1. Home »
  2. Resurse »
  3. Pariuri sigure sau Sure Bets - se poate câștiga constant la pariuri sportive făcând Arbitrage?

Pariuri sigure sau Sure Bets - se poate câștiga constant la pariuri sportive făcând Arbitrage?

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-06 11:31:00

image Pariuri sigure sau Sure Bets - se poate câștiga constant la pariuri sportive făcând Arbitrage?

Pariuri sigure chiar există, în teorie. Pentru mulți poate părea greu de crezut, dar chiar există o metodă sigură de a câștiga garantat la pariuri sportive – aceasta se numeste ”arbitrage betting” și constă în găsirea de ”pariuri sigure” (sure bets). Dar asta nu înseamnă că aplicând-o te vei îmbogăți peste noapte. Deși strategia nu este foarte greu de folosit, vine cu destul de multe dezavantaje, și trebuie să știi din start că ea este interzisă de către casele de pariuri. Din aceste motive vorbim de o strategie foarte eficientă, dar în același timp și foarte contestată și cu multe ”efecte secundare”, iar de aceea în cele ce urmează vom aprofunda acest subiect.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

1. CE SUNT PARIURILE SIGURE SAU SURE BETS?

Ce sunt? Pariurile sigure mai sunt cunoscute în rândul pariorilor și sub denumirea de sure bets sau arbitrage bets. Acestea sunt definite ca niște pariuri sportive jucate pe toate opțiunile unui tip de pariu al unui eveniment sportiv, iar indiferent de rezultatul final vei câștiga garantat un mic profit.             

Cum este posibil? Așa cum ai putut observa cotele la agențiile de pariuri online sau chiar și de cartier variază. Nu are rost să explicăm aici din ce motive, important este că ele variază, deci cotele diferă de la operator la operator. Poate la un meci de fotbal o agenție are o cotă mai mare la pariul ”peste 2.5 goluri”, iar alta are cotă mai mare pe ”sub 2.5 goluri”. Datorită acestor diferențe putem întâlni situații în care un meci de fotbal are cote foarte mari pentru fiecare din cele 2 sau 3 opțiuni, (în funcție de pariu) dar la agenții de pariuri online diferite. Iar astfel, mizând pe toate rezultatele posibile la cele mai mari cote de pe piață putem beneficia de un payout de peste 100%. 
 

2. EXEMPLE PRACTICE PENTRU A ÎNȚELEGE MAI BINE STRATEGIA ARBITRAGE

Să luăm două exemple – un pariu cu 2 opțiuni și un pariu cu 3 opțiuni. Vom vedea la fiecare cum se calculează sumele exacte pe care trebuie să le pariem la fiecare agenție în parte pentru a avea același câștig indiferent de rezultat.
 

Exemplu pariu cu două opțiuni

Să presupunem că avem un meci de tenis între sportivii „A” şi „B”, şi avem agenţiile Sportingbet şi Unibet care acordă următoarele cote:

Ambele agenţii au un payout de ~95%, dar dacă pariem la Sportingbet pe „B” şi la Unibet pe „A” putem face profit indiferent cine câştigă partida.

Însă trebuie să stabilim suma optimă ce trebuie pariată pe fiecare sportiv pentru a avea acelaşi câştig indiferent de deznodământul partidei. Astfel, să presupunem că avem un target de 1000 de euro.

Împărţim 1000 la ambele cote pentru a vedea cât trebuie să pariem pe ambele opţiuni:

  • 1000 / 3.50 = 285.71
  • 1000 / 1.50 = 666.66

Asta înseamnă că noi trebuie să mizăm suma de 285.71 euro la Sportingbet pe cota 3.50 şi 666.66 euro la Unibet pe cota 1.50, pentru a avea la ambele un câştig potenţial de 1000 euro.

Noi trebuie să pariem astfel o sumă totală de 952.37 euro, dar avem un câştig garantat de 1000 de euro indiferent de sportivul care câştigă.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Exemplu pariu cu 3 opțiuni:

Luăm ca exemplu un meci de fotbal unde sunt oferite următoarele cote pentru 1x2:

Împărţim suma de 1000 euro la cele trei cote îngroşate:

  • 1000 : 2.44 = 409.83
  • 1000 : 3.60 = 277.77
  • 1000 : 3.75 = 266.66

Deci pariem 409.83€ la Sportingbet pe victoria gazdelor, 277.77€ la Unibet pe un rezultat de egalitate,și 266.66€ la Netbet pe victoria oaspeților. Astfel, avem o sumă totala investită de 954.26 euro şi un câştig garantat de 1000 euro, indiferent de rezultatul meciului.

 

3. CUM CALCULĂM ȘI CUM GĂSIM PARIURI SIGURE CE TREBUIE JUCATE?

Nu ne mai putem baza pe aplicații sau scripturi care să facă toată munca pentru noi deoarece acestea nu iau în considerare decât câteva din casele de pariuri licențiate la noi, deci trebuie să căutăm pariuri sigure de mână. Pare ceva imposibil de făcut în condițiile în care zilnic au loc sute sau poate mii de evenimente sportive, iar la fiecare sunt oferite zeci sau sute opțiuni de pariere. Și chiar este aproape imposibil; vom rata foarte multe astfel de pariuri pentru că nu avem cum să le găsim manual. Dar am o soluție măcar pentru găsirea câtorva pariuri de tipul 1x2.
 

Pariurile cu marjă 0% - o pâine de mâncat

Agenția de pariuri sportive Betano (vezi site-ul agenției) are o promoție interesantă prin care la unele meciuri oferă pentru opțiunea 1x2 un payout de 100%, deci o marjă de 0% pentru agenție. Asta înseamnă că dacă pariezi sumele corecte pe fiecare rezultat posibil, câștigi cât ai băgat indiferent de deznodământul pariului. Dar tu vrei să faci profit, iar atunci trebuie să găsești o agenție care la cel puțin unul din posibilele rezultate să aibă o cotă mai mare decât are Betano. Acest lucru nu este deloc imposibil, și astfel ar garantat un profit sigur.

Hai să luăm un exemplu concret luând în considerare toți operatorii licențiați. Când am scris aceste rânduri Betano oferea pariu cu marjă 0% la partida Porto vs Roma. Aceasta este prima partidă care mi-a picat la mână, deci pe ea am luat-o ca punct de reper. Cotele oferite de toți operatorii arătau cam așa:

Deci am găsit cote mai mari decât la Betano la două din cele trei rezultate posibile, ceea ce îmi garantează cu siguranță un anumit profit. Am intrat pe oddportal, am dat click pe calculatorul din dreptul unui pariu cu trei rezultate posibile, și am introdus următoarele valori:

  • Pronostic de 1 solist – cotă 2.45
  • Pronostic de X – cotă 3.40
  • Pronostic de 2 solist – cotă 3.52

Rezultatele arată în felul următor:           

Asta înseamnă că trebuie să pariez astfel:

Indiferent de rezultatul final eu câștig 101.38RON deși am pariat suma totală de 100RON. Profitul (1.38%) pare infim, dar pot la fel de bine să pariez sume de 10 sau 20 de ori mai mari. Și pot găsi zilnic 2-3 pariuri pe care să folosesc această strategie, iar în timp profitul începe să se simtă mai ales că riscul asumat este inexistent. Plus că dacă aș lua la mână mai multe partide, probabil aș găsi și pariuri care să îmi aducă un profit mai mare.

Am găsit foarte ușor un meci pe care pot face arbitrage fără a avea nevoie de case de pariuri precum Pinnacle, și fără a îmi trebui unelte care să îmi caute automat meciurile.

 

4. CE RISCURI IMPLICĂ FOLOSIREA METODEI ARBITRAGE LA PARIURI SPORTIVE?

Cum poți vedea încă se poate face arbitrage în România, cel puțin în teorie. Recunosc că totuși nu am folosit această strategie pentru a vedea dacă se poate și în practică, și sincer să fiu am dubii serioase. Sunt câteva probleme foarte importante care ar putea interveni.
 

Pariurile sigure sunt interzise

Teoretic nu sunt, dar practic da. Deși mai nou au apărut și agenții online care interzic chiar și în regulament arbitrage-ul. Dar chiar și cele care n-au o secțiune în regulament pentru așa ceva, tot îți vor face probleme, cum ar fi limitarea sau chiar blocarea contului de pariuri. 

Probabil că te gândești că datele tale sunt confidențiale (că doar așa scrie când îți deschizi un cont de pariuri) , iar astfel un operator n-ar avea de unde să știe ce pariezi tu în altă parte. Din nou, este foarte adevărat în teorie, dar nu și în practică. Realitatea este că agențiile știu ce pariezi pe alte site-uri sau cel puțin presupun. Aici există două teorii; niciuna nu este verificată, dar sunt șanse mari ca măcar una să fie adevărată.  

Prima teorie spune că există o înțelegere între agenții pentru a face schimb de date și informații ”confidențiale”, unul din motive fiind chiar acela de a prinde pe cei care fac arbitraj.  Sunt voci care spun că schimbul se face prin site-uri precum iovation.com, care este o companie de prevenire a fraudei. Astfel  ajung de la un operator la altul doar acele informații care să îi ajute să depisteze pe cei care recurg la astfel de practici, fără a încălca clauza de confidențialitate.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

A doua teorie (și probabil aceasta este foarte aproape de adevăr) spune că agențiile au diferite aplicații capabile să depisteze ”pariuri suspecte”. În funcție de suma de bani pariată pe o anumită cotă și în funcție de cotele oferite de alți operatori de pariuri în momentul acela, aplicația agenției respective poate să presupună că faci arbitraj. Dacă un astfel de comportament suspect este depistat de 2-3 ori se consideră că a fost o simplă coincidență, dar când tiparele se repetă constant, atunci ești considerat ca fiind un jucător care chiar face arbitraj, iar astfel vor fi luate măsuri împotriva ta.  

Pariorii cu experiență știu cum să plaseze pariuri în așa fel încât să bată cât mai puțin la ochi, dar chiar și așa  casele de pariuri tot reușesc să-i depisteze de cele mai multe ori. Acum ai putea să-ți pui următoarea întrebare: de ce pariurile sigure sunt interzise? În primul rând trebuie spus că sunt agenții de pariuri care chiar tolerează astfel de practici, cum ar fi PinnacleSports (casa de pariuri cu cele mai mari cote din lume). La aceasta chiar și pe pagina principală scrie că pariurile arbitrage sunt permise! Problema este că PinnacleSports nu este licențiată în România, deci nu ne putem juca la ea! 

Celelalte agenții interzic pariurile arbitrage deoarece văd în această practică un mod prin care pariorii pot bate casa. Tu dacă pariezi la trei agenții diferite este evident că doar la una din ele vei câștiga, iar la celelalte două vei pierde bani. Deci teoretic te gândești că agenția n-ar avea neapărat de pierdut. Dar privește lucrurile și în felul următor. Să zicem că sunt găsite într-un an 1.000 de pariuri pe care pariind la Unibet, Sportingbet și Netbet un client face un profit de 5% la fiecare pariu în parte. Și să presupunem că sunt 1.000 de clienți care fac arbitrage. Este evident că în timp câștigurile și pierderile se compensează, iar trăgând linie la final, cam fiecare din cele trei case de pariuri pierde bani. Chiar dacă nu pierd pe un anumit pariu, vor pierde per total. Iar acest lucru cu siguranță nu le convine, motiv pentru care interzic aceste pariuri sigure.  

 

Alte probleme ce apar la strategia Arbitrage

Ai grijă la posibilele limitări

Probabil te întrebi ce poți păți dacă plasezi ”sure bets”. În primul rând vei fi limitat și nu vei mai putea paria sume mari. După ce că profitul pe care îl făceai era infim comparativ cu suma investită, acum el va fi și mai mic. Trebuie să ai grijă să nu fii surprins de aceste limitări pentru că altfel poți da de situații neplăcute. De exemplu găsești un meci unde o agenție oferă o cotă de 2.10 pentru ”peste 2.5 goluri” și o altă agenție oferă aceeași cotă de 2.10 pentru ”sub 2.5 goluri”. Tu pariezi 500RON pe ”over”, și când să pui 500RON și pe ”under” realizezi că de fapt ești limitat și poți paria doar 70RON. Ce faci în această situație? Lași pariul să meargă așa? Dai cashout la cele două pariuri? Pariezi pe ”under” la o altă casă de pariuri pe o cotă mai mică pentru a limita pierderile? În fiecare caz vei pierde bani în loc să câștigi.
 

Schimbarea constantă a cotelor

Trebuie să ții cont de faptul că cotele se schimbă constant, astfel încât trebuie să te miști rapid atunci când găsești un pariu sigur, pentru că peste câteva minute sau zeci de minute acel pariu nu va mai fi la fel de ”sigur”. Deci trebuie să ai din avans un cont deschis la mai multe agenții de pariuri și bani depuși la fiecare. Doar așa nu vei pierde deloc timp atunci când faci arbitraj
 

Necesitatea unui buget consistent

Despre acest aspect am discutat și mai jos, și am ajuns la concluzia că ai nevoie de măcar 10,000RON pentru a face un profit de până la 50RON la fiecare meci găsit. Citește în continuare pentru a afla cum am ajuns la această concluzie.


Dificultatea găsirii de pariuri sigure

Acest subiect l-am acoperit mai sus. Așa cum ai putut vedea, va trebui să găsești  de mână pariuri sigure, pentru că software-urile disponibile gratuit pe net nu prea iau în considerare operatorii licențiații în România. iar acest lucru este greu de făcut.


Eventuale taxe pe care le ai de plătit

Atunci când faci calcule trebuie să ții cont și de eventuale taxe pe care casele de pariuri online le-ar putea percepe pentru depuneri, retrageri, plasare de pariuri sau schimb valutar. Aceste taxe trebuie luate în considerare fiindcă vor influența suma finală de bani pe care o vei retrage de pe cont.


Probleme tehnice

Realitatea este că nu toate site-urile de pariuri online din România funcționează ireproșabil. Astfel poți avea surprize ca atunci când vrei să plasezi un pariu să te trezești că din cauza unui bug nu poți pariua, sau că site-ul intră în mentenanță, sau merge prost și nu apuci să pui pariul la cota dorită.

Alte articole utile despre pariuri pe școala de pariuri online. 

 

5. SFATURI UTILE PENTRU CEI CARE VOR SĂ JOACE SURE BETS

Pierde cât mai mult timp pentru găsi și a pune pariuri sigure

Aceasta este metoda care necesită cel mai mult timp liber. Cu cât pui mai multe pariuri într-o zi, cu atât vei câștiga mai mult. Problema este că nu-i deloc ușor să găsești meciuri pe care să faci arbitrage, deci s-ar putea să fie necesar să aloci câteva ore bune în fiecare zi pentru această activitate. 
 

Plasează sume mari de bani pe pariuri sigure pentru a câștiga mai mult

Un pariu sigur înseamnă că nu poți pierde bani, iar atunci de ce nu te-ai risca să pariezi sume mai mari? Astfel, chiar dacă potențialul câștig nu este foarte mare ca procent, se simte destul de mult când ai mizat sume consistente de bani. Însă și aici apar diferite probleme. Trebuie să vezi care este suma maximă pe care îți permite o casă de pariuri s-o plasezi pe o anumită opțiune și trebuie să ai un buget inițial destul de mare. Și trebuie să fii atent la posibile limitări, așa cum am explicat mai sus.
 

Folosește-te de pariuri sigure pentru a primi bonusuri

Este posibil să nu reușești să câștigi suficient din aceste pariuri sigure raportat la timpul pierdut pentru a considera că a meritat investiția. Dar sunt și site-uri unde poți câștiga în plus deoarece acestea oferă diferite bonusuri de loialitate clienților care rulează sume mari sau vin cu diferite promoții la anumite meciuri. Dacă la un meci găsești o ofertă atractivă, atunci poți paria pe el pentru a câștiga niște bani în plus, chiar dacă teoretic cotele nu sunt suficiente pentru a face arbitrage. De exemplu să presupunem că la un joc echilibrat agenția A oferă o cotă de 1.90 pentru o victorie a gazdelor, iar agenția B oferă o cotă de 1.90 pentru x2. Dar la agenția A beneficiezi și de o promoție prin care miza este rambursată integral în cazul în care acel pariu este pierdut. Atunci ai putea paria 100 RON la A și 50 RON la B. Dacă se impun gazdele faci un profit de 40 RON (ai câștig de 190 RON la agenția A și ai pierdut 50 RON la agenția B). Dacă meciul se termină x2, faci un profit de 45 RON (100 RON primiți înapoi la A și un câștig de 95 RON la B).
 

Deschide cont la cât mai multe case de pariuri online

Realitatea este că nu ai cum să știi la ce agenție vei găsi un meci pe care se poate face arbitrage, așa că trebuie să fii pregătit să ai cont la cât mai multe, și să ai și bani depuși pe fiecare din respectivele conturi. Este posibil ca un ”sure bet” să fie disponibil doar câteva minute pentru că cotele sunt într-o schimbare continuă, iar atunci nu îți poți permite să pierzi timp deschizând conturi sau efectuând depuneri, pentru că până faci aceste lucruri este posibil să ratezi acele cote favorabile.

Lista completă a agențiilor licențiate în România poate fi găsită ușor. Ar trebui să ai cont la măcar 10 agenții diferite, iar eu le recomand pe următoarele: Unibet, Sportingbet, Netbet, Betano, Fortuna, 888Sport, Betfair, PokerStars,  Winmasters.
 

Asigură-te că ai un buget consistent

Presupunem că vrei să pariezi un total de 1,000RON pe fiecare meci în parte. Atunci ar trebui să ai măcar 1,000RON pe fiecare cont de pariuri, plus alți bani puși deoparte pentru a efectua depuneri suplimentare după ce ai găsit și plasat un pariu sigur. Asta înseamnă minim 10,000RON plus fonduri suplimentare, în condițiile în care un meci profitabil nu îți va aduce mai mult de 50RON. Ai acești bani? Ești dispus să faci arbitrage în condițiile date?


Găsește un mod de a depista partidele pe care se poate face arbitrage

Înainte ca piața de pariuri sportive din România să fie reglementată de ONJN, pariorii puteau paria la aproape orice agenție din lume. Existau zeci, poate sute de opțiuni, deci inevitabil creșteau și șansele de a găsi pariuri pe care să poți face arbitrage. Plus că erau site-uri precum oddsportal.com care comparau oferta tuturor operatorilor cunoscuți la nivel internațional și prezentau o listă cu toate pariurile pe care se putea face arbitrage, plus sumele exacte ce trebuiau pariate, și agențiile la care trebuiau plasate respectivele pariuri. Practic astfel de site-uri făceau toată munca, tu trebuia doar să pariezi.

Trei sferturi din agențiile licențiate acum la noi în țară nu sunt luate în considerare de către site-uri ca Oddsportal, deci din start nu mai primim pe tavă o listă gata făcută. Asta înseamnă că trebuie să căutăm manual pariuri pentru arbitrage, și ne putem baza doar pe operatorii licențiați, mulți din ei oferind cote medii (în orice caz nu la nivelul celor oferite de Pinnacle).

PariuriX.com îți arată ce sunt pariurile de valoare! Află acum!

 

6. CONCLUZII FINALE DESPRE PARIURI SIGURE

Dacă ai avut răbdare să citești acest articol, atunci ai înțeles că Arbitrage, strategia care constă în plasarea de pariuri sigure (sure bets) este singura care garantează profit 100%. Dar la fel ai aflat că există multe inconveniente și probleme pe care le poți întâlni pe parcurs, care fac să fie foarte dificil să câștigi constant pe termen lung din această practică. Dacă punem în balanță punctele pozitive și punctele negative, eu sunt de părere că după introducerea licenței obligatorii ONJN în România nu se poate trăi din Arbitrage. Putem face profit pe 2-3 meciuri care ne pică pe mână, dar ca să facem asta încontinuu este foarte greu, plus că riscăm să ajungem pe lista neagră a caselor de pariuri. Iar de aceea recomand evitarea acestei practici! Ar mai trebui spus că pariurile sigure nu trebuie confundate cu pariurile pe meciuri aranjate.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX