The International – competiție de DOTA cu premii de 40 de milioane de dolari! Se ține în octombrie pe Arena Națională!

2021-09-29 11:15:40 909 0

Arena Națională va găzdui în perioada 7-17 Octombrie 2021 cel mai important turneu de eSports din lume. Este vorba de ”The International”, competiție de DOTA 2 ce aliniază cele mai puternice echipe de pe planetă și care pune la bătaie premii totale incredibile de 40 de milioane de dolari! Deoarece vorbim de o competiție atât de mare care se ține la noi în țară, vom prezenta în cele ce urmează mai multe informații ajutătoare pentru pariori și nu numai, mai ales că pentru mulți eSports-ul rămâne o nișă necunoscută.

Pariază acum pe The International cu un bonus de 100% până la 300RON!


Cum se joacă DOTA 2?

DOTA 2 (Defense of the Ancients 2) este un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena) lansat de Valve în 2013, care este succesorul primei versiuni apărute în 2003. Acesta se joacă în sistem 5 vs 5, unde fiecare jucător controlează câte un erou. Nu vom intra în acest articol în detalii despre noțiuni de bază, dar dacă nu știi nimic despre acest joc, atunci consultă întâi articolul: Totul despre pariurile pe DOTA2: cum se joacă, unde pariem, unde urmărim meciuri, etc

 

THE INTERNATIONAL – CEA MAI IMPORTANTĂ COMPETIȚIE DE ESPORTS DIN LUME

Poză de la The International 2019

Ca și în celelalte sporturi electronice, și în DOTA au loc anual mai multe competiții atât online, cât și offline (pe lan). Însă aici există un turneu care iese cu mult în evidență față de restul. Este vorba de ”The International”, turneu care are loc anual și care strânge laolaltă cele mai puternice 18 echipe de DOTA din lume.

Turneul a debutat în 2011, când avea un prize pool de ”doar” 1 ,6 milioane de dolari, dar de atunci lucrurile au luat-o razna, totalul premiilor ajungând să crească de la an la an. Astfel am ajuns ca The International 2019, disputat pe Mercedes-Benz Arena din Shanghai, să pună la bătaie premii totale de peste 34 de milioane de dolari, față de 25.5 milioane puși în joc în 2018! Ambele ediții au fost câștigate de OG (esports), echipă sponsoizată de Red Bull ce are în componență 5 jucători din 5 țări diferite: N0tail (Danemarca), Saksa (Macedonia), MidOne (Malaezia), Topson (Finlanda) și Sumail (Pakistan). OG a câștigat numai din premiile celor două turnee 15.6, respectiv 11.1 milioane de dolari!

 

Cum a ajuns The International în România

Anul 2020 a fost primul în care The International nu s-a ținut, de vină fiind pandemia de COVID-19. Turneul era programat să se țină în Stockholm, iar înțelegerea inițială a fost ca turneul din 2021 să fie organizat tot acolo. Însă federația de sport suedeză a votat împotriva recunoașterii eSports ca o disciplină sportivă oficială, ceea ce a creat celor de la Valve (creatorii jocului DOTA și organizatorii The International) dificultăți în ceea ce privește acordarea de vize de călătorie jucătorilor și staff-urilor ce urmau să participe la eveniment.

De aceea cei de la Valve s-au reorientat, iar cu suportul PGL (o organizație de gaming foarte cunoscută la noi în țară), au luat legătura cu reprezentanți din guvernul României pentru a putea face posibilă organizarea turneului pe Arena Națională din București.

 

Când are loc turneul, și în ce format se joacă?

The International 10 este format din două părți:

 • Group Stage (faza grupelor) – 7 – 11 octombrie – nu e deschis spectatorilor
 • Main Event  (evenimentul principal) – 12 – 17 octombrie - e deschis spectatorilor și se pot cumpăra biletele.

Group Stage

Cele 18 echipe participante vor fi împărțite în două grupe de câte 9 echipe, și vor juca între ele în sistem fiecare vs fiecare. Fiecare meci va fi jucat în 2 hărți (ca un fel de două seturi la tenis). O victorie (2:0) aduce două puncte, un egal (1:1) aduce un punct, iar o înfrângere (0:2) nu aduce nici un punct.

 • Primele patru clasate din fiecare grupă avansează în faza ”Uper Bracket” din evenimentul principal.
 • Locurile 5-8 merg în faza ”Lower Bracket” din evenimentul principal.
 • Ultima clasată din fiecare grupă este eliminată direct din turneu.


Main Event

 • Aliniază cele 16 echipe venite din Group Stage – 8 în uper bracket, 8 în lower bracket.

Din acest moment se joacă în sistem eliminatoriu. O echipă care ia bătaie în uper bracket primește o a doua șansă, fiind trimisă în lower bracket. O echipă care ia însă bătaie în lower bracket este eliminată definitiv din turneu și pleacă acasă. Finala cea mare se va juca între câștigătoarea Uper Bracket și câștigătoarea Lower Bracket.
 

Uper bracket

 • Cele opt echipe ajunse în uper bracket joacă între ele în sistem eliminatoriu
 • Prima clasată din fiecare grupă din Group Stage își alege adversara din rândul locurilor 3-4 din cealaltă grupă.
 • Echipa de pe locul 2 joacă cu locul 3/4 neales de câștigătoarea grupei.
 • Meciurile din Uper Bracket se joacă în sistem BO3 (cel mai bun din 3 hărți).
 • Echipele care câștigă sferturile de finală se întâlnesc în semifinalele Uper Bracket, iar apoi cele două câștigătoare de semifinale joacă finala Uper Bracket (care atenție, nu reprezintă marea finală)
 • Echipele eliminate din Uper Bracket vor merge în Lower bracket, deci nu vor fi eliminate de tot din competiție

Lower Bracket

 • Cele opt echipe ajunse în lower bracket joacă între ele în sistem eliminatoriu
 • Locul 5 din fiecare grupă din Group Stage își alege adversara din rândul locurilor 7-8 din cealaltă grupă.
 • Echipa de pe locul 6 joacă cu locul 7/8 neales de echipa de pe 5.
 • Prima rundă se joacă în sistem BO1 (o singură hartă)
 • Următoarele runde se joacă în sistem BO3 (cel mai bun din 3 hărți).
 • Fiecare echipă care câștigă prima rundă din Lower Bracket va întâlni o echipă care a pierdut prima rundă din Uper Bracket, și tot așa.

Marea Finală

Marea Finală se va juca între echipa care câștigă Uper Bracket și cea care va câștiga Lower Bracket. Meciul se va juca în sistem BO5 (cel mai bun din 5 hărți), pornind de la scorul de 0:0 (deci echipa venită din Uper Bracket nu primește avantaj fictiv de o hartă, așa cum se întâmplă la alte competiții de eSports).

Mai jos poți vedea o poză cu programul Uper Bracket și Lower Bracket de la turneul The International din 2019, ca să înțelegi un pic mai bine cum funcționează acest sistem.

 

Cât costă biletele, și cum le pot cumpăra?

Așa cum am evidențiat mai sus, spectatorii au acces doar la Main Event (12 – 17 octombrie). Biletele pot fi cumpărate de pe https://theinternational2021.entertix.ro la următoarele prețuri:

 • 2 Days Pass - 12-13 Octombrie: 250RON / persoană
 • 2 Days Pass - 14-15 Octombrie: 250RON / persoană
 • 2 Days Pass - 16-17 Octombrie: 1000RON / persoană

 

Unde pot vedea online meciurile?

Toate meciurile vor putea fi văzute gratuit pe platforma online twitch.tv, dar vom reveni cu un link mai exact înainte de turneu. Twitch este cea mai importantă platformă de streamuri live din lume când vine vorba de eSports, deci acolo vei găsi întotdeauna live video cam orice meci cât de cât decent de sporturi electronice, indiferent că vorbim de CS:GO, DOTA, LOL, FIFA, sau altă disciplină.

 

Care sunt cele 18 echipe participante?

12 echipe provin din Dota Pro Circuit, iar 6 din Calificări Regionale (câte o echipă din America de Nord, America de Sud, Europa de Vest, Europa de Est, China și Asia de Sudest). În poza de mai jos poți vedea echipele care vor fi prezente la București în octombrie, dar vom reveni cu un articol în care să prezentăm toate echipele participante.

 

Pariuri sportive pe The International

Toate meciurile din cadrul turneului vor putea fi găsite în oferta celor mai bune case de pariuri online din România, și de asemenea la unele dintre ele poți deja să plasezi pariuri antepost. Totuși, din experiența anterioară, ne așteptăm ca cele mai bune oferte și cote pe The International să poată fi găsite la Unibet și Betano.

Conform cotelor actuale la pariuri, principala favorită să câștige turneul este PSG.LGD cu o cotă de 3.00. Și nu e doar o coincidență de nume cu cea a faimosului club francez. Echipa de DOTA chiar aparține de PSG, deși e drept că are în componență patru jucători din China și unul din SUA.

Pariază acum pe The International cu un bonus de 100% până la 300RON!

 

The International pe Pariurix.com

Pe întreaga durată a fazei finale ale turnelui (12 – 17 Octombrie) PariuriX va avea doi reprezentanți la fața locului pe Arena Națională din București. Este vorba de Baicu Marius, content manager și cel mai vechi membru al echipei, și Delcea Eduard, tipsterul nostru pe eSports. Vom prezenta în fiecare zi câte un articol cu cele mai noi informații de la turneu, dar și câte două avancronici zilnice cu ponturi ce vor putea fi accesate în secțiunea noastră de Ponturi Dota. De asemenea pe Social Media

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult