1. Home »
 2. Sporturi »
 3. Cum analizăm un meci pentru a câștiga la pariuri sportive

Cum analizăm un meci pentru a câștiga la pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:34:00

image Cum analizăm un meci pentru a câștiga la pariuri sportive

Cum analizăm un meci din fotbal, tenis, baschet sau hochei pentru a ne asigura succesul în pariuri sportive? Află de la PariuriX.com cum se face în mod corect analiza unui eveniment sportiv în funcție de sport!

Pariază chiar acum pe cele mai populare sporturi cu un super bonus!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

1. IMPORTANȚA ANALIZEI MECIULUI ÎN FUNCȚIE DE SPORT

Este adevărat; analiza corectă a unui eveniment sportiv este doar unul dintre factorii importanți ce ne asigură câștigurile pe termen lung, dar unul esențial. Poți avea un money management corect, o strategie foarte bună de pariuri sportive, poți evita cele mai comune greșeli la pariuri sau știi exact cum să înveți din greșeli. Dar aceste lucruri te ajută până într-un punct; dacă nu reușești să ai mai multe pariuri câștigătoare decât pierzătoare, atunci nu prea ai cum să fii profitabil lună de lună. 

Oricum majoritatea pariorilor își reduc din start șansele de a ieși pe profit când trag linie pentru că mulți dintre aceștia fac o analiză superficială a evenimentului sportiv pe care vor să parieze, ei luând în considerare doar informații banale precum clasamentul la zi sau ultimele 5 rezultate. Vrei să câștigi la pariuri sportive și ai înțeles că soluția este să analizezi meciurile în cel mai mic detaliu? Atunci ai răbdare și citește acest articol sau salvează link-ul și citește-l mai târziu, pentru că îți va lua timp să asimilezi toate cunoștințele necesare pentru a analiza meciurile precum un expert.

 

IMPORTANT! Ce te învățăm noi?

Vei învăța din acest articol cum se analizează corect un meci de fotbal, tenis, baschet și hochei. Atenție! Acest articol nu este pentru păcălicii care vor să câștige la pariuri alergând după ponturi sigure și refuză să se documenteze. L-am scris special pentru pariorii serioșii care doresc să câștige la pariuri pe barba lor, nu să viseze că cineva vreodată le va umple buzunarul cu bani!

DA! Oferim și noi SUGESTII de ponturi, și trebuie tratate ca atare. Dacă vei înțelege cum se analizează corect meciurile vei putea analiza aproape ca un expert fiecare partidă. Cu ce te ajută asta? Să zicem că vezi un pont la noi pe site, pe Facebook sau pe un site concurent. NU ÎL JUCA IMEDIAT! Analizează-l la rândul tău și joacă-l tot timpul cu o oră înainte sau cât mai aproape de începutul meciului, pentru că mereu apar informații noi și datele pe care se bazează o analiză se pot schimba.

De exemplu, specialiștii noștri analizează din timp meciurile pentru a putea fi vizualizate de către un număr cât mai mare de pariori.  Unele site-uri concurente analizează chiar cu o zi înainte jocul respectiv.  Țineți cont avem cei mai buni specialiști din domeniu, dar orice performanță ar avea oricare din ei sau oricare tipster de pe orice site, nu uita un lucru: ei vă oferă sugestii! Scopul principal este să vă ofere informațiile IMPORTANTE de care aveți nevoie la analiza unui meci. Asta nu prea găsiți pe la site-urile concurente. Analiza banală a unui clasament nu ajută pe nimeni. Citește cu atenție analizele noastre și apoi pe alte site-uri și vei înțelege unde bat. Dacă ai priceput asta citește mai departe, dacă nu te rog aleargă după câștigurile fabuloase promoise de „tipsteri”.

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX.COM!

 

2. CUM SE ANALIZEAZĂ CORECT UN MECI DE FOTBAL

soccer.jpg 

Aici sunt câteva puncte cheie ce trebuie discutate, și pe care le voi analiza în profunzime mai jos:

 • Ce factori trebuie luați în considerare la analiza unui meci de fotbal. Vom vorbi aici despre miza meciului, jucători accidentați, jucători ce ar putea fi decisivi, condiții meteo și multe altele. Factorii importanți depind mult și de tipul de pariu pe care îl joci, iar de aceea mulți pariori se bazează doar pe 2-3 tipuri de pariuri.
 • Competiția în care are loc un meci, și particularitățile acesteia. În mod normal acest punct intră tot în categoria de mai sus, dar este foarte important și trebuie detaliat, mai ales că mulți îl neglijează.
 • Cum se pun cap la cap acești factori și cât contează fiecare factor în funcție de meci, competiție și condițiile de joc. Atenție, acest punct este extrem de important și mulți ori nu țin deloc cont de el, ori nu fac o analiză corectă așa cum ar trebui

 

Ce factori trebuie luați în considerare la analiza unui meci de fotbal?

Aici doar voi enumera cei mai importanți factori ce trebuie  luați în considerare, în special atunci când pariezi pe câștigător meci. Mai jos te voi învăța cum să le pui cap la cap în funcție de situație. Oricum și acești factori sunt importanți deoarece ei stau la baza oricărei analize. 

Factori de bază
 • Echipele care se întâlnesc – evident că până la un punct este important care echipă este mai bună.
 • Poziția în clasament - măcar un pic și tot contează cum s-a descurcat fiecare echipă în actualul sezon.
 • Avantajul terenului propriu – cât de bine joacă o echipă acasă, și cât de bine evoluează adversara ei în deplasare? Sunt echipe aproape de neînvins pe teren propriu, dar slabe când sunt în postura de echipă vizitatoare, în timp ce altele au rezultate fluctuante indiferent de teren.
 • Istoricul meciurilor directe – sunt echipe care pur și simplu nu se simt comod în fața unui anumit adversar. Sigur, dacă ultimul meci direct a avut loc cu 20 de ani în urmă, las-o baltă. Și dacă s-a jucat acu 2 ani ar putea fi irelevant dacă s-au schimbat multe de atunci la cele două echipe.
 • Forma de moment – o echipă aflată pe val are un avantaj față de una care nu se regăsește. Ia în considerare că orice formație atinge la un moment dat un vârf de formă, dar acea formă nu ține la nesfârșit.
 • Miza meciului – este o echipă cu adevărat interesată să câștige partida respectivă, sau îi convine să joace doar la 60-70% din potențial deși riscă să ia un singur punct? De exemplu acesta este un lucru pe care îl fac multe formații din campionatele de top ale Europei atunci când joacă în Europa League.

 

Aspecte tactice sau care țin de jucători
 • Puncte forte și slabe ale fiecărei echipe – este o echipă echilibrată sau are jucători care pot face diferența? Dar verigi slabe? Dacă fundașii centrali sunt lenți, iar adversara are un mijlocaș ofensiv care dă pase filtrante foarte bune (cum era Sânmărtean pe vremuri), și un atacant speculativ, atunci acest aspect poate face diferența. Sau poate la o echipă urcă mult jucătorii de pe flancuri, iar atunci aceasta poate fi prinsă în inferioritate numerică pe contraatacuri. Astfel de aspecte pot conta mult, dar totuși ia în considerare faptul că dacă tu te gândești la ele, și antrenorii fac cel puțin același lucru! Deci este posibil să caute soluții pentru a le combate.
 • Jucători accidentați – ce jucători lipsesc și cât de importanți sunt ei în agrenajul echipei? Există soluții viabile sau o anumită absență se va simți mult?
 • Ce jucători pot veni de pe bancă – sunt jucători care joacă mai bine din postura de rezervă și care fac des diferența în meci când intră pe parcurs.
 • Profilul echipei – o echipă compactă bazată pe un joc defensiv și bine pregătită fizic poate rezista destul de bine și dacă rămâne în zece oameni, spre deosebire de o echipă echilibrată și cu un stil combinativ de joc care este dat peste cap de omul lipsă

 

Condiții de joc
 • Terenul pe care se joacă – pe un teren nămolos o echipă puternică și rezistentă fizic se va descurca mai bine decât una tehnică și poate anihila diferența de valoare.
 • Condiții meteo – o ploaie torențială sau ninsoarea pot și ele anihila diferența de valoare între două echipe.
 • Cât de obișnuite sunt echipele cu anumite condiții – o echipă care joacă toată viața pe un ger năpraznic se va descurca mai bine pe un astfel de teren decât una care a făcut trecerea de la 20 de grade la 0 grade cu 2 zile înainte de meci.
 • Arbitrul – este un arbitru care lasă jocul liber și fluieră greu fault? Atunci o echipă bazată pe forță fizică care joacă la limita regulamentului va profita din plin de un astfel de avantaj.
 • Frecvența de joc – când a jucat o echipă ultimul meci? Este obșinuită cu un ritm din 3 în 3 zile sau este pentru prima dată într-o astfel de situație? Are antrenorul un lot numeros și echilibrat pentru a face față?

Discută cu alți membri ai comunității PariuriX despre meciurile din campionatele externe de fotbal

 

Situații speciale
 • Tendințe ciudate care se repetă – În sezonul 2015 / 2016 West Ham a fost o adevărată sperietoare de granzi în Premier League: a luat 4 puncte cu Chelsea, 3 cu United, 4 cu City, 4 cu Arsenal și 6 cu Liverpool. Sigur, pariorii au cam avut memorie scurtă și la fiecare ”surpriză” se mai găsea câte unul să se plângă că și-a luat mare țeapă deși deja existau o groază de puncte de reper de la meciurile precedente. Este drept că astfel de situații au loc rar, dar ideea este că dacă depistezi la o echipă o tendință ciudată care se tot repetă, atunci ia-o în considerare! Măcar evită meciul respectiv.
 • Derby-urile trebuie tratate special – într-un derby de tradiție miza normală a meciului, forma de moment și alte aspecte pot cădea pe plan secund. De cele mai multe ori nu se merită să pariezi pe rezultatul final al unui astfel de joc, mai ales dacă intenționezi să mergi pe mâna echipei considerate favorite de către casele de pariuri. Într-un astfel de meci sunt șanse mai mari să apară o surpriză.
 • Lucruri neașteptate - o echipă tocmai și-a schimbat antrenorul, tocmai s-a anunțat intrarea clubului în insolvență, tocmai a fost un scandal la echipă etc.

Aspectele de mai sus contează în special la pariurile pe câștigător meci. Dacă pariezi pe total goluri, atunci vor conta și alți factori precum: cât de multe goluri înscrie și primește fiecare echipă per total / acasă / deplasare, stilurile de joc etc. În funcție de tipul de pariu pe care obișnuiești să îl joci trebuie să îți creezi un model de analiză care ia în considerare factori relevanți. De aceea este recomandat ca fiecare parior să se axeze pe maxim câteva opțiuni de pariere, iar acelea să fie apropiate una de cealaltă (cum ar fi total goluri cu Ambele marchează). Despre toate aceste lucruri am discutat mai mult în următoarele articole:

 

Competiția în care are loc un meci, și particularitățile acesteia

Fiecare competiție are particularități pe care pariorii trebuie să le cunoască pentru a putea evita măcar o parte din eventualele surprize. Mulți știu că Italia Serie A este un campionat tacticizat (deși nu mai este chiar ca pe vremuri), că în Anglia Premier League au loc mai multe surprize ca în orice alt campionat important, că în România Liga 1 media de goluri pe meci este de regulă mică. Dar sunt și tendințe importante ale campionatelor de top mai greu de observat cu ochiul liber. Sau sunt competiții mai mici la care nu putem depista la ochi anumite tendințe.

Hai să îți iau un exemplu. Am folosit http://soccerkeep.com, cel mai bun site de statistici pentru pariori, pentru a face o comparație la diferite criterii între cele mai importante cinci campionate din Europa la diferite categorii, plus România Liga 1. Sezonul de referință luat în acest test este 2015 / 2016.
 

tabel-1.png

 tabel-2.png

tabel-3.png

tabel-4.png

 
Câteva din cele mai importante observații găsite ar fi:

 • Deși România Liga 1 a fost campionatul cu cele mai puține goluri marcate, a fost pe locul 2 în ceea ce privește meciurile de tip GG, și asta pentru că multe meciuri s-au încheiat 1:1.
 • O treime din meciurile din Germania Bundesliga au minim 4 goluri, acesta fiind campionatul în care se înscrie cel mai mult.
 • În Spania La Liga avantajul terenului propriu a contat cel mai mult, echipele gazdă marcând 59% din goluri și având o medie de 1.6 goluri / meci.
 • Liga 1 a fost campionatul cu cele mai multe remize (32%), iar La Liga cu cele mai puține (24%).
 • În La Liga echipele gazdă au câștigat aproape jumătate din meciuri (48%), în timp ce în Bundesliga echipele vizitatoare s-au impus în o treime din partide.
 • În Premier League se acordă cam de două ori mai multe cartonașe ca în Bundesliga, atât galbene cât și roșii, aceasta fiind o diferență enorm de mare. 
 • În Ligue 1 s-au arătat de departe cele mai multe cartonașe roșii.

O comparație mai largă între campionatele de top, care ia în considerare mai multe aspecte, poți găsi în acest articol: https://pariurix.com/comparatie-intre-statisticile-celor-mai-importante-campionate-de-fotbal-din-europa.html
 

 Astfel de statistici pot fi foarte importante atunci când examinezi un meci dintr-un anumit campionat. De aceea trebuie să pariezi doar pe competițiile pe care le cunoști cu adevărat, din toate punctele de vedere. Din fericire cei de la Soccerkeep oferă o sumedenie de statistici interesante pentru pariori ce nu pot fi găsite pe nici un alt site și pot fi foarte folositoare atunci când analizezi un meci. Astfel îți vor crește considerabil șansele de a găsi cele mai bune ponturi din fotbal

 

Punerea cap la cap a tuturor factorilor pentru a vedea cât de mult va conta fiecare în funcție de meci.

Aici nu există o formulă matematică, pentru că totul este relativ. Adevărul este că trebuie să te ducă capul și să știi să îți dai seama în funcție de partidă ce aspecte trebuie luate în considerare mai mult decât celelalte. Într-un anumit meci poate conta mai mult prognoza meteo decât orice alt aspect, în altul avantajul terenului propriu poate fi de departe cel mai important lucru, și așa mai departe. Trebuie să fii parior inteligen, capabil să poți depista în avans în mod corect factorii care vor conta mai mult, lucru pe care mulți alți pariori nu reușesc să îl facă.

 

Studiu de caz : Meciul Kazahstan vs România din Preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018

România venea după un 5:0 în Armenia, Kazahstan după un 0:5 în Muntenegru, motiv pentru care mulți au presupus că ”tricolorii” se vor impune în meciul direct din deplasare, iar astfel cota pentru 2 solist a coborât până la 1.70 înainte de startul partidei. În final meciul s-a terminat 0:0. Eu am zis clar din start că sunt șanse mici ca România să câștige acea partidă în ciuda  acestei tendințe generale.

Acesta a fost un meci unde condițiile de joc au contat mai mult decât forma de moment sau decât diferența de valoare dintre cele două echipe, și am să îți explic de ce. Meciul s-a jucat la puțin peste 0 grade, iar ai noștri nu au avut timp în 2 zile să se obișnuiască cu această diferență de temperatură. De asemenea, partida a avut loc pe un gazon artificial destul de prost, mult mai prost decât  cel de la Chiajna, care combinat cu gerul de afară ducea la o circulație ciudată a balonului, dar și la faptul că fără crampoane potrivite riscai să rămâi cu gheata în teren. Așa a ajuns și Enache să se împiedice în momentul în care trebuia să împingă mingea în poartă în minutul 88.
 

PariuriX prezintă ghidul pariorului profesionist în 4 pași!
 

Vor veni mulți și vor băga un clișeu de genul ”sunt aceleași condiții pentru ambele echipe”. De fapt nu erau, iar aici voi vorbi un aspect important căruia nici presa sau oamenii din fotbal nu i-au dat importanță. Toți jucătorii de câmp titulari de la Kazahstan activau la ora jocului în campionatul intern, iar 6 dintre ei (printre care întreaga linie de fund) erau jucători ai echipei Astana, echipă care își joacă meciurile de club de pe teren propriu pe Astana Arena, acolo unde s-a jucat și Kazahstan vs România. Mulți se întrebau de ce nu a jucat naționala Kazahstanului pe stadionul din Almati unde sunt condițiile mai bune? Acesta este motivul; ce este mai perfect decât un teren prost cu condiții vitrege pentru adversar dar pe care propria ta echipă îl stăpânește la perfecție? Și fotbaliștii sunt oameni, nu ai cum să te obișnuiești cu un fus orar diferit, cu o temperatură mult scăzută, cu un teren ciudat și cu mulți alți factori în doar 3 zile, în timp ce adversarii tăi au avut toata viața la dispoziție să se obișnuiască.

Punând aceste lucruri cap la cap, putem înțelege de ce nici Polonia nu a bătut în Kazahstan, și de ce această națională are rezultate foarte bune acasă și foarte proaste în deplasare (pentru că nici ei nu îi este ușor să joace în alte condiții decât cele cu care este obișnuită). De arbitrajul ostil nu are rost să vorbesc, că oricum nu era ceva ce pariorii puteau anticipa. De altfel poate ai observat că și în cazul echipelor de club din Kazahstan lucrurile stau cam la fel când au meciuri în cupele europene: joacă foarte bine acasă, și foarte slab în deplasare. Sigur, în alte competiții și la meciuri între alte echipe, avantajul terenului propriu nu contează la fel de mult.

 

3. CUM ANALIZĂM CORECT MECIURILE DE TENIS

tenis.jpg

 

Tenisul este considerat de mulți ca fiind unul din cele mai imprevizibile sporturi, și asta pentru că multe pariuri de cote 1.01 – 1.10 ajung să fie pierzătoare în mod complet neașteptat. Sunt surprize pe care nu le vei putea anticipa în veci, dar dacă iei în considerare informațiile de mai jos, vei fi capabil să eviți măcar o parte din eventualele surprize, și vei avea mai multe pariuri câștigătoare decât pierzătoare.

Tipul de meci și condițiile de joc
 • Tipul de meci: băieți / fete - De regulă meciurile de fete sunt mai imprevizibile decât cele de băieți, astfel încât și numărul de surprize este mai mare. La un meci de fete vor avea loc și mai multe break-uri, și sunt șanse mai mari să vezi întoarceri spectaculoase de rezultat (asta nu înseamnă că la băieți nu poți vedea).
 • Suprafața de joc - Sunt patru suprafețe: hard indoor (sală), hard outdoor (asfalt), zgură si iarbă. Hard-ul este o suprafață rapidă care îi avantajează pe jucătorii care se pot baza pe un serviciu puternic și pe cei care lovesc tare din spatele terenului. O suprafață și mai rapidă este iarba, acolo unde sunt avantajați atât cei cu serviciu puternic, cât și cei cu un joc bun la fileu. Pe de altă parte, zgura este mai potrivită pentru jucătorii scunzi predispuși la un efort accentuat. De altfel fiecare jucător se simte mai bine pe o anumită suprafață, acolo unde și are cele mai bune rezultate. De aceea trebuie să ții mult cont de tipul suprafeței de joc. 
 • Condițiile de joc - Pe durata unui an calendaristic au loc meciuri pe șase continente diferite, la fusuri orare diferite și în condiții meteo care de care mai inedite. Căldura, umezeala din aer, vântul, altitudinea la care se joacă un meci și mulți alți factori afectează în mod diferit fiecare jucător în parte. Unii sunt mai rezistenți, alții se simt mai bine într-un anumit mediu etc. Trebuie să fii bine documentat să știi exact care sunt punctele forte și slabe ale fiecărui jucător în parte, ceea ce nu este ușor.
   
Comparații directe între doi jucători
 • Clasamentul ATP / WTA - Poate fi important într-o anumită măsură, dar poate fi și complet irelevant dacă nu ții cont și de celelalte informații de mai jos.
 • Istoricul meciurilor directe - La un sport individual precum tenisul rezultatele head-2-head contează mai mult ca într-un sport de echipă, și asta pentru că sunt mai puține variabile de luat în considerare. Dacă un tenismen se simte bine împotriva unui anumit adversar, există șanse mari să scoată constant rezultate bune în partidele directe.
 • Puncte forte / slabe ale fiecărui jucător - Unii jucători servesc foarte bine, alții se descurcă bine pe serva adversarului; unii lovesc foarte bine cu reverul, alții mai puțin bine etc. Dar din nou, trebuie să cunoști bine tenismenii pe care pariezi, iar dacă nu urmărești meciuri nu prea ai cum să te iei doar după statistici. Compară punctele forte / slabe ale tenismenilor care se întâlnesc și vezi care ar putea fi mai avantajat. 
 • Forma de moment - La un sport de echipă colegii pot compensa lipsa de formă a unui coleg, dar la tenis acest lucru nu mai este posibil. De aceea forma de moment se simte și ea mult, dar trebuie să fii atent deoarece fiecare tenismen iese la un moment dat dintr-o pasă proastă, cum la fel nimeni nu poate juca bine la infinit.
   

Dă CLICK AICI pentru a descoperi casele de pariuri cu cele mai bune cote!

 

Tipul de meci și de turneu
 • Tipul turneului - Nici un tenismen nu joacă la potențial maxim la fiecare turneu, pentru că pur și simplu nu poate. Jucătorii de top vor da maximul în turnee de Grand Slam, dar pot trata superficial unele turnee de mâna a doua, în special cele unde nu au de apărat puncte și cele la care nu vor neapărat să joace, dar o fac mai mult din obligativitate (fie față de un sponsor, fie că este vorba de un turneu obligatoriu). Pe de altă parte tenismenii mai slabi se vor folosi de lipsa de motivație a favoriților pentru a urca în clasament prin intermediul acestor turnee secundare. Dar totuși aici este cu dus și întors, pentru că cel puțin la fete am văzut multe turnee de Grand Slam unde favoritele sunt pur și simplu eliminate pe bandă rulantă una după cealaltă. Acolo ține mai degrabă de formă, și mai puțin de lipsa motivației.
 • Miza unui meci - Sunt tenismeni care se descurcă foarte bine în primele tururi ale unui turneu, dar când ajung în fazele finale se pierd și nu reușesc să meargă până la capăt. Unii jucători o pățesc constant chiar și în turnee de Grand Slam. Apoi sunt și alți jucători care nu sunt suficient de concentrați în primele meciuri sau nu sunt intrați în ”priză”; ei fie trec mai departe datorită altor calități, ori sunt eliminați. Dar odată ajunși prin sferturi sau semifinale, ei sunt foarte greu de oprit.

 

Alte aspecte
 • Lucruri neașteptate - Sunt cazuri în care un tenismen face turneul vieții deși până în acel moment el nu a reușit nimic notabil, și posibil nici nu va mai reuși. Acesta este un exemplu de lucru complet neașteptat pe care nu îl poți anticipa indiferent cât de bine cunoști ”sportul alb” și cât de bine analizezi un meci sau un turneu. Cel mai bine este să nu pariezi pe victorii ale favoriților în meciuri în care care întâlnesc adeversari care vin după serii de rezultate surprinzătoare.  Nu zic că trebuie neapărat să mizezi pe acel jucător surprinzător, ci pur și simplu evită meciul.
 • Cotele – nu sunt foarte relevante - Nu paria după cote, ci axează-te mai degrabă pe aspectele despre care am vorbit mai sus. De multe ori cotele la tenis sunt influențate de tendințele de pariere ale pariorilor, și nu de șansele reale de câștig. Iar mulți din cei care analizează meciuri o fac foarte superficial, astfel încât ajungem des la cote eronate care nu reflectă realitatea, iar de aceea multe cote de 1.05 sau 1.10 aparent sigure ajung să fie pierzătoare.

 

Cum se pun toate informațiile cap la cap

Trebuie să fii specializat pe acest sport și să fi urmărit multe meciuri și turnee de-a lungul timpului pentru a ști cât contează fiecare aspect în parte în funcție de meci și situație. Doar așa vei găsi cele mai bune ponturi din tenis. Cert este că nu există o formulă magică, iar capacitatea de a analiza corect un meci de tenis se dezvoltă pe parcurs ce capeți experiență. Mai pe larg despre toate aceste aspecte am discutat în următoarele articole:

 

4. CUM SE ANALIZEAZĂ CORECT MECIURILE DE BASCHET

baschet.jpg

În primul rând trebuie spus că sunt diferențe mari între NBA și campionatele europene de baschet. În primul rând în NBA diferența de valoare dintre echipe este destul de mică, astfel încât chiar și cele mai bune formații tot vor avea un număr decent de înfrângeri la sfârșitul unui sezon regulat. În schimb în Spania ACB, o echipă precum Real Madrid sau Barcelona se împiedică foarte rar de adversari situați mai jos de locul 4-5, mai ales când joacă acasă. Pe de altă parte și cotele sunt pe măsură, iar la astfel de partide mai degrabă trebuie pariat pe diferența de scor.

Mai contează și diferența de valoare dintre jucătorii aflați în campionatul american și în cele europene. NBA (National Basketball Association) este cu cel puțin o clasă peste orice alt campionat din lume, iar astfel vom vedea multe statistici diferite când vom compara acest campionat cu oricare altul.În baschet, indfierent de competiția pe care pariem, putem împărți factorii în funcție de importanța lor după cum urmează:

Cele mai bune bonusuri la pariuri sportive exclusiv prin pariurix.com!
 

Factori foarte importanți
 • Valoarea echipelor – În special în campionatele europene, diferența de valoare între anumite echipe este foarte mare astfel încât de multe ori se pune mai degrabă problema scorului decât a câștigătorului.
 • Linia de clasament – De obicei va reflecta valoarea echipelor, dar dacă apare o echipă cotată inițial slab care are un sezon bun, atunci trateaz-o serios.
 • Forma de moment – Vezi dacă o echipă bună a luat bătaie în meciuri în care pornea cu prima șansă, sau dacă a învins greu adversari pe care trebuia să îi bată categoric. În aceeași ordine de idei, dacă vrei să pariezi într-un meci pe favorită, vezi dacă outsiderul a reușit în ultima vreme victorii surprinzătoare. Dacă da, atunci fii foarte precaut cu meciul respectiv.
 • Componența echipelor – De exemplu în NBA poziția de centru este cel mai important post. Verifică înălțimea și puterea celor doi centri, dar și statistici ale lor precum recuperările sau media punctelor pe joc. În campionatul american multe echipe se bazează în special pe staruri, astfel încât verifică dacă jucătorii cheie sunt sau nu în formă maximă. Apoi compară și statisticile celor doi PG (point guard) pentru a vedea care pare mai bun. Uită-te la puncte înscrise, la pase decisive etc.
 • Avantajul terenului propriu – Vezi cât de bine joacă de obicei echipa gazdă acasă și cum joacă echipa vizitatoare în deplasări. Acesta este fără îndoială unul din cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont.
 • Accidentări – Un jucător important lipsă poate conta foarte mult, mai ales dacă în lot nu se regăsește un alt jucător de nivel apropiat care poate compensa pentru acea lipsă. Consider că o absență notabilă în baschet poate conta mai mult decât una în fotbal sau în hochei, dar desigur, nu mereu,
 • Stilul de joc al ambelor echipe – Se întâlnesc două echipe ofensive? Două echipe defensive? Una ofensivă și una defensivă? Sunt formații echilibrate? Ideea este că o echipă ofensivă este și mai imprevizibilă. O formație defensivă poate fi mai constantă în rezultate și poate câștiga meciuri în care pornește ca outsider mai ales dacă stăpânește bine fast-breakul. Dar aici sunt multe variabile de luat în considerare.
 • Momentul în care are loc un meci – fiecare campionat are atât sezon regulat cât și play-off. Nu este obligatoriu ca o echipă bună în sezonul normal să își mențină forma și în partidele eliminatorii, astfel încât cele două faze ale unui sezon trebuie tratate diferit
 • Statistici detaliate – Câte puncte reușește în medie fiecare echipă, și în compania cărui tip de adversar? Cât de bune sunt statisticile la aruncările de 2 și 3 puncte ale jucătorilor cheie? Cât de eficienți sunt ei de obicei și cam cât de eficienți ar putea fi într-un meci mai ușor / greu în care vor avea mai multe / puține aruncări? Dar defensiv cum stă fiecare echipă? Câte puncte încasează de regulă pe meci și de ce? Pentru că adversarii aruncă bine / rău, sau pentru că fundașii au un număr mare / mic de mingii blocate?

Vezi aici cele mai bune ponturi din baschet recomandate de specialiștii PariuriX: https://pariurix.com/baschet

 

Factori mai puțin importanți dar care pot conta
 • Banca de rezerve – stă echipa în doar vreo 2-3 jucători cheie, sau nu are vedete și se bazează pe un lot echilibrat? Și rezervele trebuie să intre la un moment dat pe teren pentru a suplini titularii când aceștia obosesc, sau când sunt accidentați.
 • Oboseala – de regulă oboseala se simte mai puțin ca în alte sporturi, dar asta nu înseamnă că ea nu contează. Chiar și un superstar nu joacă la nivel maxim meci de meci; el are anumite jocuri în care face diferența, dar sunt și partide în care nu impresionează în mod deosebit, și asta pentru că nimeni nu poate menține un ritm ridicat tot timpul.
 • Power ranking-ul - de exemplu în NBA în fiecare zi de luni este afișat power ranking-ul pentru săptămâna tocmai încheiată, adică o listare a performanțelor și puterii echipelor din campionat.
 • Norocul – Ca în orice sport, norocul poate avea și el un rol decisiv, dar din păcate acesta este un factor ce nu poate fi anticipat sau măsurat.

 

Punerea tuturor informațiilor cap la cap

Ca și în celelalte sporturi, trebuie să te uiți constant la meciuri de baschet și să înțelegi acest sport pentru a ști cum să pui toate aspectele de mai sus cap la cap. Părerea mea este că ligile europene sunt mai puțin imprevizibile decât campionatul american, dar sunt convins că sunt destui pariori ce mă pot contrazice. Ce îți pot spune este să nu te iei prea mult după cote, decât atunci când cauți value bets (aspect despre care am vorbit în finalul articolului).

 

 

5. CUM ANALIZĂM CORECT MECIURILE DE HOCHEI

 hockey.JPG

Mulți pariori fac greșeala de a examina un meci de hochei exact ca unul de fotbal, ei pornind de la ideea că este tot un sport de echipă unde obiectivul este acela de a înscrie mai multe goluri. Așa este, dar aici campionatul în care are loc meciul, și mai ales momentul în care el se joacă, ajung să fie factorii cei mai importanți. Mai jos voi vorbi despre:

 • Ce factori trebuie luați în considerare la analiza unui meci de hochei. Voi vorbi aici pe scurt despre factori de bază precum linii de clasament, jucători lipsă sau forma de moment.
 • Competiția în care are loc un meci, și mai ales momentul și condițiile în care se desfășoară respectiva partidă – este un subiect foarte important pe care mulți îl ignoră, iar de aceea el trebuie aprofundat.
 • Cum se pune cap la cap totul – ca și în cazul meciurilor de fotbal, tenis sau baschet trebuie să poți anticipa cât contează fiecare criteriu în parte.

 

Ce factori trebuie luați în considerare la analiza unui meci de hochei?

Următoarele aspecte sunt importante, dar nu le lua individual fără să citești și ce am scris mai jos, pentru că pot fi foarte irelevante dacă faci o analiză superficială!

Factori de bază
 • Echipele care se întâlnesc – o echipă considerată mai bună are mereu o șansă în plus, indiferent de sport.
 • Poziția în clasament – dacă este meci din campionatul regulat, contează într-o anumită măsură care echipă a avut un sezon mai bun.
 • Avantajul terenului propriu – cât de bine joacă o echipă acasă, și cât de bune sunt evoluțiile în deplasare
 • Istoricul meciurilor directe – sunt echipe care efectiv nu se simt bine în compania unui anumit adversar
 • Forma de moment – aceasta este foarte importantă în hochei deoarece pe durata unui sezon fiecare echipă atinge atât un maxim de formă, cât și un moment critic în care lucrurile pur și simplu nu merg cum ar trebui.
 • miza meciului – un meci din sezonul regulat nu se compară cu unul din play-off, dar voi vorbi despre asta mai jos.
   
Factori ce țin de statistici
 • Numărul de șuturi pe poartă – o echipă poate să vină după câteva rezultate negative din cauza ghinionului. Am văzut echipe care pierdeau de exemplu cu 1:5, dar aveau raportul șuturilor pe poartă net favorabil de 40:20. Se poate întâmpla ca într-un meci un portar să fie în super formă și să blocheze absolut tot, în timp ce portarul advers să prindă o zi foarte proastă. Ideea este că acea echipă învinsă cu 1:5 poate de fapt să fie într-o formă bună în ciuda aparențelor, iar în meciul viitor să reușească un meci super bun.
 • Forma portarilor – în aceeași ordine de idei ca mai sus, forma unui portar este foarte importantă. De aceea uită-te la clasamentul portarilor din actualul sezon și vezi ce procentaje au goalkeperii la cele două echipe care se întâlnesc. Am văzut antrenori care făceau constant rocada între doi portari fiindcă nici unul nu dădea randamentul scontat, iar aici este o pâine de mâncat.
 • Raportul șuturilor – și ca să nu schimbăm registrul, o echipă care reușește meci de meci multe șuturi pe cadrul porții are șanse mai mari să marcheze multe goluri decât o echipă care are de regulă puține ocazii pe meci. Pe de altă parte, o formație împotriva căreia se dau multe șuturi este una care nu se apără suficient de bine.
 • Alte statistici – șuturi blocate, turnovers, Takeaways, Finished Checks; toate acestea pot fi importante, dar trebuie să te pricepi bine la hochei și să înțelegi cât de importante sunt fiecare în parte.
   

Tipsterii PariuriX îți oferă cele mai bune ponturi din hochei pe gheață: https://pariurix.com/hochei
 

Aspecte ce țin de jucători
 • Jucători aflați într-o formă foarte bună – de exemplu un atacant poate veni după 7 meciuri la rând în care a înscris de fiecare dată. Acesta poate fi din nou decisiv, mai ales că și colegii lui vor avea încredere că el poate face diferența, și astfel îi vor da mai multe pase. La fel un portar poate fi extrem de decisiv, așa cum am explicat mai sus. Dar și fundașii cu multe șuturi blocate sau jucătorii cu foarte multe pase decisive nu trebuie neglijați.

  Schimbarea liniilor – acesta este un aspect ce trebuie luat în considerare mai ales dacă pariezi live, deoarece nu fiecare linie joacă la același nivel. Unele linii au rolul de a ține doar de rezultat cât timp jucătorii din liniile de bază se odihnesc, sau chiar pot fi linii cu roluri diferite (unele mai ofensive, altele mai defensive).
 • Linii diferite de la meci la meci – dacă un antrenor schimbă constant componența liniilor, înseamnă că el încă este în căutarea unei formule ideale, iar de aceea echipa poate avea evoluții oscilante.
   
Alte aspecte
 • Tendințe ciudate care se repetă – ca în orice sport, pot fi unele echipe unde situații ciudate se repetă fără a exista neapărat explicații foarte logice. Poate o echipă joacă mai bine în deplasare decât acasă, sau poate că alta se descurcă mai bine cu echipele de top decât cu cele de nivel apropiat.
 • Derby-urile trebuie tratate special – derby-urile sunt meciuri speciale, indiferent de sport.
 • Lucruri neașteptate – o echipă și-a schimbat antrenorul, un jucător foarte important s-a accidentat etc.
   
Tendințe ce țin de campionate
 • În unele campionate se marchează mai multe goluri decât în celelalte (de exemplu în Germania DEL vei vedea multe meciuri bogate în reușite), în unele avantajul terenului propriu contează mai mult decât altele , sunt competiții în care există echipe care câștigă majoritatea meciurilor și altele în care formația de pe primul loc din sezonul regular are foarte multe eșecuri etc. Voi da un exemplu mai jos pentru a detalia.
 • Formatul poate diferi de la competiție la competiție, iar fiecare are particularitățile sale. De exemplu în Rusia KHL sunt echipe care trebuie să parcurgă mii de kilometri pentru următorul meci, în timp ce în Germania DEL sau Suedia SHL distanțele de parcurs sunt mult mai mici, lucruri care pot conta mult.

 

Competiția în care are loc un meci, momentul și condițiile în care el se joacă

Acum ajungem la un punct destul de special, și totodată complicat. În primul rând trebuie să cunoști foarte bine competiția pe care pariezi. Există diferențe uriașe între competiții, mult mai mari ca în fotbal, iar cel mai bine este să iau un exemplu ca să înțelegi exact unde bat.

NHL (National Hockey League) este campionatul nord-american de hochei care aliniază cele mai bune echipe din SUA și Canada, fiind și cel mai important campionat din lume. KHL (Kontinental Hockey League) este cea mai importantă ligă europeană, ea adunând mai mult echipe din fosta Uniune Sovietică, dar și din alte țări precum Finlanda sau Croația. Apoi alte ligi cunoscute pe care se poate paria sunt Suedia SHL, Germania DEL, Finlanda SM-Liga sau Slovacia Tisport Liga.

 

Exemplu KHL – particularități și importanță ale acestora

Nu voi lua ca exemplu NHL așa cum probabil te-ai aștepta, ci voi vorbi un pic despre KHL, competiție pe care mulți pariază, dar despre care puțini știu lucruri de bază. Sunt diferențe de la cer la pământ între meciurile din sezonul regulat și cele din play-off. În sezonul normal orice echipă este inconstantă în rezultate și este mai degrabă interesată să prindă play-off-ul.
 

Particularități sezon regulat
 • Nici o echipă nu va bate tot. Metallurg Magnitogorsk, campioana din KHL, sezonul 2015/ 2016, a câștigat în sezonul regulat 38 de meciuri din 60, dar doar 25 în timpul regulamentar. Interesant este că ea a ajuns de 15 ori în prelungiri, impunându-se de 13 ori, aspect foarte important de luat în considerare la analiza unui meci de hochei.
 • Nici cea mai slabă echipă nu este mereu victimă sigură. Metallurg Novokuznetsk, cea mai slabă echipă din sezonul regulat, tot a obținut și ea 14 victorii, din care 13 din primele 60 de minute, deci nici o echipă nu este victimă sigură din start doar în pofida poziției din clasament.
 • O formație cotată bine inițial și cu potențial ridicat, care după prima parte a sezonului regulat este în afara locurilor de play-off, poate forța pe final pentru a prinde un loc care să îi permită să meargă mai departe.
 • O echipă care își asigură cu mai multe meciuri în avans prezența în play-off o poate lăsa mai moale în ultimele meciuri din sezonul regulat. Antrenorul poate odihni anumiți jucători, poate încerca anumite experimente, și poate face pregătirea fizică în așa fel încât jucătorii săi să atingă potențialul maxim în meciurile eliminatorii. 
 • Între cel mai estic și vestic oraș din KHL (Zagreb – Vladivostok) este o distanță de 11,000 de kilometri ce se fac cu avionul în 15 ore. De altfel orice echipă din KHL străbate în fiecare sezon zeci sau sute de mii de kilometri. De asemenea,  fiecare echipă are de regulă la rând câteva deplasări care sunt jucate la intervale de doar 2-3 zile una de cealaltă. În sezonul precedent, Admiral Vladivostok a avut o serie de șase deplasări la rând în doar 2 săptămâni în care a parcurs 20,000 de kilometri. Aceste lucruri normal că afectează jucătorii și evoluțiile acestora. De aceea, nu te lăsa păcălit dacă o echipă vine după cinci deplasări în care a scos doar vreo două puncte; în momentul în care vin meciurile de acasă ea s-ar putea să își revină.
   

Ghidul pariurilor sportive online pentru începători prezentat de pariurix.com!
 

 • Fiecare antrenor anticipează care serie de meciuri este mai accesibilă (de exemplu o serie de patru meciuri acasă, sau o serie de deplasări mai lejere ca de obicei), și încearcă să atingă potențialul maxim al echipei în acel interval.
 • Sunt echipe din KHL care se întăresc înainte de play-off, aducând jucători din NHL (cele care își permit). De aceea trebuie să fii mereu la curent cu ultimele noutăți, mai ales că astfel de transferuri sunt pe o perioadă limitată de timp.
 • Sunt formații de anduranță, care se descurcă bine în sezonul regulat, dar care se pierd în play-off. De asemenea, sunt echipe care nu au ieșit cu nimic în evidență în sezonul normal și care s-au calificat după locuri nu neapărat fruntașe, dar în meciuri eliminatorii se descurcă mult mai bine. Nu porni de la ideea că neapărat o câștigătoare de conferință va bate într-un BO7 o echipă calificată de pe locul 8, pentru că de multe ori acest lucru nu se întâmplă.
 • Aspectele prezentate mai sus sunt valabile la meciuri din KHL, și unele din aceste puncte se pot aplica și la partide din NHL. Dar când vine vorba de un campionat precum cel al Germaniei, distanțele de parcurs sunt mai mici, meciurile au loc un pic mai rar și în alte contexte, particularitățile sunt altele etc.
 • NU PARIA pe presezon în NHL sau în alte competiții pentru că vor fi extrem de multe surprize.
   

Cum se  pune totul cap la cap

Nu este matematică, nu există o formulă magică. Trebuie să fii specializat pe hochei și pe un anumit campionat, să fi urmărit măcar un sezon cap – coadă pentru a vedea cum s-a desfășurat campionatul respectiv și cum au oscilat evoluțiile echipelor de la început și până la final pentru. Doar așa vei ști la ce să te aștepți. Important este să nu faci ce fac mulți pariori; ei cred că dacă o echipă care vine după 3 înfrângeri va pierde sigur cu una care vine după 3 victorii; este complet neadevărat. Se poate întâmpla, dar nu este o regulă, iar mai sus poți vedea nenumărate motive pentru asta.

 

6. ASPECTE VALABILE PENTRU TOATE SPORTURILE

Depistarea pariurilor de valoare 

Doar pentru că ai depistat un pariu interesant, nu înseamnă neapărat că acesta merită jucat. Degeaba ajungi la concluzia că Real Madrid are șanse de 90% să bată pe Las Palmas acasă într-un meci de fotbal dacă operatorul de pariuri oferă o cotă de 1.05.

De regulă pariorii profesioniști joacă doar pariuri de valoare, adică acele pariuri unde șansa reală de câștig este mai mare decât cota oferită de o agenție de pariuri. Dacă de exemplu după analiza unui meci ai depistat un pariu cu șanse de câștig de 55% și o cotă de 2.00, atunci acesta este un pariu de valoare pentru că acea cotă de 2.00 este echivalentul unei șanse de câștig de 50%. Dacă tu ai dreptate, atunci din 100 de astfel de pariuri ar trebui să îți iasă 55, și implicit să faci un profit de 10%.

De aceea, atunci când cauți cele mai bune ponturi, nu trebuie să găsești pariuri 100% sigure, pentru că oricum așa ceva nu există. În schimb trebuie să găsești cât mai multe value bets.  Avem mai multe articole amănunțite despre acest subiect pe care recomand să le consulți:

Îmbunătățirea modelului de analiză în funcție de rezultatele pariurilor precedente

Poți analiza un meci în cel mai mic detaliu, dar în final tot să pierzi pariul. Pot exista nenumărate motive pentru care se va întâmpla acest lucru; uneori poate fi vorba de ghinion, iar alteori jocul pur și simplu nu va decurge așa cum te așteptai. Se întâmplă, și oricât de bun ai fi, vei avea și pariuri pierzătoare.

Dar dacă vrei ca numărul ponturilor câștigătoare să fie din ce în ce mai mare, atunci va trebui să analizezi pariurile pierzătoare și să vezi dacă măcar o parte din ele au anumite elemente comune. De exemplu poate un factor pe care nu l-ai luat suficient în considerare a contat mai mult decât anticipai, sau un lucru de care ai ținut cont prea mult nu a contat suficient pe cât credeai. Cu o analiză corectă a pariurilor pierzătoare vei putea îmbunătăți modelul tău de analiză a ponturilor viitoare pentru a progresa ca parior.

Dacă nu crezi că poți examina la ochi rezultatele tale, atunci poți folosi metoda de simulare Monte Carlo pe care am prezentat-o în acest articol :https://pariurix.com/cum-sa-analizezi-rezultatele-pariurilor-tale-utilizand-metoda-de-simulare-monte-carlo.html. Este o metodă care pe mine chiar m-a ajutat mult, mai ales pentru a afla dacă depistez corect cele mai bune value bets, și dacă reușesc să calculez corect valoarea dintr-un pariu.

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan Ștefanescu
+59.84
Câștigate
18
Pierdute
7
2
Tudor Cosma
+51.84
Câștigate
40
Pierdute
24
3
Gabriel Morariu
+38.68
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX