1. Home »
 2. Resurse »
 3. Pariuri cu bază - Merită să joci meciurile “sigure” pe mai multe bilete?

Pariuri cu bază - Merită să joci meciurile “sigure” pe mai multe bilete?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:26:00

image Pariuri cu bază - Merită să joci meciurile “sigure” pe mai multe bilete?

Pariuri cu bază - azi vreau să vorbesc despre acest tip de bilet, care este cunoscut și sub numele de pariuri cu bancheri, sau pariuri cu evenimente fixe. Pentru un parior începător care nu știe nici măcar cu ce se mănâncă pariurile în sistem s-ar putea să fie mai complicat, dar crede-mă când îți spun că acestea sunt cunoștințe elementare pe care trebuie să le stăpânești dacă intenționezi să joci cu regularitate la pariuri sportive. 

Joacă pariuri cu bază la agenția online recomandată de PariuriX!


Pariuri cu bază - ce sunt acestea?

Ca să îți pot răspunde la această întrebare trebuie să știi întâi ce sunt pariurile în sistem - am explicat aici: ”Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază”. Dar îți voi explica pe scurt - sunt acele bilete unde în funcție de sistemul ales poți câștiga ceva bani și dacă te scoate unul sau mai multe meciuri. De exemplu un sistem 2/3 înseamnă că avem un bilet cu 3 meciuri pe care ai jucat combinații de câte 2 partide (1-2, 1-3, 2-3). Offline acesta s-ar numi ”bilet la minus unu”.

Pariurile cu bază sunt combinații între pariurile combo (în acumulator) și cele în sistem. Practic avem pe același bilet atât meciuri care trebuie să iasă neapărat (baze), cât și meciuri aflate în combinație. Vom câștiga ceva bani dacă ies toate bazele, și suficiente partide din sistem pentru a oferi măcar o combinație câștigătoare.

Accesează acum ”Glosar pariuri sportive - ghid de pariere” dacă nu înțelegi un anumit termen!
 


Cum se pune un bilet cu baze și cum se calculează câștigul?

Cel mai bun mod pentru a pricepe despre ce este vorba este să îți arăt un exemplu. Din păcate, din cele 5 case de pariuri online recomandate de PariuriX, una singură oferă posibilitatea de a plasa pariuri cu baze: Betano.ro. De aceea exemplul este luat de acolo.

Am adăugat pe un bilet 6 meciuri, din care am selectat două ca baze dând click pe butonul ”B” din dreptul respectivelor meciuri. Între celelalte 4 partide am optat pentru un sistem 3/4. Am făcut asta completând cu suma dorită tab-ul din dreptul la ”5 selecții” (adică cele 2 baze + trei meciuri din cele rămase). Eu am completat cu ”5”, aceasta reprezentând miza pe combinație. Pentru că între cele 4 meciuri există 4 combinații posibile (1-2-3, 1-2-4, 1-3-4, 2-3-4), miza totală este de 20RON (4 * 5).

Pentru a câștiga suma maximă de 455.27RON, cea scrisă în partea de jos a biletului, este necesar să îmi iasă toate meciurile. Pentru a câștiga o sumă mai mică, trebuie să îmi iasă neapărat ambele baze, și măcar 3 din celelalte 4 partide. Dacă de exemplu ies toate cele 4 meciuri din sistem, dar mă scoate o bază, atunci nu mai iau nici un leu. Câștigurile sunt date de formule matematice, deci nu te păcălește agenția de pariuri în vreun fel oferindu-ți sume derizorii așa cum am auzit pe mulți spunând. Hai să ți arăt ca idee cum se calculează cotele și câștigurile pe biletul meu.

 • Se calculează cota totală pentru baze înmulțindu-se cotele acestora, în cazul nostru: 1.444 * 1.47 = 2.12
 • Se calculează cota pentru fiecare combinație de 3 meciuri:
  • Meci 1-2-3: 2.25 * 2.40 * 2.35 = 12.69
  • Meci 1-2-4: 2.25 * 2.40 * 1.85 = 9.99
  • Meci 1-3-4: 2.25 * 2.35 * 1.85 = 9.78
  • Meci 2-3-4: 2.40 * 2.35 * 1.85 = 10.43
 • Se calculează câștigul pentru fiecare combinație înmulțind miza cu cota bazelor și cu cota fiecărei combinații din sistem
  • Câștig 1 : 5 * 2.12 * 12.69 = 134.51
  • Câștig 2 : 5 * 2.12 * 9.99 = 104.94
  • Câștig 3 : 5 * 2.12 * 9.78 = 103.67
  • Câștig 4 : 5 * 2.12 * 10.43 = 110.55

Deci dacă ies ambele baze și 3 din celelalte 4 meciuri câștig între 104.94RON și 134.51RON în funcție de partida care m-a scos. Dacă ies toate meciurile, atunci toate combinațiile sunt câștigătoare, iar câștigul total este egal cu suma tuturor câștigurilor per combinație. 

 

Întrebări comune despre pariurile cu bancheri (baze)

De ce aș juca pariuri cu bază?

Reprezintă cea mai bună soluție atunci când vrei să adaugi pe același bilet atât selecții în care ai o încredere ridicată, cât și pariuri de cote mai mari de care nu ești la fel de sigur. Scopul principal al bazelor este acela de a crește cota totală a biletului și a eventualui câștig.

 

Care este problema principală a acestui tip de bilet?

Faptul că o bază greșită duce la pierderea întregului bilet chiar dacă toate pariurile din sistem sunt câștigătoare. De exemplu să luăm un bilet cu o bază și 10 meciuri în sistem 5/10. Câștigi bani dacă iese baza și măcar 5 din celelalte 10 pariuri, dar nu iei nici un leu dacă ies toate cele 10 pariuri și nu iese baza. Așa că trebuie să fii foarte atent ce alegi.

 

Merită să joci meciurile “sigure” pe mai multe bilete?

Mulți fac greșeala de a alege un pariu pe care îl consideră ”sigur”, și de a îl utiliza ca bază pe mai multe bilete pentru a crește cota totală. Problema e că nici un meci nu e sigur și oricând se poate întâmpla ca un pariu cu încredere maximă să nu iasă. Și atunci ne strică toate sistemele și biletele noastre. De aceea recomand să nu folosești o bază pe mai mult de un bilet!

 

La ce case de pariuri online pot juca pariuri cu bază?

Din rândul celor recomandate de PariuriX, Betano.ro și efortuna.ro sunt singurele care oferă acest tip de pariu. Din restul celor licențiate, ar mai fi Casa Pariurilor, Stanleybet, Superbet, Maxbet, Mozzartbet. 

Joacă bilete cu bază la agenția de pariuri recomandată de PariuriX!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX