Pariuri de pe telefon și tabletă - Ghid pariuri online de pe dispozitive mobile

2022-01-31 12:22:00 32,8k 0

Pariuri pe telefon și tabletă – află tot ce trebuie să știi despre pariurile sportive din mers! Descoperă de pe ce tipuri de dispozitive mobile te poți juca online,  cum o poți face, ce case de pariuri pe internet oferă această facilitate, și multe altele. Articolul este destul de stufos, dar dacă ai răbdare să îl citești până la capăt atunci cu siguranță vei găsi aici tot ce te interesează. 

Vezi aici Top case de pariuri online recomandate în 2022 pentru pariuri de pe mobil

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de 40RON + 200FS fără depunere
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere!
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 222FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Mozzart Bet
Mozzart Bet
Încasează bonusul Mozzartbet de până la 1750RON - CLICK AICI
MrBit
MrBit
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 600RON la MrBit!
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI

 

 PARIURI PE TELEFON – CE GĂSEȘTI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Ce sunt pariurile din mers?

 2. Avantaje și dezavantaje

 3. Cum pariez de pe telefon sau tabletă?

              3.1 Site optimizat vs aplicație

              3.2 Descărcare aplicații pe Iphone și Ipad

              3.3 Descărcare aplicații pe telefoane sau tablete cu Android

4. Pariuri din mers la casele de pariuri licențiate

      4.1 Care este cea mai bună agenție pentru pariuri de pe mobil și tabletă?

      4.2 Agenții recomandate de PariuriX.com
 

1. CE SUNT PARIURILE DIN MERS?

Pariurile din mers sunt pariuri pe care le poți plasa utilizând un dispozitiv mobil – un smartphone sau o tabletă.  Pur şi simplu ai nevoie de o conexiune la internet şi de un cont creat la o casă de pariuri online care îți permite să te loghezi prin intermediul telefonului mobil. Multe din agenţiile de pariuri pe internet şi-au dezvoltat în ultimul timp site-uri speciale pentru mobil sau fel de fel de aplicaţii pe care trebuie să le descarci pentru ca ulterior să poți paria. Despre acest aspect vom discuta în detaliu mai jos. Dacă reușești să accesezi un astfel de site special sau o aplicaţie este perfect şi îți recomand să faci acest lucru deoarece metoda este la fel de sigură precum cea folosită în faţa calculatorului.
 

Progresul tehnologiei - cum s-a ajuns la posibilitatea de a paria de pe mobil?

Dar cum s-a ajuns până la nivelul la care putem accesa site-uri de jocuri de noroc de pe un telefon când în urmă cu 10 - 15 ani acest lucru era de neconceput? Hai să prezentăm o scurtă istorie. În 1994 au apărut primele cazinouri online, și la scurt timp primele agenții de pariuri pe internet. Deși în 1996 erau doar 15 astfel de site-uri în toată lumea, un an mai târziu deja existau peste 200 de site-uri online de pariuri. Însă progresul tehnologiei nu s-a oprit aici, deoarece în 2000 Eurobet și Coral au fost primii operatori de pariuri din lume care au făcut posibilă parierea de pe un telefon mobil, folosind serviciu WAP. Totuși acesta nu era un serviciu la îndemâna oricui, și nici foarte folosit, ceea ce este de înțeles pentru că vorbim de un mod destul de primitiv de a paria din mers.

Însă în ultimii ani, odată cu apariția Smartphone-urilor, dar și a tabletelor, majoritatea agențiilor online importante de pariuri au dezvoltat site-uri sau chiar aplicații pentru mobil. Primul operator care a lansat o aplicație pentru Iphone a fost Betfair (vezi site-ul agenției), iar la scurt timp au apărut și alții. Aceste aplicații și site-uri mobile au o grafică foarte similară cu cea de pe PC, iar de aceea au ajuns foarte populare în rândul pariorilor.

Posibilitatea de a paria de pe telefonul mobil sau de pe tabletă reprezintă un mare plus pentru mulţi pariori deoarece foarte mulţi dintre noi nu putem fi lângă un calculator de fiecare dată când dorim să plasăm un pariu. Casele de pariuri online au încercat să facă aplicaţii cât mai bune, cât mai rapide şi mai uşor de folosit; iar unele chiar au început să acorde bonusuri pentru cei care pariază de pe mobil, totul în încercarea de a atrage noi clienţi.

 

2. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PARIURI DE PE TELEFON ȘI TABLETĂ

Avantajele pariurilor de pe telefonul mobil

 • Unii operatori oferă bonusuri tentante atunci când pariem pentru prima dată din mers, pe lângă bonusurile de bun venit. Freebet-uri, pariuri fără risc, sau bonusuri instant; tipurile de bonusuri oferite diferă de la agenție la agenție și sunt care de care mai variate.
 • Ai  acces oricând la site-ul de pariuri astfel încât poți paria 24 de ore din 24, fără a te grabi să mai ajungi acasă în faţa pc-ului pentru a plasa pariul dorit. Chiar şi când te întorci de la muncă, în timp ce stai pe scaunul din autobuz, în loc să stai degeaba poți să mai arunci un ochi peste oferta sportivă.
 • Putem paria oriunde ne-am afla. Astfel, indiferent că suntem in concediu sau la țară, putem juca un pariu în decurs de câteva secunde.
 • Putem paria în timp ce suntem pe stadion urmărind partida echipei favorite.
 • Majoritatea site-urilor / aplicațiilor pentru mobil conțin toate opțiunile care se găsesc și pe site-ul agenției. Astfel nu ești limitat din nici un punct de vedere chiar dacă nu folosești calculatorul. 

 

Dezavantajele pariurilor de pe telefonul mobil

 • Nu este recomandat sa folosești telefonul mobil prea des pentru pariuri live atunci cand ai opțiuni mai bune (precum un calculator la îndemână). Ecranul telefonului este destul de mic și poate fi incomod pentru unii pariori să găsească imediat toate opțiunile de care au nevoie.
 • O conexiune 3G poate merge mai lent, sau se poate întrerupe în anumite momente. Din aceste motive este posibil ca uneori să nu reușești să plasezi pariul pe care dorești.
 • Accesul la aceasta facilitate ar putea să te distragă de la activitatea ta zilnică. De exemplu unii ar putea fi tentați să intre pe site-urile de pariuri în timpul orelor de curs sau în timpul programului de muncă. Dar aici mai ține și de autocontrol.

Descoperă cele mai bune case de pariuri online la care poți paria din mers de pe telefon sau tabletă!


3. CUM PARIEZ DE PE TELEFON SAU TABLETĂ?

Înainte de a vedea la ce case de pariuri online putem paria de pe mobil sau tabletă, trebuie precizate câteva lucruri importante. În primul rând există două moduri principale de a paria din mers:

 • din cadrul unei aplicații – descarci un program al casei de pariuri la care vrei să te joci, iar apoi îl folosești ca orice alt program de mobil (cum ar fi jocuri). Intri în el, te loghezi, plasezi pariurile dorite etc.
 • direct din broswer – accesezi site-ul agenției din browser-ul telefonului exact la fel cum accesezi orice alt site mobil.  

Orice site al unei case de pariuri poate fi accesat din browser-ul mobilului, dar trebuie să fie optimizat, altfel va arăta ca site-ul de pe PC, doar că în miniatură. Și crede-mă când îți zic că deși teoretic este posibil să pariezi pe bani așa, practic nu ai nici o șansă, nu fără a te umple de nervi  cel puțin. Din fericire toate casele de pariuri online licențiate în România au acum un site optimizat, conceput special pentru dispozitivul tău mobil.

În ceea ce privește aplicațiie, acestea au fost concepute momentan doar pentru IOS și Android; pentru restul telefoanelor (gen Blackberry, Windows Phone etc) trebuie pariat direct din browser. Cei care au Iphone și Ipad pot descărca aplicațiile de pariuri direct din AppStore, în timp ce cei cu Android o pot face doar direct de pe site-ul agențiilor, dar despre acest aspect vom vorbi pe larg mai jos. Ia în considerare faptul că deși aplicațiile merg teoretic pe orice smartphone cu unul din cele două sisteme de operare listate mai sus, ele solicită o anumită versiune minimă a sistemului de operare, și anume specificații tehnice minime pentru a funcționa fluid și în condiții optime (diferă de la aplicație la aplicație).
 

3.1 Site optimizat vs aplicație pariuri mobil

Avantaje ale unei aplicații în detrimentul unui site optimizat
 • De regulă avem posibilitatea de a rămâne logați în aplicație o perioadă mai lungă de timp, în timp ce pe site-uri este necesar să ne logăm o dată la câteva ore.
 • În unele situații aplicația poate merge mai rapid decât site-ul dacă este optimizată așa cum trebuie.
 • Aplicația este mai stabilă fiind mai rare momentele în care se blochează sau merge prost (din nou, doar dacă este optimizată bine).
 • Unele programe de pariuri au opțiuni prin care putem seta diferite alarme și notificări pentru când urmează să înceapă un meci, pentru un bilet câștigat / pierdut, pentru anunțarea unor promoții etc. Vezi ponturi fotbal, tenis în rubrica biletul zilei pe PariuriX sau Cota 2 cu ponturi la pariuri sportive unde se dublează suma pariată!
 • Agențiile de pariuri pe internet care au un serviciu de live streaming oferă posibilitatea de a urmări transmisiunile live direct din aplicația de pariuri. Totuși această facilitate lipsește de pe site-ul optimizat, cel puțin de pe dispozitivul testat de mine (Iphone).
 • Pot exista și alte facilități care să fie disponibile doar din aplicație. Un exemplu bun este posibilitatea de a plasa pariuri prin comandă vocală la Betano ; acest lucru nu este posibil direct de pe site.
   
Dezavantaje ale aplicațiilor de pariuri pentru mobil
 • Majoritatea aplicațiilor pentru mobil necesită o versiune mai nouă a sistemului de operare, în timp ce site-urile merg de pe orice versiune. Aceasta este o problemă în special pentru cei cu telefoane sau tablete mai vechi la care nu pot actualiza sistemul de operare, sau la care această actualizare nu se merită pentru că atunci dispozitivul ar merge prost.
 • Aplicațiile sunt mai solicitante decât site-urile mobile, deci pe un dispozitiv mai vechi este posibil ca un program de pariuri să meargă destul de greu.
 • Aplicațiile care nu sunt optimizate corect sau au bug-uri ne vor da mai multe bătăi de cap decât un site mobil.
 • Sunt oferite aplicații doar pentru Android și IOS, dar nu am auzit de vreun program de pariuri pentru BlackBerry sau Windows.

Per total este mai bine să pariem din cadrul unei aplicații, mai ales dacă avem un smartphone de ultimă generație. Însă și site-urile optimizate pot fi alternative mai mult decât decente.

 

3.2 Descărcare aplicații pariuri sportive pe Iphone și Ipad

Orice aplicație de pariuri sportive se instalează foarte ușor pe dispozitivele Apple, așa că nu este prea mult de discutat pe seama acestui subiect. Tot ce trebuie să faci este să intri în Appstore, și în fereastra de search să scrii numele casei de pariuri care te interesează. De fapt trebuie numele aplicației, dar toți operatorii de pariuri au pus aplicației numele agenției pentru a fi cât mai ușor de găsit.

 De regulă prima aplicație care îți va apărea în listă este chiar cea de pariuri care trebuie instalată. Dă click pe butonul ”Obțineți”, după care ți se va cere parola contului Apple. După ce introduci această parolă aplicația va începe să se instaleze. La final dă click pe butonul ”Deschideți” pentru a intra în ea. Aplicația va fi disponibilă inclusiv pe desktop-ul telefonului.  

 

3.3 Descărcare aplicații pariuri online pe telefoane sau tablete cu Android

Așa cum cei cu Iphone și Ipad pot descărca aplicații din AppStore, și cei cu Android pot descărca programe din Google Store. Marea diferență este că în AppStore găsim aplicații pentru pariuri, în timp ce în Google Store nu găsim. Acest lucru se întâmplă deoarece cei de la Google nu agreează aplicațiile care au ca scop promovarea jocurilor de noroc, indiferent că este vorba de jocuri de cazino, poker, bingo sau pariuri sportive.

Asta nu înseamnă că nu poți descărca aplicații pentru pariuri sportive; o poți face dar nu din magazinul oficial. Pentru a descărca o aplicație, tot ce trebuie să faci este să intri de pe mobil pe site-ul respectivei agenții, iar dacă o aplicație este disponibilă, acest lucru va fi scris mare pe pagina principală. Trebuie să dai click pe acel mesaj, iar în mod normal aplicația va începe să se descarce automat.         

Însă înainte de a o putea instala ai ceva de făcut. Dispozitivele cu Android sunt setate ca să nu permită instalarea aplicațiilor descărcate din altă parte în afară de Google Store, dar acest lucru poate fi modificat foarte ușor. Intră de pe telefonul / tableta ta în ”Setări”, iar la tab-ul ”Personal” vei găsi opțiunea ”Securitate”. Dă click pe aceasta, iar în partea dreapta a paginii se va încărca o fereastră cu mai multe opțiuni. Sub ”Administrare dispozitiv” vei găsi opțiunea ”Surse necunoscute” pe care trebuie s-o bifezi.

Acum că ai aplicația descărcată și telefonul este autorizat s-o instaleze, tot ce trebuie să faci este să intri în notificări (poți intra foarte ușor trăgând degetul pe ecran de sus în jos, începând din partea cea mai de sus a paginii) și să dai click pe aplicația respectivă.

Apoi vei fi pus să alegi între două opțiuni: ”pachet de instalare” și ”verificați și instalați”. Singura diferență este că în cazul celei de-a doua opțiuni, scripturile celor de la Google vor verifica sursa aplicației înainte de a o instala, dar nu recomand acest lucru din moment ce aceștia nu sunt chiar adepții aplicațiilor pentru pariuri. Deci selectează ”pachet de instalare” și dă click pe ”doar o dată”.

Odată ce aplicația pentru pariuri este instalată, poți intra în aceasta. Ea poate fi găsită în secțiunea ”Aplicații”, acolo unde sunt toate aplicațiile instalate de tine.

Ar mai trebui spus că majoritatea aplicațiilor de pariuri pentru mobil cer minim Android 6.0, ceea ce este o solicitare mai mult decât decentă ținând cont că deja a apărut Android 9.0. Site-urile mobile vor merge pe aproape orice versiune de Android, dar s-ar putea ca pe dispozitive mai vechi să se miște destul de prost. Nu trebuie să ai ultima inovație din domeniu, dar dacă vrei să pariezi în condiții optime, atunci trebuie să ai măcar un telefon decent.

Pentru mai multe articole utile despre cum să câștigi la pariuri sportive, de la noțiuni pentru începători și până la ghiduri pentru pariorii avansați, citește și  ”Școala de pariuri online - Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga”.

 

4. PARIURI DIN MERS LA CASELE DE PARIURI LICENȚIATE

Toate agențiile de pariuri pe internet licențiate au un site optimizat, iar o marte parte dintre ele au și o aplicație (unele doar pentru IOS / Android, altele pentru ambele).
 

4.1 Care este cea mai bună agenție pentru pariuri de pe mobil și tabletă?

Pentru a putea oferi un răspuns cât mai bun la această întrebare trebuie să ținem cont de două aspecte principale. În primul rând, respectiva agenție de pariuri trebuie să aibă servicii de o calitate cât mai ridicată: o ofertă sportivă bogată, o platformă performantă de pariuri live, un serviciu capabil de suport clienți, cote bune, promoții și oferte atractive etc. În al doilea rând, aplicația sau site-ul pentru mobil trebuie să ne ofere acces la aproape toate evenimentele sportive, opțiunile și serviciile disponibile de pe PC, plus că trebuie să aibă o interfață intuitivă și să fie ușor de folosit.

De multe ori aplicațiile pentru mobil sunt mult mai instabile decât site-urile accesibile de pe PC (indiferent de domeniul de activitate despre care vorbim), iar de aceea este important să putem paria în condiții optime de pe mobil: aplicația să nu se blocheze, să nu se închidă inexplicabil, să nu aibă buguri și erori enervante etc.  Degeaba o casă de pariuri pe internet oferă servicii foarte bune, dacă aplicația pentru telefon este instabilă și nu ne lasă să ne bucurăm de pe urma avantajelor oferite.

PARIAZĂ DIN MERS LA AGENȚIA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!
 

Dar care aplicație este cea mai bună? Este o întrebare grea. În primul rând contează tipul dispozitivului, fiindcă un operator poate avea un program foarte bun de pariuri pentru Iphone / Ipad și unul slab pentru Android, sau invers. Mai contează și cât de performant este dispozitivul – unele aplicații sunt foarte bune, dar merg bine doar după dispozitive de ultimă generație, în rest sunt greu de folosit. Alte aplicații în schimb poate nu sunt la același nivel, dar sunt optimizate mai bine pentru dispozitive un pic mai vechi.

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să încerci aplicații de la mai mulți operatori, și să o folosești constant pe cea care te mulțumește cel mai mult. Iar de aceea este bine să și ai cont deschis la mai multe case de pariuri simultan. Mai jos poți vedea o listă cu 5 operatori recomandați de noi (aceștia sunt principalii care merită încercați), dar și o listă cu ceilalți operatori la care se poate paria din mers.

 

4.2 Agenții recomandate de PariuriX.com pentru pariuri de pe mobil

Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016) – deschide un cont acum

Oferă o aplicație atât pentru IOS cât și pentru Android intitulată ”Unibet Sports Betting”. Este considerată de mulți ca fiind cea mai performantă aplicație de pe piață, iar punctul forte îl reprezintă faptul că poți urmări transmisii live video direct din cadrul ei. Un alt avantaj este acela că aplicația este foarte stabilă, fiind foarte rare acele momente când se blochează sau merge prost. Ca minus trebuie remarcat faptul că fiind o aplicație foarte performantă, și solicită destul de multe resurse din partea dispozitvului mobil. Pentru a merge la capacitate maximă îți trebuie un telefon destul de performant. Află mai multe despre Unibet de pe telefon sau tabletă!
 

Betano (D.ONJN 172/30.01.2017) –  înregistrează-te și tu

Aceasta este din punctul meu de vedere aplicația numărul 1 pentru Iphone și Ipad la acest moment, și asta pentru că este foarte performantă și stabilă, și îți permite să plasezi pariuri prin comandă vocală, poți urmări transmisii live video, poți adăuga la favorite meciurile / opțiunile dorite etc. Ea este disponibilă și pe Android, dar nu oferă la fel de multe facilități (cum ar fi pariurile prin comandă vocală) . CLICK AICI pentru mai multe informații.
 

Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016)  – înregistrează-te și tu

Are 2 aplicații moderne care sunt actualizate constant - una pentru pariuri sportive în cotă fixă și una pentru pariuri în contrapartidă (betting exchange). Ce am observat interesant la Betfair: dacă aplicația solicită elefonul tău mai mult decât poate să ducă, atunci nu este nici o problemă pentru că poți descărca o versiune mai veche care deși poate nu arată la fel de bine grafic, merge foarte bine chiar și de pe dispozitive mai puțin ”smart”. Pentru mai multe detalii CLICK AICI
 

Admiral (D.ONJN 1283 /28.06.2017) - Deschide cont acum!

Nu oferă momentan aplicație pentru telefon și tabletă, dar are un site optimizat foarte bine pentru dispozitivele mobile. Acesta oferă acces la întreaga ofertă sportivă disponibilă pe PC, dar și la toate facilitățile (depuneri și retrageri de bani, cash out, pariuri live etc). Detalii aici!
 

Fortuna Bet (D.ONJN 1560/25.08.2016) –  Vizitează site-ul operatorului

Poți juca din mers prin intermediul aplicației ”Fortuna România” disponibilă atât pe IOS cât și pe Android. Aceasta oferă toate facilitățile disponibile și pe PC (depuneri, retragi, cash out, pariuri live, acces la oferta completă, posibilitatea de a plasa pariuri SOLO, AKO, DOMINO și MAXIKOMBI etc), dar și câteva opțiuni de personalizare interesante. De exemplu poți selecta ce icon-uri să îți apară în bara de instrumente, sau poți umbla la diferite setări de afișaj. Află mai multe!

PARIAZĂ DE PE TELEFON LA CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ!


 

Te-ar mai putea interesa și:

 

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult