1. Home »
  2. Pariaza responsabil »
  3. Nu recomandam minorilor sa joace la pariuri online

Nu recomandam minorilor sa joace la pariuri online

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-03 10:10:00

image Nu recomandam minorilor sa joace la pariuri online

Nu paria dacă ești minor, nu vei putea scoate câștigurile! Iar dacă ești părinte, există moduri de a afla dacă copilul tău pariază. Citește în continuare și află mai multe despre pariurile sportive în rândul minorilor!

În România vârsta minimă pentru a participa la jocuri de noroc este de 18 ani. În ciuda acestui aspect realitatea este că mulți se apucă de pariuri sportive sau de alte tipuri de gambling (cum ar fi jocurile de cazino precum păcănelele) înainte de a împlini vârsta minimă legală. De ce există aceste restricții, unde sunt riscurile mai mari (online sau offline) și de ce nu ar trebui să îți deschizi un cont de pariuri pe internet dacă nu ești încă major? La aceste întrebări voi încerca să răspund în cele ce urmează, și tot aici voi veni și cu câteva sfaturi și recomandări pentru părinți.

Click aici și încasează acum cel mai bun bonus la pariuri sportive
 

1. DE CE PARIURILE SUNT INTERZISE PERSOANELOR SUB 18 ANI?

În toate ţările din Europa şi nu numai minorii n-au dreptul să joace la pariuri. Doar vârsta minimă diferă în funcţie de legile fiecărei ţări. Dar de ce nu au ei voie? Motivele sunt unele destul de simple şi sunt cam aceleaşi pentru care un minor nu poate să bea, să fumeze și nici măcar să voteze.

Pariurile pot crea dependenţă indiferent că sunt jucate offline sau pe internet

Un minor n-are suficientă stăpânire de sine precum un adult pentru a se putea opri din pariat atunci când este cazul. Adevărul că dependenţa există şi în rândul adulţilor, deşi la minori sunt şanse şi mai mari ca aceasta să apară. Atunci când cineva pariază există două scenarii posibile: ori câştigă, ori pierde. În cazul unor câştiguri repetate un minor care a trăit toată viaţa pe banii părinţilor ar putea fi tentat de uşurinţă cu care a câştigat o sumă de bani să-şi forţeze şi mai mult norocul, plasând sume şi mai mari. 

Chiar dacă pierd, majoritatea nu se lasă foarte uşor descurajaţi, mai ales că internetul este plin cu poze şi dovezi de bilete de pe urma cărora unii s-au îmbogăţit. Nu contează că un asemenea bilet îl câştiga un parior din câteva mii şi acela poate după sute de bilete puse. Minorul vede acea dovadă de câştig, vede că alţii au câştigat sume mari şi atunci pariază şi el pe ideea “Dacă ăla a reusit, eu de ce n-aş putea?”.

Odată ce biletele pierdute se strâng şi nevoia pariorului de a-şi recupera rapid investiţia creşte, făcându-l să comită greşeli şi să se înfunde şi mai mult în datorie. Tentaţia unei îmbogăţiri rapide, transformată în dorinţa de a recupera pierderile, poate aduce un minor la dependenţă. Cum am zis, aceste probleme sunt întâlnite destul de des şi la oameni în toată firea, însă un minor va fi afectat mai uşor.

 

Pariurile pot da unui minor devieri de comportament

Acesta ar putea să nu mai fie concentrat la şcoală, să capete o mentalitate greşită, să se distanţeze de prieteni şi să se izoleze. În SUA s-au văzut exemple de copii care spuneau că lor nu le trebuie şcoala fiindcă vor să se facă jucători de poker când cresc mari. Am auzit și de cazuri (dar tot din străinătate) în care copii care erau printre cei mai buni din școală la carte s-au nenorocit pe viață din cauza jocurilor de noroc. Unii au strâns datorii de zeci de mii de dolari și au avut devieri grave de compoerament, în timp ce alții au recurs chiar la gesturi extreme cum ar fi să își pună capăt zilelor din cauză că au pierdut sume mari de bani într-un interval scurt de timp.

 

Un minor nu este suficient de ”matur” să ia deciziile corecte

Realitatea este că majoritatea pariorilor maturi care joacă cu regularitate la pariuri au comis mai devreme sau mai târziu greșeli pe care nu trebuiau să le comită. Așa că ce pretenții să avem de la un copil? Este ca în cazul mersului la vot; un minor nu are voie să voteze deoarece nu are încă discernământul necesar pentru a lua o astfel de decizie.

La jocuri de noroc este și mai complicat, pentru că agențiile de pariuri sau cazinourile se folosesc de tot felul de ”trucuri” pentru a convinge pariorii să joace. Nu mă refer neapărat la ”țepe” sau ”păcăleli”, ci mai degrabă la tot felul de reclame cu promoții tentante sau la povești de succes ale unor pariori norocoși menite să îți ia ochii. Cum putem cere unui copil să își dea seama de aceste trucuri și să ia deciziile corecte când el pariază din banii de la părinți și nu a muncit măcar o zi pentru a vedea cum se câștigă concret acei bani? Evident că va da dovadă de o superficialitate naturală pentru că pur și simplu nu este trecut prin viață.

În cazul unui minor cresc și șansele ca acesta să fie fraierit de unul din numeroșii  ”King of Bets”  de pe Facebook care vând pe 50$ ”ponturi sigure” de cote astronomice. Vorba aia, sunt oameni în toată firea care pun botul la așa ceva, deși aceștia au avut tot timpul din lume să se convingă că este vorba de țepe. Noi le-am pus la dispoziție articole amănunțite care explicau cum sunt date aceste țepe, și tot degeaba. Așa că întreb din nou ca și mai sus – ce pretenții să mai avem de la un copil? Pe baza acestui subiect avem 2 articole amănunțite ce pot fi găsite AICI și AICI.

 

1.1 Cât de reală este problema pariurilor în rândul minorilor?

În România nu este dezvoltat un sistem care să examineze efectele pariurilor sportive asupra minorilor, cu atât mai puţin să le şi trateze. Însă în alte ţări acest sistem există. Din cercetările făcute acolo s-a constatat că minorii care pariază sunt mai expuşi să capete un comportament anti-social, să se izoleze de prieteni şi de familie, să chiulească sau să aibă rezultate slabe la şcoală. În cazurile grave aceştia pot ajunge la anxietate şi depresie.

Problema este este una cât se poate de reală, atât la noi în ţară cât mai ales prin alte ţări. Într-un stat din SUA în care s-au făcut sondaje, s-a constatat că peste 75% din minori au pariat măcar o dată şi măcar 33% în ultimul an. 4% din aceştia pariază zilnic şi au o dependenţă de pariuri. De asemenea, numărul de minori dependenţi de pariuri era de 2-4 ori mai mare decât cel al adulţilor.  Și SUA nici măcar nu este într-un top5 mondial când vine vorba de dependența față de gambling. La acest capitol australienii sunt lideri autoritari, iar acolo guvernul nu ia nici o măsură deoarece datorită numărului mare de jucători ajung la bugetul statului sume colosale. Detalii aici!

Totuși sunt școli din Australia care chiar au băgat în programa școlară o disciplină despre jocurile de noroc unde profesorul explică cum sunt făcute cotele la pariuri, care sunt probabilitățile reale de câștig, care sunt riscurile gambling-ului și așa mai departe, asta pentru ca minorii să își poată da seama mai ușor de diferențele între mirajul unei îmbogățiri miraculoase și realitatea cruntă. Cu siguranță lucrurile nu stau atât de rău peste tot, însă problema pariurilor printre minori este una  reală la nivel mondial, şi de aceea ei nu au voie să parieze.

Problema, chiar și la noi în țară, este datorată mult legilor prea uşor de încălcat. Poate şi părinţii ar trebui să le explice copiilor riscurile la care aceştia se supun atunci când pariază, însă nici statul nu este de prea mare ajutor. Dacă pe pachetele de ţigări scrie “Fumatul poate ucide”, în cazul pariurilor n-am văzut nicăieri vreo campanie care să explice pericolul acestora. Din contră, internetul şi canalele TV sunt pline cu reclame ale agenţiilor de pariuri.

Trăiește pariurile la intensitate maximă, pariază LIVE chiar acum

 

2. UNDE SUNT RISCURILE MAI MARI? ONLINE SAU OFFLINE?

Deşi mulţi părinţi văd internetul ca problema principală pentru care copii lor se apucă de pariat, adevărul este că unui minor îi este mult mai uşor să parieze la casele de pariuri offline, de cartier, decât la cele online.  Cum așa? Păi hai să vedem ce măsuri de protecție iau fiecare din cele două tipuri de agenții, și ce în ce fel poate un minor să le fenteze

 

2.1 Ce măsuri de protecție iau agențiile online?

Pentru a putea retrage bani de la o agenţie online, o persoană trebuie să-şi verifice vârsta, prin trimiterea unui act de identitate cu care să demonstreze că are minim 18 ani. De asemenea îi trebuie un card sau un cont bancar pentru a putea retrage banii. Chiar dacă un minor ar vrea să parieze pe internet o să-i fie destul de greu dacă n-are pe cineva major care să-l ajute. Și chiar și așa mai pot apărea probleme. Ar mai fi posibilitatea să încerce să facă un cont pe numele părinţilor şi să furnizeze copii dupa actele de identitate ale acestora, dar dacă se ajunge la o asemenea situaţie este şi vina părinţilor că şi-au lăsat copiii să aibă acces la asemenea documente. Voi vorbi un pic mai mult despre acest subiect la punctul 3 și acolo voi explica pe larg la ce riscuri se supune un copil care încearcă să joace online.

 

2.2 Ce măsuri de protecție iau agențiile stradale?

Pe de altă parte, în mod ironic, la agenţiile offline este mult mai uşor de pariat pentru un minor. Din cinci agenţii de pariuri mai mult ca sigur cineva va găsi măcar una în care să nu-i fie solicitat un act de identitate. Şi chiar dacă acesta nu reuşeste să parieze singur nicăieri, tot poate să solicite ajutorul unui prieten trecut de 18 ani pentru a paria în locul lui. Hai să fim sinceri. Mulți ne-am apucat de pariuri când încă nu aveam 18 ani împliniți, iar aproape toți am plasat primele pariuri offline la agențiile de la colțul străzii. De ce? Pentru că era evident mai simplu.

Este adevărat, circulă un zvon conform căruia acuma este mult mai greu de pariat la o agenție de cartier  decât era pe vremuri. Și asta pentru că operatorii au fost mustrați să nu mai accepte minori și au fost amenințați cu controale amănunțite. În  practică îți arăt că lucrurile nu stau chiar așa. La mine în oraș (Buzău, un oraș cu peste 115,000 de locuitori) știu agenții unde copii de 14 – 15 ani pot să parieze fără nici cea mai mică problemă, și vorbim de sucursale deținute de unii dintre cei mai importanți operatori offline din România. Nu are rost să dăm nume.

Și dacă într-un oraș mediu ca mărime se întâmplă asta, nu vreau să îmi imaginez cum stă treaba în acele sate care nu au apă potabilă, dar au case de pariuri. Ca să nu mai zic de educația minorilor care cu siguranță acolo este una precară.

Vizită supriză la o agenție de pariuri sportive din satul Cândești, ce am găsit acolo?
 

3. DE CE SĂ NU PARIEZI ONLINE DACĂ NU EȘTI MAJOR

Să presupunem că ești un minor care vrea să joace online. Prima ta impresie va fi aceea că vei putea paria fără probleme pe net pentru că la urma urmei nimeni nu știe cine este în spatele monitorului. Lucrurile nu stau deloc așa. În primul rând nu vei putea utiliza datele tale reale din nenumărate motive, cel mai evident fiind acela că trebuie să îți verifici vârsta trimițând copii după un act de identitate.  Și din start nu vei putea face acest lucru. Deci trebuie să joci utilizând datele altcuiva - ai două posibilități: ori rogi un prieten major să te ajute, ori ”furi” datele unuia dintre părinți.
 

3.1 Rogi un prieten să te ajute - probleme frecvente

Presupunem că ai un prieten care nu are deja un cont la agenția la care tu vrei să joci, iar acesta este dispus să te lase să te înregistrezi de pe datele lui. De asemenea trebuie să fie dispus să îți ofere copii după act de identitate (buletin, permis de conducere etc), după o dovadă a adresei (o factură de utilități) și după metoda de plată utilizată (card de credit / debit cel mai probabil).

Este important de precizat că  datele de identitate de pe metoda de plată utilizată trebuie să coincidă cu datele contului de pariuri. Asta înseamnă că dacă folosești datele unui prieten, va trebui să utilizezi și cardul lui sau contul lui bancar. Chiar ai un prieten major care să îți împrumute cardul, și să îți mai dea și o copie față / verso a acestuia? Înseamnă că ești norocos rău.

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum!

Este drept că cu puțină documentare vei afla că poți utiliza Paysafecard pentru depuneri, și portofele electronice atât pentru depuneri cât și pentru retrageri. Iar astfel poți face anumite scheme pentru a nu fi necesar să utilizezi direct cardul amicului tău.  Chiar și așa mai apare o problemă. O dată pe an trebuie plătit la ANAF impozit pe câștigul obținut în anul precedent. Este dispus amicul tău să facă și acest „sacrificiu”?

Dacă ai un prieten atât de cooperant, atunci este posibil să îți reușească să fentezi casa de pariuri. Însă la vârste așa fragede ”amicii” se ceartă mai des între ei și își schimbă repede ideile și comportamentul. Dacă amicul tău se supără pe tine sau din cine știe ce motive la un moment dat nu mai vrea să te ajute (de exemplu află părinții lui și îl ceartă), atunci ai cam pus-o pentru că fără ajutorul lui constant s-ar putea să te trezești cu banii blocați pe contul de pariuri, fără posibilitatea de a îi mai scoate. Se merită oare să te riști?

 

3.2 Folosești datele unuia dintre părinți - probleme frecvente

A doua  metodă ar fi să furi buletinul și cardul mamei / tatălui, și eventual să mai găsești prin casă și o factură de utilități pe care să o pozezi.

Operatorii de pariuri au o experiență vastă și s-au confruntat cu nenumărate situații similare. Te asigur că dacă ei văd că o doamnă respectabilă de 45 de ani și-a deschis un cont de pariuri pentru a juca la pariuri live pe fotbal, vor intra la suspiciuni. Îți pot limita contul de pariuri până fac verificări suplimentare. Ce înseamnă asta? În primul rând te vor suna pe numărul de telefon folosit la înregistrare. Iar dacă răspunde o voce de copil în locul unei doamne, atunci probabil următorul pas va fi ca agenția să contacteze banca și să ceară numărul de telefon real al mamei pentru a o suna. Și atunci va afla de isprava ta, asta dacă nu observă între timp că i-au dispărut bani de pe card. Și dacă nu răspunzi la telefon, cam tot la asta se ajunge.

Sigur, nu neg că există și posibilitatea să îți iasă șmecheria și să te poți juca fără probleme. Nu ai fi nici primul și nici ultimul care reușește asta, că doar nu au agențiile de pariuri globuri de cristal să știe exact tot ce se întâmplă. Dar sincer, dacă îți iese ”șmecheria”, atunci este și vina părinților pentru că ai avut acces la buletinul și cardul lor, și că ai reușit să depui și să retragi bani fără a fi depistat.  Dar chiar și așa, îmi imaginez că se vor prinde măcar atunci când se vor trezi că au de plătit bani la ANAF pentru jocuri de noroc online.

Mai există un scenariu : acela ca un părinte să te lase debunăvoie să joci la pariuri pe internet, iar atunci cel mai probabil vei putea paria fără probleme. Dar sincer, trebuie să fie destul de inconștient pentru a permite așa ceva. Concluzia este simplă – indiferent la ce metodă recurgi, te supui unor anumitor riscuri și s-ar putea să te trezești că nu mai poți scoate banii de pe cont. Nu îți recomand să pariezi nici la agențiile stradale, dar realitatea este că la acestea este mult mai ușor să plasezi bilete și chiar să ridici câștigurile.
 

4. CE POT FACE CA PĂRINTE DACĂ COPILUL MEU PARIAZĂ?

Dacă copilul este isteț, va fi destul de greu să afli că joacă la pariuri sau că practică alte tipuri de gambling. Partea bună, dacă o putem numi așa, este aceea că un copil nu are experiența vieții și astfel sunt șanse destul de mari să se dea singur de gol. 

 

4.1 Semne că copilul meu ar putea juca la pariuri

  • De la o vreme petrece mult mai mult timp pe site-uri de sport, și pe cele de scoruri live în special. De regulă cei tineri sunt mai nerăbdători, așa că este posibil să vrea să verifice scorurile imediat ce un meci se încheie. Dacă deodată a început să fie interesat de ce se întâmplă prin prima ligă din Polonia și moare de nerăbdare să afle cât mai rapid, atunci sunt motive de îngrijorare.

  • Cheltuie bani pe care nu îi poate justifica. Dacă i-ați dat 100RON și știți că nici nu s-a dus la cinema sau în alt loc unde îi putea cheltui, și nici nu și-a cumpărat nimic concret, atunci puteți intra la bănuieli.

  • Dacă v-au dispărut bani de pe card și știți că copilul dumneavoastră ar fi putut avea acces la acel card, atunci din nou trebuie să vă îngrijorați. Știu părinți care porneau de la ideea că ”fiul meu nu ar face niciodată așa ceva”, când de fapt realitatea era una cruntă. Toți au impresia că copilul lor este perfect, dar luați în considerare faptul că acesta se află la o vârstă fragedă  și poate să o mai ia și pe căi greșite. Sigur, nici nu trebuie să trageți concluzii fără a avea dovezi concrete. Dacă v-au dispărut bani de pe card, atunci pimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă duceți la bancă și să vedeții unde a fost virată suma respectivă. Dacă ea a ajuns în contul unei agenții de pariuri, atunci puteți suna la respectiva agenție pentru a afla mai multe informații. Numărul de telefon poate fi găsit rapid dintr-o căutare pe internet.

  • Are devieri de comportament; de la o vreme a început să fie mai retras, să petreacă mai mult timp la calculator și mai puțin cu rudele și prietenii. Sigur, asta se poate întâmpla și din multe alte motive, nu doar din cauza jocurilor de noroc, dar este un argument pentru a cerceta să vedeți ce se întâmplă.

 

4.2 Cum verific dacă copilul meu joacă la pariuri?

Niciodată nu am fost adeptul ca părinții să se comporte ca ”polițiștii” în casă și să verifice tot ce face copilul, dar dacă bănuiți că acesta joacă la pariuri fără să știți, atunci uitați ce ați putea face:
 

Dacă joacă la agenții stradale

Cel mai probabil joacă la agenții stradale pentru că este mai simplu. În acest caz, de fiecare dată va primi de la agenție un bilet de pariuri care conține meciurile jucate, pronosticurile alese și suma pariată. Chiar dacă nu vă pricepeți la pariuri, dintr-o simplă căutare pe net vă puteți prinde rapid cum arată un astfel de bilet. Diferă de la agenție la agenție, dar diferențele nu sunt mari, iar informațiile conținute sunt tot cam aceleași.

Puteți căuta prin buzunare sau pe la el prin cameră pentru a vedea dacă găsiți astfel de bilete. De asemenea, îi puteți spune că un anumit vecin sau un prieten de familie l-a văzut cum ieșea dintr-o casă de pariuri, chiar dacă acest lucru nu este adevărat. Dacă se simte cu musca pe căciulă, s-ar putea să se impacienteze și să se dea de gol.
 


Dacă joacă la case de pariuri online

Puteți verifica istoricul browser-ului pentru a vedea dacă a accesat site-ul vreunei case de pariuri. Desigur, dacă este băiat deștept, va ști să șteargă acel istoric. Dar și dumneavoastră puteți fi cu un pas în față și să îi instalați fără să știe un program de monitorizare. Nu are cum să observe că i-ați instalat așa ceva pentru că o astfel de aplicație funcționează în background fără a lăsa vreun semn și fără a fi vizibil în vreun fel. Și puteți seta de exemplu să primiți pe mail notificări cu toate accesările.

De regulă o astfel de aplicație poate fi găsită doar contra cost. Nu voi recomanda una anume ca să nu credeți că am vreun interes în acest sens pentru că chiar nu am, dar vă asigur că puteți găsi rapid pe net soluții viabile. Dar din nou, o astfel de practică este la limita moralității. Pe de-o parte, ca părinte aveți dreptul să știți tot ce face copilul dumneavoastră minor. Pe de altă parte, orice copil ar trebui să aibă dreptul lui la intimitate măcar într-o anumită măsură. Recomand să recurgeți la astfel de metode doar dacă considerați că aveți motive reale de îngrijorare.

O altă soluție este să îi instalați un program care să îi limiteze accesul la site-urile care sunt destinate utilizatorilor trecuți de o anumită vârstă. Astfel de programe există atât pentru calculator cât și pentru dispozitive mobile. Din nou, dintr-un simplu search pe Google vei găsi rapid diferite opțiuni.


4.3 Ce pot face dacă aflu că fiul minor joacă la pariuri sportive?

Sigur, puteți folosi metode comuniste precum ”îți rup picioarele dacă te mai prind”, dar cred că o astfel de problemă trebuie abordată mai cu tact. Mulți copii se apucă de pariuri și de jocuri de noroc în general pentru că sunt obișnuiți cu sume mici de bani, și sunt tentați de mirajul unei îmbogățiri rapide peste noapte. Până și persoane în toată firea pică în patima jocurilor de noroc din acest motiv, deci ce pretenții să mai avem de la un  copil care încă nu a trecut prin viață?
 

Copilul are nevoie de explicații, nu de bătaie

Primul lucru pe care îl puteți face este să vă documentați un pic pentru a ști să îi explicați că probabilitățile reale de câștig nu sunt chiar atât de mari pe cât par la prima vedere, și că la fiecare bilet de cotă astronomică pe care ei îl văd câștigător pe diferite site-uri (chiar și pe al nostru) există poate alte câteva mii de bilete similare pierzătoare.  Dacă nu vă pricepeți prea bine, puteți arunca un ochi peste articolele noastre din secțiunea Pariuri Sportive pentru că avem multe materiale din care puteți învăța lucruri de bază. De exemplu eu îl recomand pe acesta: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html , și în special punctul 6 din el: ”Câtă valoare există într-un pariu multiplu?” Am prezentat aici niște calcule matematice care arată cât de mică este de fapt valoarea unui pariu cu multe meciuri comparativ cu probabilitatea reală de câștig.

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!

Apoi puteți să îi explicați riscurile jocurilor de noroc la o vârstă fragedă, și faptul că poate ajunge dependent de pariuri. Îi puteți prezenta diferite cazuri nefericite, iar acestea îl pot tempera. Dacă îi spuneți doar că ”nu mai juca la pariuri că te bat până sună apa în tine” fără a îi prezenta motive concrete, atunci nu veți rezolva absolut nimic. Trebuie să îi oferiți argumente pentru care nu este bine să parieze înaintea împlinirii vârstei legale, și să sperați că va înțelege.  Eventual dacă problema vă depășește, puteți apela la un specialist, chiar și unele case de pariuri online colaborează cu diferite site-uri de specialitate care vă pot ajuta.
 


Unde pot apela la ajutor profesionist?

De exemplu Unibet colaborează cu https://www.gamblingtherapy.org, iar aici puteți vorbi cu un consilier în limba română prin live chat, email sau telefon. Iar dacă vreți să solicitați ajutor pe un site 100% românesc, atunci recomandăm http://jocresponsabil.ro/ . Atât jucătorii, cât și familiile acestora au posibilitatea de a suna la numărul 0800.800.099 pentru a lua legătura cu un psiholog care va oferi consiliere telefonică gratuită, și puteți chiar programa două ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul din cabinetele din București, Iași sau Cluj.  De regulă aceste programe sunt destinate dependenților de jocuri de noroc, dar nu cred că veți fi refuzat dacă vă înscrieți copilul (dacă are probleme reale desigur). Un articol în acest sens poate fi accesat aici: https://pariurix.com/dependenta-de-jocuri-de-noroc-poate-fi-tratata.html.

Dacă acesta tot nu vrea să înțealagă; îl puteți ține mai din scurt – îi țineți evidența la cât cheltuie și pe ce, îi monitorizați mai atent timpul petrecut pe net etc. Nu pot da eu lecții în acest sens, însă ce pot spune este că de multe ori  dependența față de jocurile de noroc este cauzată chiar de problemele din familie, așa că dacă îl luați cu amenințări și violență s-ar putea mai degrabă să îi agravați problema decât să i-o rezolvați.


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX