1. Home »
  2. eSports »
  3. Pariuri pe eSports - ce sunt sporturile electronice, care sunt cele mai populare, și unde putem paria?

Pariuri pe eSports - ce sunt sporturile electronice, care sunt cele mai populare, și unde putem paria?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:42:00

image Pariuri pe eSports - ce sunt sporturile electronice, care sunt cele mai populare, și unde putem paria?

În ultima vreme casele de pariuri online licențiate au început să pună un accent tot mai mare pe sporturile electronice, asta și pentru că în această perioadă sunt cam singurele neafectate de criza mondială. De aceea în cele ce urmează vom vorbi pe scurt despre ele. Însă acesta este mai degrabă un ghid de început; dacă vrei să aprofundezi subiectul trebuie să știi că avem mai jos link-uri către articole detaliate despre eSports în general, dar și despre fiecare sport electronic în parte.

Deschide cont și pariază pe sporturi electronice din confortul casei tale cu până la 500RON extra de bun venit!


Care sunt cele mai populare sporturi electronice pe care putem paria?

Când vorbim de sporturi electronice (eSportS), ne referim practic la jocuri pe calculator sau pe consolă care sunt jucate la nivel competitiv. Există organizații care și-au făcut echipe pentru unul sau mai multe jocuri, iar acele echipe participă la diferite competiții internaționale unde pot câștiga premii. De asemenea, jucătorii au salarii fixe (ce pot ajunge la câteva zeci de mii de euro pe lună) și fac asta full-time. Deci vorbim despre o adevărată industrie, nu doar despre o simplă joacă așa cum poate erau privite aceste jocuri în urmă cu 10 ani. Există mai multe jocuri care se joacă la nivel profesionist, și pe care se poate paria, însă noi vom prezenta pe scurt pe cele mai importante patru:

  1. Counter-Strike Global Offensive - este un joc de tipul 3D FPS (First Person Shooter) în care fiecare jucător controlează câte un personaj. Sunt 2 echipe de câte 5 jucători - ”tero” (teroriști), și ”counter” (contra teroriști). Teroriștii trebuie să planteze o bombă pe unul din cele două ”site-uri” de pe hartă, iar ”counterii” trebuie să îi împiedice și să dezamorseze bomba odată ce aceasta este plantată. Cele mai importante competiții de CS:GO sunt turneele ”Major”, care sunt organizate direct de Valve, dezvoltatorul jocului. Următorul Major este în Rio de Janeiro între 9 și 22 noiembrie, unde premiile totale sunt de 2,000,000$! La CS:GO au însă loc săptămânal competiții pe care poți paria!

  2. League of Legends - este un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena) lansat de Riot Games în 2009. Obiectivul fiecărei echipe este acela de a își apăra propria bază, dar în același timp de a avansa spre baza adversă. Jocul se termină atunci când este distrus ”Nexus”-ul echipei adverse, care este o structură mare localizată în baza acesteia. Pentru a ajunge la Nexus, trebuiesc distruse pe traseu mai multe turnuri. Anual au loc turnee regionale care țin mai multe luni (LPL, LCK, LEC, LCS), iar la finalul anului cele mai bune echipe din lume se întâlnesc în cadrul Cupei Mondiale (World Championship), care se desfășoară pe durata a 5 săptămâni și pune la bătaie premii totale de peste 2.2 milioane de dolari.

  3. DOTA2 – este un joc foarte asemănător cu LoL, lansat în 2013 de către Valve. Ca și în celelalte sporturi electronice, și în DOTA au loc mai multe competiții anual atât online, cât și offline (pe lan). Însă aici există un turneu care iese cu mult în evidență față de restul. Este vorba de ”The International”, turneu care are loc anual și care strânge laolaltă cele mai puternice echipe de DOTA din lume. Spunem că acest turneu se evidențiază față de restul pentru că ediția din 2019 a pus la bătaie un pot total de 34 de milioane de dolari! Iar premiile continuă să crească de la an la an!

  4. FIFA20 – este jocul din listă cel mai intuitiv, pe care orice persoană îl înțelege din prima pentru că practic simulează un meci real de fotbal. Există turnee organizate direct de EA Sports, creatorii jocului, precum Champions Cup și FIFA eWorld Cup, dar și alte turnee pe care se poate paria cum ar fi F IFA Ultimate Quaran-Team, eSports Battle sau  eSoccer Liga Pro.

 

Casa de pariuri online recomandată pentru pariuri pe eSports

Betano este una din primele case de pariuri online din România care în ultima vreme a pus accent în mod special pe meciuri de eSports. Este adevărat că găsim la mai multe agenții pariuri pe sporturi electronice, însă Betano iese în evidență la câteva aspecte: rapiditatea cu care introduce meciurile în ofertă, gama largă de opțiuni de pariere disponibile, faptul că oferă pariuri și pe discipline de Esports mai puțin populare sau pe meciuri de mâna a doua, faptul că are o ofertă live bogată, sau accesul la transmisiuni live video din lumea sportului electronic.

Dacă deschizi un cont acum vei primi și un pachet atractiv de bun venit – 100% până la 500RON. Pe lângă pariuri pe sporturi electronice, Betano oferă pariuri pe zeci de sporturi diferite, pariuri virtuale, dar și o gamă largă de jocuri de cazino. De asemenea, agenția vine cu foarte multe oferte ocazionale de pe urma cărora poți profita.

Deschide cont și pariază pe sporturi electronice din confortul casei tale cu până la 500RON extra de bun venit!


Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX