1. Home »
  2. Pariaza responsabil »
  3. Comportamentul unui gambler online - Tipare, exemple și întrebări pentru a te cunoaște mai bine!

Comportamentul unui gambler online - Tipare, exemple și întrebări pentru a te cunoaște mai bine!

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-18 10:26:00

image Comportamentul unui gambler online - Tipare, exemple și întrebări pentru a te cunoaște mai bine!

Jocurile de noroc sunt o modalitate amuzantă prin care să îți petreci timpul liber, dar ele implică și câteva responsabilități, mai ales când faci investiții reale, din propriul buzunar. În acest sens, este recomandat ca periodic să faci o auto-analiză, pentru a vedea care este “comportamentul” tău ca gambler. În acest fel, păstrezi acest hobby ca o activitate distractivă și eviți ca ea să fie o povară, să fie o adicție care să-ți influențeze negativ viața și capitalul financiar.

Joacă responsabil la una din casele de pariuri recomandate!


Exercițiu de auto-analiză pentru a te cunoaște mai bine

Pentru a menține sub control această pasiune, există în ziua de astăzi numeroase aplicații și programe pe care le poți folosi. Ele sunt destinate pentru a te ajuta să-ți contorizezi bugetul și timpul petrecut într-un cazino, fie el stradal, fie el online. Însă, este bine să te analizezi periodic și să reflecți asupra activității tale, pentru a stabili un autocontrol mai bun. Încearcă să fii stăpân pe emoțiile tale, să accepți că totul depinde de noroc, nu există garanții și niciodată nu vei avea siguranța unui câștig.

În acest scop, poți face un exercițiu destul de interesant, care te va ajuta să te cunoști mai bine. El este simplu, însă foarte eficient, pentru că te ajută să te descoperi și să afli care este comportamentul tău față de jocurile de noroc. Dacă în timpul acestuia nu te simți confortabil sau întâmpini dificultăți, dacă simți nevoia să te explici față de tine însuți ori chiar să te minți, este un semn că trebuie să ai mare grijă când îți desfășori activitatea. În plus, ar fi recomandat să iei legătura cu specialiști care să te ajute să-ți menții impulsurile sub control.

 

Întrebări pe care să ți le pui periodic

În următoarele rânduri ai câteva sugestii de întrebări pe care este bine să ți le pui periodic. Poți alege să le parcurgi de fiecare dată pe toate, ori pe cele care ar părea mai relevante pentru tine. Iată care sunt acestea:

  1. Care este motivația ta ca gambler?
  2. Cum te simți când joci la cazino? Cum te simți la sfârșitul unei sesiuni?
  3. Ți s-a întâmplat să pierzi noțiunea timpului sau a investițiilor pe care le-ai făcut?
  4. Știi cam cât timp și ce sumă investești în medie, lunar, la cazino? Dacă nu, încearcă să faci un calcul. Cum te simți față de aceste date?
  5. Cât timp petreci gândindu-te la gambling, atunci când nu joci, când nu ești într-un cazino stradal sau online?
  6. Consideri că gambling-ul te împiedică să realizezi anumite lucruri, că îți stă în calea împlinirii anumitor țeluri?
  7. Cum te-ai simți dacă ai împărtăși experiențele din gambling și cât de mult joci, față de o persoană apropiată ție? Din punct de vedere al timpului și banilor investiți.
  8. De câte ori ți s-a întâmplat ca gambling-ul să intervină în planul tău financiar și să te apropie de o situație critică?

Pentru o auto-analiză și mai bună, recomandăm următorul test oferit de către Gamalyze : Testează-ți stilul de gambling!

 

Poți apela la ajutor de specialitate dacă crezi că ai nevoie

Acest exercițiu este bine să fie făcut periodic, pentru a face constant o analiză a comportamentului tău că jucător la cazino. Este bine dacă ai și alte întrebări sau aspecte pe care ai dori să le ții sub observație. Cel mai important lucru este să fii sincer cu propria persoană, să fii deschis și să accepți realitatea. În cazul în care nu este cum ți-ai dori, atunci poți să ceri ajutor sau să găsești modalitățile prin care să ajungi la rezultatele dorite.

Dacă vrei să apelezi la un serviciu profesionist, noi recomandăm Joc Responsabil. Acesta este un program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România, deci întreg suportul este oferit în limba română de către psihologi specializați în acest domeniu. Pentru mai multe informații în acest sens recomandăm articolul ”Joc Responsabil - singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România” 

Jocurile de noroc sunt o activitate destinată timpului liber și scopul lor este de a aduce un strop de relaxare, de distracție. Câștigurile sunt un plus, însă nu trebuie să fie scopul tău, deoarece atunci vei avea tendința să exagerezi și să cazi într-o extremă din care este foarte greu de ieșit. Poți să te substragi dintr-o astfel de situație prin anumite limite pe care le setezi după cum consideri, prin înlocuirea gambling-ului cu alte hobby-uri, dar nu este mereu ușor să faci asta.

Oricând ai nevoie de suport, de sfaturi și îndrumări, ai posibilitatea să apelezi la instituții și agenții de specialitate, care te vor putea ajuta, dacă faci primul pas - să indentifici problema și să fii dispus să aplici soluții pentru a o remedia.

Joacă responsabil la una din casele de pariuri recomandate!

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX