1. Home »
 2. Fotbal »
 3. Cum se face în mod corect analiza unui meci de fotbal

Cum se face în mod corect analiza unui meci de fotbal

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-01-21 12:01:00

image Cum se face în mod corect analiza unui meci de fotbal

Căutai un articol amănunțit care să te învețe să analizezi corect un meci de fotbal? Atunci ești în locul potrivit deoarece exact asta vom face în cele ce urmează. În prima parte a articolului îți voi arăta care sunt cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont atunci când analizezi partida dorită, apoi voi prezenta câteva sfaturi și reguli ce trebuiesc respectate dacă vrei să alegi mereu cele mai bune pronosticuri, iar la final vom pune totul cap la cap și vom vedea cum se creează în mod corect un sistem care să ia în considerare toate informațiile prezentate anterior. Articolul este stufos dar merită citit dacă vrei să afli tot ce trebuie despre acest subiect.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

ANALIZĂ MECI FOTBAL - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Factori importanți în analiza unui meci de fotbal
  1.1 Factori de bază
  1.2 Aspecte ce țin de meci și competiție
  1.3 Aspecte tactice
  1.4 Condiții de joc
  1.5 Momentul de disputare a meciului
  1.6 Alte aspecte

 2. Sfaturi și reguli de urmat atunci când pariezi pe fotbal
  2.1 Sfaturi ce țin de cotele pe care mizăm
  2.2 Meciuri ce trebuiesc evitate
  2.3 Planificarea pariurilor și a bugetului
  2.4 Alte sfaturi importante

 3. Punerea informațiilor cap la cap

 

1. FACTORI IMPORTANȚI ÎN ANALIZA UNUI MECI DE FOTBAL

1.1 Factori de bază

Echipe care se întâlnesc

Este important să cunoști ambele echipe implicate în meci și particularitățile acestora, dar mai important este să poți anticipa cum se vor comporta ele una în compania celeilalte. Nu sunt rare cazurile când o echipă mai bine cotată are mereu probleme cu un anumit tip de adversar, chiar dacă este vorba de o echipă inferioară din punct de vedere valoric.
 

Poziția în clasament

Aceasta este una din statisticile de care toți pariorii țin cont, chiar și cei care analizează superficial un meci. Chiar dacă modelul lor de analiză ia în considerare doar 3-4 aspecte, sigur unul din ele este poziția din clasament. Aceasta chiar este importantă într-o anumită măsură, dar nici pe departe pe cât și-ar dori acei pariori neexperimentați.
 

Avantajul terenului propriu

Cu toții știm că majoritatea echipelor joacă mai bine acasă decât în deplasare; aceasta nu este o noutate. Totuși sunt și echipe care din diferite motive au evoluții mai bune pe teren străin decât în fața propriilor suporteri. Plus că există formații la care diferența dintre evoluțiile de acasă și cele din deplasare se simte mult mai mult decât ar fi normal. Voi lua un exemplu: echipele Sevilla și Athletic Bilbao, sezonul 2015/2016 din Spana La Liga, primele 22 de etape. Ambele au jucat până în acel punct mai bine pe teren propriu, dar în cazul celor de la Sevilla acest avantaj s-a simțit mult mai mult. ”Bascii” de la Bilbao au scos 20 de puncte în fața propriilor suporteri (6/2/2) și 14 pe teren străin (4/2/6), în timp ce la Sevilla diferențele au fost de la cer la pământ: 30 de puncte acasă (10/0/2) și doar șase în deplasare (0/6/4). De aceea locul de desfășurare a partidei ar trebui să conteze mult atunci când te hotărăști pe ce echipă pariezi.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Istoricul meciurilor directe

Are o importanţă  mare în aproape toate sporturile, nu doar în fotbal. Sunt atâtea exemple ale unor echipe de top care în fiecare sezon se bat la titlu şi care n-au mai câştigat de ani buni pe terenul unor formaţii de pluton, sau formații care luptă de fiecare dată să se salveze de la retrogradare. Spre exemplu, este foarte greu să câştigi pe terenul formaţiilor din Ţara Bascilor, fie că te numeşti Barcelona sau Real Madrid. De asemenea, o formaţie poate avea şi probleme de ordin psihologic atunci când nu mai reuşeşte să bată de mult timp un adversar care poate să fie mai slab cotat. Pe de altă parte această statistică este evaluată greșit de mulți pariori, care ajung chiar să țină cont de statistici din urmă cu vreo 20 de ani care nu mai au nici cea mai mică relevanță pentru zilele noastre.
 

Forma de moment

Forma de joc este un factor esenţial de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem să ne punem banii pe un meci. O formaţie care joacă bine şi a legat un şir de rezultate pozitive, care a marcat mult în ultima perioadă sau care arată o apărare solidă, oferă aproape de fiecare dată încredere. Este important să ne uităm la ultimele 5-6 meciuri jucate de aceasta, tinând cont mereu şi de numele adversarilor pe care i-a întâlnit (ex: dacă o formaţie de pe locul 4 vine după mai multe victorii acasă cu echipe din coada clasamentului, nu înseamnă ca se va descurca la fel de bine şi cu formaţia de pe locul 5 pe care o întâlneşte în această rundă.

 

Raportul șuturilor din ultimele meciuri

Un alt element deosebit de important, inclus în statistici, este și numărul şuturilor pe sau spre poartă expediate în cadrul unei partide de fotbal. Acestea sunt mult mai dese și ne pot oferi o imagine de ansamblu asupra echipelor cu care ne confruntăm. Pariorii ar putea la fel de bine să-și îndrepte atenția către acest indicator, care va ajuta enorm în stabilirea căștigătoarei unui meci. Statistic, cu cât numărul de șuturi expediate spre poarta adversarului crește, cu atât cresc și șansele să asistăm la înscrierea unui gol. Desigur, pe parcurs vom întâlni și cazuri izolate în care, deși numărul total de șuturi înregistrate a fost unul generos, echipa respectivă a sfârșit printr-un mare "0" pe tabela de marcaj. Asta fie din cauză că portarul advers a prins o zi de grație sau datorită lipsei de clarviziune a atacanților în fața buturilor adverse.

Presupunem că avem o echipă care de regulă marchează multe goluri, dar care în ultimele 2-3 meciuri nu a reușit să mai puncteze (sau a făcut-o mai rar decât anticipam). Dacă și în aceste meciuri echipa a avut multe ocazii de poartă, atunci este posibil să fie de vină ghinionul sau pur și simplu  atacanții au fost mai neinspirați ca de obicei în fața porții. Dar în astfel de situații de regulă forma slabă nu ține prea mult, iar echipa își revine rapid la forma cunoscută.

Află cum se analizează evenimentele sportive din cele mai importante sporturi accesând acest ghid PariuriX!

 

1.2 Aspecte ce țin de meci și competiție

Analiza echipei

În primul şi în primul rând trebuie să analizaţi echipele care se vor întâlni şi pe care vreţi să pariaţi. Asta înseamnă că trebuie să căutaţi informaţii despre lotul disponibil, informaţii despre ultimele jocuri, trebuie să vă interesaţi de aspiraţiile cluburilor. De asemenea este foarte important pentru moralul unei formaţii dacă pe bancă se află un tehnician abia sosit, acest lucru motivând foarte multe jucătorii să iasă în evidenţă.

 

Analiza meciului

Atunci când spunem analiza meciului trebuie să luăm în considerare aspectele prezentate mai sus, însă mai trebuie să ţinem cont şi de altele cum ar fi: trebuie să vedem dacă meciul este un derby (derby-urile sunt de cele mai multe imprevizibile; noi vă recomandăm să evitaţi astfel de partide); valori egale (dacă echipele care se întâlnesc sunt de valori apropiate va trebui să analizaţi mult mai în amănunt partida), puncte forte și slabe a fiecărei formații și ce s-ar putea îtnâmpla când acestea se întâlnesc (despre asta am discutat mai jos), dacă condițiile de joc avantajează mai mult o echipă și mai puțin pe cealaltă (și despre asta am vorbit mai jos), iar exemplele pot continua.


Analiza ligii

Este foarte important pentru orice parior să-şi selecteze anumite ligi din care îşi va alege evenimentele pentru pariere. Noi vă recomandăm să vă limitaţi la un număr cât mai restrâns de ligi, pentru a putea urmări tot ce mişcă acolo: ultimele rezultate, transferuri, accidentaţi, jucători suspendaţi, media golurilor înscrise acasă/deplasare, evoluţia favoritelor etc Fiecare ligă are particularitățile sale, iar dacă nu le cunoști s-ar putea să ai parte de surprize.

De exemplu în Spania La Liga echipele de top (Real Madrid și Barcelona) primesc cote foarte mici, chiar dacă în realitate ele se încurcă de mai multe ori într-un sezon decât reflectă aceste cote. Foarte multe evenimente sunt considerate mai dezechilibrate de către casele de pariuri pe net decât ar trebui, şi deseori unele echipe primesc cote foarte mici pentru un eventual succes, mai ales când se știe că mulți pariori mizează pe respectivele formații datorită renumelui lor. Dar în alte campionate mai puțin importante unde există echipe care domină, acestea nu mai primesc cote atât de mici pentru că nici nu sunt luate la ochi de un număr la fel de mare de pariori.


1.3 Aspecte tactice

Puncte forte și slabe ale echipelor

Presupunem că acem o echipă mai slabă, dar care are un joc defensiv solid și este letală pe contraatac. De partea cealaltă avem o formație puternică, obișnuită să își domine adversarii. Dar ea are probleme în a desface apărări aglomerate și bine organizate, plus că fundașii laterali urcă mult, iar astfel echipa poate fi vulnerabilă la eventuale contraatacuri. Eu unul dacă dau de un astfel de meci, cu siguranță nu aș miza pe echipa mai puternică și probabil aș juca o sumă mai mică pe outsider. Nu este obligatoriu să aibă loc o surpriză, dar cu siguranță avem un mediu propice pentru un astfel de scenariu. Și sunt multe situații în care dacă punem în balanță punctele forte și slabe ale echipelor putem depista pariuri tentante cu cote atractive.
 

Jucători accidentați sau suspendați

Anumite echipe sunt dependente de un anumit jucător, și nu au un înlocuitor de nivel apropiat atunci când vedeta este accidentată sau suspendată. Sigur, sunt și echipe cu loturi mult mai echilibrate unde lipsa unui anumit jucător ar putea să nu conteze prea mult.
 

Jucători ce pot veni de pe bancă

Sunt jucători care au evoluții mai bune din postura de rezervă, pentru că intră odihniți pe teren atunci când adversarii sunt obosiți. Bine, asta este valabil în cazul oricărei rezerve, dar aici vorbim de jucători care sunt capabili să fructifice puținele ocazii pe care le au.
 

Atac - Apărare

Fotbalul se joacă pe goluri, iar dacă nu marchezi sau dacă o faci prea rar, este greu să obţii puncte. Când pariaţi puneţi banii pe formaţiile care au o ofensivă foarte bună, dar şi o defensivă care să dea încredere, care primesc greu gol. Şi viceversa este valabilă această regulă, când pariaţi împotriva unei echipe, ideal este ca atacul acesteia să fie unul cât mai ineficient, iar defensiva cât mai slabă..
 

Jucători importanţi

Urmăriţi de fiecare dată lista cu jucătorii accidentaţi / suspendaţi şi vedeţi dacă nu absentează nume importante din echipă. Există jucători cheie care trag echipa după ei, iar dacă aceştia nu se regăsesc în primul 11, jocul formaţiei scade foarte mult. Astfel de jucători pot fi căpitanul echipei spre exemplu, mijlocaşi care coordonează jocul sau golgheteri. Un jucător important poate influenţa evoluţia cotei foarte mult.

 

1.4 Condiții de joc

Terenul pe care se joacă

Un alt aspect care trebuie luat în seamă de pariori este locul în care se desfăşoară partida. Se întâmpla ca uneori echipa gazdă să aibă terenul suspendat şi să nu evolueze în faţa propriilor fani, aşa că nu trebuie să vă bazaţi mereu pe acest lucru. Căutaţi şi informaţi-vă asupra locului în care se va desfăşura partida.

 

Starea vremii 

Poate influenţa rezultatul unei partide. O formaţie care are un joc constructiv, cu multe pase pe jos, se va descurca mult mai greu pe un teren îmbibat cu apă şi pe o vreme câinoasă. Portarii pot gafa în astfel de condiţii şi cum în fotbal un gol cântăreşte mult, şansele ca echipa pe care aţi pariat să mai castige meciul scad considerabil.  

Avem un articol amănunțit despre importanța condițiilor meteo ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/cum-sa-imbunatatesti-strategiile-tale-de-pariuri-sportive-pe-fotbal-luand-in-considerare-conditiile-meteo.html.

 

Migrarea de la un mediu la altul

Când condițiile de joc sunt dificile, mulți cârcotași spun că ”sunt aceleași condiții de joc” pentru ambele echipe. Lucrurile nu stau chiar așa. Imaginează-ți cum ar fi să te întreci cu un pește atât în apă, cât și pe uscat. Interesantă perspectivă nu? Cam așa stau lucrurile și aici. Când o echipă obișnuită să joace meci de meci la 18-25 de grade pe un teren perfect ajunge prin gerul siberian la -5 grade și pe un teren înghețat, nu va avea cum să aibă aceeași evoluție ca adversara care joacă constant în astfel de condiții și care este mai mult decât învățată cu ele.

 

Frecvența de joc

Situația este cam aceeași de mai sus. Când o echipă se vaită de ritmul meciurilor din 3 în 3 zile, vine câte un cârcotaș care spune ”dar ce, alte echipe cum pot juca două meciuri pe săptămână fără probleme?”. Realitatea este că unele echipe sunt învățate cu un astfel de ritm, iar atunci au poate și un  lot mai numeros și mai echilibrat valoric, jucătorii sunt deja învățați cu multe meciuri într-un interval scurt de timp, iar antrenorii știu să gestioneze mai bine astfel de situații. Nu este de mirare că majoritatea echipelor care ajung pentru prima dată în cupele europene după mulți ani au probleme în sezonul următor în a face față pe mai multe planuri.


Arbitrul

Unii arbitri lasă jocul mai liber, alții fluieră imediat orice faul. Unii au simpatii față de anumite echipe sau față de formații din anumite țări, în timp ce alții pur și simplu nu vor să supere un public numeros și fanatic așa că trag un pic mai mult cu gazdele. Este bine să cunoști cât de cât arbitrul pentru că s-ar putea să găsești informații interesante care să te ajute la analiza meciului.

 

1.5 Momentul de disputare a meciului

Miza unei partide şi motivaţia echipelor

Înainte de a plasa un pariu pe un meci vedeţi cât de motivată este fiecare echipă. Schimbarea unui antrenor înainte de un meci poate avea un rol mobilizator pentru o echipă. De asemenea, dacă una din echipe are o miză în meci şi cealaltă n-are (de exemplu o echipă este deja campioană, iar celeilalte îi trebuie puncte pentru a prinde cupele europene) atunci sunt şanse mai mari ca rezultatul să fie imprevizibil. De asemenea contează şi competiţia în care se joacă. O echipă ar putea trece pe plan secund meciurile din cupa ţării sale sau chiar meciurile din Europa League. Acest aspect este valabil şi în alte sporturi. La tenis, la un turneu mai mic sunt şanse mai mari să apară rezultate surpriză.

 

Momentul în care se joacă un meci

Se întâmplă de multe ori ca în Liga Campionilor sau Europa League o echipă bună să aibă rezultate negative în primele meciuri. Acest lucru se întâmplă deoarece echipele din campionatele puternice încep mai târziu sezonul şi durează un pic mai mult până ating vârful de formă. De asemenea, dacă o echipă este deja calificată cu 1-2 meciuri înainte să se termine grupele creşte probabilitatea ca ea să piardă puncte în ultimele meciuri, din cauza lipsei motivaţiei. Pe de altă parte, dacă o echipă puternică are nevoie neapărat de puncte pentru a merge mai departe atunci va juca la potenţial maxim şi sunt şanse destul de mari să scoată aceste puncte, micşorând probabilitatea unei surprize.

 

Obiectivul echipei

Obiectivul echipei este un alt factor foarte important. Pariaţi pe echipele solide care au ca obiectiv câştigarea campionatului sau calificarea în cupele europene şi evitaţi să pariaţi, mai ales în primele şi ultimele etape pe formaţiile de pluton care îşi doresc doar menţinerea în acea ligă. Cu cât obiectivul formaţiei este unul de top şi sunt puse în joc trofee sau mulţi bani la mijloc, cu atât echipele vor da tot ce au mai bun pentru a-şi atinge scopul la final de campionat
 

Motivație

Echipa pe care vrei să pariezi întâlnește o rivală? Se joacă cu trofeul pe masă sau din contră, meciul n-are nici o miză? Este ultimul joc la nivel de cluburi înainte de a se anunța convocările la națională, iar jucătorii vor să impresioneze selecționerul?


Programul formaţiilor

Este deosebit de important să vedeţi ce meciuri au de disputat echipele în continuare. O formaţie care la mijlocul săptămânii va avea de disputat un meci important în cupele europene, se poate să-şi sacrifice într-o măsură jocul de campionat din weekend sau să odihnească o parte din jucători, mai ales dacă este început de campionat şi punctele se pot recupera. De asemenea, după o partidă în cupele europene, echipa poate fi mai obosită în jocul de campionat. Depinde foarte mult însă de la echipă la echipă, de la adversari la adversari şi de la campionat la campionat.

Descoperă cele mai bune ponturi din fotbal propuse de specialiștii PariuriX!

 

1.6 Alte aspecte

Evenimente neașteptate

Poate că o echipă tocmai și-a schimbat antrenorul, sau poate un club a intrat în insolvență iar jucătorii au aflat că probabil nu își vor mai vedea salariile restante curând; astfel de situații  speciale care apar chiar înaintea unei partide pot conta enorm în deznodământul acesteia.


Galeria

Avantajul terenului propriu poate fi influențat și de o galerie superbă care sprijină echipa. De multe ori formațiile care sunt împinse de la spate de un public fanatic au per total rezultate mai bune pe propriul teren.

 

Știri despre echipe

Trebuie să fii bine documentat și să cunoști ultimele noutăți. Poate golgheterul unei echipe s-a accidentat sau poate un antrenor are toți fundașii de bază indisponibili din cauza unor accidentări sau suspendări. Astfel de informații pot înclina mult balanța în favoarea unei anumite echipe. De aceea este bine să pariezi cu maxim câteva ore înainte de startul partidei, pentru a putea afla utlimele noutăți.

 

 Norocul - Ghinionul

Norocul şi ghinionul sunt factori care pot influenţa rezultatul unui eveniment şi de multe ori pariorii dau vina pe ghinion atunci când biletul n-a ieşit. Unele echipe sunt pur şi simplu ghinioniste şi pierd de multe ori puncte pe final de meci şi trebuie să aveţi în vizor şi acest aspect. 

 

2. SFATURI ȘI REGULI DE URMAT ATUNCI CÂND PARIEZI PE FOTBAL

2.1 Sfaturi ce țin de cotele pe care mizăm

Pariază pe orice cotă, atâta timp cât se merită

Nu trebuie să ţineţi cont de cote atunci când alegeţi un pariu. Puteţi oricând să mizaţi pe echipa care porneşte cu a doua şansă dacă credeţi că aveţi suficiente motive s-o faceţi. Indicat este să comparaţi cota oferită de casele de pariuri cu probabilitatea, din punctul vostru de vedere, ca acel pronostic să fie câştigător. Dacă o agenţie acordă o cotă de 1,50 pentru victoria unei echipe, iar vouă vi se pare meciul mult mai echilibrat de atât atunci nu se merită pariat pe el.
 


Caută pariuri de valoare

Acest sfat are în mare parte legătură cu precedentul. Pentru a face obține pe termen lung, ar trebui să pariezi doar pe acele pariuri unde cota oferită de agenție este mai mare decât cota reală pe care ar trebui să o aibă respectivul pariu. Astfel de pariuri poartă numele de value bets (află mai multe despre acestea) și ele apar pentru că cotele sunt stabilite mai degrabă în funcție de sumele pariate pe fiecare posibil rezultat în parte, și mai puțin în funcție de probabilitățile reale de câștig. Mai multe informații despre cum sunt făcute cotele la pariuri sportive poți găsi aici: https://pariurix.com/cum-sunt-facute-cotele-oferite-de-catre-agentiile-de-pariuri-sportive.html.

 

Consultă diferite site-uri pentru cele mai bune cote

Acest sfat este destul de important, dar chiar și așa sunt puțini acei pariori care țin cont de el. Mulți consideră că pierd prea mult timp căutând cele mai bune cote, mai ales că diferențele sunt destul de mici. Dacă chiar vrei să faci bani din pariuri sportive atunci nu trebuie să sari peste acest pas, deoarece aceste diferențe mici ajung să se simtă destul de mult în timp și pot reprezenta diferența dintre a face profit și a pierde bani. Oricum ai suficient timp la dispoziție să consulți oferta mai multor agenţii de pariuri online ținând cont că aproape orice meci stă în ofertă câteva zile.

Voi lua un exemplu simplu. Să presupunem că într-un an pui 2,000 de pariuri, ceea ce înseamnă aproximativ 6 pariuri pe zi. Fiecare pariu are la agenția A cotă de 2.05, iar la agenția B cotă de 1.95, diferență ce la prima vedere pare destul de mică. Pui fiecare pariu cu 100 RON la ambii operatori de pariuri. Asta înseamnă că ai un rulaj total de 200.000 RON atât la operatorul A, cât și la operatorul B. Să presupunem că 1.000 de pariuri sunt câștigate și 1.000 pierdute. Câștigurile vor fi următoarele: 

Agenția A: 

 • Câștiguri totale: 1,000 X 100 X 2,05 = 205,000RON
 • Profit / Pierderi: 205,000 – 200,000 = +5,000RON

Agenția B:

 • Câștiguri totale:  1,000 X 100 X 1,95 = 195,000RON
 • Profit / Pierderi: 195,000 – 200,000 = -5,000RON 

Asta înseamnă că după un an la o agenție am făcut profit de 5.000 RON, iar la cealaltă am înregistrat pierderi de 5.000 RON deși am plasat exact aceleași pariuri, singura diferență fiind reprezentată de cote, diferență de care mulți nu țin cont.

Obiectivul tău ar trebui să fie acela de a găsi cele mai bune cote pentru pariurile tale, chiar dacă asta înseamnă să -ți deschizi cont la mai multe case de pariuri online. Eu îți recomand următoarele agenții de pariuri: unibet.rosportingbet.ronetbet.ro, betano.ro și betfair.ro.

Pariorii profesioniști se comportă exact ca persoanele care investesc bani la bursă. De aceea ei alocă timp inclusiv pentru găsirea celor mai bune cote. Nu uita că ai timpul de partea ta, deci folosește-l. Plus că există mereu posibilitatea de a da de un pariu sigur: adică un pariu unde cotele diferă atât de mult de la agenție la agenție, încât pariind pe toate posibilele rezultate la cele mai mari cote obții garantat un profit indiferent de rezultatul final. Dr ai grijă pentru că această practică este interzisă de operatorii de pariuri, și există riscul să ai contul limitat! Află mai multe informații despre pariurile sigure!

 

2.2 Meciuri ce trebuiesc evitate

Începe să pariezi la mijlocul sezonului după ce te-ai documentat bine

Dacă începi să pariezi încă de la începutul sezonului atunci ar trebui să pui pariuri pe sume mici de bani. Nu de alta, dar începutul unui campionat poate fi destul de imprevizibil. În mod normal atunci ar trebui doar să te documentezi, să cauți tendințe, să verifici forma echipelor, să vezi cum se descurcă ele și cum progresează pe durata sezonului. Doar așa îți vei putea face o idee exactă despre acele echipe și vei putea ști la ce să te aștepți din partea lor în etapele ce vor urma.
 

Trebuie să identifici tendințele acestui sezon

Majoritatea pariorilor nu-și schimbă percepțiile de la sezon la sezon și au o viziune liniară. Ei cred că dacă o echipă a jucat într-un anumit mod sezonul precedent, înseamnă că ea va juca la fel și în sezonul care va urma, ceea ce nu este deloc adevărat. Tendințele se schimbă mult de la sezon la sezon și există foarte multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Transferurile din vară sau schimbarea antrenorului pot conta foarte mult, dar pot fi și situații în care o echipă să nu se schimbe mai deloc și jocul ei tot să fie complet diferit de la o stagiune la alta. Aici îmi vine în minte exemplul echipei Chelsea, care a câștigat Premier League în sezonul 2014/2015. Deși antrenorul a rămas același, iar în lot au avut loc foarte puține schimbări notabile, echipa a avut evoluții dezamăgitoare în ediția 2015/2016, iar Mourinho a fost demis deoarece i-a dus pe ”pensionari” mai aproape de retrogradare decât de cupele europene. 

 

Filtrarea meciurilor

Evitaţi să pariaţi pe sporturi, partide şi campionate pe care nu le cunoaşteţi. Mulţi spun că un parior nu se poate pricepe foarte bine la mai mult de două sporturi în acelaşi timp, astfel recomandam să vă concentraţi doar pe sporturile cunoscute. Așa că dacăești deja specializat pe alte sporturi și nu prea îți place fotbalul în mod deosebit, nu prea ai motive să pariezi pe ”sportul rege”

Pot fi zile când oferta de meciuri pentru pariori să fie destul de slabă. Mulţi pot fi tentaţi, în lipsa meciurilor din campionate mari, să parieze pe campionate şi echipe mai puţin cunoscute, despre care nu ştiu prea multe. Vă sugerăm să nu faceţi acest lucru pentru că atunci o să vă bazaţi mai mult pe noroc. De asemenea, la prima vedere multora o să li se pară anumite ponturi sigure la partide necunoscute, dar aceasta este o capcană în care pică mulţi pariori. La o astfel de partidă, indiferent de sport, există o probabilitate mai mare ca situaţia să ia o întorsătură neaşteptată şi să aibă loc un rezultat surpriză. Totuşi, nu ne înţelegeţi greşit, nu recomandăm să nu pariaţi pe campionate mici. pentru că de multe ori chiar se vor găsi pronosticuri mai sigure în asemenea ligi, doar că trebuie să cunoaşteţi bine acel campionat şi echipele implicate înainte de a paria pe ele.


2.3 Planificarea pariurilor și a bugetului

Planificarea în avans a pariurilor este plictisitoare dar prudentă

Plasarea de pariuri live este probabil cel mai interesant mod de a paria. Poți să vizionezi meciul la televizor și poți urmări anumite aspecte care te vor ajuta să te hotărăști cum să pariezi. Configurarea pariurilor în avans este un lucru plictisitor, dar care trebuie făcut dacă vrei să-ți mărești șansele de câștig.

Documentează-te cât poți de bine înainte de a hotărî ce pariezi. Nu lăsa partea de cercetare pe ziua meciului. Motivul principal pentru această regulă este acela că vei face totul în grabă dacă o lași pe ultima clipă, iar astfel ai putea omite informații importante sau nu vei avea suficient timp pentru a-ți da seama la rece care sunt cele mai bune pariuri pentru meciul respectiv. Mai mult decât atât, cu cât te apropii de ziua meciului cu atât vor apărea mai multe articole în ziare și știri pe la televizor. Este posibil ca mediatizarea unei anumite echipe să-ți influențeze decizia finală în legătură cu pariurile pe care le pui. Trebuie să aplici sistemul tău de pariere bazându-te doar pe argumente logice și pe o analiză corectă. 

Totuși recomand ca în ultima zi să te concentrezi strict pe schimbări de ultim moment, cum ar fi o accidentare nouă sau demiterea antrenorului în ziua meciului. Documentarea din avans nu este foarte importantă doar pentru pariuri live, ci și pentru pariurile pre-meci. 

 

Planifică-ți bugetul în avans

Managementul banilor este unul din punctele cheie când vine vorba de pariuri sportive. Este bine să-ți planifici bugetul dinainte de a paria, pentru că atunci vei fi mai calm și mai calculat. Dacă hotărăști bankroll-ul și miza în timp ce pariezi sau pui pariuri pe sume stabilite la ochi s-ar putea ca adrenalina să te facă să aloci mai mulți bani decât ar fi normal. De asemenea vei fi mai predispus în a juca la recuperare dacă nu ți-ai făcut un plan clar de pariere de la început. Și cu toții știm că jucatul la recuperarea este cel mai ușor mod de a pierde sume importante de bani într-un timp foarte scurt.

Atunci când hotărăști câți bani aloci pentru bugetul total de pariere și pentru miza pe pariu trebuie să ții cont de următorul aspect. Fiecare persoană ar vrea să câștige sume enorme de bani și să se îmbogățească peste noapte, dar astfel de speranțe rămân de cele mai multe ori la stadiul de vise. Trebuie să faci o planificare realistă, pentru că un obiectiv corect ar fi acela ca la finalul zilei să câștigi mai mulți bani decât ai investit, deci să fii pe plus.

Planificarea banilor nu trebuie să fie una foarte complexă. Ai putea de exemplu să împarți pariurile în două: pariuri cu risc ridicat și pariuri cu risc scăzut. Cea mai mare parte din bani ar trebui investită în pariurile mai sigure, în timp ce pronosticurile mai riscante ar trebui jucate cu sume mai mici de bani. Dacă urmezi un astfel de plan de pariere cu siguranță nu te vei îmbogăți peste noapte, dar îți vei mări considerabil șansele ca la sfârșitul fiecărei zile să fii pe plus, iar astfel pe termen lung ai putea genera un venit constant. Acesta este modul în care gândesc și pariorii profesioniști. 

Citește ghidul pariorului profesionist în 4 pași și învață și tu să pariezi ca un expert!

 

2.4 Alte sfaturi importante

În derby-uri avantajul terenului propriu nu se mai simte la fel de mult

Poți să verifici singur, dar vei observa că statistic avantajul terenului propriu nu mai contează în derby-uri. Acest lucru este adevărat mai ales atunci când cele două echipe sunt din același oraș. Totuși regula se respectă într-o anumită măsură și atunci când se întâlnesc două rivale din orașe diferite.
 

Distrează-te cu pariurile pe primul marcator

Atunci când te apuci de pariuri sportive poți avea două obiective diferite: ori încerci să devii un parior profesionist ori te joci de distracție. Dacă faci parte din a doua categorie și nu te deranjează să riști câțiva lei de care n-ai nevoie, atunci ai putea plasa câteva pariuri de tipul ”primul marcator”. Atunci când te vei uita la meci acesta ți se va părea mai palpitant deoarece vei fi cu ochii pe jucătorul pe care ai mizat. Dacă totuși faci parte din prima categorie, atunci vei respecta regulile de mai jos și vei ține cont de ele atunci când alegi echipa pe care să pariezi.

 

Alegerea tipului de pariu pe care îl plasati pe un meci

Casele de pariuri pe internet oferă o sumedenie de opţiuni de pariere la fiecare meci. Este recomandat să evitaţi pariuri care ţin de noroc plasate în speranţa de a câştiga bani rapid. De exemplu pariuri gen: "va fi un out în primele 60 secunde din meci?" sau "ce se va întâmpla întâi în meci? Out? Corner? Fault?" ţin de noroc şi trebuie evitate.

 

Fii foarte atent când îți schimbi părerea la ora jocului

Casele de pariuri, reclamele de la televizor sau informațiile de pe internet ar putea de multe ori să te influențeze fără să-ți dai seama și să te facă să pariezi contrar la ce ai vrut inițial. Când aplici sistemul de pariere în avans și-ți planifici pariurile, nu vei mai fi manipulat atât de ușor de către campaniile de marketing. Dacă te hotărăști în ultimul moment să pariezi invers față de ce voiai inițial, atunci gândește-te foarte bine dacă chiar ai argumente logice pentru această schimbare de ultim moment sau dacă ai fost afectat de ce scria pe diferite site-uri sau prin ziare.

Să presupunem că inițial voiai să mergi pe mâna echipei gazdă. Cu câteva ore înainte de meci afli că de la aceasta vor lipsi cei mai buni doi jucători din cauza unor accidentări suferite în ultima clipă. Acesta ar putea fi un argument corect care să te facă să schimbi pronosticul inițial. Dar dacă te hotărăști să pariezi împotriva echipei gazdă doar pentru că și alți pariori fac la fel, atunci nu procedezi corect.Nu trebuie să te lași afectat de percepția celorlalți, ci este recomandat să-ți urmezi planul inițial.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!


3. PUNEREA INFORMAȚIILOR CAP LA CAP

Rolul statisticilor

Statisticile ne vor arăta cât de des face o echipă un anumit tip de rezultat, cât de puternică este acasă sau în deplasare sau cum s-au terminat ultimele partide directe din ultima vreme. Statisticile trebuie să aibe însă un rol informativ. Orice serie de rezultate bune/rele poate fi întreruptă mai devreme sau mai târziu. De asemenea sunt statistici care contează mai mult decât altele, deci trebuie să ştim cum le filtrăm şi să ne hotărâm care sunt relevante şi care trebuie ignorate în funcție de meciul pe care pariem, și de tipul de pariu pe care îl alegem.

Aici trebuie să fii foarte atent. La unele meciuri anumite statistici pot conta foarte mult, iar la alte meciuri ele să nu conteze mai deloc. Ne vom confrunta de-a lungul timpului cu nenumărate situații dinamice și inedite, iar din păcate aici vorbim despre pariuri și nu despre matematică, deci nu există o formulă exactă de care să ții cont în analiza unui meci.

 

Exemplu de situații dinamice pe care le poți întâlni

De exemplu dacă vrem să pariem pe câştigătorul unui meci atunci ar trebui să ne uităm la situaţia din clasament a ambelor echipe, la rezultatele din ultimele meciuri din campionat, dar şi la ultimele partide directe. De asemenea este important să vedem cum joacă echipa gazdă acasă şi cum joacă cea oaspete în deplasare. Sunt echipe foarte puternice pe teren propriu, care însă iau puţine puncte pe teren străin. Trebuie să vedem şi cât de relevantă este o statistică. Nu va conta deloc faptul că o echipă a avut rezultate slabe cu un an în urmă, dacă acum a venit un şeic care a băgat zeci de milioane şi a schimbat echipa din temelii.

Sau poate prognoza meteo nu contează prea mult la majoritatea meciurilor, dar dacă o partidă se va juca pe o ploaie torențială sau pe un teren înghețat, aceasta ar putea ajunge să fie cea mai importantă statistică din toate, pentru că va conta mult care echipă este mai avantajată de condițiile respective de joc.

 

Crearea unui sistem de pariere

Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este acela să încerci să creezi un sistem de pariere care să ia în considerare tot ce te-am învățat în acest ghid, dar pe care să îl adaptezi în funcție de tipul meciului pe care pariezi. Realitatea este că la început vei mai face greșeli și vor fi destule situații pe care să nu le poți anticipa corect, și destui factori la care să nu le poți calcula corect importanța. Nu este nimic, pentru că astfel de lucruri se învață în timp pe parcurs ce capeți experiență.

Important este să examinezi tot timpul rezultatul pariurilor precedente, și să tragi concluzii din acestea. Ai ținut cont de un factor mai mult decât trebuia? A existat un factor pe care l-ai neglijat dar care a făcut diferența în meci? Dacă depistezi astfel de situații, iar ele se repetă de mai multe ori, atunci trebuie să ții cont de ele în analiza pariurilor viitoare.

Vrei să analizezi rezultatul pariurilor tale precedente pentru a vedea dacă ai avut noroc / ghinion și pentru a afla dacă ai anticipat corect șansele reale de câștig ale pariurilor? Atunci poți face acest lucru utilizând metoda de simulare Monte Carlo!

 

Sistemul tău de pariere trebuie să fie cât mai concis

Ai putea considera acest sfat ca fiind foarte prost și ilogic în acest moment, pentru că în teorie un sistem de pariuri este cu atât mai bun cu cât este mai detaliat și conține mai multe variabile.  Astfel un sistem complex ar trebui să-ți aducă pe termen lung câștiguri mai mari decât un sistem simplu. Plus că mai sus am prezentat o groază de informații de care ar trebui să ții cont în analiza unui meci, iar acum îți zic să nu ții cont chiar de toate?

Aceste lucruri sunt foarte adevărate, dar pentru a crea și a actualiza un sistem complex de pariere trebuie să fii un parior foarte bun și să aloci foarte mult timp. Deoarece în caz contrar acel sistem complex va conține multe erori, iar astfel vei avea cu el rezultate destul de slabe.

De aceea poate este bine ca cel puțin la început să incluzi în sistemul tău de pariere doar factorii cu adevărat importanți. Cu siguranță poate vrei să incluzi și lucruri precum starea terenului, condițiile meteo și forma de moment a fiecărui jucător, dar realitatea este că s-ar putea să ai probleme serioase în a ține o bază de date actualizată care să conțină toate aceste informații. Eventual poți face acest lucru doar atunci când urmărești o singură echipă, de preferat echipa ta favorită.

Dacă urmărești mai multe echipe sau campionate atunci alege doar factorii cei mai importanți și testează-i pe rând. Dacă descoperi că un anumit factor nu contează atât de mult pe cât credeai inițial, atunci ignoră-l și îndreaptă-ți atenția către un alt factor.

Descoperă cele mai bune strategii de pariuri sportive în acest ghid oferit de PariuriX.com!

 

Scoate din ecuație meciurile pe care sistemul de pariere nu se aplică

Să spunem că ai creat un sistem de pariere care are la bază informații despre șase echipe. Acesta este suficient de bun încât să-ți permită să câștigi constant din pariurile pe echipele respective. Astfel ai putea fi tentat să încerci să-l folosești și pe alte formații, dar dacă faci acest lucru s-ar putea să ai surpriza ca el să nu funcționeze atât de bine pe cât ai spera. Dacă chiar vrei să-ți extinzi sistemul, atunci este recomandat să fii foarte precaut la început și să faci multe teste.

De asemenea, elimină meciurile care ți se par neinteresante sau acele partide unde nu ești sigur care este pariul potrivit chiar și după ce aplici strategia ta de pariuri sportive. Faptul că ți-ai programat pariurile și sumele de bani pe care să le mizezi din avans (așa cum am explicat mai sus) te ajută să eviți acele pariuri de care nu ești sigur. Dacă ai fi urmat acești pași chiar înainte de startul meciului atunci probabil că te-ai fi grăbit și n-ai fi mai fost atât de ezitant când venea vorba de evitarea unui pariu. 

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX