1. Home »
 2. Resurse »
 3. Pariuri pe internet - sfaturi de la profesionişti

Pariuri pe internet - sfaturi de la profesionişti

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:31:00

image Pariuri pe internet - sfaturi de la profesionişti

Dorești să joci la pariuri sportive și vrei un pic de ajutor din partea pariorilor profesioniști care au o experiență vastă în domeniu și care sunt constanți în rezultate? Atunci ești în locul potrivit deoarece îți voi prezenta câteva reguli de bază pe care jucătorii de top le respectă tot timpul.

În primul rând vom vorbi despre apariția pariurilor sportive și migrarea agențiilor de top către online, după care vom vedea de ce trebuie să pariezi doar pe internet. De ce este relevant acest lucru? Simplu, nici un parior profesionist nu joacă la agenții stradale, și există câteva motivele elementare pentru asta. De multe ori lumea caută informații complicate pentru că ei pornesc de la ideea că ce e complicat e și bun, dar ignoră aspectele foarte simple fără de care restul sfaturilor sunt complet inutile. 

În ultima parte a articolului vom trece și la lucruri ceva mai complexe (dacă le putem numi așa) și vom vedea concret în ce mod joacă pariorii de top și care sunt regulile de bază pe care aceștia le respectă. 

Click aici şi pariază la cea mai bună agenţie de pariuri online, vezi ce bonus te aşteaptă


SFATURI PARIURI DE LA PROFESIONIȘTI - CE VEI GĂSI ÎN ARTICOL

 1. Apariția pariurilor spotrive și trecerea către online
  1.1 Mulți români încă preferă pariurile stradale

 2. De ce pariorii profesioniști preferă pariurile online
  2.1 Motive pentru care să jucați la pariuri pe internet
  2.2 Criterii în funcţie de care să alegem cea mai bună casă de pariuri
  2.3 Cele mai bune case de pariuri pentru clienţii din România
  2.4 Cea mai bună casă de pariuri de pe internet

 3. Cum joacă pariorii profesioniști în 4 pași simpli
  3.1 Modul de organizare
  3.2 Stabilirea unui mod clar de joc
  3.3 Găsirea celor mai bune pariuri
  3.4 Analiza și îmbunătățirea rezultatelor

 

1. APARIȚIA PARIURILOR SPORTIVE ȘI TRECEREA CĂTRE ONLINE

Primele agenţii de pariuri au apărut în Marea Britanie la sfârşitul secolului al 18-lea, pe când site-urile de pariuri online au început să se dezvolte cu adevărat începând cu anii 1996-1997. Chiar şi aşa pariurile pe internet au câştigat rapid foarte mult teren şi popularitate în detrimentul pariurilor clasice, astfel încât în zilele noastre au ajuns să fie o soluţie mult mai bună pentru orice parior serios.

Multe case de pariuri au văzut şi au înţeles potenţialul oferit de mediul online astfel încât agenţii cu zeci de ani de experienţă pe piaţa de pariuri sportive au trecut şi în mediul virtual. Cel mai bun exemplu în România este Fortuna, care după pariuri offline acum oferă şi posibilitatea de a paria pe internet. Alți operatori precum Superbet, Stanleybet, Casa Pariurilor sau Mozzartbet au luat și ele decizii asemănătoare. 


1.1 Mulți români încă preferă pariurile stradale

În România sunt încă mulţi pariori care din comoditate sau din neştiinţă nu profită de avantajele oferite de pariurile online (în articolul ”De ce să joci la pariuri online? afli toate aceste avantaje). Alţii cred în mod gresit că pe internet există riscul să fie păcăliţi şi să nu-şi mai vadă banii depuşi sau consideră că datele lor bancare şi personale pot fi furate şi compromise.

Aici vrem să vă asigurăm că riscurile nu sunt atât de ridicate pe cât ar putea să creadă. Dacă vă deschideţi un cont la o casă de pariuri nelicenţiată în România bineînţeles că există riscuri. Dar dacă optaţi pentru unul dintre operatorii licențiați în țara noastră, și în special pentru unul din operatorii recomandați de PariuriX.com, atunci sunteţi în siguranţă. Aceştia oferă metode de plată securizate prin token-uri SSL astfel încât nimeni nu va avea acces la datele voastre. De asemenea, aceştia deţin licenţe care le dovedesc seriozitatea. Nu în ultimul rând sunt agenţii la care au jucat foarte mulţi pariori români de-a lungul timpului, fără a întâmpina probleme.
 

2. DE CE PARIORII PROFESIONIȘTI PREFERĂ PARIURILE PE INTERNET

Nu am auzit de vreun parior profesionist să joace la o agenție stradală, și nici nu cred că voi auzi prea curând. Și asta pentru că pariurile pe internet oferă foarte multe avantaje despre care vom vorbi pe scurt mai jos, după care vom vedea și la ce agenții se merită să pariem. Realitatea este că cu cât serviciile oferite sunt mai bune (cote, ofertă, bonusuri, seriozitate, stabilitate a platformei etc), cu atât ne cresc și nouă șansele să fim profitabili la pariuri. 


2.1 Motive pentru care să jucați la pariuri pe internet

 • Puteţi paria la orice oră din zi şi din noapte.
 • Puteţi paria de acasă din faţa calculatorului, de pe stadion sau din orice alt loc folosind telefonul mobil.
 • Nu plătiţi taxe la plasarea fiecărui bilet
 • Cote mai bune online, per ansamblu, decât offline
 • Interfaţa site-urilor în limba română
 • Suport clienţi 24/24 prin live chat sau mail (la unele agenţii chiar şi în limba română)
 • Ofertă sportivă bogată şi variată.
 • Posibilitatea de a plasa pariuri live.
 • Transmisii live video din fereastra din care pariaţi.
 • Bonusuri pentru prima depunere
 • Bonusuri de reîncărcare, bonusuri de fidelitate şi pariuri gratuite.-
 • Diferite oferte şi promoţii pentru anumite tipuri de pariuri.
 • Posibilitatea de a aplica diferite strategii de pariere
 • Platforme de poker, bingo sau jocuri de cazino

Descoperă toate avantajele pariurilor online în detrimentul celor offline: https://pariurix.com/pariuri-online-sau-pariuri-offline.html
 

2.2 Criterii în funcţie de care să alegem cea mai bună casă de pariuri

 • Agenţia să fie licenţiată în România
 • Site-ul să fie tradus în română
 • Să avem posibilitatea să depunem şi să pariem în RON
 • Serviciul de suport clienţi să fie disponibil 24/24 prin live chat şi, preferabil, în limba română.
 • Suportul telefonic reprezintă un avantaj.
 • Agenţia să nu perceapă taxe pentru depuneri şi retrageri.
 • Să avem suficiente metode de depunere/retragere din care să alegem.
 • Oferta sportivă să fie bogată şi diversificată, atât înainte de partide cât şi live.
 • Platforma de pariuri live să fie performantă: pariuri plasate instant, câştiguri procesate rapid, pariuri blocate cât mai rar.
 • Pariurile live să fie susţinute de transmisii live video.
 • Cotele oferite să fie cât mai bune, pentru că astfel şi câştigurile noastre vor fi mai mari.
 • Clienţii să beneficieze de bonusuri pentru prima depunere, dar şi de alte bonusuri şi promoţii (bonusuri de fildelitate, bonus pentru primul pariu de pe mobil, bonusuri de reîncărcare, promoţii pentru diferite tipuri de pariuri).
 • Agenţia să fie recunoscută pentru seriozitatea ridicată, dar şi să ofere depuneri şi retrageri protejate de token-uri SSL.

 

2.3 Cele mai bune case de pariuri pentru clienţii din România

După ce am testat serviciile oferite de toți operatorii licențiați, am ajuns la concluzia că următorii oferă per total cele mai bune servicii. Nu este doar părerea noastră, ci și cea a membrilor comunității PariuriX.com.

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2020 și bonusurile oferite

Unibet 100% EXTRA până la 300RON
Betano 100% EXTRA până la 500RON + FREEBET 500RON 
*EXCLUSIV PARIURIX*
Betfair 5 FREEBET-URI X 100RON
NetBet pariu fără risc 100% până la 500RON
Superbet până la 500RON EXTRA
Winmasters 110% până la 550RON
888Sport pariezi 50RON, primești 150RON freebet-uri
*EXCLUSIV PARIURIX*

 


Din punctul nostru de vedere nu există o agenție ideală. Cele enumerate mai sus se diferențiază de restul, dar între ele mi-ar fi greu să spun care este numărul 1 și care este numărul 5. Fiecare are în ofertă meciuri și opțiuni de pariere care lipsesc de la restul, fiecare are la unele meciuri cote mai bune și la altele cote mai slabe, fiecare are anumite promoții tentante pe care nu le găsim la concurență etc. Un parior inteligent care chiar țintește profit pe termen lung nu se va juca doar la un singur operator, ci va deschide cont la măcar 2-3 pentru a putea profita de pe urma avantajelor oferite de fiecare în parte. Recomand ca și tu să faci același lucru, deoarece vei vedea că pe termen lung ai numai de câștigat.
2.4 Cea mai bună casă de pariuri de pe internet

Pentru mai multe articole utile despre cum să câștigi la pariuri sportive, de la noțiuni pentru începători și până la ghiduri pentru pariorii avansați, citește și  ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”.

 

3. CUM JOACĂ PARIORII PROFESIONIȘTI ÎN 4 PAȘI SIMPLI

Despre modul concret în care joacă pariorii profesioniști avem un ghid foarte amănunțit ce poate fi găsit la următorul link și care conține tot ce trebuie să știi: https://pariurix.com/ghidul-pariorului-profesionist-in-4-pasi.html. În cele ce urmează eu voi prezenta cei 4 pași pe scurt, dar fără a intra în foarte multe detalii. Poți citi întâi aceste informații, și dacă consideră că poți urma acești pași, atunci poți accesa ghidul detaliat.
 

3.1 Modul de organizare

În primul rând îți trebuie anumite calități. Dacă nu ești disciplinat,nu ai răbdare, nu ești obiectiv, nu îți controlezi emoțiile, și nu dai dovadă de perseverență și inteligență, atunci din start nu cred că vei avea succes pe termen lung. De asemenea, în afară de sport și de pariuri sportive trebuie să ai câteva cunoștințe de statistică și probabilități matematice, ele fiind foarte importante.

În al doilea rând, un parior profesionist alocă mult timp acestei activități (în nici un domeniu nu poți fi ”profesionist” dacă aloci 30 de minute pe zi, dar tu visezi la cai verzi pe pereți), dar au și un buget consistent. Să fii profesionist nu înseamnă să transformi 2RON în 20,000RON cu un bilet cu 20 de meciuri, să fie clar asta! Înseamnă să țintești un profit realist și constant pe termen lung; de fapt trebuie să abordezi pariurile sportive așa cum brokerii abordează piața de valori.

Tot la acest punct aș trece și faptul că trebuie să joci doar online la cele mai bune agenții de pariuri, dar despre asta am vorbit mai sus.


3.2 Stabilriea unui mod clar de joc

Așa cum am spus în paragraful anterior trebuie să ai un obiectiv realizabil, cum ar fi de exemplu obținerea unui anumit profit constant lună de lună. Pentru a face asta trebuie să stabilești o bancă de start și să ai un money management bine pus la punct. Despre managementul banilor am vorbit pe larg și aici: https://pariurix.com/ce-este-moneymanagementul-si-la-ce-ne-ajuta-in-pariuri-sportive.html.

De asemenea, trebuie să te bazezi doar pe pariuri single, sau maxim pe combo-uri cu 2-3 pronosticuri (deși nici acestea nu prea sunt recomandate). Motivele le găsești AICI. Modul de alegere a mizelor pe pariu trebuie și el stabilit din start. Asta nu înseamnă că trebuie să spui din start ”pariez 50RON pe fiecare pariu”, ci mai degrabă să ai un set de reguli prestabilite pentru alegerea sumelor pariate. De exemplu poți spune că vei juca între 40 și 80RON pe pariu în funcție de cota evenimentului și încrederea pe care o ai în acesta. Sau poți folosi un sistem de gestionare a banilor precum criteriul lui Kelly.

Cum calculăm mizele la pariuri sportive? Poți afla din acest articol!

 

3.3 Găsirea celor mai bune pariuri

Să pariezi cu cap este foarte important, dar nu te ajută prea mult dacă ești catastrofal în a alege cele mai bune pariuri. Trebuie să te axezi doar pe maxim 1-2 sporturi și doar pe competițiile pe care le cunoști foarte bine, după care trebuie să ai un model de analiză a ponturilor și să înveți să depistezi pariuri de valoare. De fapt majoritatea pariorilor profitabili lună de lună se bazează doar pe ”value bets”, dar pentru a le depista corect ai mult de muncă și trebuie întâi să capeți experiență.

Avem și un ghid care te invață cum să analizezi meciurile în funcție de sport: https://pariurix.com/pdf/analiza-meci-pariuri-sportive.pdf


3.4 Analiza și îmbunătățirea rezultatelor

Nu vei fi profitabil din prima orice ai face (sau mă rog, poți fi, dar nu vei fi constant lună de lună). Pentru a îți îmbunătăți rezultatele va trebui să analizezi pariurile decise, să depistezi greșelile tale și să încerci să aduci îmbunătățiri modului tău de joc. Modelul de analiză Monte Carlo poate fi eficient pentru așa ceva: https://pariurix.com/cum-sa-analizezi-rezultatele-pariurilor-tale-utilizand-metoda-de-simulare-monte-carlo.html.

Sună simplu? E în teorie, dar când vei pune totul în practică vei înțelege de ce doar 7% din pariorii care joacă constant reușesc să termine pe plus un an calendaristic.

Click aici şi pariază la cea mai bună agenţie de pariuri online, vezi ce bonus te aşteaptă
 

Articole recomandate:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX