1. Home »
  2. Resurse »
  3. De ce răbdarea este o calitate de bază a oricărui parior serios?

De ce răbdarea este o calitate de bază a oricărui parior serios?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:32:00

image De ce răbdarea este o calitate de bază a oricărui parior serios?

Răbdarea în pariuri sportive - de ceva timp tot încerc să explic pariorilor de ocazie că dacă vor să se bazeze mai mult pe aptitudinile proprii și mai puțin pe noroc, atunci trebuie să joace mai calculat și să țintească profit pe termen lung, nu scurt. Mulți strâmbă din nas, spun că nu au răbdare și nici chef să își bată prea mult capul cu tot felul de planuri, sisteme și strategii de joc, revenind la același stil pe care îl știu dintotdeauna - biletul de 1 metru și un ”Doamne Ajută”.

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

Majoritatea țintiți profit sau chiar îmbogățire pe termen scurt, dar am o întrebare pentru voi: câți ați și reușit ce v-ați propus? Câți din voi vă treziți a doua zi de dimineață și spuneți ”da mă uite că am avut dreptate, chiar m-am îmbogățit cu biletul meu de 1 metru și strategia mea pe termen scurt, mă luam ca fraierul după ăla care zicea să am răbdare!” Îmi imaginez că nu mulți din moment ce majoritatea încă sunteți în căutarea îmbogățirii rapide deși vă jucați la pariuri de 1 an, 5 ani, iar unii chiar de 10 ani. Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu pariorii care se joacă doar de distracție, fără a îi interesa prea tare câștigul, iar de aceea nici nu prea au chef să treacă la nivelul următor. Dar oricum aceștia sunt puțini la număr, eu mă gândesc mai degrabă la cei care nici nu vor să pună mâna să învețe lucruri noi, dar în același timp visează la vile și mașini din banii de pariuri. 

 

Obiectiv pe termen lung vs obiectiv pe termen scurt în pariuri

RĂBDAREA este o calitate de bază a oricărui parior serios deoarece fără ea nu poți ținti profit pe termen lung fără a te abate de la o serie de reguli prestabilite. Dar ce avantaje oferă pariurile pe termen lung în comparație cu pariurile pe termen scurt?

 

Poți avea un obiectiv mai realist pe termen lung la pariuri sportive

Atunci când țintești profit rapid, probabil nu te gândești să transformi 100RON în 120RON. De regulă pornești cu o bancă nu foarte consistentă, sperând să o multiplici de măcar câteva ori. În schimb, cei care joacă pe termen lung alocă un bankroll ceva mai consistent. Că doar nu vei trage de 50RON juma de an. Și pentru că acea bancă este una substanțială, profitul urmărit nu este neapărat unul foarte mare, ci unul realist care poate fi atins cu un plan corect, fără a depinde foarte mult de noroc.

 

Strategiile de pariuri sportive vor funcționa mai bine

Îți propui să transformi 100RON în 500RON în 3 zile, și vrei să utilizezi o strategie de pariuri. Ce faci? Joci Easy Money și te rogi să nu dai de vreo gherlă? Pui bilete cu multe meciuri și iar speri să ai noroc? Utilizezi strategii cu mize progresive? Dar ce? Că într-o astfel de situație Martingale, Fibonacci sau orice altceva nu au cum să te ajute să îți atingi obiectivul. Dar ia țintește să zicem un profit de 25% din bancă într-o lună. Ia împarte banca aceea în 4 părți și utilizează ușurel o parte din ea pe Easy Money până dublezi respectiva parte, apoi ia-o de la capăt Și de dai de o gherlă nu e capăt de lume, ai încă destui bani să o iei de la capăt. Sau adaptează o strategie de miză progresivă stilului tău de joc încât să reduci din riscuri; chiar dacă creșterea băncii va fi mai puțin spectaculoasă, va fi mai sigură iar strategia mai eficientă.

Și că tot veni vorba, vreau să prezint un ghid care conține cele mai cunoscute strategii din ultimii ani, poate găsești una pe placul tău : https://pariurix.com/pdf/cele-mai-profitabile-strategii-de-pariuri-online.pdf.

 

Te poți baza mai mult pe pariuri single

Având un obiectiv pe termen lung, poți lăsa deoparte pariurile multiple și să te axezi în special pe cele single, sau măcar pe combo-uri realiste cu 2-3 pronosticuri. Nu vreau să intru în prea multe detalii deoarece avem un articol separat foarte amănunțit în care am aprofundat subiectul și am explicat de ce rezultatele pariurilor single depind mult mai puțin de noroc și mai mult de calitățile tale de parior decât cele multiple. Accesează articolul: Pariuri sportive individuale vs multiple (combo).

 

Norocul ajunge să conteze mai puțin pe termen lung

Cu cât plasezi mai multe pariuri, cu atât factorul de șansă ar trebui să conteze mai puțin, deoarece norocul și ghinionul ajung să se balanseze. Dacă de exemplu joci doar pariuri de valoare, atunci chiar dacă tu le depistezi în mod corect, e posibil ca după 10 sau 20 de pariuri tot să nu faci profit dacă șansa nu e de partea ta. Dar după 500 sau 1,000 de pariuri lucrurile se schimbă; dacă atunci nu faci profit nu mai e vorba de șansă, înseamnă că pur și simplu nu ai reușit să calculezi în mod corect valoarea fiecărui pariu în parte.

Cel mai bun exemplu în acest sens este aruncarea unei monezi cap / pajură. Probabilitarea reală este de 50% - 50% pentru ambele variante. Dacă arunci o monedă de doar 10 ori, există șanse reale să pice una din variante de 7 sau 8 ori (deci 70% - 80%). Dar dacă arunci aceeași monedă de 1,000 de ori, care sunt șansele să nimerești de 800 de ori cap sau pajură? Extrem de mici (de sub 2.2%). Nu voi detalia acest subiect, dar dacă ești pasionat de noțiuni de statistică, poți căuta pe Google informații despre distribuția normală sau distribuția Gauss.

 

Răbdarea în pariuri sportive - cum pot fi un parior de succes pe termen lung?

De-a lungul timpului am dat de mai mulți pariori care reușeau să câștige constant din pariuri sportive. Deși fiecare parior este unic în felul său, în mod deloc surprinzător, cam toți aveau per total un stil asemănător de joc. Cel puțin ca idee de bază. Nu te gândi că știau vreo formulă magică ce funcționa în mod miraculos pentru oricine o utiliza, nici pe departe. Dar erau câteva reguli pe care fiecare le respecta:

  • Un money management bine pus la punct - o bancă clară de start (una care să nu îi afecteze cu nimic dacă o pierd), un obiectiv prestabilit (profitul propus, dar să fie unul realist), și un mod clar de stabilire a mizelor (utilizarea unei strategii cu mize progresive, o miză fixă, stabilirea mizei în funcție de încrederea sau valoarea pariului etc).
  • Un plan clar de joc - bazarea doar pe pariuri single, implementarea unui model clar de analiză a ponturilor, o strategie care să se bazeze doar pe anumite tipuri de pariuri etc.
  • Analiza și îmbunătățirea rezultatelor - analiza pariurilor anterioare, depistrarea greșelilor și îmbunătățirea planului de joc

Dar ca să faci toate astea trebuie să fii dispus să înveți, dar mai important decât orice - să ai o calitate de bază - RĂBDARE! Dacă vrei să începi să pariezi ca un profesionist, atunci recomand să citești ”Ghidul Pariorului Profesionist în 4 pași”, e un punct bun de start.

Vezi care sunt casele de pariuri pe care PariuriX le recomandă în mod deosebit datorită serviciilor de calitate oferite!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX