1. Home »
  2. Pariuri Live »
  3. Totul despre pariuri live - în ce constă, avantaje, la ce să fii atent etc

Totul despre pariuri live - în ce constă, avantaje, la ce să fii atent etc

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-18 10:27:00

image Totul despre pariuri live - în ce constă, avantaje, la ce să fii atent etc

Foarte mulți pariori aleg să joace la pariuri online datorită posibilității de a plasa pariuri LIVE. În cele ce urmează vă vom arăta ce sunt acestea, cu ce avantaje și dezavantaje vin, dar și ce casă de pariuri online recomandăm pentru live betting.

Joacă acum la pariuri live cu un pachet de bun venit de 100% până la 500RON!

 

Ce sunt pariuri live (live betting)?

Aceasta poate părea o întrebare banală pentru majoritatea pariorilor, dar este una pe care mulți jucători noi chiar și-o pun. Pariurile live sunt pariurile ce pot fi plasate în timp ce se desfășoară un eveniment. Să presupunem că joacă FCSB cu Dinamo  la fotbal. În orice moment al partidei, indiferent că este minutul  12, 38 sau 82, vei putea paria pe 1x2, sub/peste număr de goluri, cartonașe, handicapuri și multe alte opțiuni. Cotele sunt actualizează automat în funcție de cum evoluează meciul și de situația existentă în momentul în care vrei să pariezi. Dacă Dinamo este condusă cu 2:0 cu 20 de minute înainte de finalul partidei, este evident că în acel moment cota pentru o victorie a FCSB-ului va fi foarte mare pentru că șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. 

Casele de pariuri online folosesc softuri bazate pe algoritmi foarte complexi care calculează ajustarea cotelor pentru a fi în raport cu situația din teren și cu șansele reale de câștig ale unui pariu. 


De ce aș juca la pariuri live?

Pariurile live sunt foarte populare pentru că, așa cum probabil deja ți-ai dat seama, sunt mult mai dinamice și te ajută să simți la maxim adrenalina unui meci de fotbal. Poți paria live chiar și de pe mobil în timp ce ești pe stadion, sau în timp ce ești la terasă cu prietenii urmărind meciurile echipei preferate. Dacă este minutul 80 și echipa ta este condusă, atunci poți paria pe revenirea acesteia, având un motiv suplimentar pentru a sta cu sufletul la gură pe final de meci!

Pariurile live vin însă și cu alte avantaje în afară de adrenalina de moment. În primul rând poți juca un număr ridicat de pariuri într-un interval scurt de timp. Un pariu live poate fi decis chiar în maxim 3 minute din momentul în care ai apăsat butonul ”Pariați”, mai ales dacă joci pe game-uri la tenis, pe intervale de timp la fotbal, sau alte pariuri similare ce au nevoie de un timp scurt pentru a fi decise.  Asta înseamnă că ai putea avea un număr mare de pariuri decise într-un interval scurt de timp, ceea ce aduce din start câteva avantaje: rulaj rapid, posibilitatea unui profit mare într-un interval scurt de timp etc. De exemplu sunt pariori care ajung să ruleze banca de 5 ori într-o singură zi, iar astfel chiar dacă fac un profit de doar 5% la fiecare rulaj de 1x, la finalul zilei deja și-au mărit bankroll-ul cu 25%!

Un alt avantaj al pariurilor live este acela că te poți baza pe ce se întâmplă în meci. Atunci când pariezi înainte de fluierul de start te bazezi pe statistici și diferite informații, dar parcă nu se compară cu acel moment în care chiar poți urmări live partida respectivă și vezi concret cum se desfășoară jocul. Cineva inspirat, care se bazează atât pe cunoștințele proprii cât și un pic pe feeling, se poate folosi de acest avantaj pentru a câștiga mai mult decât atunci când juca în cote fixe.

 

La ce să fii atent când joci la pariuri live?

Pariurile live vin însă și cu dezavantaje, nu doar cu avantaje. Spuneam mai sus că poți rula o sumă mare de bani într-un interval scurt de timp, și poți genera rapid câștiguri importante. Pe de altă parte, dacă nu ești atent și concentrat, și te lași purtat de val, atunci riști să pierzi în doar câteva minute tot ce ai câștigat în ultimele zile, sau toți banii pe care îi aveai pe contul de pariuri. Deci vorbim de o armă cu două tăișuri! 

Pariurile live vin și cu multe capcane. Se va întâmpla foarte des să dai de meciuri între echipe necunoscute sau sportivi de care nu ai auzit la care, după desfășurarea jocului de până în acel moment, vei avea  impresia că ai dat de un pariu ”sigur”. De multe ori la astfel de partide jocul ia o întorsătură complet neașteptată și te trezești că un pariu aparent ”sigur” ajunge să fie o adevărată capcană.

Joacă acum la pariuri live cu un pachet de bun venit de 100% până la 500RON!


Câteva sfaturi când joci la pariuri live

În primul rând îți recomand să stabilești din start un buget clar de joc, și o miză maximă per pariu pe care să nu o depășești indiferent de situație. Și indiferent cât de rău merg lucrurile, să nu te abați de la planul inițial. Nu de altceva dar, prins de adrenalina momentului, este foarte ușor să uiți de logică și să te hazardezi, jucând bani suplimentari pe care nu ar trebui să îi joci și care erau poate destinați altor cheltuieli. De asemenea, mulți pariori au tendința de a începe să joace la recuperare după o serie de câteva pariuri pierdute, ajungând să mizeze sume mult mai mari de bani decât o făceau în urmă cu doar câteva ore. Acestea sunt greșelile cele mai comune care duc de obicei la pierderea întregii bănci de pariuri, și chiar a unor fonduri extra.

De asemenea recomand să pariezi doar pe partide pe care le poți urmări live video. Atunci când pariezi pe un meci înainte ca el să înceapă sunt importante tot felul de aspecte. De exemplu la un meci de fotbal contează forma de moment, cum joacă fiecare echipă acasă/deplasare, jucători indisponibili etc. În timpul partidei însă contează mai mult evoluţia de moment; modul în care ambele echipe se prezintă la ora jocului şi modul în care merge jocul fiecărei echipe. Este evident că n-avem cum să ştim aceste lucruri fără să urmărim un meci live.

Îți recomand și să eviți pariurile live care țin de noroc. Acestea ne pun la dispoziţie tot felul de opţiuni de pariere, care de care mai ciudate. Sunt agenţii unde putem plasa şi pariuri de genul: „Ce echipă va avea prima lovitură liberă după minutul 15:00” sau „Care va fi primul lucru care se întâmplă începând cu minutul 25:00: out / corner / lovitură de poartă / cartonaş / gol”. Părerea noastră este să vă concentraţi doar asupra acelor opţiuni unde chiar aveţi argumente logice pentru a paria ceva anume. Doar aşa puteţi face profit constant pe termen lung. În caz contrar este ca şi cum aţi juca la loto.

Lista de sfaturi recomandate este mult mai lungă, fiind însoțită și de o listă destul de stufoasă de greșeli pe care ar trebui să le eviți. Dacă vrei să aprofundezi subiectul, atunci îți recomand un articol ceva mai detaliat: ”Pariuri LIVE - sfaturi de la profesioniști

 

Unde recomandăm să joci la pariuri live?

Toate casele de pariuri online licențiate din România au platforme de pariuri lvie, însă nu toate sunt la fel de bune. Sunt mai multe agenții bune pentru live betting, dar pentru astăzi vom recomanda Betano. Îmi place că platforma live este stabilă, rapidă, și are o grafică simplă, intuitivă și plăcută ochiului (aspect important dacă stai cu orele cu ochii în calculator pe pagini de live betting). Iar atunci când te apuci să pui pariurile dorite vei vedea că acestea sunt plasate rapid și se întâmplă destul de rar ca ele să fie refuzate. De asemenea, opțiunile de pariere sunt blocate mai rar ca la alte agenții, aspect care din nou este important. Îmi place și faptul că pot adăuga la favorite meciurile și opțiunile de pariere dorite, astfel încât nu trebuie să le mai caut de fiecare dată, această opțiune fiind foarte folositoare mai ales de pe dispozitive mobile.

Și că veni vorba de dispozitive mobile, Betano are o aplicație foarte performantă disponibilă pe IOS și Android care îți permite să plasezi inclusiv pariuri live indiferent că ești în metrou, pe stadion, sau la terasă cu băieții. Atât aplicația pentru mobil cât și site-ul pentru desktop oferă acces la transmisiuni live video din foarte multe competiții mari, medii și mici, ceea ce din nou este foarte important (îți spuneam mai sus să pariezi live doar pe meciuri pe care le poți urmări live video).

În ceea ce privește oferta live, aceasta conține pariuri din sporturi precum fotbal, tenis, volei, volei pe plajă, baseball, tenis de masă, eSports și multe altele. La fiecare meci vei găsi o gamă largă de pariuri, inclusiv la partide de mâna a doua. Dacă vrei să afli mai multe informații despre platforma de pariuri live Betano, atunci îți recomand să accesezi cu încredere acest link

Joacă acum la pariuri live cu un pachet de bun venit de 100% până la 500RON!
 

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX