1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Cum să îmbunătățești strategiile tale de pariuri sportive pe fotbal luând în considerare condițiile meteo

Cum să îmbunătățești strategiile tale de pariuri sportive pe fotbal luând în considerare condițiile meteo

PariuriX
PariuriX

2021-01-04 15:45:00

image Cum să îmbunătățești strategiile tale de pariuri sportive pe fotbal luând în considerare condițiile meteo

Află din acest articol cum poți îmbunătăți strategiile tale de pariuri sportive pe fotbal luând în considerare condițiile meteo. În ciuda faptului că cei mai mulți pariori, fie ei profesioniști sau de ocazie, știu că condițiile meteo afectează desfășurarea meciurilor de fotbal, foarte puțini sunt cei care chiar includ acest lucru în strategiile lor de pariuri sportive. Motivul principal este acela că este foarte greu de anticipat modul în care starea vremii va afecta echipele implicate, dar chiar și în ciuda acestui aspect tot poți face ipoteze generale despre efectele vremii și modul în care desfășurarea meciului va fi influențată. 

Cote bune, bonusuri tentante și o ofertă sportivă bogată. Pariază acum la această casă de pariuri!
 

CONDIȚII METEO LA PARIURI - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Importanța vremii în analiza unui meci de fotbal

 2. Tipuri de vreme
  2.1 Vreme rece
  2.2 Ger năprasnic
  2.3 Vreme călduroasă
  2.4 Ploaie
  2.5 Vânt

 3. Ce facem cu stadioanele care nu sunt afectate de condițiile meteo?

 

1. IMPORTANȚA VREMII ÎN ANALIZA UNUI MECI DE FOTBAL

Atâta timp cât condițiile meteo sunt apropiate de cele ideale (sau măcar nu sunt extreme),  vremea nu prea are cum să joace un rol decisiv în desfășurarea meciului. Iar realitatea este că poate 95% din partidele de fotbal se dispută în condiții decente (bine, depinde mult și pe ce campionate pariem). Dar dacă situația este una specială, atunci dintr-un factor neimportant vremea se transformă într-un factor decisiv pentru desfășurarea partidei. Ea poate afecta ambele echipe în aceeași măsură, dar pot fi și situații în care ea să afecteze mult mai mult o echipă decât cealaltă.
 

Tipurile echipelor și condițiile de joc

Gândește-te cum ar fi ca o echipă foarte tehnică să întâlnească pe un teren înghețat un adversar teoretic inferior, dar care se bazează mult pe forță fizică. Sau cum ar fi o echipă care are un joc bun de posesie și de pase scurte să dispute pe un teren îmbibat în apă un meci în compania unei formații care se axează doar pe mingi lungi, centrări și lovituri de cap. Iar exemplele pot continua. În astfel de situații ambele formații nu mai sunt afectate la fel de tare de condițiile meteo, iar acest aspect poate înclina serios balanța în favoarea echipei teoretic mai slabă. De aceea trebuie să putem anticipa în funcție de meci și de tipul echipelor ce efect va avea un anumit tip de condiții extreme.
 

Ia în considerare locurile din care provin cele două echipe

Acest aspect este destul de evident, dar totuși consider necesar să vorbim un pic despre el. Să presupunem că în Franța are loc un meci pe o căldură înăbușitoare. Una din echipe este din Brazilia, iar cealaltă din Rusia. În acest caz este evident că echipa din Brazilia va avea un avantaj pentru că brazilienii sunt obișnuiți să joace pe căldură, în timp ce rușii nu sunt. Dar dacă meciul s-ar fi jucat iarna în Marea Britanie pe un teren înghețat, atunci echipa rusă ar fi fost cea avantajată deoarece pentru ea astfel de condiții reprezintă ceva firesc.
 

Condițiile meteo îți oferă un avantaj dacă statisticile tale sunt precise

Atunci când creezi un sistem de pariuri trebuie să păstrezi înregistrări de la meciurile pe care le urmărești. Evident că pe internet găsești tot felul de statistici, dar acestea nu sunt suficient de detaliate. De exemplu, statisticile pot arăta că o echipă a câștigat, dar când te uiți la meci observi că golul victoriei a fost marcat datorită unui henț nesesizat de către arbitru. 

Este destul de dificil să iei în considerare condițiile meteo în strategia ta de pariuri deoarece nu este întotdeauna ușor să-ți dai seama care echipă este avantajată și care este dezavantajată. Însă, dacă păstrezi înregistrări de la meciurile trecute sau cel puțin notezi undeva informații detaliate de la fiecare partidă în parte poți determina mai ușor importanța condițiilor meteo într-un anumit meci. Pot fi echipe care nu sunt deloc afectate de acest aspect, în timp ce altele sunt influențate dramatic de vreme.

Aceasta este agenția de pariuri sportive recomandată de PariuriX! Pariază acum!

 

2. TIPURI DE VREME DE CARE SĂ ȚII CONT LA PARIURI SPORTIVE

2.1 Meciuri de fotbal ce se dispută pe vreme rece

Ce jucători sunt afectați cel mai tare de vremea rece? În realitate sunt foarte puțini acei jucători afectați de o astfel de vreme. Odată ce se încălzesc și încep să alerge pe teren de multe ori ei nu mai simt frigul. În schimb, în condiții vitrege, portarii vor începe să simtă frigul, la fel ca și unii fundași.

Sunt și genul de jucători de geniu care de multe ori nu se fac remarcați o lungă perioadă din meci, iar de nicăieri reușesc un moment magic prin care fac diferența pe tabelă. Astfel de jucători de regulă aleargă cel mai puțin, iar astfel o vreme rece i-ar putea afecta mult mai tare decât pe acei jucători care sunt continuu activi. Desigur, există mereu varianta să alerge mai mult pentru a rămâne încălziți, dar atunci ei nu vor mai avea suficientă energie în momentul în care ar trebui să fie decisivi.

 

2.2 Meciuri de fotbal ce se dispută pe ger năprasnic

Și aici se aplică aproximativ aceleași reguli ca mai sus, doar că există câțiva factori în plus care trebuiesc luați în considerare. În ciuda informațiilor pe care le-ai putea citi pe internet, gerul năprasnic nu face ca mingea să fie mai grea, cel puțin nu la la jocul de fotbal. Într-adevăr la rugby sau la fotbal american acest lucru chiar se întâmplă, iar mulți au presupus că se aplică și în ”sportul rege”, ceea ce nu este adevărat. În schimb, atunci când este ger este mai greu pentru portar să prindă mingea și este și mai greu pentru fundași să intre prin alunecare.

De asemenea jucătorii vor fi ceva mai lenți, aspect care va afecta și mai mult acei jucători explozivi care ar trebui să facă diferența în meci. Pe de altă parte, o echipă cu un joc combinativ foarte bun va fi avantajată de astfel de condiții meteo. 

Ghidul pariurilor sportive online: https://pariurix.com/pdf/ghid-pariuri-sportive-online-cadar-marius.pdf

 

2.3 Partide de fotbal desfășurate pe vreme călduroasă

Unele echipe vor fi afectate mai tare decât altele, de obicei în funcție de locul în care joacă. Foarte mulți jucători care provin din țări cu o vreme rece vor fi foarte afectați atunci când joacă pe o căldură insuportabilă. Astfel de jucători obosesc mult mai rapid decât în mod normal. De obicei doar vremea foarte călduroasă va afecta jucătorii, dar din nou depinde de unde provin ei și cât de rezistent este organismul lor. O echipă din Rusia formată doar din ruși evident că va juca mai bine în propria țara decât în Africa de Sud și nu trebuie să fii vreun mare specialist ca să-ți dai seama de asta.

 

2.4 Pariuri pe meciuri disputate pe ploaie

Dacă o echipă este obișnuită să joace și să se antreneze pe ploaie, atunci ploaia n-o va deranja. Dacă în schimb o echipă se pregătește doar în condiții meteo ideale și deodată este obligată să joace pe o vreme ploioasă, atunci evident că ea va fi afectată. Atât jocul defensiv cât și calitatea șuturilor atacanților ar putea avea de suferit. În schimb ploaia nu prea afectează abilitatea portarului de a prinde mingea și nici nu-i distrage de obicei atenția.

Dar în toate situațiile de mai sus contează și cât de tare plouă. Pentru că dacă meciul se joacă pe o ploaie torențială, iar terenul este îmbibat în apă și impracticabil, atunci până și echipele cele mai obișnuite cu ploaia vor avea clar de suferit.

Dacă vrei să iei în considerare ploaia în strategia ta de pariuri atunci ține cont de acest aspect doar la meciurile în care echipe din țări ploioase întâlnesc echipe din țări unde nu prea plouă.

 

2.5 Vânt puternic la partide de fotbal

Poate schimba un pic direcția unui șut, iar astfel portarii vor avea probleme mai mari în a respinge șuturile expediate de adversari. De asemenea este schimbată direcția paselor lungi și a centrărilor. Dacă o echipă se bazează în mod deosebit pe centrări, atunci jocul ei ar putea avea de suferit. 

Contează mult și direcția din care bate vântul: lateral sau față / spate. Dacă vântul bate paralel cu terenul atunci o echipă va fi avantajată în prima repriză și dezavantajată în repriza secundă. Am văzut acest lucru în special la meciuri din Premier League jucate toamna și iarna. Dacă vântul bate din spate, atunci șuturile de la distanță vor fi mult mai puternice și mult mai periculoase decât atunci când vântul vine din față. Același lucru este valabil și atunci când portarii degajează mingea sau un jucător lansează un atacant cu o pasă lungă.

Mulți spun că există destule stadioane făcute special să țină vântul afară, dar în practică acest lucru nu prea se întâmplă. Dacă nici englezii nu reușesc asta, ce pretenții să mai avem de stadioanele din țări mai puțin dezvoltate?

Ești în căutarea unui site bun pentru a afla prognoza meteo? Atunci dă CLICK AICI!

 

3. STADIOANE FĂCUTE SPECIAL SĂ NU FIE AFECTATE DELOC DE CONDIȚIILE METEO

Sunt și stadioane închise, care chiar reușesc să nu fie afectate de ploaie, zăpadă sau vânt, însă numărul acestora este destul de mic. Dar și în cazul unor astfel de stadioane căldura sau frigul nu prea pot fi controlate. Este drept că în cazul unui ger năprasnic pe un stadion acoperit va fi mai cald cu câteva grade decât în exterior, dar diferențele nu pot fi foarte mari. Acum depinde și de la caz la caz, că cei din Qatar vor să investească sute de milioane de euro în stadioane cu aer condiționat. Iar atunci deja vorbim cu totul despre altceva.

În 2014, înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, am scris pe https://pariurix.com un articol foarte util despre efectele pe care le are clima și locul în care se joacă meciurile de la World Cup asupra echipelor participante.

Cote bune, bonusuri tentante și o ofertă sportivă bogată. Pariază acum la această casă de pariuri!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX