1. Home »
  2. Resurse »
  3. Câţi dintre voi joacă la pariuri pe termen lung?

Câţi dintre voi joacă la pariuri pe termen lung?

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-06 11:09:00

image Câţi dintre voi joacă la pariuri pe termen lung?

Ce sunt mai rentabile? Pariurile pe termen lung sau pe termen scurt? Află părerea noastră și argumentele care stau la baza ei pentru a îți mări șansele de câștig! Atunci când vine vorba de pariat multă lume se axează pe alcătuirea unui bilet format din unul sau mai multe evenimente care îşi au finalitatea în acea zi sau săptămână. Să nu uităm însă că mai există o opţiune în afara parierii pe banalele meciuri de fotbal, tenis, handbal, baschet etc, şi aceea se numeşte parierea pe termen lung (pariuri antepost).

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive


PARIURI PE TERMEN LUNG - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Ce sunt pariurile pe termen lung?

  2. Avantaje și dezavantaje

  3. Pariuri amuzante pe termen lung

 

1. CE SUNT PARIURILE PE TERMEN LUNG?

Pariurile pe termen lung sunt acele pariuri care se plasează la începutul unei competiţii sau chiar pe parcursul ei, competiţie care poate dura de la o săptămâna (cazul tenisului) până la un an (dacă ne referim la fotbal). Sigur, aici vorbim de pariurile populare. Toate cele 5 case de pariuri online recomandate de PariuriX oferă pariuri pe termen lung, deci avem unde să le jucăm. Este adevărat că în alegerea unui astfel de pariu există dezavantaje, însă pot exista şi avantaje pe care nu le găseşti la pariurile "normale", dacă le putem numi aşa.
 

2. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PARIURI DE LUNGĂ DURATĂ

Avantaj : cote bune

Un prim avantaj şi cel mai important în opinia noastră este acela că beneficiezi de cote mai mari decât la celălalt tip de pariu. De exemplu, cota la început de sezon ca Barcelona să câştige Primera Division este de 1.8-1.9, însă niciodată n-ai să vezi această cotă în dreptul catalanilor împotriva vreunei echipe, poate doar a celor de la Real Madrid. Astfel, chiar dacă Barcelona are un început mai modest de campionat va avea suficient timp să recupereze acest handicap.
 

Avantaj: blocarea banilor

Un al doilea avantaj este blocarea banilor pe durata acelei competiţii. Ştim, mulţi o să spuneţi că nu poate fi considerat un avantaj, ci mai degrabă un dezavantaj. Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie: să spunem că dispuneţi de o bancă de 1.000 RON. Dintre aceştia mizaţi suma de 500 RON pe faptul că Vettel va ieşi campion mondial la Formula 1. Haideţi, întâi să recunoaştem că de cele mai multe ori pierdem toată suma pe care o depozităm la o casă de pariuri. Acum să ne întoarcem la ''oile'' noastre. Ca idee, în 2013 Vettel avea cota de 2.25 că va ieşi campion mondial, pariul fiind ca şi câştigat încă de la jumătatea sezonului.

După plasarea pariului rămâneţi cu 500 RON. Suma aceea puteţi s-o multiplicaţi, însă puteţi foarte bine s-o şi pierdeţi. În cazul nefericit în care o pierdeţi, dacă dispuneaţi şi de suma dedicată pariului pe termen lung cu siguranţă o jucaţi şi pe aceea. Încercând să recuperaţi cei 500 RON pierduţi, vă ''aruncaţi'', probabil, la cote mari şi până la urmă îi pierdeaţi. Aşa, cu suma investită, vă limitaţi la acei 500 RON, pe care îi puteţi recupera datorită acelui pariu.


Avantaj: posibilitatea de a combina mai multe pariuri de acest gen

Un ultim avantaj ar fi acela ca puteți combina mai multe astfel de pariuri, din diverse categorii, pe mai multe bilete. Astfel, puteți ajunge la o cotă maricică, alegând chiar și cele mai sigure evenimente. În cazul pariurilor pe termen lung, o cotă de 1.5 înseamnă că acel jucator sau acea echipă este mare favorită la câștigarea competiției. Cum acel pariu nu se decide în urma unei singure partide, șansele ca pronosticul să iasă cresc.


Dezavantaj: blocarea banilor 

În ceea ce privește dezavantajele, nu sunt prea multe de spus. Unul dintre ele ar fi blocarea banilor, aspect care poate fi considerat şi un avantaj, am explicat mai sus de ce. Sigur, dacă urmărești o îmbogățire rapidă peste noapte, nu cred că te va încânta prea tare ideea de a aștepta cu lunile deznodământul unui pariu sportiv
 

Dezavantaj: scăderea randamentului

Al doilea şi ultimul dezavantaj care îmi vine în minte este acela că pe parcursul competiţiei acel jucător sau acea echipă nu mai dă randament. Poate pariezi pe PSG că va câștiga titlul în Franța la o cotă de 1.50, dar pur și simplu prinde un sezon prost în care se chinuie și stă mai mult pe locurile 2-4. În acest caz îți va părea rău că ai plasat pariul din avans și că nu ai așteptat măcar să vezi cum se descurcă în primul sfert de sezon. Dar sigur, este ușor de zis după. 

Accesează ACEST ARTICOL pentru a descoperi cele mai comune 25 de întrebări despre pariuri online, dar și răspunsuri la acestea.

 

3. PARIURI ANTE-POST AMUZANTE

La începutul articolului am spus că majoritatea pariurilor pe termen lung se derulează pe parcursul a maxim un an de zile. Asta dacă nu eşti iîn Marea Britanie. Acolo găseşti predicţii aproape pe fiecare eveniment, fie el sportiv sau nu. Un astfel de pariu a fost pus în 2004 de un tip pe nume Nick Newlife, care a mizat o sumă consistentă, 1.500 lire, pe faptul că Federer va câştiga 7 titluri la Wimbledon până în 2019, cota fiind de 66.0.  După cum ştiţi, pariul a ieşit, însă între timp Nick a început o viaţă nouă, în ceruri. Un alt pariu ameţitor a fost ca Hamilton să câştige un titlu de campion mondial până la vârsta de 25 ani. N-ar fi fost nimic ciudat dacă pariul n-ar fi fost făcut pe când Hamilton avea doar 9 ani. Cota a fost una uluitoare, de 150, acel individ investind într-un astfel de pariu 150 de lire.

Iar cel mai bun exemplu recent este pariul pe faptul că Leicester va ieși campioană în Premier League în sezonul 2015 - 2016. Sigur știi că au fost ”nebuni” care chiar au pariat pe așa ceva la cote astronomice, iar în final au câștigat sume fabuloase de bani după ce în respectivul sezon ”vuliple” au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. 

Una peste alta, considerăm că riscurile unui pariu pe termen lung sunt mai mici decât la celalalt tip de pariu, iar şansele de câştig sunt mai mari, ca şi cotele de altfel. Rămâne însă marele dezavantaj că uneori trebuie să aștepți luni sau chiar ani până când pariul este decis. În final tu decizi dacă se merită sau nu.

Vrei să accesezi și alte tutoriale și articole de top care să te ajute să îți sporești șansele de câștig? Atunci accesează ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”,  te așteaptă link-uri către zeci de articole de top!

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă!


Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX