1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Primele 6 etape din sezon - în ce măsură ne ajută ele să anticipăm clasamentul final?

Primele 6 etape din sezon - în ce măsură ne ajută ele să anticipăm clasamentul final?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:47:00

image Primele 6 etape din sezon - în ce măsură ne ajută ele să anticipăm clasamentul final?

Cât de importante sunt primele 6 etape dintr-un sezon competițional în fotbal? Îți voi arăta în cele ce urmează, analizând statisticile din sezoanele precedente din Premier League!  Atenție, articolul a fost scris în vara lui 2017 și se bazează pe statisticile valabile până în acel moment, dar încă poate reprezenta un punct bun de reper și pentru sezonul 2019 / 2020!

Pariază pe debutul noului sezon competițional la agenția recomandată!

 

Cât de relevante sunt rezultatele începutului de campionat?

E vară,  toarte campionatele importante ale Europei sunt întrerupte, iar acum așteptăm startul unui nou sezon competițional. Este o regulă veche în pariuri sportive care spune că este bine să evităm să pariem pe primele etape ale unui nou campionat.

Sau măcar să fim precauți cu pariurile jucate, și asta pentru că de obicei debutul de sezon oferă multe surprize. Și nu doar că oferă surprize, dar echipele vin după o perioadă fără meciuri oficiale în care au schimbat jucători, antrenori și în unele cazuri chiar și stadionul pe care joacă. Deci nu știm exact la ce să ne așteptăm. Se spune că primele etape din campionat pot reprezenta un punct bun de reper pentru a ști ce ne așteaptă în continuare. Dar stau lucrurile chiar așa? Nu putem afla decât făcând o analiză a anilor anteriori!

De aceea în cele ce urmează ne vom concentra pe Premier League și vom vedea dacă primele 6 etape din sezoanele anterioare au oferit sau nu pariorilor informații importante care i-ar fi putut ajuta să depisteze campioana, echipele care vor ajunge în cupele europene, sau cele care vor retrograda. Pozele și informațiile statistice din articol au fost preluate de pe blogul pinnacle.com.

 

Statistici Premier League din ultimele 3 ediții de campionat

Mai jos poți găsi statistici din sezoanele 2014 - 2015, 2015 - 2016 și 2016 - 2017. PPG vine de la ”points per game”, ceea ce înseamnă că în respectivele coloane vei găsi media de puncte a fiecărei echipe după 6, respectiv 38 de etape. Așa cum se poate vedea, tabelele arată exact cum au arătat clasamentele după 6 etape, dar și la finalul campionatului, plus oscilația fiecărei echipe între aceste două momente.
 

2016 - 2017

 

2015  - 2016

 

2014 - 2015


Câteva statistici interesante ce pot fi observate din tabele

 • Deși Manchester City a început excelent două din cele trei sezoane, a terminat campionatul doar pe locurile 5, respectiv 3.
 • În 2016 și 2017 campioanele din Premier League (Leicester, respectiv Chelsea) au fost doar pe locurile 8, respectiv 4 după 6 runde.
 • În aceste 3 sezoane, cea mai dramatică scădere a fost cea suferită de Aston Villa în sezonul 2014 - 2015, când a picat de pe locul 6 până pe 17. La polul opus, putem scoate în evidență ascensiunea lui Southampton în sezonul 2015 - 2016, când a urcat de pe locul 16 până pe 6.
 • Nici o echipă mai jos de locul 9 după 6 meciuri nu a reușit să termine sezonul în top 4.
 • Nici una din echipele retrogradate în ultimii 3 ani nu a fost mai sus de locul 11 la finalul primelor 6 etape. De fapt din cele 9 echipe picate în aceste 3 sezoane, doar două s-au situat mai sus de locul 16 după 6 meciuri.

Descoperă cele mai bune pronosticuri Premier League propuse de specialiștii PariuriX!


Statistici interesante luând în considerare ultimele 22 de sezoane

Dar hai să vorbim și despre câteva statistici interesante ce pot fi găsite analizând istoria mult mai lungă a primei ligi engleze. Mai exact, ne concentrăm pe toate sezoanele din noul format competițional (cel cu 20 de echipe și 38 de runde)

 • De când sezonul cu 38 de etape a fost introdus în Premier League (1995 -  1996), în doar 3 rânduri s-a întâmplat ca viitoarea campioană să fie clasată mai jos de locul 4 la finalul primelor 6 etape.
  • 2002 / 2003 Manchester United - de pe locul 10 pe 1
  • 2013 / 2014 Manchester City - de pe locul 7 pe 1
  • 2016 / 2017 Chelsea - de pe 8 pe 1.
  • De scos în evidență fapul că Leicester, cea mai surprinzătoare campioană din istoria Premier League, a respectat tiparul fiind în sezonul 2005 / 2016 pe locul 4 după 6 partide.
 • În 21 din ultimele 22 de sezoane, cel puțin una din echipele situate pe ultimele 3 locuri la finalul etapei a 6-a a retrogradat. De asemenea, în 10 din ultimele 22 de sezoane cel puțin 2 din cele 3 echipe aflate în coada clasamentului după 6 meciuri au picat în Championship. Aceste statistici arată cât de greu este pentru echipele care au un început prost să își mai revină pe parcurs. 


Ce concluzii putem trage?

Rezultatele din primele 6 etape pot fi, într-o anumită măsură, un punct bun de reper. Ne arată ce echipe se vor bate la locurile fruntașe, și care se vor lupta pentru evitarea retrogradării. Sunt mai degrabă excepții acele situații în care o formație îți revine spectaculos după un start slab de campionat, sau din contră, pică inexplicabil pe parcurs. Ele însă există.

Totuși, dacă o formație slab cotată începe puternic sezonul, nu porni din start pe premiza că va ceda ulterior. Leicester în sezonul 2015/2016 este cel mai bun exemplu în acest sens. Bine, asta nu înseamnă că orice outisder cu start bun va face furori mai departe, dar nici nu trebuie să o vezi ca victimă sigură pe parcurs. Fii precaut, e cel mai bine.

Istoria recentă ne arată că primele meciuri din sezon nu sunt neapărat un punct de reper bun în ceea ce privește viitoarea campioană, dar ne poate da o idee despre echipele care urmează să se bată la primele locuri. Pe de altă parte, de regulă echipele retrogradate au fost destul de constante pe durata sezonului, dar dintr-un punct negativ de vedere. Cine a început prost, de regulă a sfârșit la fel de prost.

Repet, aceste statistici sunt relevante doar până la un punct. Nu ne vor putea ajuta să depistăm ”ponturi minune”. Trebuie să mai ții cont și de ce adversari are o echipă în primele etape, și asta e important. 

Pariază pe Premier League la agenția de pariuri recomandată de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX