1. Home »
 2. Pariaza responsabil »
 3. Joc Responsabil - singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România

Joc Responsabil - singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-18 10:26:00

image Joc Responsabil - singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România

Dacă urmăriți cu regularitate materialele furnizate de PariuriX, atunci știți că în ultima vreme am făcut din ce în ce mai des referire la Joc Responsabil, singurul program din România dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc și care oferă un ajutor real acestora. De aceea am decis să venim cu un articol ceva mai detaliat despre acest program în care să vă arătăm concret despre ce este vorba, și cum poate ajuta el persoanele care se confruntă cu probleme cauzate de jocurile de noroc.

Accesează site-ul programului : www.jocresponsabil.ro

 

JOC RESPONSABIL - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Ce este Joc Responsabil și cui se adresează programul?
  1.1 Ce oferă programul Joc Responsabil?
  1.2 De ce aș accesa acest program?

 2. Întrebări comune ale jucătorilor
  2.1 Care este procedura în cazul consilierii telefonice?
  2.2 În ce constau ședințele față în față și ce presupun ele?
  2.3 Cum procedez dacă vreau să ajut un membru al familiei cu probleme?
  2.4 Se poate ca o persoană să se vindece complet de problemele cauzate de jocurile de noroc?
  2.5 Care este cea mai importantă etapă de parcurs în tratarea unei astfel de probleme?
  2.6 Ce sfaturi ați da jucătorilor?

DESCOPERĂ TOP5 CASE DE PARIURI RECOMANDATE DE PARIURIX!


1. Ce este Joc Responsabil și cui se adresează programul?

Așa cum am spus și mai sus, Joc Responsabil este singurul program din România dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc si care oferă un ajutor real acestora. Acesta a fost inițiat și este derulat de ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România şi Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România.

Scopul programului este acela de a preveni, identifica și asista jucătorii cu probleme legate de jocuri de noroc, și propune un program de intervenție eficient pe care îl poate accesa atât persoanele în cauză, cât și familiile acestora. Atenție, prin probleme de joc nu ne referim doar la persoane dependente care se află deja într-o situație dificilă, ci și la persoane care joacă mai mult decât ar trebui și care vor să combată această potențială problemă înainte de a lua amploare și de a deveni una gravă. 

Conform rezultatului unui studiu efectuat de GfK România în 2016, 0.6% din populația României cu vârsta de peste 18 ani prezintă probleme de joc, procent ce se încadrează în media europeană de 0.5% - 2%. Din acest punct de vedere stăm momentan bine, deci situația de la noi din țară nu e una gravă. Totuși este foarte bine că există un program care să combată această potențială problemă înainte ca ea să capete amploare.

 

1.1 Ce oferă programul Joc Responsabil?

 • Consiliere telefonică gratuită - în primul rând este pusă la dispoziția jucătorilor o linie telefonică de tip TEL-VERDE - 0800.800.099. Aici poți lua legătura cu un psiholog și poți primi consiliere telefonică gratuită. Serviciul este disponibil de luni până vineri între orele 10:00 și 18:00.
 • Consiliere pe mail - dacă din diferite motive ești reticient în a vorbi la telefon cu un psiholog, discuțiile pot avea loc și prin intermediul email-ului. Tot ce ai de făcut este să trimiți un mail la adresa [email protected].
 • Chestionar de auto-testare - site-ul oferă inclusiv un chestionar anonim de auto-testare pentru a afla dacă jocurile de noroc au devenit o problemă pentru tine. Accesează acum chestionarul!
 • Materiale de informare în sălile de joc
 • Cursuri de instruire cu angajații din sălile de jocuri ce sunt susținute de către psihologii programului Joc Responsabil.
 • Acces la două ședințe gratuite de evaluare si consiliere la unul dintre cabinetele programului: București, Cluj-Napoca și Iași.


1.2 De ce aș accesa acest program?

 • Joc Responsabil are în spate o echipă formată din mai mulți psihologi care sunt specializați exact pe acest tip de problemă, ceea ce este foarte important. Dacă te-ai duce la un psiholog oarecare, poate el este foarte bun în meseria lui, dar nu știu cât de mult te va putea ajuta dacă nu s-a mai confruntat până acum cu astfel de cazuri. Pentru că trebuie să fim sinceri, în România tratarea problemelor de acest gen reprezintă un concept destul de nou, de aceea numărul specialiștilor în domeniu este unul redus. Astfel Joc Reponsabil reprezintă în acest moment cea mai bună opțiune pe care o poți avea. 

 • Așa cum am spus mai sus, ai acces la două ședințe gratuite de evaluare si consiliere la unul dintre cabinetele programului; vorbim practic de singurul loc din țară unde ți se oferă ajutor gratuit de specialitate. Joc Reponsabil are cabinete în București, Cluj-Napoca și Iași; aș zice 3 orașe foarte bine alese. Pe lângă faptul că vorbim de orașe foarte mari, ele sunt situate în zone diferite ale țării astfel încât este destul de ușor și pentru persoane din alte localități să ajungă la unul din aceste cabinete.

 • Se oferă consiliere gratuită prin telefon, mail, iar ulterior chiar și pe Skype (detalii mai jos). 

 • Site-ul conține un chestionar anonim de auto-testare, dar și câteva articole și materiale utile pentru jucători. 

 • Datele tale și discuțiile cu specialiștii programului sunt confidențiale, deci nu trebuie să îți faci griji din acest punct de vedere.

 

2. Întrebări comune ale jucătorilor 

Știu că sunt destul de multe persoane care sunt reticiente când vine vorba de accesarea unui astfel de program, de aceea am contactat pe cei de la Joc Responsabil pentru a ne oferi mai multe informații relevante care pot fi de folos jucătorilor. Aici mă refer la modul în care decurg sesiunile, modul în care poți ajuta un membru al familiei cu probleme de joc, șansele ca un jucător să se vindece corect și așa mai departe. Mai jos poți vedea o listă cu întrebările puse, dar și cu răspunsurile primite din partea echipei de comunicare Joc Reponsabil.

 

2.1 Care este procedura în cazul consilierii telefonice?

În funcție de gravitatea problemei, procedura este diferită de la caz la caz. La primul apel telefonic, psihologii cu care interacționează persoana care apelează la acest program fac o evaluare a problemelor cu care se confruntă și îi recomandă frecventarea ședințelor de consultație psihologică. Cel care decide cum este mai bine pentru pacient este doar psihologul și, având în vedere diversitatea cazurilor cu care aceștia se confruntă, nu putem vorbi neapărat de o procedură tip.

De exemplu, în ultima vreme ni s-a semnalat cazul unui tânăr de 31 de ani din Iași care are un loc de muncă bun, în sectorul financiar-bancar, cu program stabil și care locuiește împreună cu prietena sa. După program, tânărul obișnuiește să meargă cu prietenii să se relaxeze (inițial o bere, un biliard, ulterior în sălile de jocuri). Frecventarea sălilor de jocuri a dus la acumularea unor datorii, el împrumutând bani în secret. În prezent relația cu prietena sa este tensionată și dorește să rezolve problema jocurilor , astfel că a fost programat la cabinet.

Alt caz este al unui șomer în vârstă de 28 de ani, din Cluj Napoca, care s-a prezentat la cabinet pentru că nu reușește să aibă un control asupra comportamentului de joc. Acesta joacă de aproximativ 5 ani, sumele jucate sunt de câteva sute de lei, însă a acumulat în ultimii 2 ani o datorie de aproximativ 6,000 de lei. Frecvența cu care joacă a crescut, iar în ultimul an, joacă de 3-4 ori pe săptămână. În timpul jocului declară că simte emoții mixte: liniște și detașare, însă și sentimente negative și agresive față de sine. În lipsa jocului se simte deprimat și a ajuns să aibă probleme interpersonale și să consume frecvent și alcool. În acest moment, urmează cu strictețe programul de terapie al echipei de psihologi de la cabinetul din Cluj-Napoca. De asemenea, pentru cei reticenți în a admite că au o problemă cu jocurile, există și varianta consilierii prin intermediul emailului. 

 

2.2 În ce constau ședințele față în față și ce presupun ele?

Ședințele față în față constau într-un permanent dialog între psiholog și pacient, mai întâi cu scopul de a putea evalua gravitatea cazului, și ulterior de a îl ajuta pe pacient să conștientizeze problemele pe care le are. Psihologul, de acord cu pacientul, va decide frecvența ședințelor și modul în care va decurge consilierea. În cazul în care cei care apelează la programul Joc Responsabil nu sunt din orașele în care există cabinete dedicate (București, Cluj-Napoca sau Iași), și nici nu se pot deplasa la aceste cabinete, se poate face consilierea fie telefonic, fie prin Internet, via Skype.

Referitor la costuri, titlul gratuit sub care aceste sesiuni sunt oferite jucătorilor nu înseamnă că respectivele ședințe nu presupun un efort financiar. Prestația psihologilor este suportată integral de către promotorii programului Joc Responsabil. Costurile ședințelor ulterioare celor gratuite depind de complexitatea lor și de la cabinet la cabinet.

 

2.3 Cum procedez dacă vreau să ajut un membru al familiei cu probleme?

În cazul în care familia este cea care inițiază apelul către programul Joc Responsabil, este invitată să ia parte la ședințe, fiind un real suport în desfășurarea terapiei. Daca cel în cauză refuză inițial vizita la psiholog, se poate lua legătura telefonic cu acesta și convins de către psihologi să vina la cabinet, împreună cu familia sau cu un membru al acesteia în care are încredere. 

 

2.4 Se poate ca o persoană să se vindece complet de problemele cauzate de jocurile de noroc?

Sigur că da și există cazuri concrete în acest sens. Spre exemplu, la unul dintre evenimentele organizate în cadrul programului, a fost prezent și un tânăr care a dorit să ofere participanților perspectiva jucătorilor cu probleme. Vorbim, astfel, despre o persoană care a depășit complet problemele de joc. Și mai sunt mulți alții.

Descoperă casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

 

2.5 Care este cea mai importantă etapă de parcurs în tratarea unei astfel de probleme?

Marea victorie a individului aflat într-o astfel de situație este premergătoare contactului cu psihologul “Joc Responsabil” și ne referim aici la momentul când persoana conștientizează că trebuie să intervină la nivel interior și decide să contacteze echipa “Joc Responsabil”. De aceea, este foarte important de transmis mesajul că oricine suspectează măcar că are o astfel de problemă să își facă autotestarea disponibilă pe www.jocresponsabil.ro sau să apeleze la linia telefonică gratuită 0800 800 099.

 

2.6 Ce sfaturi ați da jucătorilor?

Cel mai valoros sfat ar fi să perceapă jocul doar ca pe un divertisment, să nu joace niciodată cu intenția de a câștiga bani și niciodată mai mult decat iși permit. Referitor la cei care au ajuns în zona adictivă, le spunem că a apela la Joc Responsabil este cea mai bună metodă prezentă în țara noastră pentru a scăpa de adicție. Vor primi suportul unor psihologi specializați în problematica specifică jocurilor de noroc.

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! Dacă întâmpini probleme apelează la jocresponsabil.ro.

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX