1. Home »
  2. Onjn »
  3. Despre lista albă și lista neagră ONJN

Despre lista albă și lista neagră ONJN

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-03 05:50:00

image Despre lista albă și lista neagră ONJN

Află tot ce trebuie să știi despre lista albă și lista neagră ONJN. Începând cu anul 2015, pariorii din România pot juca în legalitate pe internet doar la casele de pariuri care dețin o licență ONJN. Site-ul oficial al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc poate fi accesat la ACEST LINK, iar atunci când intri pe el vei vedea că pe pagina principală găsești link-uri către două liste importante:

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online


Approved - lista albă ONJN

Dacă apeși pe ”Approved” vei fi redirecționat către lista albă ONJN. Aceasta conține toți operatorii care dețin o licență și la care putem juca în legalitate. Lista este împărțită în mai multe părți după cum urmează:

  • Licență clasa I - partea 1 - conține acei operatori de gambling care dețin o licență definitivă, o astfel de licență fiind valabilă pe 10 ani.
  • Licență clasa I - partea 2 - sub prima listă se află un text în care se vorbește despre modificările legislative ce reglementează domeniul jocurilor de noroc, iar mai jos urmează o a doua listă care conține acei operatori care au o licență provizorie valabilă timp de un an de zile.
  • Licență clasa II - această listă nu conține operatori licențiați, ci acele site-uri și companii care au dreptul de a promova activitățile de gambling online, printre acestea aflându-se și https://pariurix.com. Lista conține și furnizori de software și alte servicii relevante.

În dreptul fiecărui operator sunt precizate tipurile de jocuri de noroc pe care acesta le poate oferi în legalitate, data până la care este valabilă licența, site-ul la care poate fi accesat legal, dar și decizia care a stat la acordarea licenței.

 

Blacklist - lista neagră ONJN

Dacă apeși pe ”Blacklist” vei fi redirecționat către o listă care la momentul scrierii acestui articol conținea nu mai puțin de 952 adrese web. Acestea sunt site-uri interzise în România, la care NU putem juca legal. Operatorii de internet au obligația de a bloca accesul către aceste site-uri, motiv pentru care cel mai probabil nu vei putea intra pe nici una din adresele din listă.

IMPORTANT: Doar pentru că un site nu se află pe lista neagră, nu înseamnă că ne putem juca la el. Probabil îl vom putea accesa,  dar este ilegal să ne jucăm atâta timp cât nu apare pe lista albă. 

 

Ce ar trebui să mai știu despre Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc?

  • Dacă te joci la o agenție nelicențiată (indiferent dacă este sau nu pe lista neagră) riști o amendă cuprinsă între 5,000 și 10,000 RON,
  • Dacă ești la primul contact cu pariurile online, atunci trebuie să știi că există anumite taxe anuale pe care trebuie să le plătești în funcție de sumele câștigate. Găsești aici informații: https://pariurix.com/ce-taxe-am-de-platit-daca-pariez-la-case-de-pariuri-online.html
  • Pentru a afla tot ce trebuie să știi despre impozitul pe pariuri și cum se completează declarația 200 la ANAF, accesează acest articol oferit de PariuriX.
  • O listă cu agențiile licențiate poate fi găsită și pe site-ul nostru: https://pariurix.com/agentii. Tot aici găsești recenzii despre fiecare casă de pariuri online în parte, și poți selecta pe cele la care joci sau intenționezi să joci. 
  • Dacă vrei să deschizi un cont la o agenție online și nu știi la care, poți încerca cu încredere agențiile recomandate de PariuriX.com.

Dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să le postezi mai jos, iar cineva din staff-ul PariuriX va încerca să te ajute pe cât este posibil. 

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și :

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX