1. Home »
  2. Pariaza responsabil »
  3. Află care este țara în care zilnic o persoană se sinucide din cauza jocurilor de noroc!

Află care este țara în care zilnic o persoană se sinucide din cauza jocurilor de noroc!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-01 06:20:00

image Află care este țara în care zilnic o persoană se sinucide din cauza jocurilor de noroc!

Peste tot pe planetă există persoane dependente de jocuri de noroc, dar sunt anumite țări unde acest fenomen a scăpat cu totul de sub control. Probabil te aștepți ca în fruntea listei să se afle SUA sau Marea Britanie, dar de fapt o altă țară ocupă detașat primul loc într-un top în care nimeni nu ar vrea să se afle. Este vorba de Australia, țară în care anual se sinucid peste 400 de persoane din cauza jocurilor de noroc. Asta înseamnă o medie îngrijorătoare de o persoană pe zi!

O mamă a șase copii și-a pus capăt zilelor din cauza ”păcănelelor”

Sire-ul australian smh.com.au a prezentat astăzi un caz îngrijorător. Kate Seselja, o femeie de 37 de ani și mamă a șase copii, și-a pus capăt zilelor după s-a luptat timp de 13 ani cu dependența față de jocurile de cazino. Aceasta provenea dintr-o familie ceva mai înstărită, motiv pentru care banii pierduți la păcănele de-a lungul anilor nu au afectat-o foarte, nu până de curând. Însă situația s-a schimbat într-o noapte. Femeia s-a dus să se joace la cazino, și văzând că tot pierde, a început să mărească mizele și să își golească conturile bancare. Ea a pierdut nu mai puțin de 500,000$ în doar câteva ore, practic toți banii pe care îi mai avea, ceea ce a făcut-o să ia o decizie extremă: în drumul spre casă s-a lovit intenționat de un copac, punându-și capăt zilelor și lăsând fără mamă și fără bani pe cei șase copii ai săi. 

Vezi care sunt cele mai populare site-uri de jocuri de noroc din România!

 

Australienii - lideri mondiali și când vine vorba de infracțiuni

Nu toți recurg însă la gesturi atât de extreme. Alți australieni preferă să fure bani de la locul de muncă sau din alte surse pentru a își putea finanța dependența față de jocuri de noroc, sau pentru a plăti datoriile cumulate din cauza gamblingului. V-am prezentat în urmă cu două săptămâni o știre prin care vă spuneam că în ultimii 5 ani s-au înregistrat în Australia 265 de cazuri grave de furt din cauza acestei ”boli”, iar mai grav este faptul că suma totală furată se ridica la nu mai puțin de 100 de milioane de dolari! Deci o medie de peste 400,000$ pe caz! Cel mai bătrân hoț avea 78 de ani, și cea mai mare sumă furată a fost de 7,8 milioane de dolari! Culmea este că 2 / 3 din infracțiuni au fost comise de femei, și nu de bărbați!

grafic.png

 

Totuși autoritățile sunt fericite ... sume enorme ajung la bugetul statului datorită taxelor! 

Australienii au investit anul trecut nu mai puțin de 23 miliarde de dolari în jocuri de noroc, ceea ce este o sumă halucinantă în condițiile în care vorbim de o țară cu o populație de 23 de milioane de locuitori! Deci o medie de 1,000$ pe cap de locuitor, luând în considerare inclusiv copii, bătrâni sau persoane care nu au tangențe cu gamblingul. Din acești bani, 5,8 miliarde de dolari au ajuns la bugetul statului, și asta într-un singur an de zile! Iar astfel se explică de ce autoritățile nu se grăbesc să ia măsuri împotriva acestui fenomen îngrijorător.

 

Australia - țara aparatelor de ”păcănele”

Deși ca populație este o țară un pic mai mare ca România, Australia găzduiește 20% din toate aparatele de ”păcănele” din lume! Mai exact, în această țară se află aproape 200,000 de ”slot machines”! Practic acolo găsești astfel de aparate la orice colț de stradă, în orice hotel, sau orice club sportiv. Mai rămâne să le bage prin școli, că în rest sunt practic peste tot. În acest moment în Australia sunt 500,000 de jucători problematici, care ori sunt dependenți, ori nu mai au mult până ajung într-un astfel de stadiu.

Din fericire, în România problemele nu sunt nici pe departe atât de grave. Noi, cei de la PariuriX, am mai spus asta de 1,000 de ori și o vom repeta de atâtea ori de cat este nevoie: pariurile sportive și jocurile de noroc ar trebui să fie în primul rând un hobby. Dar mai important decât atât, niciodată să nu joci banii pe care nu îți permiți să îi pierzi! Dacă simți că jocurile de noroc îți afectează viața de zi cu zi, cere ajutorul familiei, a prietenilor, și nu ezita să apelezi chiar la ajutor profesionist dacă consideri că acest lucru este necesar.  

statistici.png

Pozele și graficele din acest articol au fost preluate de pe smh.com.au.

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX