1. Home »
 2. Resurse »
 3. Pariuri online sau pariuri offline? Tu ce alegi?

Pariuri online sau pariuri offline? Tu ce alegi?

Baicu Marius
Baicu Marius

2019-09-10 15:23:23

image Pariuri online sau pariuri offline? Tu ce alegi?

Veșnica discuție continuă și în 2019 – cum este mai bine să pariem, online sau offline? În cele ce urmează vom prezenta părțile pro și contra ale celor două modalități de joc, însă vă vom lăsa pe voi să trageți concluziile. Asta pentru că fiecare individ este unic în felul său, și pentru că fiecare parior are propriile criterii de care ține cont mai mult sau mai puțin, așa că nu ar fi corect să vă spunem noi ce să alegeți.

Joacă acum la una din agențiile de pariuri recomandate de PariuriX!

 

Taxe și impozite la pariuri online și offline

Online:

Se plătește o taxă de 2% la fiecare depunere, și 1% la fiecare retragere. Asta înseamnă că la fiecare 100RON depuși ți se opresc 2RON impozit, iar la fiecare 100RON retrași ți se oprește încă 1RON (bani opriți la sursă începând cu martie 2018, deci nu mai trebuie să faci drumuri la ANAF). De menționat că sunt agenții de pariuri care suportă ele aceste taxe, deci ești scutit de ele. De exemplu la Admiral.ro și Efortuna.ro nu plătești taxa de 2% pe depozit.

Mai trebuie evidențiat că pentru retragerile mai mari de 66.751 RON se plătește un impozit de 16% pentru ce depășește această sumă, dar oricum ai posibilitatea de a scoate banii în mai multe tranșe, deci acest prag nu te afectează cu nimic. Deci dacă de exemplu ai dat lovitura vieții și ai câștigat 500,000RON la pariuri, poți să scoți banii în vreo 9 tranșe și să plătești doar 5,000RON impozit total. Dar măcar să ajungi tu într-o astfel de situație.

 

Offline:

Se plătește o taxă de 5% la fiecare bilet plasat și 1% pentru fiecare câștig retras. Dacă de exemplu joci 100RON pe o cotă de 100, înseamnă că de fapt ai mizat 95RON și iei 9500RON. Din aceștia mai plăteși 95RON taxă de retragere și rămâi cu 9405RON. Practic acest total de 6% poate fi considerat o taxă per rulaj pentru că vei plăti respectiva sumă la fiecare bilet.

Deși reprezintă o situație rară, trebuie să o menționăm - taxa per bilet câștigat poate ajunge la 25% în funcție de suma câștigată după cum urmează:

 • între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON taxă plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
 • peste 445.000 RON - 61.187.5 taxă plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Deci dacă de exemplu dai lovitura vieții la pariuri și câștigi 500,000RON, atunci vei avea de plătit o taxă de 94,937RON (61.187RON + 13,750RON). Aici nu mai ai posibilitatea de a scoate banii în tranșe, ci doar toți odată, deci nu poți scăpa de această taxă. Ce poți face în schimb este să împarți miza pe mai multe bilete astfel încât să nu ai pe niciunul un câștig potențial mai mare de 61.187RON. Realitatea e însă că puțini o fac.

Pentru mai multe informații despre taxe și impozite online accesează ACEST ARTICOL.

 

Accesibilitate pentru pariori - online vs offline

Online:

Putem paria la orice oră din zi sau din noapte, de oriunde ne-am afla. Ne facem o singură dată un cont per agenție, cont pe care ulterior îl putem accesa de pe orice calculator sau dispozitiv mobil. În ziua de astăzi oricine deține un smartphone, și orice agenție online are fie un site optimizat pentru mobil, fie o aplicație pentru IOS și Android. Într-adevăr e un pic de bătaie de cap la început pentru că trebuie să parcurgem procesul de verificare KYC,  dar totuși asta o facem o singură dată.
 

Offline:

Trebuie să ne deplasăm la agenție de fiecare dată când vrem să jucăm un bilet. Dacă ne apucă cheful de pariat pe meciuri din NHL la 4 dimineața, sau vrem să jucăm la pariuri live pe game-uri la tenis, atunci e cam problematic. La fel de problematic e dacă vrei să joci zeci de pariuri single într-o singură zi, pentru că asta ar însemna să stai toată ziua în agenție. Dacă în schimb ești un parior ocazional, și știi că pui un bilet pe zi, sau te duci doar în weekend să joci câteva pariuri, atunci nu vei avea probleme.

România este undeva în capul listei când vine vorba de raportul între numărul de agenții de pariuri și populația țării, așa că atâta timp cât nu locuiești într-un vârf de deal probabil ai o casă de pariuri în vecinătatea ta. Sunt chiar și sate unde găsim case de pariuri deși nu au încă apă potabilă sau gaze.

 

Metode de depunere și acces la câștiguri

Online:

Pentru a putea paria online va trebui să depui bani în contul de pariuri. Pentru a face asta ai la dispoziție mai multe modalități de plată precum card de credit / debit, Skrill, Paysafecard sau Trustly. Banii pot fi retrași doar prin metoda prin care ai depus, și de regulă durează câteva zile lucrătoare până sunt transferați de pe contul de pariuri în contul bancar. Există posibilitatea ca în momentul retragerii să îți fie solicitate documente în plus, și ca prima retragere să dureze ceva mai mult timp. Dar după aceea retragerile merg de regulă rapid.

Mai nou, bookmakerii prezenți atât online cât și offline oferă posibilitatea de a efectua depuneri și retrageri direct din locațiile stradale. Cei mai cunoscuți ar fi Efortuna.ro, Admiral.ro, Superbet și Casa Pariurilor, dar lista e cu siguranță mai lungă. Avantajul e că nu ai nevoie de card sau cont bancar, și poți avea acces la banii câștigați în maxim câteva ore. Practic ai acces la ei la fel de ușor ca atunci când pariezi offline.

Află mai multe despre metodele de plată la pariuri sportive online


Offline:

Aici e destul de simplu. Trebuie să te duci la agenție și să înmânezi banii casierei de fiecare dată când joci un bilet, și să te întorci de fiecare dată când câștigi un bilet. Avantajul e că ai acces la banii câștigați imediat, și că îi poți retrage oricând fără vreo verificare suplimentară.

 

Ofertă sportivă, cote și opțiuni ajutătoare

Online:

Agențiile de pariuri online de top oferă pariuri pe mai bine de 30 de sporturi diferite, iar la fotbal și alte sporturi principale sunt acoperite inclusiv competiții de mâna a doua sau a treia. Sunt oferite sute de opțiuni de pariere, iar la meciurile importante de fotbal găsim o varietate largă de pariuri pe cornere, cartonașe și marcatori, și uneori chiar și pariuri speciale pe posesie sau numărul de bări transversale din meci.

Putem personaliza pariurile cu handicapuri europene și asiatice, și mai nou putem chiar plasa pariuri multiple pe același meci (atâta timp cât combinăm opțiuni care nu se bat cap în cap). Avem posibilitatea de a închide pariuri aflate în desfășurare utilizând populara opțiune ”cash out”, securizând o o parte din câștig indiferent de ce se întâmplă ulterior în meci.


Offline

De regulă găsim pariuri pe maxim 10 sporturi, și cel mult pe competiții de mâna a doua. Dar atâta timp cât nu pariezi pe altceva, nu te va deranja acest aspect. Nu prea găsim pariuri pe cornere, cartonașe sau marcatori (sau în orice caz sunt mult mai puține), dar pe de altă parte agențiile stradale oferă foarte multe pariuri combinate. Din nou, contează mult pe ce îți place ție să pariezi. Din păcate nu poți da cash out la pariurile aflate în desfășurare.


Pachete de bun venit și alte oferte speciale

Online

Casele de pariuri online încearcă să atragă jucători noi oferind pachete de bun venit care de care mai atractive (vezi aici lista). De asemenea ele vin și cu oferte periodice pentru clienții actuali pentru a încerca să îi păstreze și să îi facă să revină (descoperă cele mai noi oferte). Sunt oferite chiar și câteva concursuri cu înscriere gratuită la care sunt puse la bătaie premii foarte consistente, cele mai bune exemple fiind Super 12 sau Unibet Kick-Off Series.


Offline

Nu sunt oferite pachete de bun venit, dar poți beneficia de sporirea câștigurilor la pariuri în acumulator, sau de alte oferte specifice agențiilor stradale precum Pariu Șansă. Unele agenții offline au și programe de fidelitate prin care recompensează pariorii care joacă cu regularitate.

 

Servicii și situații specifice pariuri online și offline

Online - Pro

 • Poți da cash out la pariurile aflate în desfășurare pentru a securiza o parte din câștiguri.
 • Poți folosi aplicații de mobil care să îți trimită notificări când un bilet este câștigător / pierzător, sau când începe un anumit meci ca să îți amintești să pariezi.
 • Este foarte ușor să joci la pariuri live deoarece poți plasa orice pariu în maxim câteva secunde și ai acces la foarte multe opțiuni de pariere ce sunt decise în maxim câteva minute (precum pariuri pe puncte la tenis sau pe intervale de timp la fotbal).
 • Ai acces la transmisiuni live video din campionate de top ale Europei (Serie A, La Liga, Ligue 1, Bundesliga), dar și din competiții secundare, atât de pe PC cât și de pe telefon.
 • Poți utiliza strategii de pariuri precum Martingale sau Fibonacci, care sunt destul de greu de utilzat offline.


Online – Contra

 • Uneori retragerile pot merge mai greu dacă agenția decide să îți solicite documente suplimentare.
 • Este posibil să mai dai de probleme tehnice sau să înceapă lucrări de mentenanță când îți este lumea mai dragă.
 • Dacă încalci anumite reguli ale agenției poți avea contul de pariuri limitat.

 

Offline – Pro

 • Scapi de grija trimiterii documentelor, și ai acces la banii câștigați instant.
 • E mai puțină bătaie de cap pentru cineva care pariază doar ocazional.
 • Ai posibilitatea de a socializa cu alți pariori și de a urmări împreună pe ecranele din agenție meciul pe care ați pariat. Simți altfel adrenalina.


Offline – Contra

 • Nu prea poți juca la pariuri live. Cel mult poți pune câte un pariu pe la pauză sau pe câte un eveniment mai important, dar cam atât.
 • Nu poți închide cu cash out pariurile aflate în desfășurare.
 • E destul de dificil să plasezi un număr mare de pariuri (doar dacă vrei să stai în agenție toată ziua și să o stresezi pe fata de la ghișeu).

Cu siguranță o parte din punctele menționate sunt irelevante pentru anumiți pariori, motiv pentu care în final nu toți vor avea aceeași preferință. Dar sunt curios să aflu părerea ta: tu cum preferi să joci, online sau offline? Și de ce? Care sunt criteriile care pentru tine contează cel mai mult?

Joacă acum la una din agențiile de pariuri recomandate de PariuriX!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
+74.8
Câștigate
12
Pierdute
14
3
Tudor Cosma
+67.76
Câștigate
35
Pierdute
16

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX