1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Cum afectează jucătorii de rezervă pariurile live la meciurile de fotbal?

Cum afectează jucătorii de rezervă pariurile live la meciurile de fotbal?

Baicu Marius
Baicu Marius

2021-01-04 15:47:00

image Cum afectează jucătorii de rezervă pariurile live la meciurile de fotbal?

Astăzi ne-am propus să vorbim despre modul în care reacționează un parior în momentul în care se efectuează o modificare cu caracter ofensiv în primul 11 al uneia din formațiile implicate într-un meci de fotbal. Ar trebui să reacționăm în vreun fel?

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Importanța unui jucător de rezervă într-un meci de fotbal
  1.1 Avantajele unui jucător rezervă în meciul de fotbal

 2. Când schimbă antrenorii de fotbal?
  2.1 Care sunt cei mai schimbați jucători?

 3. Ce impact poate avea un jucător venit de pe bancă?
  3.1 Date inițiale vs așteptările pariorilor
  3.2 Cum interpretează pariorii aceste informații

 

1. IMPORTANȚA UNUI JUCĂTOR DE REZERVĂ ÎNTR-UN MECI DE FOTBAL

Avem câteva statistici privind modul în care realizează antrenorii de fotbal și, nu în cele din urmă, care sunt cei mai schimbați jucători într-un meci de fotbal, prezent sau nu în consola de pariuri live a unei agenții de pariuri online. Este de urmărit dacă șansele unei formații de a se impune la final cresc în momentul când antrenorul operează o astfel de modificare, în mod special în partea secundă a partidelor. În primul rând este bine de știut că înlocuirile de jucători reprezintă metoda cea mai eficientă cu ajutorul căreia un antrenor poate schimba total fața echipei pe care o conduce.

Cel mai bun mod de a-ți face intrarea pe teren ca înlocuitor al unui titular este, fără doar și poate, marcarea unui gol. Sau a mai multor goluri, dacă este cazul. Atunci se va vorbi foarte mult și pe marginea faptului că antrenorul respectiv a fost extrem de inspirat în alegerea făcută. Sunt însă acești jucători mai eficienți decât cei care au intrat pe teren încă din minutul 1? Răspunsul la o astfel de întrebare poate fi vital pentru un parior care preferă pariurile live în detrimentul celor pre-meci.

 

1.1 Avantajele unui jucător rezervă în meciul de fotbal

Mijlocașii ofensivi sau atacanții introduși pe parcurs, deci jucătorii care vor îndeplini un rol esențial în stabilirea scorului final, au câteva avantaje majore în fața titularilor de drept, și anume:

 • sunt mai proaspeți din punct de vedere fizic;
 • sunt introduși pe teren în momentul când, statistic, numărul de goluri înscrise este mai mare față de restul meciului;
 • dispun de mai multe spații libere în defensiva adversă. Bazinul de energie al adversarului scade odată cu trecerea minutelor, aceștia nemaiputând să strângă atât de bine precum o făceau în prima repriză;
 • tendința echipelor conduse este de a ataca mai mult pentru a obține măcar un punct din acel joc. O rezervă care este introdusă pe teren din minutul 70 va evolua doar 26% din durata totală a acelui meci. Totuși, va fi prezent pe teren într-o perioadă a jocului în care se înscriu o treime din goluri (33%), statistic vorbind. Toate acestea cifre vin în comparație directă cu cele din dreptul titularilor: doar 22% goluri înscrise în primul segment al partidei (26%).

Înlocuirile operate de antrenori au loc din cele mai diverse motive. Accidentările și cartonașele roșii încasate de proprii jucători îi pot forța pe antrenorii de fotbal să recurgă la o astfel de măsură. În acest caz, putem vorbi despre înlocuiri neprogramate. Cu toate acestea, antrenorii mută de regulă în momentul când jocul echipei nu merge, pe teren aflându-se 2-3 jucători ineficienți, care nu dau randament în respectiva zi. Conform statisticilor, 80% din înlocuiri au loc după prima oră de joc. Astfel, putem presupune că o bună parte din cotele care se modifică drastic în respectivul segment de joc sunt de o cu totul altă natură decât cea strict sportivă. 
 

2. CÂND SCHIMBĂ ANTRENORII DE FOTBAL

După cum puteți observa în tabelul de mai jos, există un anumit tipar al modificărilor ce sunt operate de antrenori pe durata unui meci de fotbal.

imagine-1.png

 

Așadar, putem vorbi despre o tendință ușor conservativă a acestora în momentul când sunt puși în fața unui astfel de moment. Majoritatea schimbărilor făcute mai devreme de minutul 30 sunt din cauza unei accidentări sau a unei situații neprevăzute (o eliminare de exemplu sau 1-2 goluri primite prea rapid). Cele mai multe schimbări au loc în ultima jumătate de oră, atunci când antrenorii vor să aducă un plus în jocul echipei.
 

2.1 Care sunt cei mai schimbați jucători?

Știut fiind faptul că mijlocul terenului reprezintă de cele mai multe ori cheia succesului unei partide de fotbal, e perfect logic să asistăm la mai multe înlocuiri de mijlocași (mijlocaș-mijlocaș) decât de fundași sau chiar de atacanți. Jucătorii din compartimentul ofensiv se află pe locul secund la acest capitol, urmați de apărători. În plus de asta, un procent de 40% din totalul de înlocuiri efectuate de un antrenor de fotbal implică o ajustare a tacticii folosite de acel tehnician până în momentul operării acestei modificări în echipă. Vezi înlocuirile cu caracter ofensiv din tabelul de mai jos. Din nou, putem presupune că modificările tactice ce au ca principal scop îmbunătățirea ofensivei vizează în mod direct marcarea unui gol sau a mai multor goluri, pentru a ajunge adversarul din urmă. Nu este exclus ca și în echipa adversă să aibă loc înlocuiri care să regleze din mers jocul pe contraatac, spre exemplu.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online

Riscând mai mult în plan ofensiv, apărarea are mult de suferit, deschizându-se nepermis de mult. Sunt șanse mai mari, deci, să asistăm chiar la un gol primit de echipă care tocmai ce a mutat îndrăzneț în ideea de a reveni pe tabela de marcaj. Este destul de dificil pentru un parior să privească dintr-un singur punct de vedere schimbările ce au loc într-un meci de fotbal. Din momentul în care antrenorul echipei X își exprimă clar intenția de a conta mai mult în atac, omologul său, aflat pe bancă echipei Y, va muta la rândul său. Fie apelând la schimbări, fie la o serie de modificări tactice prin care să-și reducă la tăcere adversarul direct.

 

3. CE IMPACT POATE AVEA UN JUCĂTOR VENIT DE PE BANCĂ

Putem urmări, în schimb, ceea ce se întâmplă în general atunci când, spre finalul unui meci (segmentul 70-90), sunt operate înlocuiri în avanposturi. Atacanții au un impact real asupra jocului? Echipele bune de fotbal dispun în general, și de câteva nume sonore pe banca de rezervă. Așadar, în rândul celor 7 jucători prezenți pe banca de rezerve nu vom întâlni numai fotbaliști transferați pentru a completa lotul.

Prin urmare, în momentul când jucătorii de rezervă își fac simțită prezența în teren, aducând beneficii în atacul echipelor la care activează ne așteptăm să-i vedem pe aceștia mai des în prim-planurile camerelor TV. În sezonul 2011/2012 din Premier League, cele mai importante patru cluburi de fotbal din Anglia (Arsenal, Chelsea, Manchester United și Manchester City) și-au îmbunătățit situația în atac în mai bine de 40 de meciuri disputate în compania unor adversari din partea a doua a clasamentului.

Statisticile sunt foarte interesante: 

 • în medie, înlocuirile de jucători au început din minutul 69;
 • tot ca o medie, jucătorii respectivi au avut la dispoziție 26 de minute pentru a-și pune amprenta asupra meciurilor; 
 • în aproape 75% din cazuri am asistat la înlocuiri mijlocaș-atacant;
 • mai puțin de 50% din totalul de înlocuiri efectuate s-au soldat cu gol în porțile adverse (doar 24 de goluri în 40 de meciuri);
 • adversarii au punctat pe contraatac în 27.5% din cazuri (din 40 de meciuri avute la dispoziție);
 • echipa care a mutat ofensiv a înscris cu 35% mai multe goluri;

 

3.1 Date inițiale vs așteptările pariorilor

Datele inițiale ne indică faptul că schimbările în atac pot aduce cu sine recompense tuturor antrenorilor care îndrăznesc să spere la egalare spre final sau, mai mult, forțează marcarea unui gol decisiv în obținerea victoriei echipei sale. Calculele efectuate de noi n-au la bază toate caracteristicile fiecărui jucător de rezervă în parte. Datele sunt colectate pe baza așteptărilor pe care le are fiecare parior în parte vizavi de modul în care se va desfășura meciul analizat. Rezultatele nostre, însă, se intersectează în multe puncte.

În general, schimbările ce au loc în atacul fiecărei echipe nu au un impact foarte mare comparativ cu așteptările pe care le-am avea de la acel joc. Vorbim despre un total de 25 de goluri înscrise, din care 11 primite. Cifrele reale au fost destul de apropiate, în sensul în care s-au înscris 24 de goluri în total și doar 11 primite. Golurile vin în cascadă pentru echipele mai bune pentru simplul fapt că sunt net superioare adversarelor întâlnite. Și, bineînțeles, rata de goluri înscrise va crește direct proporțional cu înaintarea în meci. 

 

3.2 Cum interpretează pariorii aceste informații

Calitățile jucătorilor celor două echipe implicate într-un meci de fotbal ar trebui să primeze în viziunea pariorului de a opta pentru, să spunem, marcarea unui gol spre final (segmentul 75-90). În medie, atacanții introduși de antrenori în ultimele 20 de minute ale meciurilor n-au un efect deosebit asupra rezultatului final. Asta în condițiile în care ne așteptăm ca golurile să apară spre final, când jucătorii sunt mai obosiți și apar spații de pătrundere spre careul advers. În concluzie, pariorii care mizează la pariuri live pe un gol înscris în ultimele 20 de minute, după ce a fost introdus pe teren un atacant proaspăt, exagerează de cele mai multe ori.

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX