Pariuri LIVE - top sfaturi de câștig de la profesioniști

42,1k 2

Află ce spun specialiștii despre pariurile live! Descoperă sfaturile și strategiile de joc propuse de aceștia pentru a avea mai multe pariuri câștigătoare și pentru a îți spori câștigurile! Pariurile live sunt fără îndoială printre cele mai importante tipuri de pariuri sportive existente, iar mulți pariori aleg să își deschidă un cont la case de pariuri online special pentru a putea profita la maxim de pe urma acestui mod de a juca. Fără îndoială acesta este un subiect ce merită aprofundat, lucru pe care îl vom face în cele ce urmează.

Descoperă acum cele mai bune case de pariuri online pentru pariuri live!

Case de pariuri online recomandate
Unibet
Unibet
Încasează bonusul Unibet de 100% până la 300RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet un pariu fără risc 100% până la 500RON
Betfair
Betfair
Încasează bonusul Betfair de 100% până la 450RON
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 110% până la 550RON fără rulaj
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de 100% până la 300 RON - CLICK AICI

 

PARIURI LIVE – CE GĂSEȘTI ÎN ACEST ARTICOL?

1.Ce sunt pariurile live?

2.Avantaje și dezavantaje

3.Sfaturi, reguli de aur și greșeli de evitat

4.Top 3 strategii recomandate pentru pariuri live

5.Case de pariuri online recomandate pentru a paria în timpul acțiunii
 

1. CE SUNT PARIURILE LIVE (LIVE BETTING)?

Pare o întrebare cam banală dar este chiar utilă pentru cei care nu au jucat până acum. Sunt pariurile ce pot fi plasate în timp ce se desfășoară un eveniment. Să presupunem că joacă România cu Grecia la fotbal. În orice moment al meciului, indiferent că este minutul  5, 40 sau 75, vei putea paria pe 1x2, sub/peste număr de goluri, cartonașe, handicapuri și multe alte opțiuni. Cotele se actualizează automat în funcție de cum evoluează meciul și de situația existentă în momentul în care vrei să pariezi. Dacă România este condusă cu 2:0 cu 20 de minute înainte de finalul partidei, este evident că în acel moment cota pentru o victorie a ”tricolorilor” va fi foarte mare pentru că șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici.

Pariurile live sunt foarte populare pentru că, așa cum sunt sigur deja ți-am dat seama, sunt mult mai dinamice și te ajută să simți la maxim adrenalina unui meci de fotbal. Poți paria live chiar și de pe mobil în timp ce ești pe stadion, sau în timp ce ești la terasă urmărind meciurile echipei preferate alături de prieteni.


2. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PARIURI LIVE

Pariurile live oferă atât avantaje cât și dezavantaje, pe care le voi prezenta în cele ce urmează. Astfel vei ști la ce să te aștepți atunci când alegi acest mod de a juca în detrimentul pariurilor pre-meci. Nu voi detalia foarte mult, pentru că despre o mare parte din aceste puncte am discutat și în capitolul 3: ” Sfaturi, reguli de aur și greșeli de evitat”


Avantaje pariuri live

 • Poți plasa un număr ridicat de pariuri într-un interval scurt de timp – un pariu live poate fi decis chiar în 2-3 minute din momentul în care ai apăsat butonul ”Pariați”. Acest lucru se întâmplă atunci când joci pe game-uri la tenis, pe intervale de timp la fotbal, dar și în cazul multor altor opțiuni. Asta înseamnă că ai putea avea un număr mare de pariuri decise într-un interval scurt de timp, ceea ce aduce din start câteva avantaje: rulaj rapid, posibilitatea unei îmbogățiri rapide etc. De exemplu sunt pariori care ajung să ruleze banca de 5 ori într-o singură zi, iar astfel chiar dacă fac un profit de doar 5% la fiecare rulaj de 1x, la finalul zilei deja și-au mărit bankroll-ul cu 25%!
 • Te poți baza pe ce se întâmplă în meci – atunci când joci pre-meci te bazezi pe statistici și diferite informații, dar parcă nu se compară cu acel moment în care chiar poți urmări live partida respectivă și vezi concret cum se desfășoară jocul. Cineva inspirat, care se bazează atât pe cunoștințele proprii cât și un pic pe feeling, se poate folosi de acest avantaj pentru a câștiga mai mult decât atunci când juca în cote fixe.
 • Pariurile live sunt mai dinamice și mai palpitante – dacă pentru tine pariurile sportive nu sunt doar un mod de a face bani, ci și o pasiune, atunci vei fi încântat de acest mod de a juca pentru că te va ajuta să trăiești la maxim adrenalina meciului la care te uiți știind că ai o miză în acel joc.

Deschide un cont la această casă de pariuri online și pariază live și tu chiar acum!


Dezavantaje pariuri live

 • Te poți îmbogăți rapid… dar și poți pierde rapid toți banii – faptul că poți plasa un număr mare de pariuri într-un interval scurt de timp nu vine doar cu avantaje, ci și cu dezavantaje. Dacă nu ești atent și concentrat, și te lași purtat de val, atunci riști să pierzi în doar câteva minute tot ce ai câștigat în ultimele zile, sau toți banii pe care îi aveai pe contul de pariuri. Dacă ești un parior calculat și urmărești echipele sau jucătorii poți crește șansele în favoarea ta enorm de mult urmărind evenimentul în transmisiune directă pe PC sau la TV. Problema cea mai mare este că atunci când vezi că merge treaba, te hazardezi, uiți să mai fii calculat și nu mai ții cont de nici o regulă. Atunci se întâmplă opusul, câștigurile mai sigure ce ți-au venit până acum se vor întoarce în buzunarul agenției. Vei avea impresia că jucând la recuperare vei câștiga banii înapoi. Să NU faci niciodată asta.Nu juca la recuperare decât dacă îți pare rău că ai câștigat acei bani și vrei să-i returnezi agenției și nu știi cum. Ține minte : Pariurile live aduc pariorilor cele mai mari pierderi.
 • Pariurile live vin cu multe capcane – se va întâmpla foarte des să dai de meciuri între echipe necunoscute sau sportivi de care nu ai auzit la care, după desfășurarea jocului de până în acel moment, vei avea  impresia că ai dat de un pariu ”sigur”. De multe ori la astfel de partide jocul ia o întorsătură complet neașteptată și te trezești că un pariu aparent ”sigur” ajunge să fie o adevărată capcană.
 • Trebuie să fii capabil să iei decizii bune rapid – atunci când joci pre-meci poți sta cu orele să alegi cele mai bune pronosticuri, dar după fluierul de start timpul nu mai are răbdare cu tine. Să iei decizii rapide este ușor, dar să mai fie și bune este ceva mai greu.
 • Uneori informațiile afișate de casele de pariuri sunt eronate – operatorii oferă  în fereastra de pariuri live statistici de la meciul respectiv, dar se mai întâmplă din când în când ca acele statistici să fie eronate. Agențiile nu riscă nimic, deoarece conform regulamentului intern ele sunt acoperite în astfel de situații. Tu în schimb vei pierde bani dacă nu ești atent. CLICK AICI pentru mai multe detalii.
 • Erorile tehnice ale site-ului de pariuri vor fi foarte enervante: dacă vrei să joci un pariu cu 8 ore înainte să înceapă un meci și site-ul de pariuri pică 5 minute sau dai de un bug, atunci nu este un capăt de lume. Dar dacă acest lucru se întâmplă când joci live, atunci cu siguranță vei rata pariul dorit și poate fi foarte frustrant mai ales dacă el se dovedește a fi câștigător.

 

3. SFATURI ȘI REGULI DE AUR PENTRU A SPORI ȘANSELE DE CÂȘTIG

În cele ce urmează vă voi prezenta câteva reguli de aur pe care este obligatoriu să le respecți atunci când pariezi live dacă vrei să câștigi mai mult ca înainte. Aceste reguli sunt destul de ușor de înțeles și de implementat, deși nu sunt întotdeauna chiar ușor de urmat și respectat. Apoi voi prezenta și câteva sfaturi, care deși nu sunt obligatorii, te pot ajuta să câștigi mai mult pe termen lung la pariuri sportive live.

 

Reguli de aur pariuri live pentru rezultate mai bune


Regula nr 1.: Fii tot timpul concentrat

Deși poate părea ciudat la prima vedere, iei decizii mai bune atunci când ești singur și nu ești înconjurat de prieteni. Motivul principal este acela că poți să fii mai concentrat pe pariul pe care urmează să-l pui și astfel te poți gândi mai bine dacă iei decizia corectă sau nu. Plus că după câteva beri cu siguranță nu vei mai putea fi lucid și nu vei putea să pariezi bazându-te doar pe argumente logice. Atunci când urmărești un meci doar pentru a paria live pe el este mai indicat s-o faci în liniște. Dacă n-ai cum să scapi de cei din jur poți să le dai de înțeles că pentru tine acesta este ca un job care ar trebui să-ți aducă un câștig financiar. Dacă joacă echipa locală sau formația ta preferată, iar toți vor să urmărească meciul la tine acasă, atunci este mai bine să pariezi doar înainte ca meciul să înceapă sau poți să nu mai pariezi deloc.

 

Regula nr. 2: Devino un maestru Zen

Disciplina și păstrarea unei minți limpezi este cheia către succes. Orice ai face nu te lăsa influențat de sentimente. Cu siguranță vor exista multe momente de tot felul de-a lungul unui meci. Este bine să eviți pariurile pe lucruri extreme, să te axezi pe pronosticuri realiste și să plasezi doar pariuri bazate pe argumente logice. Dacă te ajută cu ceva ai putea ca înainte de începutul meciului să-ți faci o listă cu lucrurile pe care vrei să le urmărești în timpul jocului și care te-ar putea convinge să pariezi. În acest fel ai de la început o idee de plecare, iar astfel vei acționa pe baza unei strategii clare, iar șansele de a te lăsa influențat de emoții vor scădea considerabil.

 

Regula nr. 3: Rămâi în control

Dacă n-ai încredere în alegerile tale și ești nehotărât pe ce să mizezi atunci este mai bine să nu pariezi. Am văzut de multe ori persoane care puneau pariuri live complet irealiste doar pentru că aveau cote foarte tentante şi astfel aceștia sperau să aibă noroc şi să câştige o sumă mare cu investiţie mică. În cele mai multe cazuri astfel de pariuri nu-și au rostul dacă nu sunt susținute și de argumente logice. Sau am auzit de persoane care pariau pur și simplu din plictiseală pentru că meciul la care se uitau nu era destul de interesant, iar astfel mai trecea timpul. 

 

Regula nr. 4: Să știi exact pe ce pariezi

Aceasta este practic una din cele mai importante reguli în pariurile live. Este esențial să cunoști foarte bine sportul, competiția și echipele pe care mizezi. De exemplu să presupunem că într-un meci de fotbal echipa A conduce pe echipa B cu 1:0 la pauză, iar tu vrei să pariezi că această echipă va reuși să țină de rezultat până la final şi astfel va câștiga meciul. Dacă echipa A obișnuiește să deschidă rapid scorul și de regulă are capacitatea de a ține de rezultat atunci pariul este unul bun. Acesta este și mai bun dacă echipa B de obicei nu prea are capacitatea de a reveni atunci când este condusă. Dar dacă situația este pe dos, și anume A nu este capabilă prea des să țină de rezultat, iar B este obișnuită cu reveniri de scor, atunci biletul tău nu prea merită să fie plasat. Dar dacă tu nu cunoști cele două echipe și nu știi cum gestionează de obicei situații similare cu cea în care se află în momentul respectiv atunci n-ai de unde să știi dacă biletul tău merită plasat sau nu. Desigur, în fotbal, ca în orice alt sport, există foarte multe situații diferite în care două echipe sau doi sportivi se pot afla pe durata unui meci şi de aceea trebuie să fii cât mai bine documentat și să acumulezi o experiență cât mai bogată. Ponturile din fotbal pot fi la fel de profitabile sau falimentare ca cele pe orice alt sport, restul ține doar de parior!

 

Regula nr. 5: Timpul este foarte important

Această regulă este foarte importantă atunci când vorbim despre pariuri live. Dacă Arsenal este condusă de Chelsea cu 10 minute înainte de fluierul de final nu prea are rost să pariezi pe o revenire miraculoasă a “tunarilor”. Din când în când aceste lucruri se mai întâmplă și, ocazional, merită să mai arunci 1-2 RON pe astfel de pronosticuri dacă desfășurarea meciului îți dă speranțe pentru o întoarcere incredibilă de rezultat, dar în cele mai multe cazuri vorbim despre bani aruncați pe fereastră. Chiar dacă cotele sunt atractive probabilitatea ca biletul să fie câștigător este foarte mică.

Trebuie să te gândești dacă timpul rămas este suficient pentru ca pontul tău să fie câștigător și dacă valoarea cotei oferită este chiar în raport cu probabilitatea reală de a-l câștiga. Timpul este foarte important; agenţiile de pariuri pe net oferă de multe ori cote foarte atractive când timpul este limitat, iar un anumit rezultat devine aproape imposibil, iar câteodată pariorii pică în plasă, vrăjiți fiind de cotele oferite. Ca în multe domenii și în pariurile live managementul timpului este foarte important și trebuie să învățăm să-l gestionăm cât mai bine pentru a putea lua deciziile cele mai corecte.

 

Regula nr. 6: Trebuie să știi când să te oprești

Aceasta este una din regulile cele mai greu de respectat, dar pe de altă parte nerespectarea ei este motivul cel mai frecvent pentru care mulți pariori își pierd complet banca. Sunt anumite meciuri în care argumentele logice și inspirația de moment nu prea vor să te ajute, iar astfel toate pariurile tale ies pe dos. Într-un astfel de moment cel mai bine este să te oprești din pariat sau să încerci să-ți limitezi cât mai mult pierderile. În mod ironic, pariorii fac chiar pe dos.

În momentul în care pierd câteva pariuri la rând aceștia forțează și pariază chiar mai mult ca de obicei sperând ca soarta să se întoarcă în favoarea lor și să recupereze inextremis banii pierduți anterior. Din păcate însă, în cele mai multe cazuri, rezultatul este unul negativ, iar aceștia ajung să piardă în câteva minute sume pe care s-au chinuit foarte mult timp să le câştige. De aceea acesta este un moment cheie când putem diferenția un parior profesionist de unul amator. Un profesionist știe că este mai bine să se oprească, își limitează pierderile când acestea sunt la un nivel rezonabil, își ia o bere și se bucură liniștit de restul partidei știind că și mâine este o nouă zi.

Eventula poți intra pe forumul de discuții PariuriX pentru a discuta cu alți pariori despre meciul favorit în caz că te uiți singur la meci și te plictisești că nu mai ai nici o miză. 
 

Regula nr. 7: Trebuie să știi când să renunți la un pariu

Această regulă poate veni în completarea regulii 6. Să presupunem că ai plasat înainte de startul meciului un anumit pariu, iar în timpul partidei constați că au intervenit anumiți factori noi care scad șansele ca pariul tău să fie câștigător. Pentru a limita pierderile ai putea să te folosești de funcția de “cash out” / “închidere pariu“ dacă agenţia la care te joci are o astfel de opțiune. În caz că o astfel de opțiune nu există poți avea același rezultat plasând live un pariu contrar la cel inițial. Hai să-ți dau și câteva exemple din fotbal când o astfel de alegere este recomandată.

Să presupunem că într-un meci echilibrat pariezi înainte de start pe o echipă, dar observi că în primele 10 minute de joc ea este dominată și nu se află chiar în cea mai bună zi. Într-o astfel de situație este mai bine să închizi pariul, exceptând cazurile când știi că echipa aleasă de tine are începuturi mai slabe, dar își revine pe parcurs. Sau să luăm un exemplu conform căruia joacă o echipă spaniolă cu una rusească, iar cea spaniolă este favorită. Noi pariem pe aceasta înainte de startul meciului, însă după ce partida începe se întâmplă ceva neașteptat: începe să plouă torenţial, situație care mai degrabă ar putea conveni adversarei. În acel moment este mai indicat să renunțăm la pariu și să încercăm să recuperăm cât putem de mult din investiția inițială. 

 

Regula nr. 8: Nu paria pe echipa favorită

De multe ori chiar echipa ta favorită poate fi cea care te face să pierzi bani. Mulți pariori nu mai țin cont de argumente logice atunci când formația lor preferată are un meci important și pariază cu inima, lucru care evident nu este recomandat. Astfel de pariuri sunt mult mai periculoase atunci când le plasezi live decât dacă o faci pre-meci. Înainte de fluierul de start îți controlezi mai bine sentimentele și poți fi mai lucid, dar în timpul jocului, când adrenalina atinge cote maxime, te poți lăsa foarte ușor purtat de val. Să luăm un exemplu în care formația cu care ții are meci decisiv de calificare în grupele unei cupe europene, iar cu zece minute înainte de final aceasta mai are nevoie de un gol.

Chiar dacă din punct de vedere logic nu există motive pentru care să pariezi pe acel gol, sentimental nu te poți abține și plasezi pariul cu speranța că golul izbăvitor va veni. Dar este foarte posibil ca la final să rămâi și dezamăgit din punct de vedere sportiv și fără bani în contul de pariuri. Poate acum, când gândești la rece, vei zice că nu vei face astfel de greșeli, dar realitatea este că de obicei pariorii mizează mult mai mulți bani când echipa lor preferată joacă un meci important decât în alte situații. Concluzia este că trebuie să te bazezi doar pe pariuri unde poți fi obiectiv și să le eviți pe cele unde ai putea deveni sentimental.

Acestea sunt opt reguli de bază care pe termen lung te vor ajuta să gestionezi momentele dificile. Respectând aceste reguli, vei face mai puține greșeli și vei lua decizii mai corecte. Desigur, multe lucruri le mai înveți și timp, dar experiența o poți căpăta doar pariind și luând decizii uneori dificile.

JOACĂ LA PARIURI LIVE ONLINE CHIAR ACUM CU UN PACHET ATRACTIV DE BUN VENIT!
 

Sfaturi utile pariuri live pentru a îți spori câștigurile

Sfat 1: Atenție la mirajul câștigurilor din pariuri live

Foarte mulți pariori au reușit să câștige mult mai mult și mai repede când s-au apucat să joace în timpul acțiunii. Acest lucru ne crează impresia că vom putea câștiga nelimitat, sau că putem să devenim milionari peste noapte.

Mulți dintre noi am făcut din 10 lei câteva mii în doar câteva ore, dar am și pierdut la fel de mult în doar câteva minute pentru că nu am avut răbdare. Am vrut să ne îmbogățim peste noapte. Nu te lăsa păcălit de idea că merge treaba ca unsă și că poți face bani ușor în doar câteva ore sau zile. Vei ajunge să ai pierderi mai mari decât câștiguri. Vei fi prins într-o buclă, cum ai bani, începi să pariezi, totul merge ok, și când nu te aștepți apar surprizele una după alta și pierzi totul.

Când joci la pariuri LIVE riști să pierzi banii de mâncare sau de chirie. Nu te lăsa influențat de câștigurile rapide. Trebuie să fii calculat și să ai răbdare, altfel riști să aluneci pe o pantă pe care nu greu vei mai putea urca.

Poți avea probleme sociale dacă toată ziua stai cu nasul să urmărești meciurile. Începi să îți ignori prietenii și familia, așteptând să mai câștigi un pariu sau să vezi un rezultat. Tratați cu seriozitate aceste riscuri, iar dacă vă dați seama că vă ia valul faceți obligatoriu o pauză, riscați să deveniți dependenți. 
 


Sfat 2: Pariaţi decât pe meciurile pe care le puteţi urmări live video

Atunci când pariaţi pe un meci înainte ca el să înceapă sunt importante tot felul de aspecte. De exemplu la un meci de fotbal contează forma de moment, cum joacă fiecare echipă acasă/deplasare, jucători indisponibili etc. În timpul partidei însă contează mai mult evoluţia de moment; modul în care ambele echipe se prezintă la ora jocului şi modul în care merge jocul fiecărei echipe. Este evident că n-avem cum să ştim aceste lucruri fără să urmărim un meci live.

Sau de exemplu sunt mulţi care pariază pe fiecare game în parte la meciuri de tenis. Mulţi prerferă să parieze pe un tenismen dacă acesta a reuşit să câştige game-urile precedente. Însă acest aspect nu este suficient pentru a ne face o părere exactă despre jocul fiecăruia. Poate câteodată game-urile să fie câştigate mai greu decât o arată scorul. Însă fără a urmări live meciul n-avem cum să ştim acest lucru. Urmărind un meci ne putem face o părere mai bună despre jocul ambilor sportivi si despre forma de moment, dar şi despre posibilitatea unui break în game-urile următoare.

Veţi vedea că pe termen lung câştigaţi mai mult dacă pariaţi doar pe meciurile pe care le urmăriţi. De aceea este important să optaţi pentru o agenţie care oferă transmisiuni live video, deşi este adevărat că puteţi urmări meciurile şi în alte moduri.

 

Sfat 3: Evitați pariurile ce țin de noroc

Pariurile live ne pun la dispoziţie tot felul de opţiuni de pariere, care de care mai ciudate. Sunt agenţii unde putem plasa şi pariuri de genul: „Ce echipă va avea prima lovitură liberă după minutul 15:00” sau „Care va fi primul lucru care se întâmplă începând cu minutul 25:00: out / corner / lovitură de poartă / cartonaş / gol”. Părerea noastră este să vă concentraţi doar asupra acelor opţiuni unde chiar aveţi argumente logice pentru a paria ceva anume. Doar aşa puteţi face profit constant pe termen lung. În caz contrar este ca şi cum aţi juca la loto.
 

Sfat 4: Pune-te în locul antrenorului ... dar și al agenției de pariuri!

În funcție de site-ul pe care pariezi, există nenumărate tipuri de pariuri diferite pe care le poți plasa pe tot felul de lucruri care se vor întâmpla în acel meci. În primul rând, trebuie să te pui în locul casei de pariuri și să gândești pentru un moment așa cum ar gândi acesta. Apoi trebuie să înveți să gândești precum un antrenor de fotbal. Dacă vrei să câștigi de pe urma casei de pariuri  trebuie să fii capabil să anticipezi deciziile pe care un antrenor de top le va lua.

Învață aspectele în funcție de care antrenorul decide ce rezervă va trimite în teren în ultimele minute de joc. O alegere inspirată poate face diferența în meci, mai ales că jucătorul care va intra va fi mult mai proaspăt decât cei care au evoluat din primul minut. Și, desigur, cotele se vor schimba în funcție de acea decizie. De aceea este bine să poți anticipa dacă antrenorul va lua o decizie inspirată sau nu și să plasezi pariul înainte ca el să ia acea decizie.

 

Sfat 5: Simte emoția pe care o simt cei implicați în meci!

O diplomă în psihologie sigur ar fi un mare plus, dar și ceva experiență pe terenul de joc ar ajuta. Practic trebuie să înveți să simți emoția pe care cei implicați o simt și să treci prin diferitele stări prin care și aceștia trec pe durata unui meci. Emoția va fi mult mai puternică atunci când urmărești meciul direct de pe stadion, dar desigur acest lucru nu este posibil prea des, plus că într-o astfel de situație îți va fi mai dificil să pariezi live. Atunci când vrei să pariezi live de acasă este bine să te uiți la meci încă din primul minut, deoarece vei înțelege mai bine ce se întâmplă decât atunci când deschizi televizorul la pauză.


Greșeli frecente la pariuri live

O listă pe scurt cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac de obicei pariorii

 • Pariază mai mult decât își permit
 • Pariază în timp ce sunt beți
 • Cumpără ponturi 
 • Joacă la recuperare
 • Nu-și stabilesc un plan clar de pariere
 • Își cheltuiesc imediat câștigurile
 • Nu sunt disciplinați
 • Nu învață din propriile greșeli
 • Cred că pot influența norocul
 • Întotdeauna pariază doar pe favoriți
 • Pariază când sunt obosiți
 • Se concentrează mai mult de 3 ore la rând pe pariuri sportive

Acum să vedem și care sunt 4 greșeli frecvente făcute de pariori, și să discutăm un pic despre ele:
 

Greșeala 1.: Utilizarea opțiunii de “cash out” mult prea devreme

Unele site-uri de pariuri oferă opțiunea de “cash out” la pariuri live. Deși în anumite situații utilizarea acestei opțiuni este indicată, de foarte multe ori pariorii o folosesc complet aiurea când n-ar fi cazul. De exemplu ei pariază pe victoria unei echipe într-un meci de fotbal și dacă văd că echipa lor conduce, ei închid biletul doar pentru a lua cu câțiva euro mai mult decât au investit inițial.

Ei consideră că un câștig mic este mai bun decât un eventual bilet pierzător. Realitatea este că pe termen lung aceasta este o strategie foarte păguboasă. Într-o astfel de situație ar trebui să închizi pariul doar dacă urmărești meciul respectiv și ai motive reale să crezi că urmează o întoarcere de rezultat. Altfel este mai bine să lași pariul intact. Casele de pariuri salvează milioane de euro în fiecare an datorită utilizării eronate a opțiunii de “cash out” de către pariori.
 

Greșeala 2.: Utilizarea opțiunii de “cash out” mult prea târziu

Pot fi și situații când este bine să faci chiar contrar la ce am spus mai sus. De exemplu tu pariezi 1€ pe un outsider la o cotă de 20. După 20 de minute outsiderul deschide scorul. Chiar și așa, în acel moment eventuala sumă pe care o poți lua închizând pariul este destul de mică şi momentan nu se merită să folosești o astfel de opțiune. În minutul 50 operatorul îți oferă 5€ să închizi pariul, în 60’ îți oferă 8€, iar în 80’ deja poți lua 18€. Unii pariori, puși în fața acestui scenariu, sunt dispuși să aștepte încă 10 minute pentru a lua 20€, adică cu doar 2€ mai mult decât în minutul 80.

Dar de ce să faci asta? De ce să riști 17€ pentru încă 2€? Mai ales că echipa condusă este teoretic mult mai bună, deci încă are șanse reale în orice moment să revină. Iar dacă outsiderul pe care ai pariat are o problemă în a gestiona finalurile de meci sau jucătorii pică fizic în ultimele minute, atunci s-ar putea ca finalul să nu fie pe placul tău. În astfel de situații se întâmplă de multe ori ca echipa mai slabă, dar aflată în avantaj, să cedeze în ultimele minute și să primească gol. Riscul este mult prea mare comparativ cu eventualul câștig suplimentar.

PARIAZĂ LIVE LA ACEASTĂ AGENȚIE DE PARIURI PE INTERNET!
 

Greșeala 3.: Plasarea unui pariu live de tipul “all-in”

Mizarea întregii sume de bani din cont pe un singur pariu nu este deloc o mișcare inteligentă. Este un pariu bazat pe un impuls de moment; nu este un pariu gândit și planificat, ceea ce înseamnă că te expui unui risc foarte ridicat.

Mulți pariori au ca argument faptul că la prima vedere acel pariu părea a fi sigur. De exemplu știu pe cineva care a văzut un meci live de tenis în care o jucătoare câștigase cu 6:0 primul set, avea 5:0 în setul secund și urma la serviciu. Pariorul era convins că în următorul game este imposibil să apară surprize, motive pentru care a pariat toată suma din cont. Totuși surpriza a fost mare la final când a văzut că pariul a fost pierdut, iar cealaltă jucătoare a reușit să câștige primul ei game în acel meci.

Desigur, situația descrisă mai sus este una foarte nefericită și puțin probabilă. În condițiile date biletul chiar se merita jucat, însă în nici un caz nu utilizând toți banii de pe cont. Indiferent cât de sigur ar părea un pariu la prima vedere nu se merită să joci “all-in”. Nu vei fi surprins dacă îți voi spune că acesta este modul cel mai frecvent și mai rapid prin care pariorii își pierd întregul bankroll pentru pariuri.

Poate că singura situație în care se merită să pariezi toți banii sunt cele în care utilizezi strategia Easy Money, dar și aici este cu dus și întors. Poți găsi aici un articol cu mai multe detalii despre această strategie easy money

Greșeala 4. Parierea pe o cursă în care nu ai încredere

Indiferent de tipul de cursă (mașini, cai, câini etc), fiecare din noi avem diferite moduri în care alegem un potențial câștigător. Unii se uită la statistici, alții au un concurent favorit sau poate sunt și persoane care pariază doar în funcție de cote. De obicei este o idee destul de proastă să pariezi pe o cursă în care n-ai încredere deplină în concurentul ales de tine. De exemplu ai un favorit la o cursă de cai din simplul motiv că știi că jocheul respectiv este de obicei destul de bun. Dar dacă n-ai și informații despre cursă, cum ar fi nivelul real al celorlați concurenți, atunci probabil este o idee proastă să pariezi. Iar dacă pariul este plasat live atunci ideea este chiar foarte proastă.

Plasând un pariu live pe o cursă de cai fără a cunoaște prea multe despre ea nu este o idee bună deoarece tu iei în considerare doar modul în care cursa a început. Dar poate un anumit concurent n-are de regulă începuturi foarte bune de cursă, dar forțează pe final. Sau alt concurent dă tot ce poate încă de la început, dar n-are suficient suflu pentru a menține ritmul până la sfârșit. Dacă nu cunoști aceste aspecte înainte de a paria atunci este foarte posibil să ai parte de surprize pe durata cursei.

Vrei să pariezi pe fotbal, baschet, tenis și alte sporturi? Descoperă cele mai bune pronosticuri pariuri sportive propuse de specialiștii PariuriX!

 

4. TOP 3 STRATEGII RECOMANDATE PENTRU PARIURI LIVE

Când vine vorba de pariuri live există foarte multe strategii pe care le-ai putea încerca. Și este și normal să existe multe deoarece în ultimii ani pariorii s-au folosit de cele clasice pentru a inventa propriile lor  strategii în funcție de modul în care aceștia gândesc și pariază.

Doar pentru că o strategie funcționează pentru o anumită persoană nu înseamnă neapărat că va merge și pentru tine. Ține cont de aceste lucruri doarece în cele ce urmează voi prezenta trei strategii care mie mi se par foarte bune. Poate măcar una din ele va fi și pe placul tău.
 

Strategia 1.: Minutul Următorului Gol

Această strategie de pariuri sportive (cunoscută și sub numele simplu de MUG) aparține utilizatorului petremihai, din comunitatea PariuriX.com. Ea presupune pariuri pe minutul următorului gol cu intervale de 10 minute, sau 15 minute. De când a fost prezentată pe forum această strategie a fost în centrul atenției zi de zi. Au fost adresate mii de mesaje și s-au înregistrat milioane de vizualizări în subiectele în care se discută despre strategie si meciurile ce urmează a fi jucate.

Ideea de bază este foarte simplă.  Alegi un meci de fotbal în care te aștepți să se marcheze destul de rapid un gol. Apoi pariezi că în următorul interval se va marca (fie el de 10 sau 15 minute).  În cazul în care în respectivul interval nu se dă  un gol, pariezi din nou pe următorul interval mărind miza în așa fel încât indiferent de momentul în care se înscrie să obții același profit. În momentul în care se marchează un gol te bucuri de profitul acumulat și renunți la meciul respectiv (deși sunt partide unde este bine să faci și excepții, dar nu foarte des). Să luăm ca exemplu un meci de fotbal cu pariuri pe intervale de 10 minute unde ai ca target generarea unui profit de 15RON:

Iar în momentul în care s-a marcat golul, ne oprim din pariat și trecem la alt meci. Nu voi discuta mai mult despre această strategie deoarece deja articolul este foarte lung, plus că pe forumul nostru de discuții găsești tutoriale complete oferite chiar de petremihai. Și cine poate explica mai bine o strategie decât cel care chiar a inventat-o?

Link-uri utile de pe forum legate de strategie:

 

Strategia 2.: Peste 1.5 goluri

Despre ce este vorba?
Aceasta implică, așa cum îi spune și numele, parierea pe minim două goluri într-un meci de fotbal. Statistic vorbind sunt mai multe acele meciuri în care se marchează minim două goluri decât cele în care nu se marchează. Un meci se poate încheia 1:1, 2:0, 2:1 etc. Bineînțeles că sunt destule partide care se încheie 0:0, 1:0 sau 0:1, dar mult mai puține. De regulă, dacă plasezi multe pariuri de “over 1.5“, pe termen lung ai șanse mari să faci profit.

Este adevărat că și cotele pentru astfel de pariuri nu sunt foarte mari, dar acesta nu este un lucru neapărat rău. Cote mari implică în același timp și un risc ridicat. O cotă între 1.25 și 1.34 este acceptabilă. Cote mai mici de atât ar trebui excluse deoarece factorul de risc este prea ridicat comparativ cu șansele de reușită.

Managementul banilor
Acum să vorbim despre managementul banilor. Este important să-ți stabilești din start un buget clar pe care-l aloci acestei strategii. Miza va fi fixă pentru fiecare pariu; ideal ar fi undeva în jurul valorii de 2%. Dacă ai un buget consistent și nu vrei să-ți asumi prea multe riscuri atunci ai putea micșora miza chiar la 1%. Dacă în schimb preferi să joci mai agresiv și nu te deranjează foarte tare dacă cumva pierzi toată banca ai putea paria până la 5% pe un meci.

După ce ai stabilit banca de start și miza pe fiecare pariu vine momentul în care trebuie să te hotărăști pe ce campionate și ce meciuri pariezi. Vei dori să alegi acele competiții în care se marchează cel mai mult. Astfel campionate din țări precum Japonia, Austria sau Olanda sunt alegeri bune. Este indicat să alegi acele ligi în care media de goluri / meci este de peste 2.5. Iar de aici ar trebui, de asemenea, să te limitezi pe echipele care au o medie cât mai ridicată de goluri / meci. Pentru a face acest lucru va trebui să folosești un site foarte bun de statistici, recomandarea mea principală fiind Soccerkeep.

Optează doar pentru anumite tipuri de meciuri
Pentru a-ți maximiza câștigurile, alege doar acele meciuri în care se întâlnește o echipă foarte ofensivă cu una defensivă, sau un joc în care se întâlnesc două formații foarte ofensive. Deci în principiu trebuie echipe care marchează foarte multe goluri. Statistic vorbind nu este o idee prea bună să alegem partide în care se întâlnesc două formații care primesc multe goluri dar care nu marchează nici pe jumătate, chiar dacă per total ele au medii ridicate de goluri/meci. De asemenea, în nici un caz nu vrei să pariezi pe acele partide care pun față în față două formații pragmatice, cu defensive de "fier". Altfel vei avea parte de o dispută în care doar se pasează timp de 90 de minute.

În principiu această strategie implică parierea pe un număr destul de mare de meciuri. În acest caz este indicat să beneficiem de cele mai bune cote deoarece pe termen lung acest lucru va conta. Vezi întâi care agenție oferă de obicei cote mai mari pe acest tip de pariu (eu recomand Unibet). După ce ți-ai ales agenția …. nu pune pariul!

Cotele sunt mai mari la pariuri live
Așteaptă ca meciul să înceapă. Cotele pentru opțiunea de “peste 1.5 goluri” tind să crească după începutul unui meci. Nu prea cunosc motivele pentru care acest lucru se întâmplă, dar ele nici nu contează prea mult. Contează în schimb că noi, pariorii, putem profita de pe urma acestui aspect. Ideal este să pui pariul prin minutul 2-3. Poate că diferența de cote nu pare foarte semnificativă la prima vedere, dar așa cum am spus și în paragraful anterior, pe termen lung chiar se simte și poate face diferența dintre a câștiga și a pierde bani.

Pentru a face profit pe termen lung, ar trebui să ai minim 77% din pariuri câștigate, dar aici depinde mult și de cotele pe care le prinzi. Ai putea să testezi câteva zile în mod virtual această strategie pentru a vedea dacă în cazul tău are șanse de succes sau nu. Vezi care pariuri nu ți-au ieșit și caută detalii pe care ele le au în comun. Dacă reușești să depistezi motivele pentru care pierzi multe pariuri, vei reuși în timp să-ți îmbunătățești rezultatele.           

   

Strategia 3 – Scor corect pe tenis

Acum vreau să prezint și o strategie pe tenis, care la fel ca și Minutul Următorului Gol a fost inventată de către un membru al comunității PariuriX. Strategia ”Scor corect pe tenis” a fost propusă de userul ntzul încă din 2012, iar de-a lungul timpului a strâns peste 3,200 de comentarii și peste 180,000 de vizualizări.

Obiectiul este acela de a alege un meci live care a început de vreo 5 game-uri. Te uiți la scorurile din respectivele game-uri, iar dacă orice jucător care a servit nu a înregistrat un anumit scor (W-0, W-15, W-30, W-40) trebuie să începi să joci progresiv pe acel scor. De regulă cota oferită va fi undeva în jurul valorilor 3.00 – 5.00, ceea ce înseamnă că progresia nu va fi una foarte bruscă. Astfel nu ai nevoie de un buget foarte consistent pentru a o practica.

Exemplu: Dacă în primele 5 game-uri nu a ieșit W-15, atunci vei paria în continuare doar pe acel rezultat după cum urmează (luăm în considerare o cotă de 4.00 la fiecare pariu)

Conform acestui tabel reușești  să faci 3u profit chiar dacă ți-a ieșit un singur pariu din cele 6 jucate. Sigur, mizele pe care le joci pot diferi de la situație la situație, în funcție și de cum decurge jocul sau de cotele oferite.

 

5. CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU A PARIA ÎN TIMPUL ACȚIUNII

Există de obicei o diferenţă destul de semnificativă între calitatea serviciului de pariuri live oferit de diferite agenţii. O platformă de pariuri live performantă ar trebui să îndeplinească următoarele condiţii:

 • un număr mare de meciuri cu un număr mare de opţiuni de pariere oferite pe fiecare partidă în parte.
 • un delay cât mai mic, astfel încât şi pariurile să fie blocate cât mai rar iar schimbarea cotelor şi actualizarea datelor să fie cât mai fluide.
 • pariuri plasate cât mai rapid din momentul în care apăsăm „Pariati”; altfel există posibilitatea ca pariul să nu fie plasat.
 • câştiguri procesate rapid (sigur este mai comod ca banii să intre în cont într-un minut decât într-o oră).
 • o platformă live cât mai stabilă – degeaba într-un moment site-ul merge perfect, dacă atunci cânhd îți este lumea mai dragă el începe să încarce greu sau poate chiar să nu mai meargă deloc.
 • o platformă lipsită de bug-uri – ca și în cazul de mai sus, dacă începi să dai de probleme cum ar fi refuzul unui pariu din cauza unei erori tehnice, atunci îți pere tot cheful de pariat
 • cote cât mai mari – atunci când pariezi live vei dori să beneficiezi de cele mai bune cote posibile. Nu de alta, dar spre deosebire de pariurile pre-meci vei ajunge să pui în timp real foarte multe pariuri într-un interval scurt de timp, iar atunci diferențe aparent mici de cote pot ajunge pe termen lung chiar să facă diferența între a câștiga sau a pierde bani.
 • serviciul de live streaming – eu unul pariez în timp real doar pe meciuri pe care le pot urmări, și recomand și ție să faci exact același lucru. Deschide un cont măcar la una din casele de pariuri online care are o gamă largă de transmisiuni,  vei vedea  că acest lucru ca fi de real ajutor pe termen lung!
 • alte servicii: metode de plată suportate, serviciul de relații cu clienții sau interfața site-ului sunt doar câteva din aspectele de care măcar în unele cazuri ar trebui să ții cont.

DESCOPERĂ TOP CASE DE PARIURI ONLINE!

 

Top case de pariuri online recomandate pentru pariuri live

 • Unibet  – este considerată de mulți pariori ca fiind numărul 1 în România în acest moment în materie de pariuri live, indiferent că pariezi de pe PC sau de pe un dispozitiv mobil. Nu are chiar cea mai bogată ofertă, dar găsești aici aproape tot ce te interesează, plus că platforma funcționează la cel mai înalt nivel. Este oferit și un serviciu de transmisii live unde poți urmări zilnic zeci de meciuri direct din fereastra din care pariezi. Deschide un cont acum

 • Betano – este o adevărată plăcere să pariezi live la Betano, mai ales dacă o faci din aplicația pentru IOS, acolo unde poți plasa pariuri prin comandă vocală, nu ești deconectat de pe cont, poți adăuga la favorite tipurile preferate de pariuri și multe altele. Ca și la agențiile enumerate anterior, serviciul de transmisii live se ridică la cel mai înalt nivel. Vizitează site-ul operatorului

 • Betfair -  poți juca live atât pe platforma de pariuri în cote fixe, cât și pea cea de pariuri în contrapartidă. Fiind vorba de cel mai important operator de betting exchange din lume, vei găsi aici cele mai bune condiții pentru a plasa pariuri back și lay. Deschide un cont acum

 • Fortuna Bet – deși nu este oferit un serviciu de live streaming, agenția vine cu un avantaj: posibilitatea de a depune direct din sucursalele stradale prin intermediul serviciului Fortuna Cashpoint. Asta înseamnă că poți paria live pe evenimentele favorite fără a fi necesar să ai un card sau o altă metodă de plată! Vezi site-ul agenției 


Alte agenții de luat în considerare:

 • Admiral utilizează aceeași platformă de pariuri ca și Unibet, deci te poți aștepta la o ofertă live foarte bogată. Un cont nou îți aduce și un bonus atractiv de bun venit, deci merită să deschizi un cont chiar acum!

 • Netbet  – per total aici pot fi găsite cele mai multe evenimente live, indiferent de sportul pe care pariezi. În special pariurile live pe tenis ies în evidență, dar nici la alte capitole Netbet nu dezamăgește. Din punct de vedere tehnic platforma nu este la fel de performantă ca cea de la Unibet, dar oricum poți paria în condiții foarte bune.  Plus că este oferit și un serviciu de live stream foarte bun. Vezi site-ul agenției

 • Sportingbet – platforma live nu este la fel de avansată ca cea de la Unibet, dar sunt oferite anumite avantaje cum ar fi faptul că poți paria în timp real pe liga a treia din România sau faptul că poți pune pariuri pe intervale de 60 secunde. Și aici ai acces la un serviciu de transmisii live, însă trebuie precizat că nu sunt acoperite la fel de multe evenimente ca la celelalte agenții recomandate. Înregistrează-te și tu.

 • Winmasters – începând cu decembrie 2016 are o platformă foarte apropiată de cea utilizată de Netbet, deci și serviciile oferite sunt la un nivel apropiat. Vizitează site-ul operatorului

 • 888Sport – începând cu septembrie 2016 platforma de pariuri sportive este foarte similară cu cea de la Unibet, cum de altfel sunt și serviciile oferite. Încearc-o cu încredere! Te așteaptă un bonus atractiv

 • Circus – oferă uneori un număr foarte mare de pariuri live,printre care și câteva opțiuni destul de interesante. Înregistrează-te și tu

 • BetStars – dacă ai un cont la PokerStars, poți încerca și platforma de pariuri, inclusiv cea live. Vezi site-ul agenție

JOACĂ LA PARIURI LIVE ONLINE CHIAR ACUM CU UN PACHET ATRACTIV DE BUN VENIT!


Te-ar mai putea interesa și:

Discutii