1. Home »
  2. eSports »
  3. Totul despre pariurile pe DOTA2: cum se joacă, unde pariem, unde urmărim meciuri, etc

Totul despre pariurile pe DOTA2: cum se joacă, unde pariem, unde urmărim meciuri, etc

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:43:00

image Totul despre pariurile pe DOTA2: cum se joacă, unde pariem, unde urmărim meciuri, etc

Continuăm lista articolelor noastre despre eSports cu jocul care pune la bătaie cele mai mari premii din circuit: DOTA 2. Îți vom arăta în ce constă acest joc și unde poți paria pe el legal în România.

Deschide cont și pariază pe meciuri de DOTA cu 100% până la 500RON EXTRA!


DOTA 2 – cum se joacă și în ce constă?

DOTA 2 (Defense of the Ancients 2) este un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena) lansat de Valve în 2013, care este succesorul primei versiuni apărute în 2003. Acesta se joacă în sistem 5 vs 5, unde fiecare jucător controlează câte un erou.

Obiectivul fiecărei echipe este acela de a își apăra propria bază, dar în același timp de a avansa spre baza adversă. Jocul se termină atunci când este distrus ”Ancient”-ul echipei adverse, care este o structură mare localizată în baza acesteia. Pentru a ajunge la Ancient, trebuiesc distruse pe traseu mai multe turnuri.

Există o singură hartă în DOTA 2, care conține 3 lane-uri prin care jucătorii pot avansa: offlane, mid și safelane. În funcție de lane-ul pe care se poziționează fiecare jucător, dar și de tipul eroului ales, există următoarele poziții de joc:

  • carry - care este jucătorul teoretic cel mai periculos și stă pe safelane. Eroul lui este ales și setat pentru a da cât mai mult damage și a reuși cât mai multe kill-uri
  • hard support - stă pe același lane cu carry, având un erou bazat mai degrabă pe defensivă și cu un health mai ridicat. Dă mai puțin damage, dar și moare mai greu
  • offlaner – erou ales pentru damage, care stă pe offlane
  • support – erou bazat pe defensivă care stă pe offlane
  • mid – erou care joacă pe mid lane

Pe parcursul jocului, jucătorii pot cumpăra diferite item-uri cu care pot accesoriza eroul lor pentru a le crește stats-urile în puncte cheie (damage, health etc)

Deși există o singură hartă de joc, unele meciuri se joacă în sistem BO3 (best of 3), ceea ce înseamnă că cele două echipe joacă între ele 3 hărți, și câștigă cea care ajunge prima la 2 hărți câștigate. Ca la meciurile de tenis în 3 seturi, dacă vrei o astfel de comparație.

Deschide cont și pariază cu până la 300RON EXTRA pe meciuri de DOTA!


The International – cea mai importantă competiție de eSports din lume

pariuri dota international esports

Ca și în celelalte sporturi electronice, și în DOTA au loc mai multe competiții anual atât online, cât și offline (pe lan). Însă aici există un turneu care iese cu mult în evidență față de restul. Este vorba de ”The International”, turneu care are loc anual și care strânge laolaltă cele mai puternice echipe de DOTA din lume.

Turneul a debutat în 2011, când avea un prize pool de ”doar” 1 ,6 milioane de dolari, dar de atunci lucrurile au luat-o razna, totalul premiilor ajungând să crească de la an la an. Astfel am ajuns ca The International 2019, disputat pe Mercedes-Benz Arena din Shanghai, să pună la bătaie premii totale de peste 34 de milioane de dolari, față de 25.5 milioane puși în joc în 2018! Ambele ediții au fost câștigate de OG (esports), echipă sponsoizată de Red Bull ce are în componență 5 jucători din 5 țări diferite: N0tail (Danemarca), Saksa (Macedonia), MidOne (Malaezia), Topson (Finlanda) și Sumail (Pakistan). OG a câștigat numai din premiile celor două turnee 15.6, respectiv 11.1 milioane de dolari!

Avem și mai mulți jucători români care s-au remarcat în circuitul profesionist, cel mai prolific fiind Aliwi "w33" Omar, care are dublă cetățenie română – siriană (s-a născut în România din mamă româncă și tată sirian). Acesta a obținut de două ori locul secund la The International, o dată în 2016 cu echipa Digital Chaos, și o dată în 2019 cu Team Liquid, câștigând peste 2 milioane de dolari doar din premiile de la turnee.

Dar ca și jucătorii din alte sporturi electronice, și cei de la DOTA au salarii, dar și alte surse de venit (marketing, streamuri etc). De regulă jucătorii profesioniști de DOTA au salarii ceva mai mici ca cei de LOL (1,000$ - 5,000$ lunar la DOTA față de 5,000$ - 15,000$ la LOL), însă așa cum am menționat, premiile turneelor de DOTA sunt mult mai mari.


Unde putem paria pe DOTA2?

Sunt mai multe agenții de pariuri online care au în oferă meciuri de DOTA, însă sunt două pe care le-aș scoate în evidență.


Unibet – pariază acum

pariuri dota 2 unibet

Unibet are în ofertă destul de multe meciuri de DOTA, inclusiv din competiții ceva mai mici. La meciurile cât de cât importante poți juca o gamă variată de pariuri, incluzând handicap pe numărul de hărți sau total hărți pentru meciurile BO3, sau handicap kill-uri sau total kill-uri în cazul meciurilor ce se joacă dintr-o singură hartă. Unibet are o ofertă foarte bună și la pariuri live, acolo unde poți urmări inclusiv live video meciurile importante chiar dacă nu ești logat pe cont! Dacă deschizi cont acum beneficiezi și de un pachet de bun venit de 100% până la 300RON!

Ofertă bogată, streamuri live, până la 300RON extra - pariază acum pe DOTA!


Betano – pariază acum

pariuri dota betano

Și Betano are o ofertă foarte bună pe meciurile de DOTA, oferind în jur de 20 de opțiuni de pariere la partidele cât de cât importante. Ca plus față de Unibet, poți plasa și pariuri de tipul ”Primul care ajunge la X kill-uri pe hartă). Și aici poți plasa pariuri live, și poți urmări meciurile preferate live video, atât de pe desktop cât și de pe mobil prin intermediul aplicației Betano pentru IOS și Android.

Deschide cont și pariază pe meciuri de DOTA cu 100% până la 500RON EXTRA!


DE UNDE LUĂM INFORMAȚII ȘI UNDE URMĂRIM MECIURI DE DOTA?

Dacă nu vrei să urmărești meciurile pe site-urile agențiilor de pariuri, atunci trebuie să știi că o poți face gratuit în fullscreen și la calitate foarte bună pe https://www.twitch.tv/. Aici vei găsi practic stream-uri de la toate meciurile de DOTA.

În ceea ce privește site-urile de informații, sunt mai multe care vin cu știri și statistici, unul dintre cele mai bune fiind https://liquipedia.net/.
 

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX