1. Home »
  2. Onjn »
  3. 4 țări în care legislația jocurilor de noroc este mult mai defectuoasă ca cea din România!

4 țări în care legislația jocurilor de noroc este mult mai defectuoasă ca cea din România!

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 08:00:00

image 4 țări în care legislația jocurilor de noroc este mult mai defectuoasă ca cea din România!

Cu toții putem pica de acord că legislația jocurilor de noroc din România este departe de a fi perfectă, existând destule ”bube” pe care le putem scoate rapid în evidență. La fel nu poate nega nimeni că există țări care s-au descurcat mult mai bine ca noi. Un exemplu pozitiv este Filipine, acolo unde 76 de operatori de gambling au aplicat pentru licență imediat ce piața a fost reglementată (detalii aici), iar în mai puțin de o lună jumătate din ei au putut deja să ofere jocuri de noroc în legalitate.

Pe de altă parte sunt și țări în care legislația jocurilor de noroc este mult mai defectuoasă decât cea din România. În unele cazuri a fost vorba de lăcomia guvernului, în altele de interese ale anumitor persoane sau instituții, și au fost și situații în care nimeni nu a putut să înțeleagă de ce au fost luate anumite decizii. Mai jos voi prezenta patru țări în care există probleme grave cu legile în vigoare, cu precizarea că ar mai putea fi și alte țări care să își facă lejer loc în acest top, dar despre care nu avem informații. De asemenea, lăsăm deoparte țări precum Lebanon, Qatar, Brunei sau Coreea de Nord. Aici pariorii se confruntă cu probleme mari, dar care apar din cauza percepțiilor religioase, a comunismului sau a altor motive care nu țin direct de legislația defectuoasă. Ne concentrăm doar pe țări care sunt măcar la nivelul României.
 

4.Bulgaria

La vecinii noștri corupția pare a fi în floare. În această țară sunt 15 operatori licențiați, din care surprinzător o treime aparțin de același patron bulgar. Operatori importanți precum Betfair (vezi site-ul agenției) sau Pokerstars au aplicat pentru o licență dar nu au primit-o. Ei erau dispuși să plătească toate taxele aferente, nu au încălcat vreo lege pe durata procesului de licențiere, și totuși au fost respinși. Cârcotașii spun că operatorii de top sunt refuzați intenționat pentru ca cele cinci agenții aflate sub același patronat să nu aibă o concurență prea mare. Bet365 a fost și ea interzisă fără a fi invocate motive concrete, dar a reușit să câștige procesul cu SGC astfel încât a trebuit să fie reprimită pe piața bulgară.

 

3. Croația

În Croația există un singur operator licențiat care surpriză, aparține de stat! Teoretic oricine poate aplica pentru o licență, dar practic nimeni nu o face. De ce? În primul rând taxele super piperate: 600,000$ anual plus 30% din eventualele câștiguri. Ai putea zice că chiar și așa ar fi trebuit să se găsească măcar un operator care să se riște în condițiile date ținând cont că nu ar prea avea concurență. Pe de altă parte vorbim de o țară cu doar 4 milioane de locuitori. Plus că sunt convins că cei care ar aplica pentru licenșă ar da și de alte ”probleme” pe parcurs.

 

2. Singapore

Singapore este o țară cu 4 limbi oficiale, în care vei găsi persoane cu origini din toate colțurile lumii și cu religii care de care mai diversificate. Este considerată și țara cu cel mai scump trai din lume, dar și una foarte dezvoltată unde nivelul de trai este chiar unul bun. În ceea ce privește strict pariurile, mulți o asociază cu ”mafia pariurilor”. În ciuda acestor aspecte, nici o persoană care obișnuiește să joace cu regularitate la pariuri online nu ar fi vrut să trăiască aici în ultima vreme.

Piața jocurilor de noroc a fost reglementată în februarie 2015, dar autoritățile s-au mișcat într-un ritm extrem de lent, prima licență fiind acordată abia în octombrie 2016, deci după un an și opt luni. În acest interval pariorii din Singapore nu au putut juca online! Acum o pot face la Singapore Pools, și mare mi-ar fi mirarea să mai aibă și alte opțiuni în viitorul apropiat. Nu de alta, dar numai organizațiile non-profit pot aplica pentru o licență. Deci dacă un site de gambling vrea să ofere servicii în această țară, este obligat să renunțe la profit (îl poate dona de exemplu). Detalii suplimentare aici: https://pariurix.com/singapore-tara-unde-pariorii-nu-se-pot-juca-online-de-un-an-si-jumatate.html

 

1. Australia

Australienii se pot juca atât online cât și offline, având destul de multe alternative. Alta este însă ”buba” acolo. Australia este țara cu cele mai mari probleme legate de dependența față de jocurile de noroc:  

  • Anual se sinucid peste 400 de persoane din cauza acestei ”boli”
  • în ultimii 5 ani s-au înregistrat 265 de cazuri grave de furt din cauza acestei dependențe. Ce înseamnă ”grav” în Australia? Sume ce depășesc 100,000$, în condițiile în care media furată per caz este de 400,000$!
  • În 2015 australienii au investit în jocuri de noroc o medie de 1,000$ pe cap de locuitor! Atenție, am zis de locuitor, nu de jucător! Populația fiind de 23 de milioane, deci investițiile au fost de 23 de miliarde. Asta ca să îți dai seama despre ce sume vorbim.

Păi și ce vină au autoritățile? Aceea că nu intervin în absolut nici un mod preferând să vadă partea plină a paharului, și anume faptul că în 2015 la bugetul statului au ajuns 5,8 miliarde de dolari datorită acestei activități. Site-urile de gambling nu au nici o obligație să combată problema dependenței, și chiar dacă o au, nu o respectă și nimeni nu îi sancționează pentru asta. CLICK AICI pentru mai multe detalii legate de acest subiect.

 

Ar mai trebui menționate Germania și Austria, acolo unde sunt adoptate câteva legi un pic mai ciudate care fac ca legislația să fie destul de greu de înțeles. Și în SUA legislația este cam complicată, ea fiind diferită de la stat la stat. Detalii suplimentare despre aceste țări și nu numai pot fi găsite aici: https://pariurix.com/legislatia-jocurilor-de-noroc-in-cele-mai-importante-tari-din-lume.html


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX