1. Home »
 2. Resurse »
 3. Pariuri sportive de valoare (value bets) în 2024

Pariuri sportive de valoare (value bets) în 2024

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:18:00

image Pariuri sportive de valoare (value bets) în 2024

Află cum te poți folosi de pariurile de valoare (value bets) pentru a îți spori șansele de câștig la pariuri sportive. Pariorii profesioniști joacă cu succes doar astfel de pariuri, și le merge bine, de ce nu ai încerca să le urmezi exemplul? Vezi totuși că nu este ceva ce stă la îndemâna oricui, și ai nevoie de mult ”exercițiu” pentru a putea fi profitabil cu acest mod de joc.

Jucarea pariurilor de valoare, cunoscute ca și value bets, reprezintă unul din puținele moduri prin care poți face profit constant pe termen lung din pariuri sportive, asta desigur dacă înveți cum să le găsești și cum să calculezi în mod corect valoarea dintr-un pariu. ATENȚIE! Un procent mic de pariori chiar reușește asta! Aici PariuriX.com încearcă să vină în ajutorul vostru, iar tot ce ai tu de făcut este să ai răbdare să citești cu atenție informațiile de mai jos.

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2024!

 

1.CE ESTE UN PARIU DE VALOARE ȘI CARE ESTE FORMULA DE BAZĂ

Pariurile de valoare, numite și value bets, sunt pariuri pe evenimente sportive unde considerăm că probabilitatea reală de câștig este mai mare decât probabilitatea de câștig reflectată de cota oferită de o anumită casă de pariuri. Valoarea dintr-un pariu este calculată utilizând următoarea formulă matematică:

 • Valoarea pariului = cota selecției X estimarea procentuală / 100

Dacă valoarea pariului este mai mare de 1.00, atunci avem un value bet. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba vom lua un exemplu concret.

Exemplu. Presupunem că avem un meci între FCSB și Dinamo unde estimările tale arată că FCSB are o șansă de 50% să câștige meciul,  Dinamo are 25% șanse, iar rezultatul de egalitate are și el 25%. Găsești o agenție de pariuri care oferă o cotă de 2.10 pentru victoria Stelei. Conform formulei de mai sus obținem valoarea 2.1 X 50 / 100 = 1.05.

 

2.CUM NE AJUTĂ PARIURILE DE VALOARE SĂ FIM PROFITABILI PE TERMEN LUNG?

Cum ne ajută situația de mai sus să câștigăm constant pe termen lung la pariuri sportive? Va trebui să luăm un alt exemplu mai  fictiv pentru ca să poți înețelege cu adevărat importanța pariurilor de valoare.

Presupunem că dăm cu moneda cap / pajură. Probabilitatea reală de câștig a fiecăreia dintre cele două opțiuni este de 50% deoarece fiecare aruncare se bazează strict pe noroc (scoțând din calcul situații mai speciale unde moneda nu are o formă perfectă sau pariorul încearcă să trișeze). Cotele reale ar trebui să fie de 2.00 / 2.00, dar casele de pariuri păstrează o marjă de profit, așa că presupunem că ne oferă cote de 1.90 / 1.90. Aruncăm moneda de 1,000 de ori având ca obiectiv să nimertim de cât mai multe ori cap. Mizăm 1u / aruncare. Probabilitatea ne arată că ar trebui să nimerim cap de 500 de ori, și chiar dacă respectăm această probabilitate, vom câștiga doar 950u din cauza payout-ului.

Aici intervin pariurile de valoare. Dacă în loc de 1.90, casa de pariuri ne-ar da o cotă de 2.10? Atunci chiar dacă nimerim de 500 de ori cap (exact cât ne arată probabilitățile) vom câștiga 1,050u și facem profit de 5%.  Acest lucru este valabil și la pariuri sportive. Jucând pariuri cu cotă mai mare decât probabilitatea reală de câștig, vom face profit pe termen lung prin simpla câștigare a unui număr de pariuri conform acelei probabilități. Asta în teorie; ca să și reușești să găsesști pariuri de valoare în adevăratul sens (care să respecte probabilitățile gândite de tine) e mai complicat.

Apar totuși câteva întrebări. De ce casele de pariuri ar oferi pariuri cu cotă mai mare decât probabilitatea de câștig? Cum găsim astfel de pariuri? De unde știm că facem calculele corecte? La aceste întrebări voi încerca să răspund în cele ce urmează.

Deschide cont și pariază la casa de pariuri online recomandată de PariuriX!

 

3.CUM CALCULEAZĂ OPERATORII COTELE LA PARIURI

Pentru a afla de ce casele de pariuri oferă uneori pariuri cu cotă mai mare decât probabilitatea de câștig, trebuie să răspundem întâi la această întrebare: cum sunt calculate cotele la pariuri?

În primă fază cotele sunt stabilite de ”traderi”, adică de angajați ai caselor de pariuri care doar cu asta se ocupă. Traderii celor mai importante agenții din lume au acces la programe și scripturi foarte complexe care îi ajută să evalueze șansele reale de câștig ale unui pronostic. Asta nu înseamnă că ei și oferă cote strict în funcție de acele probabilități. Ei mai fac și analize ale tendințelor de pariere de la meciurile precedente pentru a putea anticipa măcar aproximativ cam ce sume totale vor miza pariorii pe fiecare pronostic în parte, și țin cont chiar mult de acest lucru (voi explica mai jos de ce). Plus că traderii  țin cont măcar un pic și de percepția lor personală, și nu 100% numai de ceea ce spune un soft.

Apoi mai intervine și schimbarea cotelor după introducerea unui meci în oferă. Foarte multe site-uri din străinătate similare cu PariuriX.com consideră că cotele sunt schimbate în funcție de informațiile noi pe care agențiile le au de la un anumit meci. Dacă de exemplu la o echipă se accidentează un jucător important, atunci cota pentru o victorie a acelei echipe va crește. Deși parțial acest lucru este adevărat, consider că este un alt aspect care contează și mai mult când vine vorba de oscilația cotelor: tendințele de pariere. Iar cu acest lucru sunt de acord și câteva site-uri cunoscute (nu foarte multe, dar majoritatea profesioniste, deci nu din rândul celor de duzină).

Casele de pariuri nu sunt neapărat interesate să ofere cote corecte, ci mai degrabă cote care să le permită să câștige aceeași sumă de bani indiferent de rezultatul unui pariu. Așa că degeabă se accidentează un jucător cheie de la echipa gazdă; dacă pariorii vor continua să  parieze masiv pe acea formație, operatorul de pariuri nu are interes să crească cotele deoarece va fi împotriva intereselor proprii. 

Să presupunem că pentru un pronostic de tipul peste / sub 2.5 goluri sunt oferite cote inițiale de 1.85 / 1.85. Dacă 60% din banii pariorilor se duc pe ”over 2.5”, atunci cota pentru acest pronostic va scădea, iar pentru ”under 2.5” va crește. Dacă apoi lumea își schimbă părerea și încep să fie mai mulți care pariază pe maxim două reușite, cotele se schimbă din nou, și tot așa. Toate aceste schimbări au loc automat pe baza unor scripturi foarte complexe și au ca obiectiv final ca agenția să aibă de plătit fix aceeași sumă de bani indiferent câte goluri se marchează. Iar atunci ea rămâne cu o sumă fixă datorită marjei de profit.

Faptul că agențiile de pariuri schimbă cotele în funcție de tendințele de pariere duce la apariția pariurilor de valoare.  Presupunem că avem un nou pariu de tipul ”over / under” unde mai mulți pariori mizează pe un meci sărac în reușite, deci cotele ajung la 2.00 pentru over și 1.80 pentru under. Dacă mai mulți pariază pe un rezultat nu înseamnă implicit că acel rezultat și are șanse mai mari de reușită. Poate acel pronostic de ”over” are o probabilitate reală de câștig de 60%, iar astfel la o cotă de 2.00 el devine un pariu de valoare.

 

4. CUM GĂSIM PARIURI DE VALOARE?

Aceasta este o întrebare delicată. Realitatea este că nu există o formulă magică, ci trebuie să creezi un sistem de analiză a meciurilor care să te ajute să calculezi cât mai aproape de adevăr șansele reale de câștig ale unui pariu. Acest lucru nu se face peste noapte. În funcție de meciurile pe care pariezi și tipurile de pariuri pe care le joci trebuie să vezi care sunt elementele care contează cel mai mult pentru analiza partidei.  După ce ai implementat o metodă de analiză și ai început să o folosești, trebuie să analizezi rezultatele pariurilor tale pentru a vedea cât de aproape ai fost de adevăr, și care au fost motivele pentru care au existat erori în calculele tale. Asta te va ajuta să elimini minusurile sistemului de pariere și să îl îmbunătățești constant. Dar este mult de muncă.

Ca punct de start recomand următorul articol pentru a vedea cum se analizează un meci pentru a câștiga la pariuri sportive: https://pariurix.com/ce-analize-trebuie-sa-faci-atunci-cand-joci-la-pariuri-sportive-pentru-a-castiga.html. Dar cum am zis, acesta este doar un punct de plecare!

De asemenea, în ultima parte a acestui articol vei găsi o metodă prin care poți testa rezultatele tale pentru a vedea cât de aproape de adevăr au fost ele. Înainte de toate, voi prezenta câteva metode simple de a găsi pariuri de valoare. Și ele trebuie considerate doar un punct de reper care să te ajute mai departe. Problema este că nu avem cum să venim cu un sistem  perfect pentru că fiecare parior ar trebui să aibă un sistem în funcție de modul lui de a juca, și de particularitățile pariurilor alese.

Ponturi propuse de specialiștii PariuriX - depistează pariurile de valoare!


4.1 Utilizarea pariurilor de valoare pe echipe alate în formă slabă

Pariurile de valoare pot fi folosite și pe revenirea unei echipe sau a unui competitor. Astfel de pariuri apar cel mai des dupa o serie negativă de rezultate a unei echipe, și asta pentru că după o serie consecutivă de eşecuri este de aşteptat la un moment dat şi un rezultat pozitiv. Este destul de avantajos să jucăm un pariu de valoare în cazul unei echipe de fotbal slabă dacă avem destule argumente şi motive care să ne determine să credem ca seria respectivă de rezultate negative se va încheia.

În cazul meciurilor de fotbal o serie de rezultate negative poate fi pusă pe seama accidentărilor, a multiplelor absenţe din cadrul lotului de jucători, de absenţa căpitanilor şi multe altele. Chiar şi problemele financiare prin care trece echipa pot reprezenta un motiv bine întemeiat pentru o serie de rezultate consecutive foarte slabe.

Plus că o echipă care vine după o serie de înfrângeri va primi cote din ce în ce mai mari pentru o evetuală victorie. Asta se întâmplă pentru că mulți pariori amatori pornesc de la ideea că dacă o echipă a pierdut 4 meciuri la rând sigur îl va pierde și pe al 5-lea. Realitatea este însă că orice echipă iese mai devreme sau mai târziu din pasa proastă în care se află. Important este să poți anticipa când acest lucru se va întâmpla.


4.2 Pariuri de valoare pe outsideri

Trebuie să știi din start că niciodată nu vei găsi cote de valoare pariind pe echipele de top. Din contră, de cele mai multe ori cotele oferite pe acestea sunt sub cele reale pentru că sunt mulți pariori care merg pe victoriile echipelor celebre fără a se gândi prea mult. Astfel, dacă Juventus joacă acasă cu Chievo în Serie A, operatorii de pariuri vor fixa o cotă mai mică pe "Bătrâna Doamnă" încă de la început, ştiind faptul că cei mai mulţi bani se vor pune pe Juve, iar 99% dintre pariori nici măcar nu se vor gândi dacă acea cota rentează, ei urmând să o combine pe bilete cu alte echipe favorite. Mai mult decât atât, după ce meciul este lansat pe piaţă, cota începe să scadă şi mai mult pentru că se pariază masiv pe ea, astfel că trebuie să uiți din start de un pariu de valoare pe o astfel de selecție.

Partea bună este aceea că dacă favoriții au cote pentru victorii sub ce ar trebui să aibă în realitate, atunci există posibilitatea ca outsiderii să primească cote mai mari decât cele reale. Dar sigur, asta nu se întâmplă mereu, și din nou trebuie să fii inspirat în găsirea acelor pariuri care chiar merită jucate. Mizând pe toate echipele care urmeazăsă joace cu Juventus, Barcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen cu siguranță nu te va ajuta cu nimic pe termen lung. Alegând în schimb doar meciurile potrivite, atunci discuția se schimbă.

 

4.3 Value bets la pariuri live

Dacă în cazul pariurilor pre-meci cotele sunt influențate de tendințe de pariere și de percepțiile personale ale traderilor, în cazul pariurilor live de cele mai multe ori cotele sunt stabilite de diferite scripturi și software-uri. Nu mă înțelege greșit, casele de pariuri investesc bani grei în așa ceva, și cu siguranță acestea nu prea fac erori, dar vreau să cred că o persoană reală este mai capabilă decât un script în anticiparea unui rezultat. Pentru că diferența este făcută de feeling și de lucruri ce nu pot fi măsurate prin cifre.

Un script nu va ști când o echipă pică fizic sau adversarul începe să pună presiune din ce în ce mai mare asupra porții sau când un jucător nesigur pe el poate comite o greșeală, dar tu poți anticipa astfel de lucruri uitându-te la meci. De aceea la pariuri live poți găsi chiar mai multe pariuri de valoare decât pre-meci.

Însă doar pariorii foarte buni reușesc să profite la maxim de acest lucru, și asta pentru că spre deosebire de un pariu pre-meci nu mai ai la dispoziție foarte mult timp pentru a face calcule. Astfel trebuie să fii rapșid, să te bazezi mult pe instincte, și să ai o experiență bogată.  Din nou va trebui să ai un sistem bine pus la punct pentru a găsi cele mai bune pariuri, doar că acum o vei face mai mult din ochi.

Dacă nu pariezi de mult timp la modul serios, ci ești genul de persoană care până ieri juca bilete cu 10 meciuri pe 2 lei, atunci mai bine tratezi precaut pariurile live și începi cu mize mici pentru a vedea exact cât de bine te descurci.

Cauți o agenție de pariuri unde să joci pariuri de valoare? Încearc-o pe aceasta!

 

5.TESTAREA REZULTATELOR UTILIZÂND METODA DE SIMULARE MONTE CARLO

Acesta este unul dintre cele mai important punct al articolului. Tu poți spune că ai găsit 100 de pariuri de cotă 2.00 și valoare 60% fiecare, dar dacă din cele 100 de pariuri ție îți ies doar 45 de pariuri, înseamnă că valoarea reală era de 45% și nu de 60% cum ai anticipat inițial. Deci calculele tale au fost greșite.

Aici devine foarte utilă metoda de simulare Monte Carlo, deoarece ea te ajută să testezi rezultatele tale pentru a vedea dacă așteptările tale au fost conform cu realitatea, sau dacă ai fost mai optimist / pesimist decât ar fi trebuit. De asemenea, ea te ajută să vezi dacă rezultatele precedente au fost influențate de noroc, și să afli cum factorul random poate influența rezultatele viitoare.

Pentru ca informațiile oferite să fie mai ușor de urmărit, eu voi lua în considerare doar 10 pariuri (deși în mod normal ar trebui câteva sute pentru rezultate optime), și mă voi folosi de programul Microsoft Excel pentru a face această simulare.

Conform situației de mai sus, anticipez un profit de aproape 4% (3.93%) după ce cele zece pariuri vor fi decise. Dar simularea Monte Carlo îmi dă oare dreptate? 

Efectuarea unei simulări Monte Carlo în Microsoft Excel

Efectuarea unei simulări Monte Carlo într-o aplicație precum Excel nu este ceva prea greu de făcut, dar trebuie să știi să folosești Excel bine (și nu mă refer doar să poți uni niște celule sau să poți boldui un text). Dar îți voi arăta exact ce trebuie să faci, pentru a te putea descurca chiar și cu cunoștințe minime de Excel.

1. Calculează probabilitatea de câștig pe care crezi că o are fiecare pariu. 
Aceasta trebuie să fie exprimată printr-o valoare decimală cuprinsă între 0 și 1. Pentru a găsi această valoare, se împarte ” 1 ” la cota corectă (cea pentru o valoare de 1.00). Conform tabelului de mai sus vine cam așa:

 • Pariu 1: 1 / 2.00 = 0.500
 • Pariu 2: 1 / 1.95 = 0.513
 • Pariu 3: 1 / 4.16 = 0.240
 • Pariu 4: 1 / 1.90 = 0.526
 • Pariu 5: 1 / 1.58 = 0.633

Și tot așa și pentru restul pariurilor.

 

2. Folosește funcția ”RAND” din Excel pentru a stabili un număr random între 0 și 1pentru fiecare pariu. 
În dreptul fiecărui pariu trebuie asociat un număr random cuprins între 0 și 1. Acest lucru se face cu ajutorul funcției ”RAND”, dar cel mai bine este să îți arăt un exemplu. În poza de mai jos  poți vedea cum arată tabelul cu cele 10 pariuri ale mele. Prima coloană conține cotele corecte, a doua conține probabilitățile de câștig (pe care le-am explicat mai sus), iar pe coloana a treia trebuie trecute numerele random. La mine căsuța ”D2” corespunde cu cea unde voi trece numărul random pentru primul pariu. De aceea în această căsuță am scris: 

 • =RAND()

Astfel îmi este generat aleatoriu un număr pozitiv mai mic decât 1. Apoi am dat click stânga pe colțul de jos al căsuței, și am tras în jos pentru a copia funcția și în dreptul celorlalte pariuri. 

Acum în căsuța ”E2” vreau să mi se genereze automat următoarea informație. Dacă probabilitatea de câștig este mai mare decât numărul random, atunci vorbim de un pariu câștigător, deci vreau să fie trecut profitul, care este echivalent cu diferența dintre cotă și valoarea 1.00. Dacă de exemplu am o cotă de 1.95, atunci profitul va fi de 0.95. Dacă în schimb probabilitatea de câștig este mai mică decât numărul random, atunci vorbim de un pariu pierzător, și vreau să fie trecută valoarea ”-1”, adică faptul că am pierdut o unitate pe acel pariu plasat. Cum facem acest lucru? În cazul tabelului meu funcția pe care o voi trece în ”E2” arată cam așa:

 • =IF(C2>D2,B2-1,-1)

Prin traducere liberă,dacă valoarea din căsuța C2 este mai mare decât cea din D2, atunci îmi va fi afișată valoarea rezultată prin scăderea numărului 1 din valoarea căsuței B2. În caz contrar, va fi trecută valoarea ”-1”. Dacă folosești alte căsuțe, atunci va trebui să folosești literele și cifrele corespunzătoare acestora. Dacă totuși nu ai înțeles nimic, atunci mai bine lași așa. Din nou,tragi de căsuța E2 în jos pentru a copia funcția și pentru celelalte pariuri. În cazul meu am copiat până la E11. 

 

3. Adună profitul și pierderile tuturor pariurilor din simulare pentru a calcula randamentul.
În căsuța E12 vreau să fie afișată suma valorilor căsuțelor de mai sus, deci am trecut următoarea funcție:

 • =SUM(E2:E11)

 

4. Efectuează cât mai multe simulări și calculează media valorilor găsite
Pentru ca rezultatele să fie cât mai relevante, am nevoie de cât mai multe simulări. Sigur, putem da F9 și să notăm undeva fiecare valoare găsită, dar acesta este un proces destul de anevoios mai ales dacă vrem să facem 100 sau 1,000 de simulări. 

Din fericire am o soluție mai simplă. Selectează o căsuță din tabel (una neutilizată) și copie funcția pe care ți-am prezentat-o mai sus, cea cu suma: =SUM(E2:EE11). Eu am copiat-o în căsuța E15. Apoi selectează mai multe căsuțe în jos, și încă o căsuță la stânga (eu în situația dată am selectat de la D15 la E33). Apoi alege din meniul la Excel: ”Data” – ”What If Analysis” - ”DataTable”

Se va deschide o fereastră precum următoarea:

La ”Row input cell” trebuie să lași gol, iar la ”Column input cell” trece o căsuță goală din fișierul tău. Eu am ales C15 (trebuie pus semnul ”$” în fața literei și numărului, ca în exemplul de mai sus).

Apoi ca prin magie se vor genera rezultate random pentru mai multe simulări. Eu am selectat 20 de coloane, deci am primit rezultatul la 20 de simulări.


 

Analiza informațiilor

Făcând o medie între cele 20 de valori, obținem un profit mediu de 0,989%. Modelul meu de analiză prezentat în prima parte a articolului a generat un profit așteptat de 3.93%.

În situația de față probabil cel mai logic argument pentru aceste diferențe este faptul că am folosit pentru teste doar 10 pariuri, și doar 20 de simulări, ceea ce este destul de puțin. Am văzut pe forumuri din străinătate că sunt pariori profesioniști care includ în tabel rezultatele de la ultimele 2,000 de pariuri, și folosesc chiar și 100,000 de simulări pentru a putea obține rezultate cât mai apropiate de realitate.

Dacă după ce faci aceste simulări amănunțite tot există diferențe notabile între profitul așteptat de tine și profitul generat de simularea Monte Carlo, atunci înseamnă că modelul tău de analiză și depistare a pariurilor de valoare nu este chiar corect și trebuie îmbunătățit. Din fericire aceste simulări te ajută să îți dai seama unde este greșeala; dacă profitul așteptat de tine este mai mare decât cel generat la simulări, înseamnă că ai așteptări prea ridicate și consideri că pariurile tale au o probabilitate mai mare de câștig decât au în realitate. Dacă profitul așteptat de tine este mai mic decât cel obținut la simulări, înseamnă că lucrurile stau chiar invers și ești mai pesimist decât ar trebui.

Dacă ai un model de analiză bine pus la punct, atunci te poți folosi de simulările Monte Carlo pentru a analiza și pariurile deja decise. Dacă ai obținut un profit mai mic decât cel generat de simulări, înseamnă că norocul nu prea ți-a surâs. Dacă în schimb ai obținut un profit mai mare decât trebuia, înseamnă că norocul a fost de partea ta.

Informațiile prezentate aici nu sunt chiar pentru orice parior de rând, iar dacă ești genul care pune 2RON pe un bilet cu 20  de meciuri în speranța că va da lovitura vieții, atunci nu am pretenția să înțelegi prea bine rostul acestei metode de simulare, și nici rostul pariurilor de valoare. Ce îți pot spune este că din ce am văzut pe forumuri și site-uri din străinătate, majoritatea pariori profesioniști se bazează doar pe value bets, iar mulți se folosesc de această metodă de simulare pentru a testa dacă pariurile găsite chiar au avut valoarea anticipată.

 

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2024!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX