1. Home »
 2. eSports »
 3. League of Legends: în ce constă și ce turnee există? Cum și unde pariem bani reali pe LoL?

League of Legends: în ce constă și ce turnee există? Cum și unde pariem bani reali pe LoL?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:43:00

image League of Legends: în ce constă și ce turnee există? Cum și unde pariem bani reali pe LoL?

În ultima vreme pariurile pe sporturi electronice (eSports) au devenit foarte populare la nivel internațional, așa că astăzi vom vorbi pe larg despre unul dintre cele mai jucate și pariate jocuri: League of Legends.

Deschide cont și pariază pe meciuri de LoL cu 100% până la 500RON EXTRA!

League of Legends – cum se joacă și în ce constă?

League of Legends (sau pe scurt LoL) este un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena) lansat de Riot Games în 2009. La mai bine de un deceniu de la lansare, acesta rămâne unul dintre cele mai jucate jocuri pe calculator din lume!

League of Legends este foarte asemănător cu DOTA, ambele fiind inspirate din Warcraft III: The Frozen Throne, modul Defense of the Ancients. Așa că vei vedea multe similitudini. Jocul se joacă în sistem 5 vs 5, unde fiecare jucător controlează câte un erou.

Obiectivul fiecărei echipe este acela de a își apăra propria bază, dar în același timp de a avansa spre baza adversă. Jocul se termină atunci când este distrus ”Nexus”-ul echipei adverse, care este o structură mare localizată în baza acesteia. Pentru a ajunge la Nexus, trebuiesc distruse pe traseu mai multe turnuri.

Există o singură hartă în League of Legends, dar sunt meciuri care se joacă în sistem BO3 sau chiar BO5 (cel mai bun din 3 sau 5 hărți). E practic ca la meciurile de tenis în 3/5 seturi, unde câștigă primul tenismen care ajunge la 2, respectiv 3 seturi câștigate.

Harta conține 3 lane-uri pe care se poate avansa (bottom lane, top lane și mid lane), iar în funcție de poziția ocupată pe hartă de jucători și de tipul eroului ales, există mai multe poziții de joc:

 • ADC (bot lane) – jucătorul optează pentru un erou care poate da mult damage și obține mai multe kill-uri.
 • Support (bot lane) – jucătorul susține ADC-ul utilizând un erou de support. De exemplu doi dintre cei mai jucați eroi de suport sunt Nautilus și Blitzcrank, ambii având ca una din ”puteri” posibilitatea de a prinde și trage către el un adversar, dând ADC-ul o șansă suplimentară spre kill.
 • Mid Laner (mid lane) – acesta stă singur pe lane-ul din mijloc
 • Top Laner (top lane) – acesta  stă singur pe lane-ul de sus, optând de obicei pentru un erou ce combină posibilitatea de a da damage cu un defense ceva mai ridicat.
 • Jungler (junglă) – acesta se plimbă mult prin secțiunile dintre lane-uri, omorând monștrii din pădure.

Deschide cont și pariază cu până la 300RON EXTRA pe meciuri de LoL!

În funcție de banii strânși pe hartă pentru omorârea de monștri, minioni sau eroi adverși, jucătorii își pot accesoriza eroul cu diferite item-uri care să îi crească skill-ul la diferite capitole (Damage, magie, rezistență la magie, viață totală etc). Item-urile alese diferă în funcție de tipul eroului, dar și de modul de desfășurare a meciului.

Pozițiile de joc sunt respectate mai mult la început de meci, pentru că așa cum vei observa, în partidele la nivel PRO au loc schimbări dese de lane-uri, și multe momente când echipa atacă împreună. Majoritatea bătăliilor între cele două echipe ajung să se dea în junglă în situații de 5vs5, asta și pentru că de-a lungul meciului sunt spawnati dragoni care odată omorâți, dau un avantaj echipei respective ce poate fi decisiv în meci.

Veți observa că meciurile de League of Legends tind să fie mult mai tacticizate ca cele de DOTA. De multe ori un avantaj în ceea ce privește numărul de kill-uri luat la început de hartă, sau a unor dragoni uciși (în special Baron)  este greu de recuperat. O hartă de LOL poate dura cam 20-40 de minute, dar de multe ori se poate ajunge în minutul 15 de joc fără nici măcar un kill, sau cu foarte puține kill-uri. Am văzut până și hărți în care jucători terminau 0/0 (0 kill-uri, 0 decese), așa că jocul tactic în LoL poate fi de multe ori decisiv.


Care sunt cele mai importante turnee de League of Legends?

pariuri league of legends turnee stadion

În primul rând au loc, de două ori pe an, ligi regionale precum:

 • League of Legends Pro League (LPL) – liga profesionistă chineză
 • League of Legends Champions Korea (LCK) – liga profesionistă sud-coreeană
 • League of Legends European Championship (LEC) – liga profesionistă europeană
 • League Championship Series (LCS) – liga profesionistă din America de Nord

Mai sunt și altele, dar acestea ar fi cele mai importante. Acestea conțin atât sezoane regulate cât și play-off-uri, ceea ce garantează perioade lungi de timp în care ai meciuri pe care să pariezi.

Cele mai bune echipe din lume se întâlnesc la final de an în cadrul Cupei Mondiale (World Championship), care se desfășoară pe durata a 5 săptămâni și pune la bătaie premii totale de peste 2.2 milioane de dolari. Premiile sunt considerabil mai mici ca la ”The International” de la DOTA, unde în 2019 au fost puse la bătaie premii de 34 de milioane de dolari! Pe de altă parte, jucătorii profesioniști de DOTA au salarii ceva mai mici ca cei de LOL (1,000$ - 5,000$ lunar la DOTA față de 5,000$ - 15,000$ la LOL).

 

Unde putem paria pe League of Legends?

Sunt mai multe case de pariuri online care au în oferă meciuri de LoL, însă sunt două pe care le-aș scoate în evidență.


Unibet – pariază acum

pariuri league of legends pe unibet

Unibet are în ofertă destul de multe meciuri de LoL, adăugând în ofertă meciurile din ligile principale cu mai bine de 24 de ore înainte de start. Pe acestea poți juca o gamă variată de pariuri, incluzând handicap pe numărul de hărți sau total hărți pentru meciurile BO3, sau handicap kill-uri sau total kill-uri în cazul meciurilor ce se joacă dintr-o singură hartă. Poți paria chiar și pe over / under pe timpul efectiv de joc, pe echipa care face entry frag (primul kill), cea care distruge prima un turn, sau care omoară prima un dragon.

Unibet are o ofertă foarte bună și la pariuri live, acolo unde poți urmări inclusiv live video meciurile importante chiar dacă nu ești logat pe cont! Dacă deschizi cont acum beneficiezi și de un pachet de bun venit de 100% până la 300RON!

Deschide cont și pariază cu până la 300RON EXTRA pe meciuri de LoL!


Betano – pariază acum

pariuri league of legends pe betano

Și Betano are o ofertă foarte bună pe meciurile de LoL, oferind în jur de 20 de opțiuni de pariere la partidele cât de cât importante. Ca plus față de Unibet, poți plasa și pariuri de tipul ”Primul care ajunge la X kill-uri pe hartă). Pe de altă parte, la meciurile jucate pe o singură hartă, nu găsești la fel de multe opțiuni ca la Unibet. Nu poți paria de exemplu pe handicap kill-uri, timp efectiv de joc, sau prima echipă care omoară un dragon. Dar și aici poți plasa pariuri live, și poți urmări meciurile preferate live video, atât de pe desktop cât și de pe mobil prin intermediul aplicației Betano pentru IOS și Android.

Deschide cont și pariază pe meciuri de LoL cu 100% până la 500RON EXTRA!


DE UNDE LUĂM INFORMAȚII ȘI UNDE URMĂRIM MECIURI DE LOL?

Dacă nu vrei să urmărești meciurile pe site-urile agențiilor de pariuri, atunci trebuie să știi că o poți face gratuit în fullscreen și la calitate foarte bună pe https://www.twitch.tv/. Aici vei găsi practic stream-uri de la toate meciurile de LoL.

În ceea ce privește site-urile de informații, sunt mai multe care vin cu știri și informații, unul dintre cele mai bune fiind https://liquipedia.net/. Pentru statistici recomandăm în special https://gol.gg/; baza lor de date este de-a dreptul impresionantă.
 

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX