4 percepții greșite pe care pariorii le au frecvent!
2023-01-06 11:30:00
Sunt anumite situații pe care majoritatea pariorilor le percep într-un mod greșit, și din cauza cărora ajung să câștige mai puțin la pariuri sau chiar să piardă bani. De aceea în cele ce urmează îți voi prezenta patru dintre cele mai comune erori de logică pe care aceștia ajung să le facă fără să își dea seama.
Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici
1. Percepția greșită a pariurilor multiple
Ai avea curaj să pui 10RON pe un bilet format din zece pariuri de cotă 2.00 fiecare? Cu siguranță da, pentru că riști numai 10RON. Dar ai avea curaj să joci 10RON în sistem all-in pe pariuri single de cote 2.00, iar după primele nouă câștigătoare să riști 5120RON pe o nouă cotă de 2.00? Adică suma câștigată din precedentele nouă pariuri. Sunt convins că 99% din pariori ar răspunde că NU, dar de fapt probabil 98% din ei nu ar ajunge până la al zecelea pariu chiar dacă ar ține-o doar în pariuri câștigătoare deoarece s-ar opri cu mult înainte.
Dar la urma urmei, nu sunt situații identice? Nu ai pornit tot cu 10RON, și nu iei același câștig cu aceleași pariuri? Că și un pariu multiplu cu 10 selecții este în final echivalentul a zece pariuri single jucate în sistem all-in. Dar diferența de percepție este de la cer la pământ, iar aproape toți pariorii judecă complet diferit cele două situații.
2. A mai rămas un meci pe bilet, trebuie să dau cash out!
Este cam aceeași idee de mai sus. Pornim de la ideea că ai jucat biletul cu 10 meciuri pe 10RON, ți ți-au ieșit primele nouă pariuri, iar al zelecea meci urmează să înceapă un pic mai târziu. Agenția îți oferă acum vreo 4,000RON la cash out, poate chiar un pic mai bine. Ce faci, închizi pariul și te bucuri de cei 4,000RON, sau lași și al zecelea pariu să meargă pe principiul “ce o fi, o fi”? Aceasta este o situație în care mulți pariori ajung mai devreme sau mai târziu (poate nu cu sume atât de mari ce-i drept), iar în final majoritatea ajung să dea cash out.
Acum, nu zic că este neapărat rău să dai cash out, că ”ce-i în mână nu-i minciună”, dar am totuși o întrebare: ai vreun argument logic pentru care închizi pariul, gen ai aflat vreo informație nouă despre ultimul meci de pe bilet care te face să nu fii sigur pe pronosticul ales inițial, sau pur și simplu te mulțumești cu suma oferită și nu vrei să riști? Pentru că dacă te afli în a doua situație, atunci am o nouă dilemă: de ce nu ai jucat doar primele nouă meciuri pe bilet dacă erai oricum setat să te mulțumești cu câștigul obținut de pe urma lor? Și atunci luai și mai mult decât îți oferă casa de pariuri la cash out. La ce ai mai pus al zecelea pariu, doar ca să ai la ce să dai cash out?
Și dacă tot m-am axat până acum doar pe comparația pariuri single vs pariuri multiple, îți recomand și un articol pe această temă: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html.
3. Au ieșit cinci ”under-uri”, trebuie să vină și un over!
Este o percepție ce există de secole, de pe vremea când cel mai popular joc de noroc era acela de a arunca o monedă și de a alege între cap și pajură. ”Păi dacă a venit de 5 ori la rând cap, trebuie să vină și pajură” vor zice mulți. Nu, nu trebuie pentru că fiecare eveniment este independent unul de celălalt, iar rezultatele evenimentelor precedente nu au cum să influențeze rezultatul evenimentelor viitoare. Așa că șansa de a veni pajură la următoarea aruncare este tot de 50%, cum a fost și la fiecare aruncare anterioară. Problema este că unele dintre cele mai cunoscute strategii din lume sunt bazate pe această percepție greșită, și de aceea nici nu sunt eficiente pe termen lung.
Să luăm de exemplu ”Martingale”, unde trebuie să dublezi miza după fiecare pariu pierdut. Presupunem că ai un buget care suportă cinci pași; mulți vor porni de la ideea că nu au cum să prindă cinci pariuri pierzătoare la rând. Pe de-o parte au și ei partea lor de dreptate, cel puțin inițial, pentru că probabilitatea matematică de a avea loc un astfel de scenariu este destul de mică: 1/32 (3.125%), asta dacă vorbim de pariuri cu probabilități de câștig de 50%. Totuși un risc există.
Problema este alta; după fiecare pariu pierzător miza se dublează, dar probabilitatea de a te apropia de pierderea băncii se dublează și ea exact din motivul precizat mai sus: rezultatul unui eveniment nu mai este relevant după ce acel eveniment a fost decis. Astfel, tu după ce ai prins patru pariuri pierzătoare, pe al cincilea vei miza de 16 ori mai mult decât pe primul pariu, dar șansele de a prinde un nou pariu pierzător sunt tot de 50%, cum au fost la fiecare eveniment individual în parte. Doar șansa de a prinde 5 la rând era mult mai mică, dar deja 4 evenimente s-au încheiat, așa că acea probabilitate inițială nu mai contează.
4. Banii de pe contul online de pariuri sunt simple cifre pe ecran
Aceasta este o percepție pe care nimeni nu va recunoaște că o are, dar în subconștient mulți gândesc așa fără să își dea seama. Când ai efectuat un depozit pe contul de pariuri online, iar banii tăi nu mai sunt în stare fizică, ci sub forma unui număr pe ecran, îi manevrezi altfel. Am văzut pariori care ajungeau să parieze 200 – 300RON pe un singur pariu online fără nici cea mai mică problemă, și puneau chiar zeci de pariuri într-o zi. Dar dacă se duceau la o agenție stradală sau la un cazinou nu se îndurau să scoată 50 de lei din buzunar pentru a se juca. Până la urmă, nu sunt tot bani cu aceeași valoare?
Am văzut chiar și un parior care a pus 4,000RON pe un singur pariu online deși fizic nu cred că a ținut până în acel moment în mână vreodată suma de 4,000RON. El era abia trecut de 19 ani și la primul contact cu pariurile online, iar banii erau făcuți dintr-o sumă mult mai mică. Interesant este faptul că era genul de persoană care se gândea de două ori înainte să cheltuie 10RON sau 20RON pe ceva, dar nu a avut nici o ezitare în a investi o sumă foarte mare de bani într-un singur pariu. Sunt convins că dacă avea banii aceia în mână, nu i-ar fi jucat niciodată în acel mod.
Fără îndoială pariurile online sunt de preferat în detrimentul celor offline din foarte multe motive, dar trebuie să ai mare grijă să nu uiți care este valoarea reală a banilor, deoarce acest lucru îți poate cauza foarte multe probleme.
Mai știi și alte percepții greșite pe care le au pariorii? Este vreuna din cele enumerate mai sus cu care nu ești de acord? Nu ezita să dai un reply mai jos.
Pariuri pe telefon, cote mari, ofertă bogată, transmisiuni video live > Totul doar aici
Te-ar mai putea interesa și:
- Monthy Hall – problema pe care puțini știu să o rezolve corect!
- 4 domenii la care trebuie să te pricepi pentru a avea succes la pariuri!
- 6 calități pe care trebuie să le aibă orice parior pentru a avea succes pe termen lung
- Ghidul pariorului profesionist în 4 pași!
- Tipuri de jocuri de noroc
- Tipuri de suprafețe de joc în tenis
- Ce se întâmplă cu pariurile pe tenis în cazul unui jucător retras
- Pariuri pe game-uri vs pariuri pe seturi
- Cum să eviți limitările la casele de pariuri online?
Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...
Citeste mai multPonturi / Predicții
Case de pariuri online legale recomandate
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
200RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
250RON RONSe aplică T&C
-
400RON RONSe aplică T&C
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii