1. Home »
  2. Resurse »
  3. Ce este și cum se calculează ROI la pariurile pe fotbal și de ce este important?

Ce este și cum se calculează ROI la pariurile pe fotbal și de ce este important?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:24:00

image Ce este și cum se calculează ROI la pariurile pe fotbal și de ce este important?

În engleză există termenul de “Return on Investment” (ROI), care poate fi tradus în română ca randamenul investițiilor sau eficiența investițiilor. ROI este un termen foarte des întâlnit în domeniul investițiilor și la bursa de valori, dar poate fi utilizat și când vine vorba de pariuri sportive. Acesta te ajută să cântărești costul unui pariu în raport cu potențialul câștig.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive

 

1. PIAȚA DE CAPITAL ÎN RAPORT CU PARIURILE SPORTIVE

Investitorii pe piața de capital folosesc această punere în balanță a costurilor în raport cu potențialele câștiguri în mod constant, mult mai des decât o fac pariorii. Poate acesta este și motivul pentru care pe termen lung ei și au rezultate mai bune. Warren Buffett spunea cândva că un investitor bun ar trebui să se aștepte la un profit de 6-7% atunci când investește pe piața de capital. Astfel, dacă reușești să atingi un astfel de profit și la pariuri sportive, înseamnă că ești pe drumul cel bun. La prima vedere acest procentaj ar putea părea destul de mic, mai ales dacă ai un buget limitat. Dacă privești lucrurile la o scară mai mare, atunci un profit de 6-7% nu este chiar atât de nesemnificativ. Totuși la 10.000€ vorbim deja de un profit de 600-700€. Evident că sunt foarte puțini cei care își permit să aibă un asemenea bankroll pentru pariuri, dar 6-7% poate fi un câștig bun și în cazul unui buget mediu dacă obișnuiești să rulezi integral banca într-un interval de timp decent.


2. FORMULA DE BAZĂ PENTRU CALCUAREA ROI

Formula de bază pentru calcularea randamentului invetițiilor este:

  • ROI = profit / risc * 100

Voi lua un exemplu ca să poți înțelege mai bine despre ce este vorba. Să presupunem că ai un buget de 10.000€ și plasezi 100 de pariuri pe 100€ fiecare. Fiecare dintre ele are o probabilitate de reușită de 50%. La final tu câștigi 50% din pariuri iar 50% sunt pierdute. Teoretic ar trebui să fii pe egal, dar practic nu ești pentru că agenția de pariuri sportive își oprește la fiecare pariu un anumit procent din valoarea acestuia, motiv pentru care tu n-ai cote de 2.00 / 2.00. Dacă la fiecare pariu agenția își oprește 5% din miză (adică beneficiezi de cote de 1.90), atunci tu vei câștiga în total doar 9.500€, deci vei fi pe minus cu 500€.

Pentru a fi cel puțin pe egal sau profitabil, ar trebui ca minim 53% din pariurile tale să fie câștigătoare. Dacă ajungi la un procentaj de 55% pariuri câștigătoare atunci faci și un profit de 4.5%, ceea ce este destul de decent dacă ai rezultate constante de fiecare dată când rulezi banca. Dacă ești un parior bun, ai o strategie clară de a juca și ai citit și celelalte articole cu sfaturi prezentate de noi de-a lungul timpului, atunci ar trebui să poți fi capabil să câștigi pe termen lung chiar și 60% din pariuri (luând în considerare bet-uri cu șanse de 50% de reușită). Într-o astfel de situație, profitul deja ar fi deja de 11.4%!
 

Anticiparea rezultatelor viitoare

Dacă ești capabil să calculezi în mod corect randamentul investițiilor, vei avea o idee clară despre cum vor fi rezultatele tale pe termen lung. Poți planifica o strategie exactă care să aibă ca obiectiv atingerea unui anumit target realist în funcție de aceste planuri. Astfel îți poți respecta mai bine planul inițial și poți stabili o miză fixă pe pariu (nu mai mare de 1%-5% din bankroll) știind la ce să te aștepți pe termen lung.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online!


3. SPORIREA CÂȘTIGURILOR LA PARIURI PE TERMEN LUNG

Mai există și un alt motiv pentru care randamentul investițiilor este important. Să presupunem că ești genul de parior care reușește să câștige constant din pariuri sportive. Dacă n-ai retrage profitul și l-ai adăuga la bankroll-ul tău de pariuri, atunci ai putea câștiga din ce în ce mai mult. Această tehnică este inspirată de asemenea de pe piața de capital și din ideile lui Warren Buffett. În engleză aceasta este cunoscută sub numele de “the compounding factor”. Mai jos voi prezenta un exemplu cu modul în care ea ar putea fi pusă în practică.

Revin la situația de mai sus în care ai un buget de 10.000€ și pui 100 de pariuri de cotă 1.90 cu 100€ fiecare. Presupunem că ești un parior bun care câștigă constant 60% din pariuri (adică faci un profit de 11.4%).

  • După ce rulezi o dată întreaga sumă ajungi să faci un profit de 11.400€. Acei 1.400€ nu-i pui deoparte ci îi folosești în continuare, dar recalculezi miza / pariu. În situația dată adjustezi miza unui pariu la 114€.

  • După ce ai rulat și a doua oară banca ajungi la suma de 12.996€, în condițiile în care păstrezi același procentaj de câștig de 11.4%. Putem rotunji suma la 130.000€ pentru a fi mai ușor de calculat mai departe. Asta înseamnă că acum pui 130€ pe pariu.

  • După ce rulezi și a treia oară banca ajungi deja la suma de 14,820€. Deși ai făcut un profit de 11.4% de fiecare dată când ai rulat o dată banca, după un rulaj de 3x ai ajuns la un profit total de 48% din suma inițială deoarece ai utilizat și profitul acumulat pe parcurs.

Dacă ai face un rulaj de 12x repetând scenariul de mai sus fără ca profitul să se schimbe, atunci ai ajunge deja la o sumă de aproximativ cinci ori mai mare decât cea inițială, adică de 50.000€! Desigur, asta ar însemna plasarea a nu mai puțin de 1.200 de pariuri dacă ai pune 1% din banca pe pariu de fiecare dată. Dar cu cât pariezi un procent mai mic din bani, cu atât depinzi mai mult pe termen lung de cunoștințele tale sportive și mai puțin de noroc.

Află ce este money management-ul și vezi la ce te ajută el în pariuri sportive!


4. ROI VS YIELD LA PARIURI SPORTIVE ONLINE

Atunci când vrei să calculezi randamentul investițiilor (ROI) este ideal să nu-l confunzi cu termenul “Yield”. Este greu de tradus în română cu exactitate ambii termenii, mai ales că și în engleză de multe ori ei se confundă. Dar poți consulta diferite site-uri de specialitate pentru a vedea exact ce înseamnă fiecare în domeniul financiar.

Oricum, atât “ROI“ cât și “yield“ au o formulă asemănătoare de calcul, dar cu o diferență destul de importantă. Atunci când calzulezi “ROI“, ar trebui să iei în calcul tot ce investești pe parcurs și nu doar banii în sine. Timpul pierdut, banii cheltuiți pe internet și curent electric, diferite aplicații pe care le-ai achiziționat pentru a te ajuta la pariuri, taxele pe care le plătești la bănci când retragi bani și alte lucruri de acest gen ar trebui luate în considerare atunci când îți faci un calcul pentru a vedea care este randamentul investițiilor tale. Astfel poți vedea care este randamentul optim pe care ar trebui să-l atingi pentru ca acest efort să merite cu adevărat. În funcție de aceste calcule poți să-ți dai seama dacă se merită să-ți asumi mai multe riscuri atunci când pariezi sau din contră, îți permiți să joci mai precaut. De asemenea, dacă randamentul investițiilor tale oscilează mult de la o lună la alta, înseamnă că s-ar putea să pariezi destul de aleatoriu sau să aloci un procent mult prea mare din bancă pe fiecare pariu.

 

5. TRANSFORMĂ HOBBY-UL TĂU ÎNTR-O AFACERE!

Sunt mulți care pariază doar de distracție, fără a avea ca obiectiv parierea într-un mod profesionist pentru a obține un profit constant pe termen lung. Dar dacă tu de exemplu urmărești meciuri de fotbal de când ești copil, cunoști echipe, jucători, antrenori, transferuri, diferite tendințe și alte aspecte de acest fel, atunci înseamnă că deja ai investit în acest domeniu, chiar dacă nu financiar. Ai investit mult timp și atenție, iar astfel te poți folosi de cunoștințele acumulate pentru a trece la următorul nivel. Dacă tot te pricepi la un anumit sport, de ce n-ai încerca să câștigi constant bani din el? Poate că-ți este teamă că vei pierde bani în loc să câștigi şi de aceea nu este o idee deloc rea ca la început să testezi în mod fictiv să vezi cât de bine te-ai descurca dacă te-ai juca pe bune.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX