1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Pariuri pe fotbal: cum ne folosim în mod corect de statistici pentru a crește șansele de câștig?

Pariuri pe fotbal: cum ne folosim în mod corect de statistici pentru a crește șansele de câștig?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:45:00

image Pariuri pe fotbal: cum ne folosim în mod corect de statistici pentru a crește șansele de câștig?

Pariuri pe fotbal: cum ne folosim în mod corect de statistici pentru a crește șansele de câștig? Statisticile nu te ajută la nimic dacă n-ai un framework cu care să le analizezi relevanța. Un framework și o analiză corectă te vor ajuta să evaluezi situația exactă a jocului, iar astfel vei putea să depistezi diferite tendințe pe baza cărora vei fi capabil să alegi cele mai bune pronosticuri pariuri sportive.

Depinde de tine să vii cu propriul framework cu care să efectuezi propria analiză. Mulți pariori susțin că sistemele lor de pariere sunt bazate pe un framework perfect și este alegerea ta dacă te hotărăști să le folosești, dar dacă vrei o unealtă care să te ajute pe termen lung să-ți îmbunătățești șansele la pariuri, atunci trebuie să faci propriul tău framework.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România!


STATISTICI LA PARIURI - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Cum să-ți creezi propriul framework

 2. Considerații metrice și prezumții

 3. Procesul de analiză

 4. Procesul de evaluare

 

1. CUM SĂ-ȚI CREEZI PROPRIUL FRAMEWORK

În primul rând ce este un framework? S-ar putea defini ca o structură de bază care să conțină anumite tipuri de informații, care utilizate separat sau împreună să te ajute să ajungi la o anumită concluzie. Vei înțelege mai exact despre ce este vorba citind articolul până la capăt și uitându-te atent peste exemplele prezentate.


Exemplu - Cum arată framework-ul meu

Mai jos voi prezenta un cadru foarte amplu de utilizare a unui framework pentru a vedea exact despre ce este vorba. Voi folosi două echipe de fotbal numite Echipa A” și ”Echipa B”. Frameworkul construit de mine va fi utilizat pentru a încerca să ne dăm seama care echipă se va impune în meciul direct.


Ce informații să iei în considerare:
 • Numărul de goluri pe care Echipa A le marchează acasă în poarta echipei B
 • Numărul de goluri pe care echipa A le marchează în deplasare în poarta echipei B
 • Numărul de goluri pe care Echipa B le marchează acasă în poarta echipei A
 • Numărul de goluri pe care echipa B le marchează în deplasare în poarta echipei A
 • Cei mai buni jucători pe care ambele echipe îi au în teren
 • Jucători lipsă din cauza accidentărilor, suspendărilor sau din alte motive
 • Numărul de goluri pe care echipa A le-a marcat împotriva echipei B
 • Numărul de goluri pe care echipa A le-a primit de la echipa B
 • Numărul de goluri pe care echipa B le-a marcat împotriva echipei A
 • Numărul de goluri pe care echipa B le-a primit de la echipa A
 • Câștigătorul și pierzătorul fiecărui meci
 • În ce repriză au fost golurile marcate

Află tot ce trebuie să știi despre pariurile de tipul over / under la fotbal!


2. CONSIDERAȚII METRICE ȘI PREZUMȚII

Așa cum poate ai observat, crearea propriului framework pentru a putea analiza informațiile disponibile este destul de complicat. Chiar și pentru două echipe care joacă una împotriva celeilalte sunt multe informații ce trebuie luate în considerare și analizate. Exemplele prezentate mai sus sunt doar o parte din ce trebuie pentru ca analiza să fie cât mai amplă și cât mai exactă.

De fapt m-am axat doar pe informații din meciurile directe ale celor două echipe (așa cum se va vedea și mai jos), în condițiille în care contează foarte mult ce s-a întâmplat și în partidele cele mai recente cu alți adversari. Nu toate informațiile contează în mod egal, astfel încât va fi necesar să le evaluezi importanța. Mai jos voi prezenta câteva prezumții care să te ajute la început. Dar la final, după ce analizezi toate datele, trebuie să tragi concluzia dacă prezumțiile inițiale pot fi adevărate sau nu.


Prezumții de la care să pornești

 • Numărul de goluri pe care Echipa A le marchează acasă

Prezumția este că echipa gazdă are mai mulți fani acasă, o presiune mai mare, se simte mai confortabil pe propriul teren, deci șansele ca ea să câștige cresc.

 • Numărul de goluri marcate de Echipa B în deplasare

Prezumția este că echipa vizitatoare are un dezavantaj și este posibil să înscrie mai puține goluri, iar astfel cresc și șansele ca ea să piardă.

 • Cei mai buni jucători pe care ambele echipe îi au în teren

Prezumția este că cu cât există mai mulți jucători de valoare la o echipă, cu atât cresc și șansele ca acea echipă să câștige. Desigur, aici ar fi destul de multe de discutat: pe ce posturi sunt acei jucători, ce contribuție aduc ei, cum pot face diferența, cum pot adversarii să anihileze acei jucători etc.

 • Jucători lipsă din cauza accidentărilor, suspendărilor sau din alte motive

Prezumția este că un anumit jucător poate fi foarte important, iar lipsa lui poate influența în mod negativ evoluția echipei de care aparține.

 • Numărul de goluri marcate de o echipă

Prezumția este că dacă o echipă marchează de obicei o anumită medie de goluri pe meci, atunci există șanse mari ca ea să mențină acest ritm.

 • Numărul de goluri pe care echipa A le-a primit de la echipa B

Prezumția este că dacă echipa A a primit un anumit număr de goluri de la echipa B în partidele directe anterioare atunci s-ar putea ca și în următorul joc aceasta să încaseze un număr asemănător. Desigur, această informație este relevantă doar dacă cele două loturi arată cam la fel cum arătau și în meciurile din care ne-am luat statisticile respective.

 • Câștigătorul și pierzătorul fiecărui meci

Prezumția este că echipa care reușește de regulă să câștige mai multe meciuri are prima șansă în a câștiga și acest joc.

 • În ce repriză au fost golurile marcate

Prezumția este că dacă o echipă obișnuiește să înceapă sau să termine puternic un meci atunci acea echipă ar putea repeta această tendință.

 

Analiza datelor necesită combinarea acestor informații

Ai putea analiza fiecare informație în parte și la final să vii cu o concluzie. Nu uita că procesul acestei evaluări are ca obiectiv testarea prezumțiilor pentru a vedea care sunt corecte și care nu. Ai putea să cauți anumite tendințe atunci când amesteci aceste informații. De exemplu te poți uita să vezi dacă se marchează mai puține goluri atunci când lipsesc anumiți jucători cheie sau dacă o echipă obișnuiește să piardă mai multe meciuri dacă nu reușește să marcheze în prima repriză.

TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE FOTBAL!


3. PROCESUL DE ANALIZĂ

Cum faci analiza depinde de tine. Partea cea mai grea este aceea de a stabili o legătură între informațiile importante și tendințe și de a-ți da seama care informații sunt neimportante și care contează cu adevărat.
 

 

Meci 1

Meci 2

Meci 3

Meci 4

Câștigător

A

A

A

B

Pierzător

B

B

B

A

Goluri marcate de echipa A în prima repriză

2

1

0

0

Goluri marcate de echipa A în a doua repriză

0

1

3

0

Goluri marcate de echipa B în prima repriză

0

1

0

0

Goluri marcate de echipa B în a doua repriză

0

0

0

2

Jucători de top pe care A îi are în teren

3/10

5/10

3/10

5/10

Jucători de top pe care B îi are în teren

4/8

3/8

5/8

3/8

Jucători importanți lipsă de la A

0

0

1

0

Jucători importanți lipsă de la B

1

1

0

0

Nr. de goluri înscrise de A

2

2

3

0

Nr. de goluri primite de A

0

1

0

2

Nr. de goluri înscrise de B

0

1

0

2

Nr. de goluri primite de B

2

2

3

0

Nr. de goluri înscrise de A acasă

2

-

3

-

Nr. de goluri înscrise de A în deplasare

-

2

-

0

Nr. de goluri înscrise de B acasă

-

1

-

2

Nr. de goluri înscrise de B în deplasare

0

-

0

-


Tabelul de mai sus ia în considerare ultimele patru meciuri directe între cele două echipe, bazându-se pe aspectele despre care am vorbit mai devreme. Reușești să depistezi anumite tendințe de care te-ai putea folosi poate mai târziu? Uite câteva exemple:
 

Pierzător

B

 

B

 

Nr. de goluri înscrise de B în deplasare

0

-

0

-

Nr. de goluri primite de B

2

 

3

 


De aici ne putem da seama că echipa B nu s-a descurcat prea bine în jocuri directe în deplasare. Nu doar că pierde, dar se pare că primește mai mult de un gol. Mai mult de atât, ea nici nu marchează goluri. Dacă ai merge și mai în urmă cu statisticile ai putea vedea mai exact de când există această tendință.
 

Jucători de top pe care A îi are în teren

3/10

5/10

3/10

5/10

Nr. de goluri înscrise de A

2

2

3

0

Nr. de goluri primite de A

0

1

0

2

Jucători importanți lipsă de la B

1

1

0

0


Echipa A pare să primească mai multe goluri atunci când are mai mulți jucători cheie în teren. Motivele pentru care se întâmplă acest lucru nu sunt foarte importante atâta timp cât nu construiești un framework foarte complex. Numărul de jucători lipsă nu pare să conteze prea mult în această ecuație, dar aici ar putea să difere de la meci la meci în funcție de numele exact al jucătorului absent. Poate lipsa unui anumit jucător cheie se va simți mai mult decât lipsa altuia.
 

Jucători de top pe care B îi are în teren

4/8

3/8

5/8

3/8

Jucători importanți lipsă de la B

1

1

0

0

Nr. de goluri înscrise de B

0

1

0

2

Nr. de goluri primite de B

2

2

3

0


Se pare că echipa B marchează mai multe goluri atunci când are mai puțini jucători cheie în teren. Atunci când în primul 11 își fac loc prea multe vedete nu se înscriu goluri. O astfel de statistică poate părea destul de ciudată, dar vei mai da peste astfel de situații.

Află de la PariuriX.com totul despre cum se analizează un meci de fotbal!


4. PROCESUL DE EVALUARE

Procesul de evaluare trebuie să te ajute să decizi cât de mult contează anumite situații și tendințe atunci când pariezi. De exemplu, dacă o echipă dă senzația că obișnuiește să piardă la câte trei goluri dfierență de fiecare dată când joacă în deplasare este acest aspect important de luat în considerare sau ea pierde în acest mod deoarece jucătorul cel mai bun absentează de obicei în astfel de jocuri?

Folosește-te de tendințele depistate pentru a plasa pariuri în viitor. Nu te vei descurca de minune chiar din prima, dar vei căpăta experiență care pe viitor te va ajuta să depistezi care tendințe contează mai mult și în ce situații. De asemenea trebuie să analizezi datele raportat la prezumțiile făcute la început pentru a vedea cât de corecte au fost ele.

 • Numărul de goluri marcate în deplasare

Prezumția este că echipa vizitatoare are un dezavantaj și este posibil să înscrie mai puține goluri, iar astfel cresc și șansele ca ea să piardă.

Echipa A a câștigat trei jocuri directe, iar B unul singur, astfel încât nu putem spune cu siguranță dacă această prezumție este adevărată bazându-ne pe statisticile prezentate. Dar dacă ne uităm la numărul de goluri marcate de echipe atunci când jucau în deplasare vei vedea că în trei din patru situații echipa oaspete n-a marcat niciun gol, ceea ce este un semn că prezumția ta ar putea fi adevărată.
 

Nr. de goluri înscrise de A în deplasare

-

2

-

0

Nr. de goluri înscrise de B în deplasare

0

-

0

-


Acum să mai ne uităm la o prezumție prezentată la început, să vedem dacă după analizarea datelor aceasta poate fi folosită la framework sau nu.

 • Numărul de goluri marcate de o echipă

Prezumția este că dacă o echipă marchează de obicei o anumită medie de goluri pe meci, atunci există șanse mari ca ea să mențină acest ritm
 

Nr. de goluri înscrise de A

2

2

3

0

Nr. de goluri înscrise de B

0

1

0

2

Nu există suficiente date pentru a sugera un răspuns exact la această presupunere. N-o poți demonstra într-un fel sau în altul, dar pe de altă parte ar putea fi o idee bună să pui un pariu pe echipa A că va marca două sau mai multe goluri atunci când mai întâlnește echipa B.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX