1. Home »
  2. Resurse »
  3. Pariorii se trezesc cu venituri fictive din pariuri!

Pariorii se trezesc cu venituri fictive din pariuri!

Baicu Marius
Baicu Marius

2017-10-27 12:40:53

image Pariorii se trezesc cu venituri fictive din pariuri!

O situație interesantă ne-a fost adusă la cunoștință în ultimele zile, din mai multe părți (deci nu de la o singură persoană). Mai mulți pariori susțin că atunci când au solicitat adeverințe de venit de la ANAF din diferite motive, au observat că pe ele apar trecute sume câștigate la pariuri pe 2016 pe care respectivii nu le-au luat vreodată. În unele cazuri este vorba chiar de sume foarte mari de ordinul zecilor de mii de RON.

Primul caz este al unui parior care s-a trezit cu un venit fictiv de 15,522RON, bani pe care nu i-a câștigat vreodată la jocuri de noroc, care au în dreptul lor trecut un impozit de 157RON (1%).

” Am solicitat de curând de la ANAF o adeverință de venit pe 2016 pentru că aveam nevoie pentru un credit. Nu mică mi-a fost surpriza să văd că pe aceasta apărea că am avut în 2016 venituri din jocuri de noroc de 15,522RON, deși eu unul joc foarte rar la pariuri. De fapt anul trecut am avut o singură retragere online, și aceea de 150RON, iar offline am câștigat parcă un singur bilet, de vreo 100RON. Partea interesantă este că atunci când am completat declarația 200 la ANAF cu veniturile pe anul precedent, eu am trecut doar acei 150RON de care știam, și la care aveam de plătit 1,5RON impozit. Angajata de acolo a verificat în calculator și a zis că e ok, că aceea este singura retragere care apare ”. 

Asta ne-a declarat pariorul. De aici eu pot înțelege că respectiva sumă fictivă a fost cu impozit reținut la sursă. Pentru că în caz contrar tipa de la ghișeu ar fi trebuit să îi spună de cei 157RON în plus de plătit. Dar nici aici ceva nu se pupă. Pe adeverința de venit apare că documentul ce atestă venitul este o Declarație informativă 205, iar acum în D205 nu se mai declară veniturile cu oprise la sursă. Deci e cam întortocheată situația.

 

Însă cum am spus, acesta nu este singurul caz. Petremihai, un utilizator destul de cunoscut din comunitatea PariuriX, a spus că și lui i-a apărut o sumă suplimentară față de cele pe care le știa, dar mult mai mică ce-i drept : 872RON. Acesta ne-a precizat: ”Și la mine apare o sumă aiurea, pe lângă ce am declarat, care se pupă cu ce e pe adeverință. Am o sumă Dumnezeu știe de unde, e mică, 872RON, eu nici nu retrag astfel de sume, doar rotunde”.

Acesta a continuat ”Sunt pe un grup de Discord unde și alți pariori se plâng că le apar sume fictive, dar mult mai mari. Sunt câțiva care au cerut online niște adeverințe de venit și apar acolo niște sume din pariuri de te doare capul. Unii nu au câștigat în viața lor atâția bani și le apare că cică i-ar fi obținut anul trecut la pariuri. Sunt sume gen 15,000RON, 12,000RON etc.”

Am putea veni cu câteva teorii despre provenineța acestor sume, dar este prematur să o facem. Nimeni din cei aflați în această situație nu a apucat încă să întrebe la ANAF care este treaba cu respectivii bani, iar până nu avem un răspuns în acest sens, nu are rost să ne ducem cu gândul prea departe.

Suntem curioși dacă sunt și alte persoane, din cele care citesc acest articol, care se află în această situație. Poți da un reply mai jos. Bine, dacă nu ai avut nevoie să soliciți o adeverință de venit de la ANAF, mai mult ca sigur nu ai de unde să știi dacă îți apar venituri fictive. Vom urmări subiectul și vom veni cu actualizări în perioada următoare, pe parcurs ce le avem.

Vezi top 5 case de pariuri online recomandate de PariuriX!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX