Pariuri pe curse de cai : Sfaturi și strategii de joc
2023-01-09 11:34:00
Vrei să pariezi pe curse de cai? Descoperă sfaturi și strategii de joc care te vor ajuta să îți mărești șansele de câștig! Pariurile pe curse de cai cai sunt foarte populare în țări precum Marea Britanie sau Australia, dar în România sunt destul de puțini cei care pariază pe acest sport. Iar cei care o fac sunt mai degrabă ”amatori”, și asta pentru că nu analizează corect cursa, nu au un sistem de pariere bine pus la punct, și nu utilizează strategii de pariuri sportive. De aceea mi-am propus ca în cele ce urmează să prezint un tutorial complet de la A la Z care să te învețe tot ce trebuie să știi despre cursele de cai.
Deschide cont și pariază pe curse de cai chiar acum cu un pariu fără risc de 250RON
1.TIPURI DE PARIURI PE CURSE DE CAI
Tipurile de pariuri oferite sunt destul de diferite față de ce găsim la alte sporturi, iar de aceea mulți pariori nu înțeleg ce semnifică o anumită opțiune de pariere, motiv pentru care această secțiune cu siguranță va fi foarte utilă pentru începători.
Cotă fixă vs Starting Price
Spre deosebire de alte sporturi, la cursele de cai avem două opțiuni din care putem alege când vine vorba de cote. Putem alege cota oferită în acel moment (cotă fixă), sau putem alege opțiunea ”SP” (Starting Price). Dacă alegem această opțiune atunci cota noastră va fi cea stabilită de către operatorii cursei în momentul începerii ei. Desigur aici există un anumit risc, pentru că noi nu avem de unde să știm dacă aceasta va fi mai mare sau mai mică decât cota fixă oferită.
De regulă însă, casele de pariuri garantează cele mai bune cote. Astfel, dacă cota normală a concurentului pe care vrem să mizăm este de 3.75 și noi selectăm opțiunea ”SP”, există două variante:
- cota SP va fi mai mare de 3.75 și atunci vom beneficia de această nouă cotă
- cota SP va fi mai mică de 3.75 și atunci vom primi cota inițială
Acest lucru îl vom afla doar la începutul cursei. Totuși citește regulamentul casei de pariuri la care joci, deoarece nu toate au o astfel de ofertă.
De asemenea, ia în considerare faptul că mai nou multe agenții oferă doar cote SP, iar în cel mai bun caz ei introduc cotele fixe cu maxim 10 – 15 minute înainte de startul cursei. Dar despre aceste aspecte vom discuta la finalul articolului, când vom vedea ce operatori de pariuri au în oferă curse de cai. Acum să vedem care sunt cele mai populare tipuri de pariuri.
Pariuri simple pe o singură cursă de cai
Pariuri antepost - pariurile care se plasează înainte de cursă pe câștigător. Trebuie să citești regulamentul casei de pariuri pentru a vedea ce se intamplă daca selecția ta nu participă la cursă. La anumite case de pariuri un pariu pe un cal neparticipant este declarat pierdut, în timp ce la altele ți se restituie miza. Pariurile antepost sunt validate la cotele și în condițiile existente la data plasării pariului. Dacă cursa este amânată pentru o altă zi atunci vei primi cotă 1.00 pentru pronosticul jucat doar dacă condițiile cursei sunt modificate sau dacă se schimbă terenul unei de are loc cursa respectivă ori suprafața de alergare este schimbată (de exemplu în loc de pista pe iarbă se modifică în pistă pe pământ).
Pariuri each-way - mulți nu cunosc acest termen și au surprize când văd că au câștigat un pariu each way. Aceștia cred că cel pe care au pariat trebuie să caștige cursa, însă nu este așa. La pariurile each way practic plasezi două pariuri. Jumătate din miză pentru câștigarea cursei și cealaltă jumătate pe clasarea (în general) pe locurile 2-3, cotele fiind recalculate. Pentru a plasa un pariu each-way, dai click pe cota pentru victorie a concurentului pe care vrei să mizezi, iar în biletul virtual vei vedea că apare o căsuță ”E/W” pe care o poți bifa pentru a activa această opțiune de pariere.
În funcție de numărul de concurenți din cursă, avem cam așa:
- 2-4 participanți - nu se acordă pariuri "E/W"
- 5-7 participanți - Calul trebuie să termine pe locul 1 sau 2. Cota pentrut "E/W" va fi de 1/4 din cota normală (atenție, se calculează din cota fracțională, nu din cea zecimală).
- 8+ participanți - Locurile 1-3. Cota va fi de 1/5.
- 12-15 participanți (cursă de tip handicap) - Locurile 1-3. Cota va fi de 1/4.
- 16+ participanți (cursa de tip handicap) - Locurile 1-4. Cota va fi de 1/4.
Exemplu: Plasezi un pariu de tipul Each Way (1-3) pe un cal care are cotă de 10.00 la victorie la o cursă cu 8 participanți. Dacă miza este de 20RON, atunci înseamnă că ea se împarte în două părți:
- 10RON pe câștigarea cursei – vei câștiga 100RON dacă concurentul ales de tine se impune (profit 90RON).
- 10RON pe clasarea pe locurile 2-3 la o cotă de 1/5 din cota inițială. Cota se calculează în fracțional, ceea ce înseamnă că profitul tău va fi de 10 * 9/5 = 18RON. Deci vei lua în total 28RON.
Pariu Cover - 2 locuri - Pariezi pe un cal că va termina pe unul din primele două locuri. Indiferent de locul pe care acesta termină pariul va fi câștigător. Bineînțeles, cota va fi mai mică decât la pariul ''antepost''.
Pariu Cover - 3 locuri sau 4 locuri - Similar cu pariul Cover - 2 locuri. Pentru ca pariul să fie câștigător trebuie ca selecția să termine, după caz, în primele trei sau în primele patru locuri.
Dead Heat - atunci când două selecții termină la egalitate jumătate din miză este pierdută iar pentru cealaltă primești câștigul aferent în funcție de cota pariată. Daca de exemplu mizezi 10 lei pe o cotă 10 si calul ales termină la egalitate cu un altul atunci vei câștiga 5 lei (jumătate din miza x cotă 10, adica 50 de lei).
Forecast / primii 2 în ordinea exactă - la acest tip de pariuri trebuie să pronosticați ordinea exactă a primilor doi clasați. Dacă de exemplu mizezi pe calul 4 și pe calul 6 în această ordine trebuie ca la final să câștige calul 4 și să termine pe locul secund calul 6.
Reverse Forecast / primii 2 în orice ordine – ca și în cazul de mai sus trebuie să nimerești primii doi clasați, doar că acum ei pot termina cursa în orice ordine (nu contează care din ei este primul și care este al doilea).
Tricast / primii 3 în ordinea exactă - la fel ca mai sus pariezi pe ordinea exactă, dar de data aceasta a primilor trei cai clasați.
Reverse Tricast / primii 3 în orice ordine – trebuie să nimerești cei 3 concurenți care vor termina pe podium, dar nu are importanță în ce ordine.
Acestea sunt principalele pariuri pe curse de cai pe care mizează cei care se axează pe această disciplină sportivă. Cu siguranță mai sunt oferite și alte tipuri de pariuri, la unele curse cel puțin. Oricum la casele de pariuri online din România cele mai întâlnite tipuri de pariuri sunt antepost, each-way, forecase, reverse forecast, tricast și reverse tricast. Este posibil ca numele tipurilor de pariuri să fie ceva mai românești, deci să fie traduse și să nu poartă denumirea originală.
Pariuri tip sistem
Pariuri combinate - putem plasa pariuri și în sistem, exact cum facem și la celelalte sporturi. Singura condiție este să alegem cai de la curse diferite, ceea ce este destul de logic. Dacă aleg trei cai de la trei curse diferite, pot juca următoarele sisteme:
- Simple 3@: 3 pariuri single pe fiecare cursă separat
- Duble 3@: combinații de câte 2 curse (trei combinații în total). Astfel cel puțin doi din cei trei cai ai noștri trebuie să câștige cursele lor.
- Triple 1@: bilet simplu. trebuie toți trei caii sa caștige.
- Trixie 4@: trei pariuri duble + un pariu triple.
Putem plasa în sistem și pariuri de tipul Each-Way. Din nou, vom avea un numar dublu de pariuri. Deci, daca completăm casuța "Duble" cu 5, atunci miza totala e de 30. (trei combinații normale unde doi cai trebuie să câștige, și încă trei combinații unde doi cai trebuie să se claseze in top3).
Daily Double - este un pariu ce ne permite să alegem câștigătorii la două curse succesive, și ne creează un pariu combinat cu acei 2 caștigători. Fiecare trebuie să câștige cursa sa pentru ca pariul să fie câștigător. Miza minimă este de $1. Putem alege mai mulți cai la fiecare cursă, iar atunci vom avea un sistem de mai multe pariuri (combinații între fiecare cal ales din prima cursă cu fiecare cal ales din cursa a doua).
Pick 3/ Pick 4 - este același sistem ca la Daily Double, doar că acum avem combinații pentru trei sau patru curse succesive. Putem avea și "pariuri comparate" unde trebuie să alegem între doi cai pe cel care credem că va termina în fața celuilalt. Un alt tip de pariu este "Favoriți și restul participanților" unde trebuie să alegem dacă cursa va fi câștigată de unul din cei doi principali favoriți ai cursei, sau dacă va fi câștigată de un alt cal.
Deschide cont și pariază pe curse de cai chiar acum cu un pariu fără risc de 250RON!
2.CUM SE ANALIZEAZĂ CORECT O CURSĂ DE CAI?
Persoanele care n-au pariat în viața lor pe astfel de curse cred că ele se bazează strict pe noroc, dar lucrurile nu stau nici pe departe așa. Ca în orice sport și aici există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont pentru a avea pariuri cât mai profitabile.
Suprafața pe care se aleargă
Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este suprafața pe care are loc cursa respectivă. Fiecare cal are preferințele sale; unii aleargă mai bine pe nisip, alții pe gazon, în timp ce anumiți cai obțin cele mai bune rezultate pe gazon artificial. Identifică preferințele fiecărui cal și adaugă acest factor în sistemul tău de pariere pentru a-ți crește șansele de a alege corect calul câștigător. Sunt și alte lucruri de care trebuie să ții cont când vine vorba de suprafața pe care se concurează. Dacă de exemplu un cal tocmai a făcut trecerea de la curse pe nisip la curse pe gazon artificial, atunci probabil că nu va obține din prima rezultate foarte bune deoarece îi trebuie un pic de timp să se acomodeze.
Este cursă normală sau cu handicap?
Dacă obișnuiești să pariezi pe curse de cai, atunci probabil ști că anumiți cai pornesc uneori cu handicap. Ce înseamnă asta mai exact? Acestora le este adăugată o greutate suplimentară pentru a le îngreuna cursa. Astfel de handicapuri se aplică în special favoriților, pentru a echilibra cursa. Atunci când pariezi pe o cursă de cai vei putea vedea la cursele cu handicap exact ce handicapuri au fost aplicate fiecărui cal în parte.
Interesant este că aceste handicapuri se simt mai mult sau mai puțin în funcție de tipul pistei. Mai sus am vorbit despre curse pe nisip, curse pe gazon și curse pe gazon artificial. Dar acestea sunt la rândul lor de mai multe tipuri.
De exemplu în Marea Britanie pistele naturale sunt de șapte feluri:
- hard
- firm
- good to firm
- good
- good to soft
- soft
- heavy
Diferențele dintre aceste piste este dată în special de cât de uscată este fiecare pistă în parte. O pistă ”hard” este cea mai uscată, în timp ce o pistă ”heavy” este îmbibată în apă. De regulă caii aleargă cel mai rapid pe piste de tipul ”good to firm”. Cursele pe hard au loc foarte rar, acest tip de pistă fiind foarte periculos atât pentru cal cât și pentru jocheu. Dacă pariezi pe curse din alte țări, atunci vei vedea că pistele sunt împărțite altfel pe categorii.
Handicapurile se simt cel mai mult la cursele pe ”heavy”. Oricărui cal îi va fi greu să facă o cursă bună pe o astfel de pistă dacă a primit din start un handicap. Chiar dacă începe bine cursa, sunt șanse mari să obosească pe parcurs. În schimb, la o cursă pe ”firm” handicapurile se simt mai puțin, iar un cal bun ar putea să facă o cursă bună chiar dacă pleacă din start cu un dezavantaj.
Ar mai trebui spus că de obicei la cursele pe ”firm” se descurcă cel mai bine acei cai care sunt buni pe viteză, deoarece o astfel de pistă le permite să se apropie de potențialul maxim. În schimb, la o cursă pe ”heavy” vor fi avantajați mai mult caii rezistenți, de anduranță, care au musculatura dezvoltată.
Distanța determină tipul de cal care va câștiga
Există foarte multe tipuri diferite de cai. Unii sunt sprinteri, în timp ce alții au multă energie. Unii sunt buni pe distanță scurtă pe piste ”heavy”, în timp ce alții pot alerga distanțe lungi într-un ritm alert. Există foarte multe tipuri de cai, astfel încât trebuie să vezi unde poate un anumit concurent să atingă potențialul maxim.
De multe ori vei vedea că un anumit cal este la început sprinter, dar pe parcurs ce îmbătrânește, se transformă într-un cal de anduranță. Există și cai tineri care se descurcă bine pe distanțe lungi, dar de obicei aceștia sunt cai foarte buni, care pot face curse bune indiferent de distanța cursei. Totuși, atunci când sunt curse mai lungi, ei vor avea cote mai mari pentru o eventuală victorie. Pe de altă parte, dacă un cal nu se descurcă prea bine pe distanțe scurte și este trecut pe distanțe lungi când încă este relativ tânăr, înseamnă că acesta n-are un potențial foarte ridicat și nu este o idee prea bună să pariezi pe el.
Dacă un cal aleargă toată viața pe anumite distanțe, iar deodată este trecut la curse pe alte distanțe, atunci este posibil ca la început să n-aibă rezultate prea bune deoarece nu este învățat cu aceste schimbări. Dar aici este cu dus și întors. Dacă avem un cal care este un pierzător înnăscut și mereu obține rezultate proaste pe o anumită distanță, atunci o schimbare i-ar putea prinde bine și nu este exclus să avem parte de surprize.
Pariurile pe cursele pentru ”pierzători”
Ocazional vei vedea că au loc anumite curse numite ”maiden races”. O astfel de cursă este destinată doar cailor care n-au mai câștigat de foarte mult timp. Se fac selecții și pe baza vârstei, distanței pe care ei aleargă sau tipul de suprafață preferată. Oricum criteriul de bază este acela că un cal care câștigă curse nu poate participa.
Un cal care se descurcă foarte bine la astfel de curse va fi promovat din nou la curse mai dificile, unde participă și concurenți buni. Aici intervine un lucru interesant. Acest cal va avea o cotă destul de mică la victorie, din simplul motiv că vine după câteva victorii. Dar acele victorii au fost obținute în compania unor adversari mult mai slabi, în timp ce acum urmează din nou adversari puternici, în fața cărora acel cal n-a avut succes în trecut. În condițiile date recomand să nu parriezi pe un astfel de concurent, ci din contră, să pariezi împotriva lui când acest lucru este posibil.
Alte aspecte care pot conta
Următoarele aspecte pot conta mai puțin, dar diferă mult de la caz la caz. În timp, pe parcurs ce capeți experiență, îți vei da seama mai ușor când și cât să ții cont de aceste lucruri.
Are calul același jocheu care a câștigat cursele trecute?
Sunt anumiți cai buni care sunt călăriți de un jocheu nepotrivit (nu neapărat slab), care nu reușește să atingă potențialul maxim. De aceea nu este important doar dacă acel cal a câștigat curse în trecut, ci contează dacă a făcut-o cu același jocheu pe care-l are și acum.
A avut calul noroc la ultima victorie?
Sunt foarte multe site-uri unde poți vedea reluări la cursele precedente. Nimic nu se compară cu vizionarea unei curse, pentru că așa îți dai seama cel mai ușor de potențialul concurentului.
Ce poziție de start are calul?
Uneori și acest lucru contează. Un cal poate fi avantajat dacă numărul poziției de start este mai mic. Acest lucru se simte în special pe piste ”soft” și mai puțin pe piste ”hard”.
Câți concurenți sunt în cursă?
Acesta este un lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare, dar doar într-o mică măsură. Nu este corect să spunem că un cal are șanse mai mici la victorie doar pentru că are mai mulți adversari. Sunt alți factori mult mai importanți, dar dacă într-o cursă participă foarte mulți concurenți de top, atunci ai putea să eviți pariurile pe favorit.
Cum arată competiția?
Acesta este unul din cei mai importanți factori. Nu este neapărat un lucru rău că favoritul are câțiva adversari puternici. Totuși o cursă cu mai mulți competitori de superclasă, în care nu există favoriți cerți, ar trebui evitată.
Este folosit același jocheu în mod constant?
Un jocheu poate fi foarte bun și de asemenea și calul pe care-l călărește. Dar dacă cei doi n-au mai participat împreună până acum, atunci s-ar putea ca la primele curse să aibă evoluții ceva mai oscilante, deoarece ei nu sunt obișnuiți unul cu altul.
Când a alergat calul ultima dată?
Atunci când pariezi pe favorit, acest factor poate fi cel mai complicat de analizat corect. Dacă un cal revine după o accidentare, atunci multe case de pariuri nu-l vor considera favorit la cursa următoare. Totuși, când unii cai foarte buni revin după accidentări evoluțiile pot fi atât de oscilante încât este bine să eviți luarea acestui aspect în considerare. Folosește-te de experiența ta în pariuri și de feeling pentru a decide dacă se merită sau nu să pariezi pe un concurent care n-a mai participat de mult timp.
2.1 Site-uri de statistici, tutoriale și aplicații utile
În primul rând recomandăm ACEST SITE din SUA intitulat Betoclock.com. De aici poți descărca două aplicații de top pentru IOS și Android de unde poți vedea o listă completă cu curse și concurenți, poți primi notificări legate de cursele pe care ai pariat și poți urmări chiar live video cursa dorită. Acest site are și câteva guideliene-uri care pot fi de real folos celor care pariază pe curse de cai.
Iar dacă dai un search pe Google de tipul ”horse racing statistics” vei găsi instant multe alte link-uri utile. Îți voi enumera doar câteva din ele, dar sunt sigur că sunt mult mai multe de unde poți culege informații.
- http://www.equibase.com/stats/ - în special statistici pentru curse și concurenți din America de Nord. Poți sorta în funcție de tipul pistei, sex, vârstă și multe altele. Poți vedea chiar și un top al încasărilor.
- http://www.skysports.com/racing/statistics/flat-jockeys/season - aici vei găsi mai mult statistici pentru curse și concurenți din Marea Britanie
- https://www.racenet.com.au/stats/ - site-ul conține informații doar pentru curse și concurenți din Australia
- http://www.britishhorseracing.com/ - un nou site destinat curselor din Marea Britanie, de unde poți chiar descărca pdf-uri complexe pentru fiecare lună în parte.
- http://www.racingpost.com/ - este un site foarte util, dar unde informațiile premium sunt oferite doar contra-cost. Celelalte site-uri enumerate mai sus pot fi utilizate complet gratuit.
3. SITUAȚII DE CARE SĂ ȚII CONT ȘI SFATURI UTILE PENTRU PARIORI
Mai jos voi prezenta câteva situații / tipare pe care le poți întâlni atunci când analizezi o cursă de cai, care poate nu par foarte importante la prima vedere, dar de care chiar trebuie să ții cont.
Un cal care se clasează mai mult pe locul secund
Să zicem că vezi un cal care este favorit sau pornește cu a doua șansă, dar are obiceiul să nu prea câștige, chiar dacă termină mai mereu pe podium. Poate că arată bine pe hârtie, dar n-a reușit să-și adjudece o victorie în ultima vreme. Ce ar trebui să-ți spună acest aspect?
Poate că nu-ți spune prea multe lucruri, astfel încât este bine să te duci mai în urmă cu statisticile și să analizezi și alte curse la care el a concurat. Încearcă să descoperi adevărata formă în care el se află, iar astfel este bine să nu te uiți doar la ultimele 6-7 curse, dacă acestea nu sunt suficient de relevante. A avut o serie de victorii în trecut? Atunci este posibil ca acel cal să obţină și alte victorii în viitor. Dacă a reușit câteva victorii, dar nu le-a legat într-o serie, atunci probabil s-a cam obișnuit cu locul secund și scad șansele ca el să câștige cursa următoare.
PARIAZĂ PE CURSE DE CAI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!
Ai putea fi tentat să te uiți la ultima lui cursă pentru a vedea cum s-a descurcat și pentru a înțelege de ce este cotat cu una din primele două șanse la victorie. Este posibil ca el să se fi descurcat bine în ultima cursă, dar să fi pierdut la mustață. Acesta ar putea fi un motiv pentru care cota lui pentru o victorie este acum destul de mică, dar înseamnă implicit că el va câștiga de data aceasta? Probabil că nu.
Sunt unii cai care pur și simplu se complac cu poziția secundă. Deși poate părea ciudat, unii cai nu se simt confortabili să conducă o cursă și simt nevoia să aibă cel puțin un alt concurent în fața lor. Indiferent ce ar face jocheul, aceștia tot nu vor fi convinși să-și schimbe stilul. Astfel este foarte posibil ca un cal care scoate un timp foarte bun la probe contratimp să nu scoată un timp la fel de bun și la o cursă în care concurează și alți cai.
Dacă un cal a avut o serie de victorii în trecut, reușind să lege trei sau mai multe succese la rând, atunci este foarte posibil ca acesta să poată trece mai ușor peste o serie de curse în care s-a clasat doar pe locul secund. Dar aici ține mult și de modul în care jocheul gestionează situația.
Un favorit care continuă să aibă o perioadă proastă
Există foarte multe motive pentru care un cal bun pare să aibă perioade bune, dar și multe perioade foarte proaste. Uneori acest lucru se întâmplă deoarece antrenorii așteaptă cursele mai importante și nu vor să forțeze calul. Există și momente în care jocheul vrea să se claseze pe locuri mai slabe pentru că în acest mod calul său va primi o cotă mai mare la următoarele curse. Bineînțeles el face acest lucru deoarece intenționează să parizeze pe victoria sa atunci când consideră că este momentul potrivit să forțeze. Mai există și multe alte motive.
Este indicat să verifici rezultatele calului respectiv din ultimul an sau măcar din ultimele luni pentru a te putea uita după tipare care să demonstreze teoriile prezentate mai sus. Se întâmplă ca acel cal să aibă serii slabe de rezultate, cotele să-i crească, și atunci când cota lui este mai mare el să reușească eventual să câștige? Dacă depistezi un astfel de tipar care se repetă atunci este bine să fii în continuare cu ochii pe acel concurent și să pariezi pe el (măcar o sumă mică) atunci când o situație asemănătoare apare din nou.
Un cal cu statistici foarte proaste
Ocazional vei vedea cai care vin după serii foarte proaste de rezultate. Este posibil ca un anumit cal nici măcar să nu fi terminat vreuna din ultimele cinci curse. Dar dacă acest cal are potențial, iar în trecut obișnuia să câștige curse, nu este exclus ca de nicăieri să reușească un comeback. Aceasta este de asemenea o tendință care pare să se repete de multe ori.
Unul din motive ar putea fi cel precizat mai sus, în care jocheul o face intenționat pentru ca cota pentru victoria lui să crească la cursele următoare. Chiar dacă nu este cazul de așa ceva, atunci mai este o posibilitate. Poate că acel cal chiar trece printr-o formă foarte proastă. Problema este că există niște reguli destul de stricte referitoare la caii care participă, dar nu reușesc să termine cursele respective.
În cele mai multe cazuri regulamentul unei curse va cere ca acel cal să fie redisciplinat / antrenat de la zero înainte de a i se permite să participe în alte curse. O astfel de procedură costă destul de mult, ceea ce ar putea duce la câteva mutări strategice. Asta ar însemna câteva aranjamente între concurenți și grajdurile de care aparțin acei cai pentru a permite celui cu probleme să obțină o clasare bună la următoarele curse, iar astfel să poată scăpa de problemele cu care se confruntă.
Astfel de situații sunt destul de rare, dar pariorii dedicați le vor depista din când în când, iar cotele sunt de cele mai multe ori foarte mari, deci se merită un pariu de tipul Each-Way cu o miză decentă.
Cum poți depista posibile aranjamente în funcție de statisticile grajdului
În cele ce urmează voi prezenta un mic truc de pe urma căruia mulți pariori profesioniști câștigă bani și care ar putea funcționa și pentru tine dacă te documentezi foarte bine. Majoritatea grajdurilor profesioniste care dau cai pentru curse au propriile site-uri online unde te poți documenta bine despre rezultatele pe care fiecare cal le-a avut recent, deci implicit și despre forma acestuia. Pe unele site-uri te poți duce cu statistica chiar în urmă cu câteva luni sau câțiva ani, deci poți să-ți face o părere chiar bună despre modul în care rezultatele unui anumit concurent au oscilat în timp.
Notează caii care au avut serii de trei victorii la rând și urmărește-i la următoarele curse. La unele grajduri vei vedea că acei cai cu trei sau mai multe victorii consecutive nu se descurcă cu nimic mai bine decât caii aleși aleatoriu. Totuși, în cazul altor grajduri, caii care obțin o dată trei victorii la rând, se pare că repet această performanță cel puțin o dată pe an, iar uneori chiar o dată la câteva luni.
Interesant este faptul că la anumite grajduri această tendință se repetă la majoritatea cailor care reușesc o dată o serie de trei astfel de victorii, în timp ce la alte grajduri nu se întâmplă ca vreun cal să repete constant o astfel de serie. Aceasta este o dovadă destul de bună că nu este vorba de statistică, ci mai degrabă de diferite aranjamente care se fac. Există mai multe motive pentru care s-ar putea face astfel de aranjamente, dar nu are rost să intrăm acum în amănunte. Totuși, dacă un cal n-a mai repetat o astfel de performanță de foarte mult timp (câțiva ani), atunci este posibil că nici n-o va mai repeta.
4.STRATEGII DE PARIURI PE CAI
Recunosc că nu am testat nici una din strategiile de mai jos, astfel încât nu știu cât de bune sunt. Oricum vorbim de strategii foarte simple care sunt mai degrabă destinate începătorilor aflați la primul contact cu pariurile online pe cai.
Strategie bazată pe cartea lui Mohamed Ali
Această strategie este inspirată din cartea ” "How To Place Bet On Favourites For A Living" (Cum să pariezi pe favoriți pentru a trăi din această activitate) scrisă de Mohammed Ali (fără vreo legătură cu boxerul). Ea a fost foarte promovată și apreciată pe bloguri și forumuri, și se bazează pe 7 reguli simple:
- Regula 1: Trebuie să fie maxim 13 cai în cursă.
- Regula 2: Poziția de start a calului ales trebuie să fie maxim 9.
- Regula 3: Calul trebuie să fi participat la minim o cursă în ultimele 21 de zile.
- Regula 4: Distanța cursei nu trebuie să fie mult mai mare decât a cursei precedente la care a participat acel cal (maxim 300 de metri).
- Regula 5: Calul trebuie să fi alergat la ultima cursă în condiții similare (vreme, pistă etc).
- Regula 6: Calul trebuie să fi câștigat sau să fi terminat pe primele două locuri cursa precedentă.
- Regula 7: Calul trebuie să fie condus de un jocheu capabil
Însă din multe puncte de vedere strategia lasă de dorit. În primul rând multe reguli nu sunt prea relevante, și cred că sunt altele mult mai importante care nu au fost incluse. Plus că în funcție de cursă și situație, unele reguli de bază ar trebui să conteze mai mult decât altele, lucru care aici nu se întâmplă. De aceea vorbim mai degrabă de o strategie de amatori.
Discută cu alți pariori despre cele mai populare strategii de pariuri sportive, sau postează o strategie inventată chiar de tine: https://pariurix.com/discutii/strategii-pariuri-sportive
Strategie bazată pe favoriți falși
În funcție de tipul cursei care pariezi sunt șanse de 60-80% ca favoritul chiar să impună. Problema este că operatorii de pariuri obișnuiesc să stabilească de multe ori favoriți falși. Ce înseamnă asta mai exact? Un cal care de fapt nu este pe hârtie favorit este cotat de operator cu prima șansă la victorie pentru a băga în derută pariorii. Pe vremuri această tehnică era destul de eficientă pentru că pariorii nu prea aveau alte puncte de reper în afară de cote și n-aveau de unde să știe cu exactitate dacă cotele oferite sunt în concordanță cu realitatea. În zilele noastre internetul este de mare folos, deoarece putem găsi tot felul de statistici ajutătoare. Plus că pe anumite forumuri de specialitate sunt pariori profesioniști specializați pe curse de cai care vin cu multe informații utile.
Acum să revenim la strategie. Alege cinci curse de cai și alege favoritul din fiecare cursă (favoritul pe bune, nu cel conform cotelor). Acum pune un pariu treble cu miză de 0.10€ / pariu. Miza totală va fi de 1€ (deoarece un pariu treble conține 10 combinații posibile). Pentru a avea pe bilet măcar o combinație câștigătoare, va trebui să nimerești măcar trei din cei cinci câștigători. Chiar și un singur pariu câștigat ar trebui să-ți aducă profit. Dacă însă reușești să nimerești patru sau pe toți cinci câștigători atunci vei lua o sumă considerabilă de bani. Alegând curse în care sunt favoriți falși și alegând un concurent cotat de agenție cu șansa a doua sau a treia, înseamnă practic găsirea de pariuri de valoare, iar în timp poți întoarce cotele în favoarea ta.
Sistem de pariere bazat pe statistici
Cum am spus mai sus, strategiile prezentate sunt destul de simple, fiind mai degrabe destinate începătorilor. Sunt totuși de părere că cel mai bine este mai important să pui la punct un sistem complex de analiză a curselor bazat pe statistici precum cele prezentate de mine la capitolele ”2. Cum se analizează corect o cursă de cai?” și ”3. Situații de care să ții cont și sfaturi utile pentru pariori”, asta dacă vrei să ai rezultate bune pe termen lung. Sigur, nu este ușor și sigur nu va funcționa bine din prima, astfel încât va trebui să îl îmbunătățești constant și să înveți din greșelile anterioare, analizând rezultatele pariurilor decise.
Dar dacă reușești acest lucru, atunci ai șanse reale să câștigi constant pe termen lung din pariuri pe curse de cai. Din ce am văzut și pe forumuri din străinătate, deși există puțini pariori profesioniști de succes care să câștige constant din pariuri, un procent important dintre aceștia s-au specializat pe curse de cai, ceea ce spune multe.
5.TOP 3 CASE DE PARIURI ONLINE LICENȚIATE CE OFERĂ PARIURI PE CAI
În primul rând trebuie spus că cel mai bine este să pariezi online pe curse de cai. Oricum, eu unul nici nu am văzut la agenții stradale din România astfel de pariuri. Și aici nu mă refer la acele curse virtuale sau înregistrate la care pariezi ca la loterie fără a avea vreun mod de a analiza cursa respectivă.
Nici online nu sunt foarte mulți operatori online care să ofere pariuri pe cai, dar totuși sunt câțiva, iar de aceea în cele ce urmează îi voi prezenta trei agenții recomandate de PariuriX.com unde poți plasa astfel de pariuri.
Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) – deschide un cont acum
Unibet acoperă mai multe piste britanice (Dundalk, Tipperary, Sedgefield, Southwell, Vaal, Ayr și Kempton), oferind pariuri pe toate cursele organizate pe aceste piste. Sunt adăugate și pariuri la evenimente speciale precum ”Cheltenham Festival”, ”Grande National” sau ”National Hunt”. De asemenea, este important de precizat că cursele britanice de pe primele 4 piste enumerate pot fi urmărite live direct la Unibet TV, ceea ce cu siguranță este un avantaj considerabil.
La fiecare cursă poți vedea câteva informații de bază despre concurenți, cum ar fi numele calului, a jocheului, vârsta calului, dar și clasările din ultimele curse. Totuși pentru o analiză corectă vei avea nevoie să cauți pe internet informații suplimentare.
Inițial sunt oferite doar cote SP, dar uneori chiar și cu câteva ore înainte de startul cursei sunt afișate și cotele fixe. Poți plasa pariuri each way, combinate, antepost, forecast și tricast, deci sunt acoperite toate opțiunile principale de pariere.
Netbet (D.ONJN 1279 /29.06.2016) – deschide un cont acum
Sunt oferite pariuri pe aceleași piste britanice ca cele acoperite de Unibet, dar din păcate cursele nu sunt însoțite de transmisiuni live video (sau cel puțin mie nu îmi apărea). Sunt oferite pariuri antepost, each-way, forecast și tricast. De asemenea, la Netbet poți vedea și cum au oscilat cotele în ultimele ore, ceea ce îți oferă posibilitatea de a depista tendințele de pariere are altor pariori.
Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) – deschide un cont acum
Betfair are o ofertă mai variată când vine vorba de curse de cai. Pe lângă cursele din marea Britanie disponibile inclusiv la netbet.ro și unibet.ro, mai găsim în plus curse din Chile, Germania, Africa de Sud, Suedia sau SUA. De asemenea, Betfair are avantajul de a oferi mai repede ca alți operatori cotele fixe; în prinicpiu aici este primul loc unde sunt afișate. Cursele sunt însoțite și de transmisiuni live video, și le poți asculta chiar și la Betfair Radio (deși eu unul nu pricep prea multe din ce se comentează acolo).
Deschide cont și pariază pe curse de cai chiar acum cu un pariu fără risc de 250RON!
Te-ar mai putea interesa și:
Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...
Citeste mai multPonturi / Predicții
Case de pariuri online legale recomandate
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
200RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
250RON RONSe aplică T&C
-
400RON RONSe aplică T&C
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii