1. Home »
  2. Resurse »
  3. Premiile Caselor de Pariuri Online Românești 2023 - cum decernăm premiile?

Premiile Caselor de Pariuri Online Românești 2023 - cum decernăm premiile?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-10 11:34:00

image Premiile Caselor de Pariuri Online Românești 2023 - cum decernăm premiile?

Anul acesta Better Collective va organiza din nou ala Bookmaker Awards acolo unde vor fi desemnate cele mai bune case de pariuri online pe mai multe piețe internaționale, inclusiv pe cea din România. Țara noastră va fi prezentă la gală prin PariuriX.com, cea mai mare și mai activă comunitate de pariori din România. Locația și data exactă nu au fost stabilite încă, dar urmează în viitorul apropiat.

În cele ce urmează vrem să vă explicăm pe larg procedura prin care decidem care case de pariuri online primesc aceste premii, și modul prin care aceste premii sunt acordate.

 

1.Cum planificăm premiile

Premiile BC au fost create pentru, și de către persoane cărora le plac pariurile și care vor sa afle care sunt operatorii cu cele mai bune performanțe din industrie, din perspectiva clienților.

Începem cu un sondaj al utilizatorilor locali cu un an în avans, după care facem un interviu de grup. Acest lucru ne permite să evaluăm temeinic și să concluzionăm care sunt cele mai semnificative și esențiale preferințe și obiceiuri ale clientului în ceea ce privește experiența de pariuri. Următorul pas include crearea unui plan complet pentru procesele de colectare și analiză ale datelor, toate bazate pe rezultatele sondajului.

În plus, derulăm sondajul ”Alegerea jucătorilor” prin canalele locale de media până la sfârșitul anului. Lăsăm pariorii competenți să voteze casa de pariuri preferată și să explice motivele din spatele acestei alegeri; rezultatele sondajului ajung într-o categorie de nominalizare separată.

 

2.Cum colectăm datele

Datele sunt colectate manual și continuu pe tot parcursul anului 2022 & 2023 pentru a nominaliza cei mai buni potențiali câștigători ai Premiilor Caselor de Pariuri, a căror desemnare are loc în 2023.

Principalele categorii pentru care colectăm date sunt: Cele mai bune cote pentru cele mai preferate două sporturi locale (în România, este vorba de Fotbal și Tenis), Cea mai diversificată ofertă de pariere, Cel mai bun serviciu de rekații clienți, Cele mai bune metode de plată, Cea mai bună experiență pentru utilizatori, Cel mai bun bonus de bun venit, Cea mai bună Oferta de fidelizare a clienților existentă.

La începutul colectării datelor, un freelancer local creează conturi noi verificate la fiecare operator licențiat de pe piață. Toate datele pentru categoriile menționate sunt adunate numai din perspectiva utilizatorului. Freelancerii locali vizitează paginile web ale fiecărui operator și colectează datele disponibile public, ce apoi sunt adăugate într-o bază de date.

În România, de exemplu, pentru Gala Premiiloe Caselor de Pariuri Online Românești din 2022 am adunat peste 520 de evenimente sportive și peste 80.000 de cote pentru cele mai populare două sporturi din țara noastră: fotbalul și tenisul. Mai mult, 2983 de puncte de date au fost colectate în ceea ce privește calitatea serviciului de relații cu clienți, 1992 de puncte de date au fost colectate în ceea ce privește eficiența operațiunilor bancare, iar 1569 de puncte de date au fost colectate privind satisfacția experienței utilizatorilor. De asemenea, calitatea ofertelor pentru clienții noi și existenți au ambele, în medie, 1000 de puncte de date. Toate acestea arată că datele sunt verificate și colectate de la operatori în mod regulat și simultan pentru a crea varietate și suficientă validitate pentru o analiză adecvată a rezultatelor finale, ceea ce oferă șanse și posibilități egale și echitabile tuturor operatorilor.


3. Cum măsurăm datele colectate

Atunci când freelancerul local introduce datele obținute în baza noastră de date, aceste date sunt transformate în puncte pentru fiecare categorie și operator; punctele variază de la 1 la 5 unități, în funcție de tipul de date.

Decizia privind alocarea punctelor depinde de categoria pentru care sunt colectate datele. Să luăm ca exemplu Premiul pentru Cel mai Bun Serviciu de Relații cu Clienții. Cele 5 puncte sunt alocate operatorilor care asigură suport live chat 24 / 7. În plus, operatorii pot obține până la 5 puncte pentru un răspuns excelent din partea serviciului de relații clienți la întrebarea utilizatorului (care este trimisă și analizată de freelanceri locali).

Când vine vorba de evaluarea cotelor, colectăm cote pentru fotbal (1x2, peste/sub, șansă dublă) și tenis (1x2, peste/sub, handicap asiatic). Cotele pentru meciurile selectate sunt colectate în fiecare zi și ulterior convertite în funcție de marja de profit. Marjele sunt rezumate în procentaj mediu, care este apoi conectat la marja medie pe ligă / turneu de fotbal / tenis pentru fiecare operator analizat. Casele de pariuri cu cele mai mici marje per ligă / turneu obțin cele mai multe puncte.

În plus, toate punctele per categorie sunt analizate în raport cu rezultatele sondajului utilizatorilor locali și, prin urmare, sunt direct legate de preferințele pariorilor. De exemplu, toate punctele referitoare la disponibilitatea chatului live, timpul de răspuns și amabilitatea operatorilor de pe chat sunt înmulțite cu ponderea de 5,7, pe baza a 57,41% voturi din rezultatele sondajului românesc, ceea ce indică o preferință ridicată și importantă a eficienței chatului live atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor cu ajutorul serviciului de relații cu clienții. În mod similar, toate rezultatele serviciului de relații cu clienți prin telefon sunt înmulțite cu 1,5 puncte din cauza interesului scăzut al pariorilor români, deoarece doar 14,59 % dintre respondenții la sondaj în limba română au manifestat entuziasm legat de rezolvarea la telefon a problemelor cu casele de pariuri.

La final, când fiecare categorie are puncte alocate și ponderea este calculată pentru fiecare operator, calculăm toate rezultatele împreună și stabilim topul caselor de pariuri la fiecare categorie în parte. Punctele operatorilor câștigători, la rândul lor, se convertesc la noul sistem de puncte unde locul 1 primește 15 puncte, locul al doilea primește 12 puncte, locul al treilea primește 10 puncte, locul al patrulea primește 9 puncte și așa mai departe. Sistemul de puncte suplimentare permite, pe scurt, crearea unor condiții echitabile și posibilitatea de a decide Cea mai Bună Casă de Pariuri Sportive.

 

4.Care sunt cei mai importanți factori

Mai mulți factori pot îmbunătăți avantajul competitiv al operatorului; ideea principală din spatele nominalizării celor mai bune case de pariuri ale anului este experiența unei abordări prietenoase cu utilizatorul, și orientată către nevoile acestuia în toate domeniile oferite de operatorii locali.

Un aspect semnificativ în deciderea premiului pentru Cele mai Bune Cote îl reprezintă marjele de cote pentru ligile / turneele de fotbal și tenis. Cu cât marjele oferite de casa de pariuri sunt mai mici, cu atât sunt mai atractive pentru pariori și, prin urmare, cu atât mai multe puncte sunt alocate operatorilor care oferă marje mici.

Sau în ceea ce privește Cea Mai Diversificată Ofertă De Pariere, acolo varietatea și diversitatea piețelor de pariuri pentru ligile de fotbal și turneele de tenis joacă un rol esențial în evaluare; cu cât oferta este mai diversificată, cu atât mai multe puncte sunt alocate casei de pariuri.

Calitatea și eficiența serviciului de relații cu clienții sunt extrem de esențiale, împreună cu disponibilitatea unor servicii de live chat, telefon și e-mail disponibile 24/7. Așa decidem operatorul cu Cel Mai Bun Serviciu de Relații cu Clienții.

Procesele de depunere și retragere de bani prin Paysafecard și Card de credit / debit sunt analizate în cadrul unor teste ce țin cont de timpul de procesare și efectuare al tranzacțiilor pe parcursul colectării de date. De asemenea, acceptarea diverselor carduri Mastercard și Visa poate juca un rol semnificativ în evaluarea competențelor bancare ale operatorilor. În plus, premiile pentru Cele Mai Bune Metode de Plată iau în considerare și alți factori importanți precum depunerea și retragerea minimă permisă.

În timpul colectării datelor despre Experiența Utilizatorului, printre factorii ce sunt luați în considerare putem evidenția disponibilitatea serviciilor de streaming live, numărul de evenimente și sporturi zilnice oferite pariorilor în fluxul live, dar și diversitatea ofertei. De asemenea, funcționalitatea și disponibilitatea unei aplicații mobile joacă și ea un rol în evaluările finale. Nu în ultimul rând, factori precum ușurința și timpul minim necesar pentru a paria pe piața 1x2, sau de a găsi informații despre bonusurile disponibile, sunt și ele evaluate din perspectiva utilizatorului.

Când vine vorba de Cel Mai Bun Bonus De Bun Venit, cele mai multe puncte sunt alocate operatorilor ce oferă condiții de rulaj cât mai lejere în ceea ce privește: cotele minime pe care trebuie să pariezi, de câte ori trebuie să rulezi banii, timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a îndeplini condițiile de rulaj, depozitul minim pe care trebuie să îl efectuezi pentru a fi eligibil pentru bonus și depozitul maxim ce trebuie efectuat pentru a putea lua bonusul integral. De asemenea, oferim puncte în plus operatorilor care au Termenii și Condițiile ofertei cât mai vizibile și mai ușor de accesat de către utilizatori, dar și de locul de pe site-ul casei de pariuri unde oferta este afișată (ne interesează să fie cât mai vizibilă pentru jucători).

Nu în ultimul rând, factorul vital în evaluarea Celei Mai Bune Oferte de Fidelizare a Clienților îl reprezintă numărul de promoții oferite clienților în fiecare lună. Desigur, tipul ofertei joacă un rol important când facem evaluarea; pariorii români preferă în mod special FREEBET-urile,  concluzie pe care am tras-o datorită celor 30.40% de răspunsuri în acest sens date în cadrul sondajului efectuat. Astfel ofertele cu FREEBET-uri contribuie cel mai mult în punctajul oferit operatorilor. De asemenea, conținutul mailurilor promoționale trimise de către operatori sunt analizate de către noi în fiecare lună. Casele de pariuri care comunică mai mult cu clienții și trimit oferte mai personalizate primesc puncte suplimentare.


5. De ce procesul este imparțial, și cum îl menținem intangibil și neconectat la nicio tranzacție comercială

Proiectul BC Awards este supravegheat de două departamente: Content & Sites Services și Strategic Events. Echipele nu au nicio legătură fizică sau profesională, și nici o preferință când vine vorba de casele de pariuri sportive din România. De fapt această echipă nu este deloc în contact cu nici un operator din România. Din moment ce echipa nu are nici o legătură cu departamentul de vânzări, nu are nici un interes sau dorință de a favoriza vreo casă de pariuri locală în ceea ce privește nominalizarea la vreuna din categoriile din cadrul BC Awards.

Mai mult decât atât, freelancerul implicat în colectarea de date pentru BC Awards este o entitate complet separată, fără afiliere la compania Better Collective. Atunci când freelancerul deschide conturi individuale și personale la casele de pariuri locale, operatorii nu au cum să distingă contul freelancerului de conturile pariorilor în baza de date. Drept urmare, operatorii locali nu știu că contul de freelancer este utilizat pentru colectarea și testarea datelor BC Awards. Această metodă asigură că datele sunt colectate, analizate și procesate în mod egal la nivelul tuturor operatorilor.


6. Cum funcționează Premiul pentru Alegerea Jucătorilor

Lista operatorilor licențiați de pe piața din România este pregătită în avans pentru sondajul ”Cea mai bună casă de pariuri din România – Alegerea jucătorilor”. Participanții la sondaj pot alege un singur operator preferat și pot enumera maxim 3 motive pentru care au făcut respectiva alegere.

Apoi, sondajul pentru Alegerea Jucătorilor este distribuită prin canalele locale românești de marketing. Sondajul rămâne deschis pentru mai multe săptămâni, dând ocazia tuturor pasionaților de pariuri să participe și să exprime opinia lor onestă despre operatorul român preferat și cele trei motive din spatele acestei alegeri.

După închiderea sondajului, eliminăm opiniile duplicate ale aceluiași utilizator și opiniile invalide sau incomplete. Apoi datele sunt introduse într-o bază de date pentru a putea face un clasament al top caselor de pariuri preferate de către utilizatori.

De asemenea, Premiul pentru Cea Mai Bună Casă de Pariuri din România este și el influențat într-o oarecare măsură de rezultatele sondajului pentru Alegerea Jucătorilor.

Rezultatele sondajului pentru Alegerea Jucătorilor au rol de sisteme de ponderare atunci când calculăm punctajul fiecărei case de pariuri la fiecare categorie de premii. De exemplu, conform Premiului pentru Alegerea Jucătorilor, aproximativ 17% din pariori apreciază operatorii locali pentru cele mai bune cote la fotbal; ceea ce înseamnă că la final cotele la fotbal primesc un multiplicator de 1.7. În aceeași ordine de idei, pentru că 19% dintre respondenții la sondaj au spus că experiența la pariuri este parametrul esențial pentru ei, toate rezultatele datelor privind experiența la pariuri au o pondere de 1.9 puncte.

 

7. Concluzii

Sperăm că aceste informații vă ajută să înțelegeți cum sunt desemnate Premiile Caselor de Pariuri Românești, și de ce puteți avea încredere că premiile oferite sunt acordate pe criterii strict obiective, în baza unor teste concludente de lungă durată, și imparțiale față de toate casele de pariuri participante. Vom reveni la final de mai cu rezultatele BC Awards, ce vor putea fi consultate pe pagina PariuriX Bookmaker Awards.

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
+74.8
Câștigate
12
Pierdute
14
3
Tudor Cosma
+67.76
Câștigate
35
Pierdute
16

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX