1. Home »
  2. Sporturi »
  3. Fotbal vs tenis – Care sport are cele mai profitabile tipuri de pariuri?

Fotbal vs tenis – Care sport are cele mai profitabile tipuri de pariuri?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-03 04:00:00

image Fotbal vs tenis – Care sport are cele mai profitabile tipuri de pariuri?

Fotbal vs tenis vs alte sporturi – Care sport are cele mai profitabile tipuri de pariuri? La această întrebare vom încerca să răspundem în paragrafele următoare. 

Pe internet sunt multe articole în care se spune că se câștigă mai bine din pariurile pe un anumit sport decât din pariurile pe alt sport. De exemplu am găsit articole cu motivele pentru care pariurile pe fotbal ar fi mai puțin profitabile decât cele pe tenis, dar și articole care susțineau fix contrariul.. Mai problematic este că de regulă concluzia acestora este aceea că ar fi mai bine să te concentrezi pe un anumit sport decât pe altul chiar dacă nu te pricepi la el, concept care este destul de ridicol dacă stai să te gândești bine.

Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici!


Dacă te pricepi foarte bine la fotbal, de ce ai paria pe tenis?

Un parior profesionist reușește pe termen lung să câștige constant din pariuri sportive, iar profitul este cam de fiecare dată în jurul aceleiași valori (desigur, cu anumite diferențe care pot apărea în funcție de noroc). Pentru a putea câștiga constant un parior profesionist are, de obicei, o strategie clară de pariere (află mai multe) care ia în considerare o multitudine de informații și care este îmbunătățită pe parcurs. Practic pentru acesta pariurile sportive devin mai degrabă ceva ce ține de matematică și statistici și mai puțin de noroc. Dar pentru a putea ajunge la un astfel de nivel și pentru ca analiza să fie corectă, pariorul trebuie să știe foarte multe informații, iar o mare parte din acestea țin de sportul respectiv.

Este evident că analiza unui meci depinde de la sport la sport. N-avem cum să analizăm în același mod un meci de fotbal și unul de tenis. La fotbal vom ține cont de jucătorii indisponibili, de modul în care o echipă joacă acasă și cealaltă în deplasare, de stilul de joc a celor două formații dar și de multe alte aspecte. La tenis va conta suprafața de joc, cât de bine servește un tenismen, cât de eficient este celălalt pe serva adversarului, tipul turneului și faza în care meciul se joacă etc.

Descoperă cele mai bune pronosticuri din fotbal, tenis, baschet sau alte sporturi!


Ideea este că dacă un parior este specializat pe fotbal și urmărește acest sport de mult timp, n-ai cum să-i spui că este mai bine să parieze pe ”sportul alb” dacă el urmărește meciuri de tenis ocazional sau chiar deloc. Este puțin probabil să poți câștiga mai mulți bani de pe urma unui sport pe care nu-l cunoști decât de pe urma unuia pe care îl urmărești constant. Plus că asimilezi și mai ușor informațiile la sportul preferat. Dacă pur și simplu nu-ți place tenisul este cam dificil să înveți tot ce ține de el.
 

Deci până aci concluzia este simplă: pariază doar pe acele sporturi pe care le cunoști bine. Este însă adevărat că în funcție de sport un tip de pariu poate fi mai profitabil decât un alt tip de pariu, iar mai jos voi lua câteva exemple. Înainte de toate, dacă tot am vorbit despre modurile diferite în care se analizează un meci de fotbal și unul de tenis, îți prezint două articole ce merită citite: ”Cum se face în mod corect analiza unui meci de fotbal” și ”Cum analizăm un meci de tenis pentru a câștiga la pariuri sportive?

 

Cele mai populare tipuri de pariuri la fotbal și tenis

Handicapuri asiatice

De obicei la fotbal astfel de pariuri au un payout mai mare decât celelalte tipuri de pariuri. Acest lucru se întâmplă deoarece există doar două rezultate posibile. Cu cât numărul de rezultate posibile este mai mare, cu atât și payout-ul este mai mic. De exemplu dacă faci un calcul vei vedea că la un pariu de tipul 1x2 payout-ul total este mai mic decât la un pariu de tipul Handicap Asiatic 0. Handicapurile sunt utile în orice sport, dar sunt discipline sportive unde ele se folosesc mai mult, și altele unde se folosesc mai puțin. Însă indiferent de situație, ele sunt perfecte pentru a plasa pariuri cu cote bune la meciuri dezechilibrate. Avem un articol foarte amănunțit despre handicapuri asiatice pe care recomand să îl citești: https://pariurix.com/handicapul-asiatic-explicat-pe-intelesul-tuturor.html.
 

Spread Betting

În română asta ar însemna parierea pe un anumit interval. De exemplu parierea pe un interval de 2-3 goluri în fotbal sau parierea că o echipă nu va pierde un meci de baschet la mai mult de 15 puncte; acestea sunt exemple care intră în această categorie. Aceste tipuri de pariuri sunt foarte populare, ele fiind întâlnite în foarte multe sporturi. Pe termen lung ele pot fi chiar profitabile, mai ales dacă depistăm pariuri favorabile pe outsideri. De exemplu o casă de pariuri ar putea oferi unui outsider o cotă destul de atractivă pentru un eventual succes, pentru a convinge pariorii să mizeze și pe acesta. Poate nu se merită totuși să pariem pe o victorie, dar dacă ne așteptăm ca outsiderul să piardă cu demnitate, atunci am putea paria că el nu va ceda la o diferență mai mare de X goluri / puncte în funcție de sport. Dacă cota pentru victoria lui este tentantă, atunci și cota pentru un astfel de pariu va fi de asemenea tentantă şi de data aceasta avem în față un pariu mai realist.
 

Proposition Bet

Poate fi cunoscut și sub numele de “side bet”, ”novelty bet” sau ”prop bet”. Din nou folosesc termenul în engleză deoarece n-avem o traducere exactă pentru el, dar în română ar însemna un fel de pariu secundar. Astfel de pariuri sunt foarte populare în sporturile pe echipe și nu se referă la rezultatul final al unui meci. De exemplu la fotbal ai putea paria pe echipa care va marca prima sau pe numărul de catonașe galbene.
 

Pariuri progresive

Sunt cunoscute în engleză sub numele de ”Progressive Parlays”. Astfel de pariuri sunt bune de obicei la sporturi de echipă atunci când pariezi pe o secvență de 4-12 evenimente. Există mai multe strategii de pariuri sportive ce pot fi utilizate aici dar nu voi intra în detalii.Ideal este să faci anumite experimente pentru a vedea care tipuri de pariuri sunt mai profitabile pentru tine, dar bineînțeles că trebuie să ții cont și de sportul pe care mizezi.

Poti vedea o listă completă cu cele mai populare tipuri de pariuri.

 

Pe ce sporturi este mai bine să pariem live - fotbal sau tenis?

Eu când pariez live consider că pariurile pe sporturi de echipă sunt mai profitabile decât cele pe sporturi individuale. În primul rând psihologia grupului are un efect puternic asupra direcției în care merge un eveniment sportiv. Este mult mai greu de anticipat comportamentul unui singur jucător, mai ales în tenis. La un sport de echipă, chiar dacă un jucător prinde o zi proastă sau nu este în formă, nu se va simți foarte tare deoarece coechipierii lui pot compensa acele minusuri.

La un sport individual lucrurile stau total diferit. De aceea se întâmplă mult mai des la tenis decât la fotbal să vedem pariuri pierdute de cotă 1.03-1.10. Desigur, dacă ești bine informat și știi cum să analizezi corect un meci, ai putea depista eventuale surprize chiar și la tenis sau la alte sporturi de acest gen. Oricum eu personal aș recomanda evitarea pariurilor de cote mici pe sporturi individuale deoarece nu le cred deloc avantajoase pe termen lung.

Repet însă ce am spus la început: pariază doar pe sporturile favorite. Warren Buffett avea o vorbă: “Nu investi în ceva ce nu cunoști”. Pariurile sportive sunt o investiție, iar dacă nu înțelegi motivele pentru care faci acea investiție atunci ar trebui să te abții și să nu pariezi. Cheia către succes este să găsești cea mai bună combinație pentru tine. Mie îmi place fotbalul, astfel încât pariez pe fotbal. Am încercat să pariez pe tenis fără a ma pricepe foarte bine și am constatat rapid că a fost o decizie proastă. Poate că pentru tine este chiar invers, dar important este să știi exact ce ți se potrivește și ce nu.

Pariază acum pe sportul preferat! Te așteaptă o ofertă bogată și promoții de nerefuzat!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX