1. Home »
  2. Pariaza responsabil »
  3. Limitarea riscurilor la jocurile de noroc - Cum să eviți consecințele neplăcute ce pot fi cauzate de gambling?

Limitarea riscurilor la jocurile de noroc - Cum să eviți consecințele neplăcute ce pot fi cauzate de gambling?

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-09 11:32:00

image Limitarea riscurilor la jocurile de noroc - Cum să eviți consecințele neplăcute ce pot fi cauzate de gambling?

Deseori, este mai ușor să previi o problemă, decât să o rezolvi. Acest lucru se aplică inclusiv când este vorba de jocurile de noroc. Odată ce adicția față de gambling a început să apară, poate să fie destul de dificil să o rezolvi și tinde să se transforme într-o situație paradoxală în care pentru persoana în cauză, pare că singura rezolvare este să continue să tot facă investiții.

Joacă responsabil la una din casele de pariuri recomandate!


Stabilirea unor limite financiare clare

De exemplu, o persoană care are dificultăți financiare din cauza gambling-ului se va gândi că cea mai simplă și rapidă modalitate prin care să-și rezolve problemele va fi tot prin a-și încerca norocul la jocuri de cazino. Din păcate, cel mai adesea, acest tip de plan nu are succes, ci conduce la crearea unor datorii și mai mari. 

Cel mai bun sfat în acest sens ar fi să încerci diminuarea riscurilor și să îți stabilești niște limite financiare, de care să ții cont chiar și când te simți în control și norocos. Dacă dorești, această abordare poate să fie comparată cu punerea centurii înainte să pornești la drum cu mașina. Chiar dacă știi că destul de probabil nu vei avea nevoie de ea, reprezintă o măsură de siguranță și ți-ar putea salva viața, când te aștepți mai puțin.


Opțiunea de auto-limitare a contului oferită de cazinourile online

Majoritatea operatorilor de jocuri de noroc oferă o gamă variată de modalități prin care poți să-ți stabilești limite, în funcție de bugetul pe care-l ai. De cele mai multe ori, este vorba de un plafon maxim pe care ți-l stabilești pentru sesiunile zilnice, săptămânale ori chiar și lunare. 

Pe de altă parte, uneori vei avea posibilitatea să îți setezi și alte limite, precum timpul pe care-l petreci online la un cazino online, miza maximă ori totală pe care o joci, suma maximă pierdută într-o anumită perioadă. Folosindu-te de aceste “unelte”, va fi mult mai ușor să îți desfășori activitatea responsabil. În plus, va fi mai simplu să păstrezi o evidență a modului în care joci, a deciziilor pe care le iei și vei avea mult mai puține șanse să te lași “purtat de val”. 

Dacă ai conturi la mai multe agenții, va fi ceva mai dificil să îți organizezi toate aceste aspecte, însă nu va fi imposibil. Pentru a avea o evidență cât mai bună, poți să apelezi la metode alternative, cum ar fi să îți notezi totul online sau pe hârtie, ori chiar să te folosești de aplicații sau programe destinate acestui lucru.


Cum să determini suma maximă pe care să o investești în jocuri de noroc

Suma maximă exactă pe care o poți cheltui fără să ai riscuri majore în gambling este imposibil de determinat. Ea variază de la persoană la persoană, în funcție de preferințele pe care le are jucătorul, dar și de bugetul său lunar sigur. 

O bună strategie este să ai un fond creat doar pentru divertisment, care să includă jocurile de noroc și să conțină plafonul pe care-l poți atinge. El se poate calcula din timp, în funcție și de cheltuielile lunare pe care le ai. Adică, mai întâi pui deoparte datoriile casei, rate, chirie, mâncare, abonamente, mâncare și altele asemenea. 

Suma care a rămas poate să fie împărțită în funcție de prioritățile pe care le ai - vacanțe, workshop-uri, haine, cosmetice, cadouri, alte abonamente pentru entertainment, mici plăceri nevinovate. După ce ai făcut asta, nu uita să pui ceva și în “borcanul pentru zile negre”, iar ce ți-a rămas, poți să consideri că este suma pe care o poți acorda hobby-urilor tale, inclusiv gambling-ului.

Cel mai adesea, persoanele își pun o limită de timp, așa cum suntem obișnuiți să ne calculăm constant cam fiecare activitate - ex.: somnul, statul la serviciu, statul în trafic, ieșirile în oraș, etc. În funcție de timpul liber pe care îl ai, poți să îl împărți activităților care îți aduc bucurii, de la momentele petrecute cu cei dragi, la plimbările în natură, la citit, filme, seriale și jocuri video, până la gambling. 

Ține cont însă, aceste valori și priorități se mai pot schimba, în funcție de cursul pe care îl are viața ta. Însă, în top este bine să rămână lucrurile cu adevărat importante, care să fie legate de dezvoltarea ta, de relaționarea cu persoanele speciale pentru tine, adică prietenii și familia.

 

Poți apela oricând la programe ajutătoare

Dacă ți se pare dificil să respecți limitele despre care am discutat mai sus, se recomandă că ar fi ideal să iei o pauză de la acest hobby, pentru a te concentra pe alte pasiuni. Ține cont că jocurile de noroc sunt o activitate pentru timpul liber și trebuie să fie tratate ca atare. 

Oricând ai nevoie, ai cel puțin în mediul online, posibilitatea să iei legătura cu numeroase agenții care se ocupă de jocul responsabil. Majoritatea sunt disponibile non-stop și au un personal potrivit pentru a asculta orice problemă, pentru a veni cu recomandări și sprijin. Tot ce trebuie să faci este să fii sincer cu tine și să ai curajul de a apela la ajutorul oferit de aceste agenții, instituții.

Dacă nu știi la ce agenție să apelezi, noi recomandăm Joc Responsabil. Acesta este un program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România, deci întreg suportul este oferit în limba română de către psihologi specializați în acest domeniu. Pentru mai multe informații în acest sens recomandăm articolul ”Joc Responsabil - singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România” 

Dacă faci acești pași simpli, vei reuși să eviți situații extrem de neplăcute pentru propria-ți persoană, care au rezolvări mult mai dificile. Încearcă să previi mereu, mai ales când ai la îndemână mijloacele pentru a face asta simplu și rapid!

Joacă responsabil la una din casele de pariuri recomandate!

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX