuri. Ceea ce înseamnă o diferență de 3%.

 

Cât de important este primul gol într-un meci de fotbal - concluzii finale

Informațiile din acest articol te pot ajuta să înțelegi mai bine care sunt probabilitățile ca un meci să meargă într-o anumită direcție după un gol marcat, în funcție de echipele care se întâlnesc. Ia în considerare faptul că pot interveni și alți factori care nu au fost luați în considerre în acest articol: avantajul terenului propriu, perioada în care are loc meciul (o echipă aflată în ”foame” de puncte prin a doua parte a sezonului își va asuma mai multe riscuri după un gol încasat decât ar face-o în primele etape) și așa mai departe.

Ultima parte a articolului te poate ajuta și să vezi cât de corecte sunt cotele oferite de casele de pariuri în raport cu probabilitatea reală de câștig, pentru a îți fi mai ușor să depistezi pariuri de valoare. Dar nu uita, nu este obligatoriu ca aceleași tendințe să se repete de la meci la meci, și nici de la agenție la agenție, așa că nu îi da acestei statistici mai multă importanță decât merită.

Tu pariezi live după ce se marchează un gol? De regulă pe cine (echipa condusă, remiză sau echipa care conduce) și de ce? Care sunt argumentele tale? Chiar sunt curios să aflu părerea ta!

DESCOPERĂ TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX