1. Home »
  2. Sporturi »
  3. Pariuri Sportive - Cel mai profitabil sport?

Pariuri Sportive - Cel mai profitabil sport?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 08:00:00

image Pariuri Sportive - Cel mai profitabil sport?

Pariuri sportive - care este cel mai profitabil sport? Hehe, nu cred că este parior care să nu își fi pus măcar o dată această întrebare. Și pe mine m-ați întrebat mulți - unii ziceți că fotbalul, ații că tenisul sau baschetul, dar am văzut și păreri conform cărora cel mai ușor este de câștigat pe sporturi de nișă. Am și eu o părere, dar se bazează pe o analiză ceva mai ”profundă” :) Că așa de dat din gură, fără argumente, e ușor, dar neproductiv. 

Deschide cont și pariază pe sportul preferat la casa de pariuri recomandată!

 

Pariuri pe sporturi individuale vs sporturi de echipă

În primul rând mă gândesc că e foarte important tipul sportului. Una este să pariezi pe tenis, unde depinzi de un singur jucător, și alta este să pariezi pe fotbal unde depinzi de 11 jucători + eventuale rezerve. Am văzut că mulți se plâng la tenis că apar multe surprize unde chiar și cote de 1.10 sau 1.01 sunt pierzătoare. Păi frate, este un singur jucător, este și el om, are zile bune și zile proaste. La fotbal dacă unul este într-o formă slabă, compensează restul coechipierilor pentru el, sau este schimbat de antrenor și gata. La sporturile individuale este fiecare pentru el. Din punctul acesta de vedere parcă sporturile de echipă ne oferă un avantaj, dar și aici am văzut cote mici pierzătoare (poate nu la fel de multe).

Pe de altă parte, la fotbal, baschet, handbal sau hochei pe gheață parcă sunt mult mai multe variabile ce trebuiesc luate în considerare. Omogenitatea echipei și relațiile de joc, atmosfera de la club, tactica de joc sau jucători indisponibili; aceștia sunt doar câțiva factori care nu trebuiesc neglijați în analiza partidei, și pe care nu îi găsim la sporturi individuale. Așa că nu știu ce să spun, este cu dus și întors. Eu zic că fiecare e cu avantajele și dezavantajele sale. Tu ce părere ai? Care sporturi sunt mai avantajate? Cele de echipă sau cele unde fiecare e pe cont propriu? 

Descoperă pronosticurile propuse de specialiștii PariuriX, în funcție de sport!

 

Pariuri sportive - Sporturi populare vs sporturi de nișă

Și aceasta este o discuție foarte interesantă. Ai văzut, când e un meci important de fotbal, dacă dai un ”google” găsești o groază de informații și statistici care de care mai interesante. Deci poți fi foarte documentat dacă îți dai interesul. Tu și alte câteva milioane de pariori din întreaga lume. Și să nu uităm de bookmakerii care au modele de analiză atât de complexe de țin cont până și de distanța dintre stadion și hotel atunci când calculează șansele de câștig ale unei echipe. Și e normal, la câți bani învârt, cum să nu aibă? Pe de-o parte ești foarte informat, pe de alta nu știi dacă asta te ajută suficient pentru că ștacheta este deja ridicată foarte sus.

Apoi sunt sporturile de nișă. Puțini pariază pe ele, iar informațiile sunt limitate. Pe de altă parte stai să te gândești că poate nici bookmakerii nu pun un super accent pe ele, și atunci este o pâine de mâncat. De exemplu eu urmăresc sporturi electronice cu mult înainte ca ele să fie în oferta caselor de pariuri sportive. Când au apărut primele cote, recunosc că mi-am frecat mâinile de bucurie. Timp de câteva luni am reușit să fac bani frumoși, nu neapărat că eram vreun ”geniu” al acestei discipline, ci pur și simplu pentru că erau oferite cote departe de adevăr. Așa că găseam pariuri de valoare cu nemiluita. Recunosc că bucuria nu a ținut mult, bookmakerii au ajuns să se priceapă din ce în ce mai bine, iar acum nu mi se pare că pariurile pe eSports mai îmi oferă cine știe ce avantaje. Și mă gândesc că treaba stă cam la fel și la alte sporturi de nișă. Sau cel puțin așa cred, spune-mi tu dacă ai altă părere.

 

Cât de buni suntem noi ca pariori? O întrebare importantă

Stau și mă gândesc că poate nu sporturile în sine sunt de vină că un parior e bun și altul e slab. Am văzut pariori care erau super șmecheri la pariuri pe curse de cai. Și acesta chiar nu e sport de nișă, se pariază bani grei pe el. Poate nu la noi, dar în alte țări da. Dar la fel am văzut nenumărați pariori pe care dacă îi întrebi, îți spun că acesta este un sport care ține complet de bulan. Normal că habar nu au cum se analizează o cursă și cum se pariază într-un mod profesionist, și atunci capătă percepția asta. 

Un parior specializat pe tenis va spune că ”sportul alb” este mai profitabil ca fotbalul. În schimb unul mort după ”sportul rege” va avea o părere complet opusă. Iar pentru unul care joacă bilete de 1 metru cu 20 de meciuri și se ia după ultimele rezultate și statistici, toate sporturile sunt la fel de proaste și pline de surprize! Sau dacă pariezi la fotbal pe cine începe mingea de la centrul terenului sau pui că va fi un out în următorul minut, din nou problema nu e de la sport, e de la tine... Sau poate mă înșel eu?

Spune-mi, de câte ori te-ai pus să iei istoricul ultimelor pariuri pe fiecare sport în parte, și să tragi niște concluzii? Să vezi pe care ai fost mai profitabil, dar mai important de atât, să afli de ce ai fost profitabil? Ți-a fost mai ușor să analizezi meciul? Ai avut mai mult noroc? Pentru că și acestea sunt întrebări importante. 

Descoperă Monte Carlo - o metodă de a analiza rezultatele pariurilor precedente
 

Deci care este cel mai profitabil sport la pariuri sportive?

Aș zice că acela pe care îl stăpânim cel mai bine, și la care suntem capabili să plasăm pariuri în funcție de o analiză obiectivă luând în considerare cunoștințele noastre. Nu cred că este din start un sport mai profitabil decât altul, dar este doar părerea mea. Sigur, sunt sporturi unde este mai greu să înveți să pariezi decât altele. Dacă îl pun pe un nene de 60 de ani să învețe să parieze pe sporturi electronice, sunt convins că va zice că e super greu, și asta pe bună dreptate. Cum la fel dacă mă întrebai pe mine de eSports când a apărut prima dată în oferta bookmakerilor, aș fi zis că aici chiar e de făcut bani. Concluzia - vorbim de ceva ce ține de percepția personală, așa că nu putem generaliza.

Totuși, țin minte că în urmă cu câțiva ani americanii au făcut o analiză a profitabilității sporturilor la pariuri sportive și au ajuns la concluzia că pariurile pe hochei pe gheață sunt cele mai profitabile. Dar din nou, aceasta este o simplă statistică care nu te va ajuta cu nimic dacă nu ai nici o treaba cu hocheiul pe gheață.

Pentru tine care este cel mai profitabil sport? La care te descurci cel mai bine? Apropo, în încheiere, vreau să prezint și un ghid care te învață cum să analizezi meciuri în funcție de sportul preferat: ”Cum analizăm un meci în mod corect pentru a câștiga la pariuri sportive?”.

Deschide cont și pariază pe sportul preferat la casa de pariuri recomandată!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX