1. Home »
  2. Pariuri Live »
  3. Pariuri sportive live vs pariuri sportive pre-meci

Pariuri sportive live vs pariuri sportive pre-meci

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-18 10:27:00

image Pariuri sportive live vs pariuri sportive pre-meci

Cum este mai bine să pariem - live sau înainte de startul meciului? Află, concret cu exemple, argumente și calcule matematice răspunsul la această întrebare!

Există două tipuri principale de pariuri sportive: pre-meci și live. În primul caz vorbim de pariuri plasate înainte de startul unei partide, iar în al doilea caz este vorba de pariuri plasate în timp real. Dar ce mod de a juca este mai avantajos? Ce riscuri și avantaje prezintă fiecare opțiune? Cum calculează și setează operatorii de pariuri cotele în cele două cazuri? La acestea, și la multe alte întrebări PariuriX.com va încerca să răspundă pentru tine în cele ce urmează.

PARIAZĂ PRE-MECI SAU LIVE LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE

 

1. DIFERENȚE ÎNTRE PARIURI LIVE ȘI PARIURI PRE-MECI

Pariurile live sunt o modalitate rapidă de îmbogăţire, dar şi de falimentare

Atunci când pariem live avem posibilitatea să plasăm un număr mare de pariuri într-o perioadă foarte scurtă de timp. Asta înseamnă că putem ajunge să rulăm sume mari de bani într-un interval foarte scurt, deci şi câştigurile/pierderile se vor simţi mult mai mult decât atunci când pariem înainte ca meciurile să înceapă.

De asemenea pariorul este nevoit să ia decizii rapide atunci când joacă live. Astfel este necesar ca acesta să aibă o minte limpede şi să fie concentrat la ceea ce face, pentru a putea analiza corect și rapid pariurile respective şi pentru a lua cele mai bune decizii. Lipsa concentrării poate duce la rezultate slabe şi în acelaşi timp şi la pierderea unei sume semnificative de bani într-un timp scurt. Lipsa de concentrare poate fi cauzată de oboseală, nervozitate, stres sau chiar de o stare de ebrietate avansată. Astfel nu este o idee prea bună ca după câteva pahare cu prietenii să plasezi pariuri live. De obicei rezultatele nu vor fi cele mai bune.
 

Sunt pariurile live mai sigure ca cele pre-meci?

Interesul pentru pariuri LIVE există încă de la primele vizionări de meciuri în direct. Atunci când urmărești un sport, dar mai ales o echipă și cunoști jocul pe care îl practică, îți dai seama imediat dacă este ziua în care va fi rezultatul așteptat sau o supriză. În acel moment în mintea ta deja e setat rezultatul, fără să îți dai seama ai ales un pronostic. Dacă meciul se termină exact cum ai anticipat, stai și te gândești că puteai să faci niște bani destul de ușor.

Da! Pare mult mai ușor de pronosticat un meci în timpul desfășurării pentru că ai toate informațiile necesare și vezi cum evoluează meciul. Pot fi accidentări în primele minute, schimbări de ultim moment, dacă ai jucat înainte de meci nu mai ai ce face. Eventual stai și te rogi. Teoretic, pariurile LIVE sunt mai sigure din acest punct de vedere. 

Sigur, asta este valabil în teorie și dacă ești capabil să respecți anumite reguli și să fii calculat, pentru că la pariuri live este foarte ușor să te lași purtat de val. Iar atunci s-ar putea ca practica să nu mai fie ca teoria, nici pe departe.
 

Pierdem sau câștigăm mai mult atunci când pariem live?

Se câștigă ușor când joci în timpul unui meci, sau cel puțin ai șanse mult mai mari în timpul meciului dacă ai analizat partida. Aici e momentul când te lăcomești, nu ai răbdare să joci pe ce cunoști și pariezi orice ai la îndemână.

Problema cea mai mare când joci pe orice sunt cotele sau datele afișate de agenții, care crezi sau nu de multe ori pot fi GREȘITE, nu te baza doar pe ele. De exemplu joci un meci amical dintr-o ligă inferioră necunoscută, datele afișate pot fi greșite (scor inversat, mai multe cornere sau cartonașe la o echipă). Te uiți la cote, te uiți la date și gata ai plasat pariul. În termeni și condiții se specifică clar că operatorul nu își asumă răspunderea, au doar caracter informativ acele date.

NU fi lacom, joacă doar pe meciurile pe care le poți urmări la TV sau online pe PC, astfel vei fi sigur că ai toate datele necesare.

NU juca la recuperare dacă vezi că începi să pierzi, ia o mică pauză. De obicei se întâmplă asta când joci pe evenimente despre care nu ai absolut nici o informație, de multe ori abia găsești ceva pe Google, ce să mai zicem de noutăți sau știri.

Ideea este că pariurile live ar putea fi mai profitabile decât cele pre-meci, dar și vin cu mai multe tentanții și capcane pentru pariori. O persoană cu capul pe umeri va câștiga poate mai mult atunci când joacă live, la fel cum dornicii de îmbogățire rapidă se vor trezi în cel mai scurt timp fără bani.

 

2. PARIURI LIVE VS PRE-MECI - AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

Ce pariori preferă pariurile pre-meci și ce avantaje / dezavantaje oferă ele?

Mulți pariori profesioniști aleg să parieze pre-meci deoarece le este mult mai ușor să respecte un set de reguli și să se organizeze mai bine. Atunci când pariază înainte ca un meci să înceapă ei au timp mai mult pentru a lua cele mai bune decizii. Ei pot analiza statistici, pot vedea care sunt echipele de start, se pot uita la rezultate recente etc. De asemenea, aceștia au un money management corect și un sistem sau o strategie de pariuri bine pus / pusă la punct.

De aceea lor le trebuie un pic de timp pentru a putea stabili exact ce pariuri să joace și pe ce sume s-o facă. Ei vor calcula dacă pariul dorit este un ”value bet”, adică dacă cota pe care o oferă casa de pariuri este suficient de bună pentru a merita să fie jucată opțiunea respectivă.  Astfel de pariori vor juca doar pariuri single și vor fi mai degrabă interesați să obțină un profit constant pe termen lung. Ei nu vor rula sume foarte mari de bani pentru că per total nu pun foarte multe pariuri, deci nici nu pot face un profit mare într-un timp scurt. Pe de altă parte nici nu-și asumă riscuri inutile, aceștia jucând mai degrabă la siguranță. 

Și un parior începător care vrea să dea lovitura vieții cu 2 RON nu se va încumeta la pariuri sportive live, ci va face un bilet de pariuri cu multe meciuri pe care să-l joace la cea mai apropiată agenție de la colțul străzii. Totuși n-aș trata cu aceeași măsură pariorii profesioniști și pariorii amatori, pentru că cei din prima categorie pariază mai mult pre-meci deoarece acel mod de pariere este mai convenabil pentru stilul lor de joc, în timp ce cei din a doua categorie o fac mai degrabă din neștiință, comoditate și fără a avea argumente logice în favoarea lor. 
 

Ce pariori preferă pariurile sportive live și ce avantaje / dezavantaje oferă ele?

Foarte mulți pariori obișnuiți aleg să parieze live, la fel cum o fac și unii pariori profesioniști. De regulă pariurile live sunt alese de cei cărora le place adrenalina și se bazează mai puțin pe cifre și mai mult pe feeling. Pentru a avea succes la pariuri live trebuie să fii capabil să citești jocul și să poți anticipa cu succes ce urmează să se întâmple. Într-un meci, indiferent că este de fotbal, baschet sau hochei, echipele implicate nu sunt de regulă constante pe întreaga durată a jocului. Este ușor să presupui că o echipă de fotbal care își domină adversara primele 15 minute va reuși să câștige fără emoții acel joc. Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar asta diferențiază un parior obișnuit de un parior bun: viziunea asupra jocului și aptitudinea de a putea anticipa când cursul jocului se va schimba.

Atunci când pariezi live nu mai ai timp să analizezi tot felul de statistici și trebuie să cunoști foarte bine echipele implicate. De exemplu dacă antrenorul echipei conduse introduce un jucător ofensiv cu 15 minute înainte de finalul partidei va putea el să facă diferența? Dacă echipa care conduce trece la un stil mai defensiv va putea ea să țină de rezultat? Are o echipă obișnuința de a începe în forță un meci dar de a-l termina slab? Sau poate invers? Dacă începe o ploaie torențială pe la jumătatea partidei, pe cine avantajează acest aspect? Acestea sunt întrebări la care trebuie să fii pregătit să răspunzi atunci când plasezi pariuri live.

Atunci când joci live vei pune mai mult pariuri single, dar spre deosebire de pariurile puse înainte de startul meciurilor vei rula sume mult mai mari de bani. Asta pentru că durează mult mai puțin ca un pariu să fie decis, deci poți pune multe pariuri într-un interval scurt de timp. De exemplu sunt persoane care joacă multe pariuri pe ponturi tenis și care pariază pe câștigătorul următorului game sau punct. Astfel de pariori ajung să plaseze chiar și câteva zeci de pariuri în doar 2-3 ore, deci ei pot ajunge să-și ruleze de câteva ori banca chiar și într-o zi. Am văzut pariori cu rulaj de 100,000 de euro într-o lună deși ei nu aveau mai mult de 1,000€ în cont. Un astfel de mod de a juca vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje. Pe de-o parte poți câștiga sume mari de bani într-un interval foarte scurt de timp, dar pe de altă parte poți la fel de ușor să pierzi rapid toți banii de pe cont dacă prinzi o zi proastă și o serie mai lungă de pariuri pierdute.  
 

Punerea în balanță - ce alegem?

Luând în considerare ce am scris mai sus, pariurile pre-meci pot fi profitabile mai ales pentru persoanele calculate, care își planifică cu atenție pașii pe care-i au de urmat și nu lasă nimic la voia întâmplării. Acestea sunt potrivite pentru cei care joacă pe termen lung și care au ca obiectiv obținerea unui profit constant lună de lună.

De partea cealaltă, pariurile live sunt mai degrabă destinate persoanelor dinamice, care se bazează mai mult pe instinct și feeling, dar care au în același timp și cunoștințe solide despre echipele implicate. Astfel de pariori vor fi în căutarea unui profit ceva mai rapid și sunt mai dispuși să-și asume riscuri. Sau cel puțin așa ar trebui să fie. Desigur, în realitate lucrurile nu stau mereu așa, iar dacă întrebi pe cineva de ce alege un tip de pariu în detrimentul altuia poate nici nu va ști să-ți dea un răspuns logic la această întrebare.

Pe lângă lucrurile discutate mai sus, mai sunt câteva lucruri care trebuie spuse. Dacă vrei să plasezi pariuri live, atunci trebuie să uiți de agențiile de cartier și să joci doar la pariuri sportive online. Desigur, sunt și multe agenții stradale care oferă pariuri live, dar nici un parior serios nu va lua această variantă în considerare. Chiar vrei să stai la o coadă de fiecare dată când vrei să pui un pariu, ca acesta nici măcar să nu mai fie valid până ajungi la casă? Dacă pariezi înainte de startul meciurilor, atunci este mai ușor să pariezi la agenții stradale. Totuși, dacă ești genul de parior care joacă doar pariuri single și pariază de mai multe ori pe zi, atunci este clar că tot pariurile online sunt alegerea firească. CLICK AICI pentru o comparație pariuri online vs offline.

În final atât pariurile sportive live cât și cele plasate înainte de startul partidelor au avantajele și dezavantajele lor. Ține de fiecare parior în parte să aleagă modul de pariere care-i convine și-i place mai mult.

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2023!

 

3. CUM SUNT SETATE COTELE PRE-MECI ȘI LIVE?

Cum setează casele de pariuri cotele la pariuri live pe fotbal?  Este o întrebare grea, dar la care PariuriX.com va încerca să răspundă în cele ce urmează. Adevărul este că uneori aceste cote sunt stabilite manual, iar alteori sunt stabilite automat. Probabil că ai văzut că de multe ori pariurile live sunt blocate, iar în acel moment nu mai poți paria pe meciul respectiv, ceea ce înseamnă că a fost activată funcția "suspended". Deși poate te va mira, în cele mai multe cazuri activarea acestei funcții este făcută manual de către o persoană reală. Asta înseamnă că există câte o persoană care urmărește fiecare meci live în parte? Da, chiar există, dar nu este chiar atât de dificil pe cât pare.
 

Trebuie să înțelegem cum funcționează serviciul de pariuri live

Atunci când pariurile sunt suspendate înseamnă că nu mai poți paria pe meciul respectiv. Acest lucru se întâmplă atunci când are loc o accidentare, când se arată un avertisment, când se marchează un gol sau când se apropie finalul primei reprize sau a întregului meci. Altfel spus, pariurile sunt blocate atunci când pe teren se întâmplă ceva notabil. Dar de ce sunt pariurile blocate? Răspunsul este simplu: pentru ca cotele să poată fi modificate fără ca pariorii să poată profita de pe urma lor. În unele sporturi pariurile sunt blocate automat. De exemplu la curse de cai acest lucru se întâmplă atunci când concurenții intră în ultimul sfert al cursei. Totuși, la fotbal de obicei pariurile sunt blocate mai mult manual.
 

Există vreun mod de a exploata această funcție?

Dacă funcția este activată manual, atunci există posibilitatea să poți exploata de ea, cu condiția de a fi mai rapid decât persoana care se ocupă de meciul respectiv. Dar nu este ușor să faci acest lucru. Părerea mea este că dacă urmărești un meci la televizor sau pe internet n-ai nicio șansă să fii mai rapid și asta din simplul motiv că transmisiile au delay de câteva secunde, iar într-o astfel de situație fiecare secundă contează. Din punctul meu de vedere poți exploata această funcție doar dacă asiști la un meci direct de pe stadion și ai pariul deja pregătit pe telefon. De exemplu, selectezi pe telefon un pariu conform căruia echipa gazdă va marca, dar încă nu-l plasezi. Stai cu telefonul în mână, iar în momentul în care ea marchează, apeși butonul ”Pariază”. Ar mai trebui spus că este imoral să facem acest lucru și nu încurajez această practică, dar la urma urmei fiecare parior are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să folosească astfel de ”strategii”. Ia totuși în considerare faptul că riști să fii limitat, și să ai contul blocat! Personal consider că nu este moral de folosit asemenea practici, și nu le recomand chiar deloc!
 

Casele de pariuri adaugă un lag la transmisiile live video

Dar să presupunem că n-ai posibilitatea de a urmări meciuri direct de pe stadion sau vrei să pariezi pe o partidă din altă țară. Există site-uri de pariuri sportive care oferă transmisii live video, cum ar fi unibet.ro, netbet.ro, betano.ro, efortuna.ro sau betfair.ro. Aceste transmisii vor avea mereu un delay, poate chiar mai mare decât delay-ul pe care-l au partidele transmise la televizor. De aceea n-ar trebui să te mire dacă în timp ce urmărești un meci live vei observa că pariurile sunt blocate fără motiv, iar abia apoi se întâmplă ceva notabil. N-au agențiile de pariuri premoniții, ci transmisiile lor au lag. 
 

Cotele fixe sunt afectate de pariurile plasate mai mult decât cotele live

Când spun ”cote fixe”, mă refer la cotele oferite pre-meci. După ce o casă de pariuri va introduce un meci în ofertă vei vedea că aceste cote fixe suferă oscilații. Acestea sunt datorate modului în care se pariază. Dacă se pariază sume mai mari pe gazde, atunci cota gazdelor scade, chiar dacă agenția de pariuri consideră că formația oaspete va fi cea care se va impune. Dar când vorbim de pariuri live lucrurile se schimbă, iar cotele sunt influențate mult mai puțin de tendințele de pariere. Ele încă contează, dar nu la fel de mult.
 

Casele de pariuri ghicesc ce se va întâmpla în meci?

Nu, dar să fim sinceri, agențiile de pariuri sunt mult mai bine documentate decât pariorii. Ele au mai multe informații despre jucători, echipe, condiții meteo și alți factori importanți care ar putea decide rezultatul unui meci de fotbal. Gândește-te că agențiile de pariuri investesc sume enorme de bani în dezvoltarea unor aplicații capabile să anticipeze rezultatele unui eveniment sportiv și este normal ca aceste aplicații să fie mai performante decât orice program sau sistem de pariere pe care l-ar putea avea un parior obișnuit.
 

Gândește-te la marketing și risc

Deși casele de pariuri sunt capabile să anticipeze foarte exact șansele reale de câștig ale unui pariu, ele nu stabilesc cotele inițiale doar pe baza acestor șanse de câștig. De exemplu este cunoscut faptul că la cursele de cai agențiile aleg de multe ori favoriți falși pentru a induce pariorii în derută. Acest lucru poate fi valabil și la fotbal. Să prespunem că o echipă este condusă la două goluri diferență la finalul primei reprize, iar operatorii de pariuri știu că este imposibil ca acea echipă să mai revină, pentru că ea n-a revenit niciodată într-o astfel de situație. De aceea ea va oferi o cotă foarte tentantă pentru o eventuală revenire, pentru a-i convinge pe clienți să-şi ”doneze” banii.
 

Ce factori au un efect imediat la pariuri live?

Atunci când se marchează un gol pariurile live pe fotbal vor fi suspendate și vor fi deblocate după ce cotele au fost ajustate. La câteva minute după marcarea unui gol s-ar putea să vezi cum cotele se modifică brusc. Acest lucru se întâmplă pentru că este ceva obișnuit să se marcheze mai multe goluri într-un interval scurt de timp. Echipa care a deschis scorul ar putea profita de momentul favorabil pentru a marca din nou sau, din contră, echipa condusă ar putea reacționa rapid marcând și ea. Statistic, astfel de situații apar destul de des, de aceea și casele de pariuri ar putea să schimbe brusc cotele, pentru a fi pregătiți pentru un astfel de scenariu.

Și atunci când un jucător important se accidentează este posibil ca cotele să sufere schimbări importante. Dar asta nu este o regulă, deoarece sunt foarte multe acele cazuri când după o accidentare cotele rămân aceleași. Acest lucru este valabil și în cazul cartonașelor roșii, deși este drept că sunt mai rare acele situații în care cotele nu se schimbă după eliminarea unui jucător. Dar depinde mult de contextul în care vine acea eliminare. Dacă de exemplu echipa mai bună conduce cu 2:0 cota ei la victorie nu se va schimba prea mult, chiar dacă rămâne în zece oameni.

Există o vorbă: ”timpul nu iartă pe nimeni”. Aceasta este valabilă și în cazul pariurilor live. Dacă o echipă este condusă cu 0:2, șansele ei de a scoate un rezultat pozitiv vor fi din ce în ce mai mici, iar asta se va reflecta și în cote. Echipa care conduce va avea o cotă infimă la victorie cu câteva minute înainte de finalul meciului, iar uneori casele de pariuri nici măcar nu vor mai permite să pariem pe această echipă.
 

Cum poți profita de pe urma acestor schimbări de cote live?

Cum am spus și mai sus, casele de pariuri au aplicații și scripturi foarte performante în care au investit mulți bani. Aceste aplicații sunt capabile să calculeze șansele reale de succes ale unui pariu. Și cotele live sunt schimbate în funcție de calculele acestor aplicații, așa că sincer să fiu nu prea poți profita de pe urma acestor schimbări de cote. Nu există o formulă magică pentru a câștiga bani garantat. Desigur, dacă ai o strategie bine pusă la punct și ești un parior inspirat capabil să aleagă momentul perfect în care să parieze, atunci poți face ceva bani. De exemplu, dacă o echipă este condusă în minutul 88, dar ție instinctul îți spune că ea va reuși să egaleze, atunci ai putea câștiga bani buni dacă pariul tău este câștigător, pentru că și cota va fi destul de mare.

Descoperă cele mai bune case de pariuri online pentru pariuri live!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX