1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Factori ce afectează numărul de goluri într-un meci de fotbal!

Factori ce afectează numărul de goluri într-un meci de fotbal!

PariuriX
PariuriX

2021-01-04 15:44:00

image Factori ce afectează numărul de goluri într-un meci de fotbal!

Piața pariurilor de tip under/ over este una dintre cele mai active în ultima perioadă, în sensul în care tot mai mulți jucători preferă acest gen de pariuri în detrimentul celor care au menirea de a stabili câștigătoarea meciului. Fotbalul a devenit foarte imprevizibil, fapt pentru care a și fost nevoie de o oarecare schimbare de optică, în condițiile în care, este drept, nu de puține ori ne găsim în situația de a opta pentru una dintre variantele "under" sau "over" în lipsă de altceva tentant în ofertă.

Click aici pentru a paria pe numărul de goluri la casa de pariuri online preferată de români!

Pentru a ilustra cât mai fidel ceea ce avem de spus în cadrul acestui articol, vom lua drept exemplu fotbalul englezesc, acolo unde se joacă, probabil, și cele mai mari sume de bani. Atât din punct de vedere al investițiilor în fotbal, cât și al pariurilor ce sunt efectuate zilnic pe meciurile din cadrul Premier League, FA Cup, Capital One Cup, dar și pe celelalte competiții din eșaloanele inferioare ale Marii Britanii. 

 

PARIURI PE GOLURI ÎN MECI - CE VEI GĂSI ÎN ARTICOL

 1. Situația din FA Cup
  1.1 Particularitățile unui meci de cupă

 2. Situația din Premier League
  2.1 Particularitățile unui meci de campionat

 3. Condițiile de disputare a unui meci
  3.1 Atenție la tiul de meci și momentul disputării lui

 

1. PARIURI PE NUMĂRUL DE GOLURI ÎN FA CUP

Să ne concentrăm pe FA Cup, una dintre cele mai prestigioase competiții din Marea Britanie. Această aduce la start echipe din toate eșaloanele fotbalului englez și, prin urmare, an de an, asistăm la foarte multe surprize. Din punct de vedere statistic, în primele etape ale FA Cup se înscriu foarte multe goluri, urmând ca acest număr să scadă în mod exponențial pe moment ce avansăm în competiție. Miza crește văzând cu ochii, iar echipele vor evolua ceva mai precaut, simțind în același timp că se apropie serios de posibilitatea de a pune mâna pe marele trofeu pus în joc.

Numărul mare de goluri înscrise poate veni și ca urmare a criteriilor de departajare folosite în cadrul FA Cup. Înainte de toate, FA Cup este o competiție de tip "knockout" (KO). Acest lucru înseamnă în mod automat că, atunci când asistăm la deschiderea scorului într-un meci, cealaltă echipă va fi obligată să egaleze cât mai rapid pentru a păstra șanse reale la accederea în următoarea fază a întrecerii. La fel, forțând în atac, aceasta lasă destul de multe spații libere în apărare, spaţii de care poate profita adversarul. Și, după cum spuneam, odată cu apropierea de jackpot, echipele care au ajuns în faza sferturilor de finală sau a semifinalelor, spre exemplu, nu mai sunt dispuse să riște atât de mult, preferând să practice un joc ce are la bază greșeala adversarului. 

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre pariurile over / under 2.5 goluri!


1.1 Particularități a unui meci de cupă

Pariorii ar trebui să fie în cunoștință de cauză cu privire la faptul că rezultatele înregistrate în cadrul acestor competiții (Cupă, în mod special) sunt determinate de o varietate de cauze. Statistica FA Cup prevede o medie de aproape trei goluri în primele runde ale competiției. Aceasta scade direct proporțional odată cu ajungerea în fazele superioare. În ultimul act, media golurilor înscrise în ultimele 20 de sezoane s-a apropiat vertiginos de cifra "2". 

Un alt aspect important ce dă naștere acelor scoruri de "maidan" îl constituie și natura echipelor ce-și fac intrarea în FA Cup în stagiile timpurii. Vorbim aici în mod special despre echipe de amatori și, în cel mai bun caz, de jucători semiprofesionisti. Și atunci când o astfel de echipă se "ciocnește" de una mai răsărită, în general rezultatul e știut înainte de primul fluier al arbitrului. Devine doar o problemă de scor (și de goluri înscrise, dacă tot suntem la acest capitol) modul în care se va impune favorita.
 

2. PARIURI PE GOLURI ÎN PREMIER LEAGUE

Ținând cont de ultima observație, ne mutăm atenția spre Premier League, o competiție mult mai echilibrată, în care media numărului golurilor înscrise per meci a fost relativ constantă în ultimii ani. Sunt, așadar șanse din ce în ce mai mici să asistăm la partide dezechilibrate. Sau, dacă doriți, vom urmări meciuri dezechilibrate din ce în ce mai rar și aproape niciodată de nivelul celor menționate anterior. Aici, toate cluburile activează în regim profesionist, având la bază bugete colosale. 

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

În Premier League, spre exemplu, tot statistic, șansele unei candidate la lupta pentru salvarea de la retrogradare sunt de aproximativ 5%  pentru a se impune pe terenul unei formații care vizează câștigarea titlului în respectivul an. Astfel de partide au o medie de aproximativ 3.5 goluri per meci în ultimele 10 sezoane de English Premier League, cu mențiunea că în jur de 65% dintre acestea s-au încheiat cu un total de peste trei goluri. 

 

2.1 Particularitățile unui meci de campionat

Asemenea Cupei Angliei, media golurilor înscrise în Premier League, la rândul ei, scade odată cu apropierea de final. În plus de asta, atunci când vorbim despre meciuri de "50-50", media se situează undeva pe la 2.5 goluri; doar 45% din meciuri se încheie cu scoruri de trei sau mai multe goluri (3+).

Aveți mai jos un tabel ce ilustrează perfect ceea ce am spus mai devreme. Prima căsuță va conține șansele unei formații de a înregistra o victorie în deplasare, urmată de media golurilor înscrise per meci și, finalmente, procentajul partidelor cu trei sau mai multe goluri înscrise pe durata celor 90 de minute. 

  

Pariorii trebuie să știe să cunoască de fiecare dată aceste cifre pentru a realiza în mod implicit care sunt șansele sale de a câștiga în momentul când a pariat pe oricare dintre pronosticurile "under" sau "over". Având în minte aceste cifre, creionate pe parcursul a nici mai mult nici mai puțin de 10 sezoane de Premier League, pariorul va cunoaște în același timp și care sunt șansele sale de a înregistra un bilet "verde" la sfârșitul zilei. Sau, mai bine spus, va ști dacă să accepte sau nu cota care i se oferă în cadrul pieței pariurilor under / over


3. CONDIȚIILE DE DISPUTARE A UNUI MECI

Privite individual, anumite formații pot strica sau, dimpotrivă, pot îmbunătăți cifrele expuse anterior. Spre exemplu, o medie de 3.65 goluri poate fi imediat ștearsă cu buretele de o formație care dispune de niște fundași de calitate, capabili să țină de "0-0" până în minutul 90. Iar atunci când dăm peste o echipă de genul acesteia, care să evolueze în ligile inferioare, nu puține sunt ocaziile când se înregistrează surprize, chiar dacă adversarul acesteia provine din Premier League, spre exemplu. Condițiile meteorologice contează destul de mult în momentul stabilirii unui pariu de tip under/over. 

Derby-urile locale au reprezentat de-a lungul anilor mai degrabă o materie primă pentru cei pasionați de pariurile under. Jucătorii sunt în general tentați să meargă pe ideea de a nu primi gol și nu de a înscrie, așa cum se întâmplă în restul partidelor din cadrul respectivei stagiuni. 


3.1 Atenție la tipul de meci și momentul disputării lui

Pariorii sunt avertizați în acest sens și cu privire la starturile de campionat, atunci când mizele pariurilor ar trebui să rămână la cote reduse. Returul de campionat, la fel, trebuie privit cu oarecare rezervă, în măsura în care în campionatele mai sărace din Estul Europei este foarte probabil să întâlnim suprafețe de joc de o calitate îndoielnică. Și, ca o regulă, suprafețele jalnice de joc ne duc imediat cu gândul la meciuri de under 2.5. Revenind la derby-uri, în stabilirea unui astfel de pariu (under/over) va juca un rol foarte important și particularitățile campionatului la care facem referire. Prin excelență, România Liga 1 este un campionat în care se înscrie un număr redus de goluri. Media va scădea destul de mult atunci când facem referire la derby-uri cum ar fi cele dintre Steaua și Dinamo.

Țineți cont de statistici și observați tiparul ultimelor 4-5 întâlniri directe pentru a vă dumiri cu privire la ceea ce veți alege la final. Acesta este și unul dintre motivele pentru care vă recomandăm să vă specializați pe 1-2 campionate și să trageți tare pentru a inregistra un profit constant! Cam atât am avut de spus, dacă vrei să mai discutăm despre numărul de goluri într-un meci de fotbal, te aștept pe forumul nostru de discuții: https://pariurix.com/discutii/strategii-numar-goluri-42729.html

Click aici pentru a juca la pariuri sportive online pe numărul de goluri!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX