1. Home »
  2. Resurse »
  3. Dacă este mai profitabil să pariezi, de ce mai joacă lumea la loto?

Dacă este mai profitabil să pariezi, de ce mai joacă lumea la loto?

Admin
Admin

2023-01-06 11:12:00

image Dacă este mai profitabil să pariezi, de ce mai joacă lumea la loto?

În acest articol îți voi prezenta câteva argumente solide pentru care ar trebui să pariezi pe orice altceva în afară de loto, iar aici mă refer în special la extragerile oferite de Loteria Română. După ce vei citi ce am de spus, vei ajunge la concluzia că la loterie sumele ce pot fi câștigate sunt mult mai mici decât probabilitatea matematică de a o face, în timp ce la alte tipuri de pariuri poți întoarce cotele în favoarea ta! Iar dacă nici așa nu vrei să renunți la pariuri loto, poate măcar te conving să le plasezi la case de pariuri pentru a beneficia de cote corecte în raport cu șansa de câștig.

Loto sau pariuri sportive? La această agenție ai ambele, cu un bonus atractiv de bun venit

 

1. CEI CARE JOACĂ LA LOTERIA ROMÂNĂ NU ÎNȚELEG PROBABILITĂȚI

Probabil nu este greu să înțelegi acest lucru ca concept, dar mintea ta nu percepe astfel lucrurile şi de aceea poți avea o senzație falsă că șansele de a câștiga la loterie sunt mai mari decât în realitate.

De exemplu statisticile arată că sunt șanse mai mari să mori într-un accident de mașină decât într-unul de avion, dar chiar și așa mult mai mulți se tem de avion. Chiar dacă acele persoane își dau seama de acest lucru tot le este frică în continuare. Există câteva motive pentru care un astfel de lucru se întâmplă. În primul rând se creează din start o stare de teamă atunci când citești prin ziare că un avion s-a prăbușit și nu există supraviețuitori. Pe de altă parte, dacă știi ca ai mers cu mașina de sute sau mii de ori fără a păți nimic, atunci n-ai nicio problemă în a merge din nou.

Cam același lucru se întâmplă și când vorbim despre loterie. Probabilitatea reală de a câștiga marele premiu la Loto 6 / 49 (de a nimeri 6 numere din 6) este undeva în jurul valorii de 1 la 14 milioane! Practic probabilitatea de a câștiga acest premiu este aceeași cu șansa de a fi lovit de un meteorit în cap. Desigur, când vezi prin ziare că marele jackpot a ajuns la valoarea de câteva milioane de euro îți vine să joci în speranța că vei da lovitura vieții. Dar probabilitatea reală de a face acest lucru este de-a dreptul infimă și astfel mai degrabă aruncăm bani de pomană.

Dacă o casă de pariuri ne-ar oferi prin absurd o cotă de 14 milioane la o cursă de cai probabil n-am paria pe ea. Deja ne-am duce cu gândul că acelui cal probabil îi lipsește vreun picior sau ceva de genul și că este evident că nu vom câștiga niciodată acea cotă de 14 milioane. Și totuși la o loterie mulți sunt tentați să joace deși probabilitatea este identică.

Sunt mulți care ar spune că nu trebuie neapărat să câștige marele premiu, ci pot la fel de bine să nimerească 3, 4 sau 5 numere. Dar și aici câștigurile sunt foarte mici raportate cu probabilitatea de a câștiga. De exemplu la Loteria Română o variantă simplă cu 6 numere costă 5 RON (sau așa costa. nu am mai jucat de câțiva ani). Premiul pentru 3 numere corecte este de 30 RON, deci de șase ori mai mare decât suma investită. Probabilitatea matematică de a nimeri 3 numere pe o astfel de variantă simplă este de aproximativ 1/30!


2. PARIURI VS LOTO - UN SCURT EXERCIȚIU DE LOGICĂ

Când mintea îți joacă feste încearcă să te convingi singur de lucrurile pe care ți le-am spus mai sus. Te poți gândi și la următoarele aspecte: toate combinațiile posibile au cote egale; asta nu înseamnă că există o combinație mai probabilă decât alta. Deci fie că pui numere precum 7, 14, 23, 28, 35, 44, fie că alegi să mergi pe o variantă precum 1, 2, 3, 4, 5, 6 din punct de vedere matematic este fix același lucru. N-ai șanse mai mari de câștig cu prima variantă decât cu a doua. Și totuși de câte ori ai văzut ca la o loterie să fie extrase toate numerele de la 1 la 6? Mai mult ca sigur niciodată, ceea ce nu este o surpriză, ținând cont că șansa ca acest lucru să se întâmple este de 1 la 14 milioane cum am zis și mai sus. Cealaltă variantă sună mai bine pe hârtie, dar nici ea nu are șanse mai mari în realitate. 

Dacă stai să te gândești bine vei vedea că din punct de vedere logic am dreptate. Dacă încă nu te-am convins mai iau un exemplu. Cum ar fi ca săptămâna aceasta să iasă la loto exact acelelași 6 numere care au ieșit și săptămâna trecută? Vei zice că este imposibil acest lucru. Și totuși realistic vorbind de ce este imposibil? De ce crezi că varianta câștigătoare din urmă cu o săptămână are șanse mai mici să iasă decât orice altă combinație? Pentru că din punct de vedere al probabilității au exact aceleași șanse. 

Accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga” pentru a găsi într-un singur lor cele mai bune articole și tutoriale despre pariuri sportive!
 

3. PE CE AR TREBUI SĂ PLASEZI PARIURI SPORTIVE?

Dacă totuși te simți norocos și nu ești interesat să înveți diferite strategii de pariere pentru a face profit pe termen lung, atunci există mai multe moduri în care ai putea paria încât să beneficiezi de o cotă corectă raportată la șansele reale de câștig.

De exemplu ai putea paria pe curse de câini. Alege opt curse și selectează câte un câine de la fiecare cursă. În mod normal la un pariu multiplu format din opt astfel de selecții vei avea o cotă totală în jurul valorii de 30.000. Probabil că nu vei câștiga nici acest pariu, dar totuși ai șanse de vreo 466 de ori mai mari decât la loterie. Sau ai putea face un bilet cu multe meciuri de fotbal pe care să-l joci cu 1-2 RON (nici acest lucru nu este recomandat pe termen lung, dar tot este mai bine decât să îți încerci norocul la loto).
 

Pariuri loto la agenții de pariuri

Sau dacă ții neapărat să joci la loterie atunci ai putea să n-o faci la Loteria Română, ci la casele de pariuri. Unele agenții oferă o gamă largă de loterii, astfel încât ai de unde alege. Câștigurile sunt mult mai mici dacă nimerești toate numerele (dar oricum ai șanse foarte mici s-o faci), însă premiile pentru mai puține numere sunt mult mai tentante (sunt cât de cât în concordanță cu probabilitatea reală).

Și aici vei depinde de noroc, dar măcar sunt oferite cote corecte în raport cu șansele de câștig. Am observat că articolele cu strategii și sisteme la loto și în special pe loto keno sunt foarte căutate, dar sincer să fiu, nu cred că vreo strategie îți poate crește considerabil șansele de câștig, și cu atât mai puțin să îți ofere posibilitatea de a câștiga constant pe termen lung, Sigur, acest lucru este valabil și la ”păcănele”, bingo online, lozuri răzuibile, și alte jocuri de noroc ce țin strict de șansă.

Loto sau pariuri sportive? La această agenție ai ambele, cu un bonus atractiv de bun venit!


Alege jocurile de noroc unde poți întoarce cotele în favoarea ta

Însă la alte tipuri de gambling precum pariuri sportive, poker online sau chiar blackjack într-o anumită măsură, cunoștințele tale și un sistem clar de joc pot întoarce probabilitățile de câștig în favoarea ta, și de aceea la aceste tipuri de jocuri de noroc și există jucători profesioniști care câștigă constant. PariuriX.com a oferit în mod repetat în ultimii ani articole și ghiduri care să te învețe să depășești stadiul de jucător amator, dar mulți nu au răbdare să citească și continuă să viseze la o îmbogățire miraculoasă peste noapte. Sigur, sunt și jucători care pornesc din start de la ideea că pentru ei jocurile de noroc sunt un hobby și că se joacă doar din plăcere, și că nu doresc să treacă la nivelul următor. Dar de regulă cei care joacă la pariuri, loto sau casino visează cai verzi pe pereți.
 

4. INVESTEȘTE BANII ÎN PROBABILITATEA CĂ NU VEI CÂȘTIGA LA LOTO

În încheiere vom mai face un mic exerciițiu de imaginație. Totuși el nu este doar simplă fantezie pentru că sunt persoane mai în vârstă care se află exact în această situație. 

Să presupunem că Ion joacă la Loteria Română săptămânal câte două bilete cu 5 RON fiecare, având visul de a câștiga eventual marele premiu. El face acest lucru de la vârsta de 20 de ani până la 60 de ani. Să vedem cât invește el în acest interval. Avem așa: 40 de ani de jucat – vom calcula la 50 de săptămâni pe an (pentru a rotunji), deci 2.000 de săptămâni. 2 bilete pe săptămână – avem un total de 4000 de bilete, la pretul de 5RON biletul – înseamnă o investiție de 20.000 RON.

Deși Ion a cumpărat în total 4.000 de bilete pe durata a 40 de ani șansele lui de a lua măcar o dată premiul cel mare tot este de 1 la 3.500! Deci probabil ar mai avea nevoie de încă vreo 3.499 de vieți pentru a avea șanse reale de a câștiga măcar o dată jackpot-ul. Astfel Ion ar fi ieșit mult mai câștigat dacă ar fi pus deoparte banii în loc de a-i juca.


5. LINK-URI UTILE DESPRE PARIURI PE LOTO

Presupunem că nu te-am convins să renunți la pariuri loto, dar consideri că este o idee bună să lași deoparte Loteria Română și să te reorientezi către extragerile loto oferite de casele de pariuri. În acest sens avem pe site 4 articole foarte detaliate care încearcă să prezinte inclusiv strategii și sisteme loto, pe cât este posibil acest lucru.

Iar dacă vrei să înveți să joci la pariuri sportive la modul serios și să încerci să întorci cotele în favoarea ta, atunci recomand să începi cu următoarele articole și ghiduri (deși avem pe site mult mai multe materiale utile în acest sens):

Loto sau pariuri sportive? La această agenție ai ambele, cu un bonus atractiv de bun venit!

Te-ar putea interesa și:

De peste 15 ani joc la pariuri sportive și de peste 10 ani joc la pariuri sportive online. Am scris "Pariuri sportive fără secrete" prima carte tipărită în română și alte câteva cărți electronice, menite să ajute pariorii să câștige la pariuri.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX