1. Home »
  2. Pariaza responsabil »
  3. Recuperarea după adicție. Povestea lui Steve Girling

Recuperarea după adicție. Povestea lui Steve Girling

victorpartan
victorpartan

2024-01-03 05:10:00

image Recuperarea după adicție. Povestea lui Steve Girling

Adicția pentru jocuri de noroc este o boală periculoasă, dar care se poate vindeca. Drept dovadă stă povestea lui Steve Girling, un englez care ajunsese pe marginea prăpastiei după ce a furat 1 milion de euro de la compania pentru care lucra pentru a juca la cazinou. După ce a depășit momentele dificile, Girling a deschis o fundație de suport pentru dependenți numită „Reframe Coaching”, care oferă suport celor afectați direct sau indirect de patima pentru gambling.

La vedere, Steve Girling avea o carieră de succes, fiind director efecutiv și director al departamentului financiar la șapte companii, și o familie iubitoare. Era definiția omului care a reușit în viață. Avea un salariu foarte bun, mașină de firmă, era implicat în luarea deciziilor la un nivel înalt etc. Pe dinăuntru, însă. Era foarte stresat și acuza o stare de sănătate mintală precară. În încercarea de a evada din acea stare, și-a făsit refugiu în gambling.

„Fusesem și înainte un gambler ocazional. Pariam din când în când pe sport, dar interesul meu pentru jocurile de noroc a crescut în momentul în care am început să primesc rotiri gratuite la cazino. Pentru moment, mă simțeam foarte bine, uitam de toate probleme. Apoi, reveneam la starea depresivă. Totul s-a transformat într-o adicție pe care am hrănit-o cu bani din conturile angajatorului. Timp de trei ani nu a bănuit nimeni nimic”, a povestit  Steve Girling, care în timp ce era client VIP al cazinourilor beneficia de vacanțe gratuite, în care era tratat „regește”.

În 2018 a fost arestat, iar în 2019 a fost condamnat la 4 ani închisoare: „Dincolo de faptul că furasem, îi neglijasem pe cei apropiați. Pierdusem simțul realității și nu mai eram prezent nici în viața mea, nici în viața familiei”. Dar familia l-a sprijinit și a apelat la specialiști pentru a renunța la gambling și pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală. Girling și-a dedicat timpul învățând tot ce se putea despre mecanismele adicției, terapie, moduri de a gândi. Și-a reconstruit viața alături de soție și de copii.

„Cât am stat la închisoare, îi ascultam pe cei de lângă mine și le ofeream suport moral. Cei mai mulți sufereau de diverse adicții. Am continuat să investesc în dezvoltarea personală, în a învăța lucruri noi. M-am înscris și am absolvit diverse cursuri, am citit foarte multe cărți”, a spus fostul gambler, care a deschis fundația non-profit imediat după eliberare. El și-a exlicat inițiativa: „Când am simțit că am devenit dependent, am încercat să vorbesc cu anumite persoane, dar mă simțeam mai mult rușinat decât eliberat. Este foarte important să vorbești cu cineva care te înțelege, într-un spațiu special. Societatea ar trebui să pună la dispoziție asemenea spații”.

Englezul consideră că este important ca organizații precum Mindway AI să se implice în promovarea jocului responsabil, dar consideră că și operatorii de jocuri de noroc ar trebui să se implice mai mult, pentru a atrage agenția clienților care dezvoltă un stil de joc compulsiv.

„Recuperarea după adicție nu este o competiție cu nimeni, ci reprezintă o oportunitate de a recâștiga control asupra propriei vieți. Mie mi-au folosit mult ședințele față în față cu terapeuții. Am descoperit valoarea gândirii pozitive și beneficiile exercițiilor de respirație. În cazul altora, au funcționat mai bine ședințele în grup și programele online. Suntem diferiți și fiecare trebuie să opteze pentru metodele care funcționează cel mai bine pentru el”, a constatat Girling.

Credit foto: dailymail.co.uk

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
+74.8
Câștigate
12
Pierdute
14
3
Tudor Cosma
+67.76
Câștigate
35
Pierdute
16

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX