1. Home »
 2. Metode plata »
 3. Ce este Paysafecard pentru pariuri sportive online și cum se folosește?

Ce este Paysafecard pentru pariuri sportive online și cum se folosește?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:25:00

image Ce este Paysafecard pentru pariuri sportive online și cum se folosește?

Paysafecard pentru pariuri sportive online – în acest articol vom vorbi despre Paysafecard, o metodă de plată foarte populară la nivel internațional și foarte des întâlnită pe site-urile de jocuri de noroc licențiate în România.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!


1. CE ESTE PAYSAFE CARD ȘI CUM SE FOLOSEȘTE?

Paysafecard este cea mai utilizată modalitate de plată online preplătită, ea fiind precum o cartelă reîncărcabilă pentru telefon. Cu ajutorul său poți efectua diferite tipuri de plăţi pe internet simplu, sigur şi rapid. 

paysafe cum arata un paysafecard

Pentru a putea folosi aceste cartele preplătite ai nevoie de un cont My Paysafecard. El se deschide gratuit pe site-ul oficial Paysafecard.

Plățile se fac folosind doar codul contului, format din 16 cifre, al contului tău. Codul trebuie introdus pe contul tău My Paysafecard, iar în acel moment fondurile respective sunt transferate automat. Această opțiune de introducere PIN este afișată în partea de sus a paginii principale a contului, deci este imposibil să nu o observi.

paysafe instructiuni introdu codul la paysafecard

Apoi, când vrei să depui bani la un cazino online sau la o agenție de pariuri virtuală, (de exemplu Betano, Unibet sau mai puțin cunoscutul Getsbet), tot ce ai de făcut este să selectezi această metodă de plată. Vei fi redirecționat către contul tău My Paysafecard pe care va trebui să te loghezi și să confirmi tranzacția. Și asta e tot! Banii virtuali intră pe contul de gambler, simplu și rapid, fără a avea nevoie de un card sau de un cont bancar. 

 

1.1 Ce valori au cardurile preplătite și cât costă

Poți achiziționa un Paysafecard  începând de la doar 25 RON. Alte valori avute de cardurile preplătite ce pot fi găsite la noi în țară sunt 50, 100 şi 300 RON.  În mod normal, utilizarea și achiziționarea unei astfel de cartele este gratuită – cât valorează atât primești. 

Totuși, în funcție de locul din care o cumperi, există posibilitatea să fie percepută o taxă de tranzacție. În cazul în care Paysafecard-ul nu este în moneda RON (să zicem că e cumpărat din străinătate), iar contul tău este în lei, atunci se va opri și o taxă echivalentă schimbului valutar. Aceeași situație apare și când transferi bani de pe un cont My Paysafecard în RON pe un cont în valută, sau invers.


1.2 Ce taxe sunt percepute?

 • Utilizare Paysafecard și cont MyPaysafecard – gratuit
 • Achiziționare Paysafecard – gratuit 
 • Taxă de restituire – poți restitui un Paysafecard achiziționat atât timp cât nu l-ai folosit, dar se plătește o taxă de 30RON
 • Taxă administrativă – în cazul în care nu ai efectuat tranzacții de plată din contul My Paysafecard online de mai bine de 12 luni, vei avea de plătit o taxă administrativă lunară de 10RON. Această taxă va fi dedusă direct din contul clientului în data de întâi a fiecărei luni, începând cu prima lună după expirarea termenului de 12 luni.
 • Taxa de tranzacție – este o taxă pentru client, percepută de anumiți comercianți (aceasta diferă în funcție de locul de unde achiziționezi cartela)
 • Comision de schimb valutar – mai sus am vorbit de situații în care pot fi percepute taxe pentru schimbul valutar. De regulă, taxa este de 2% pentru conversie ron - euro și 4.04% pentru ron - dolar. Se pot face conversii și din alte valute, taxele fiind cuprinse între 2% și 9%. Există un convertor valutar pe site-ul Paysafecard unde poți face calculele exacte.
 • Transfer de bani pe Skrill – ai posibilitatea de a transfera bani de pe Paysafecard pe Skrill (deschide un cont Skrill acum) dar trebuie să plătești o taxă de 7%, și nu prea îmi vin în minte multe situații în care acest lucru să se merite.


1.3 Punctele de vânzare paysafecard - Unde găsim de cumpărat cartelele preplătite?

Peste 500,000 de puncte de vânzare din întreaga lume oferă astfel de cartele. Și în România există suficiente locuri de unde poți achiziționa așa ceva, fiind foarte mulți parteneri importanți cu care această companie colaborează.

Cel mai important partener este PayPoint, și asta pentru că există peste 10,000 de Paypoint-uri la noi în țară. Acesta este un serviciu cunoscut mai mult pentru faptul că poți plăti facturi, dar te asigur că oferă și cartele preplătite. 

Unde găsm PayPoint-uri? De regulă, în foarte multe magazine de cartier. Vei recunoaște un magazin care oferă astfel de servicii datorită logo-ului de la intrare reprezentat printr-un fond galben pe care este scris numele serviciului.

Țin minte că în urmă cu vreo câțiva ani, în majoritatea locațiilor unde exista un PayPoint vânzătorii nu știau cum să genereze un Paysafecard, așa că spuneau simplu că nu au. Îmi imaginez că între timp această problemă nu mai există și că toți comercianții au învățat să folosească acele aparate și pentru altceva în afară de plata facturilor de curent sau gaze.

Este important de precizat că poți achiziționa carduri preplătite și din orice sediu al Poștei Române sau din orice Penny Market, aceștia fiind unii dintre cei mai importanți parteneri. Un alt partener important este ZebraPay; compania are tonomate prin gări, mall-uri și magazine mari de la care poți achiziționa direct o cartelă. Alți partneri Paysafecard sunt ePay, PayZone, QIWI, Rompay, Un-Doi și Euronet, însă nu numai.

Dar cel mai simplu mod de a vedea locațiile apropiate de tine care oferă astfel de cartele este acela de a intra pe site-ul Paysafecard în secțiunea Cumpărare – Căutare punct de vânzare (caută acum).

paysafe paypoint unde platesti pentru paysafecard


2. CE ESTE MY PAYSAFECARD ȘI CE AVANTAJE OFERĂ UN ASTFEL DE CONT?

Așa cum am explica și mai sus, acesta este un cont personal pe care îl poți crea pe site-ul www.paysafecard.com și în care poți transfera banii de pe cartelele achiziționate jocuri de noroc și diverse alte cumpărături online. În urmă cu câțiva ani, deschiderea unui astfel de cont nu era obiligatorie, pentru că puteai transfera bani direct de pe cartela prepay pe contul de jucător. 

Acum, nu mai cunosc agenții din această industrie care să activeze pe internet și să ofere această posibilitate, deoarece toate tranzacțiile se fac prin acel cont. Dar oricum, deschiderea lui durează maxim câteva minute și nu ai nimic de plătit în plus, deci nu văd de ce te-ar încurca.

Contul MyPaysafecard chiar oferă câteva avantaje. Atunci când dorești să efectuezi o depunere mai mare de 300 RON poți face asta direct, fără să fie nevoie să introduci separat fiecare cod (așa cum se întâmpla înainte). 

În plus trebuie precizat că un cod Paysafecard este valabil 30 de zile. Dacă deschizi un cont pe site şi depui banii de pe cartelă în el atunci nu va mai exista o limită de valabilitate. 

De asemenea, transferând banii pe un cont, ai garanția că nimeni nu mai poate utiliza respectiva cartelă (cum ar fi un vânzător rău intenționat), și poți verifica oricând soldul contului. Pe lângă interogarea soldului în momentul respectiv, poți vedea și istoricul, cu toate tranzacțiile făcute în anterior. Asta include atât depunerile efectuate prin aceste cartele, cât și plăți online efectuate cu ele.

paysafe instructiuni introdu pin la paysafecard

Mai mult ca atât - există carduri cadou paysafecard care pot fi folosite pentru concursuri si in forma de promoții. procesarea unui astfel de bonus e convenabil cu paysafe card si foarte sigur. El poate fi usor utilizat prin intermediul aplicației pentru telefonul tau. 


3. DE CE ALEG PARIORII SĂ FOLOSEASCĂ PAYSAFECARD

Aceasta este una dintre cele mai simple, sigure și rapide metode de a depune bani la o agenție de jocuri de noroc online. 

 • Simplă pentru că nu ai nevoie decât de o conexiune la internet pentru a efectua o plată. 
 • Sigură deoarece atunci când achiziționezi o cartelă şi atunci când depui la cazino sau la o casă de pariuri sportive, n-ai nevoie de cont bancar sau de un card de credit. 
 • Rapidă pentru că depunerea se face instant. Introduci PIN-ul Paysafecard-ului pe pagina unde efectuezi depunerea şi în câteva secunde banii vor fi transferaţi în cont.  Plus că, oriunde ai locui, cu siguranță există în jurul tău un loc de unde poți achițiziona un Paysafecard.

Iar din aceste motive este de înțeles de ce foarte mulți jucători aleg să opteze pentru o astfel de metodă de plată. Mai ales că sunt destule persoane care încă nu au un card de credit / debit, care nu vor să aștepte 2-5 zile până intră banii depuși prin transfer bancar sau care doresc să evite taxele percepute la utilizarea portofelelor electronice precum Skrill sau Neteller.

Apar într-adevăr probleme în ceea ce privește retragerile de la o agenție de jocuri de noroc. Multe dintre acestea nu te lasă să scoți banii pe Paysafecard, dar ele oferă alternativa transferului bancar. Și chiar dacă reușești să scoți banii pe Paysafecard, problema e cum îi scoți de acolo, pentru a-i avea fizic, în mână? Dar vom discuta despre asta mai jos.
 

4. AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE CARTELE PREPAY PAYSAFECARD ONLINE

Dacă ai citit cu atenție ce am discutat până acum, probabil deja ți-ai făcut o idee despre care ar fi avantajele utilizării acestei metode de plată, dar și care ar fi dezavantajele sale. Hai să vedem punctual care sunt plusurile și minusurile Paysafecard.

AVANTAJE Paysafecard

 • Există foarte multe puncte de vânzare, deci achiziționarea unei astfel de cartele nu ridică probleme.
 • Taxele percepute sunt de regulă foarte mici, mai ales dacă nu intervine schimbul valutar.
 • Nu ești obligat să depui întreaga sumă de pe cartelă. De exemplu, poți folosi o cartelă de 300RON pentru a efectua 4 depozite de 75RON fiecare, dacă dorești acest lucru.
 • Aceasta este o modalitate de plată foarte ușor de utilizat, mai ales dacă nu ai un card bancar și nu vrei să ai parte de dezavantajele oferite de un depozit prin transfer bancar sau prin Skrill / Neteller.
 • Atunci când depui, nu trebuie să mai expui datele cardului sau pe cele ale unei metode de plată.
 • Paysafecard este o opțiune apreciată de foarte mulți utilizatori datorită politicii de confidențialitate, asta pentru că nu trebuie furnizate date personale la utilizarea cartelelor. Totuși, este nevoie să completezi câteva date de acest fel când deschizi un cont.  În condițiile date, nici agențiile de jocuri de noroc nu îți mai pot cere tot felul de poze cu metoda de plată. 
 • În cazul depunerilor cu cardul trebuie să trimiți copii față / verso ale acestuia. 
 • Dacă depui cu Skrill / Neteller unii operatori cer screenshot-uri cu contul. 
 • Utilizând o cartelă Paysafecard, nu prea văd ce ar putea cere – maxim o poză cu ea sau cu contul MyPaysafecard, dar oricum nu cred că e asta vreo mare problemă. 

DEZAVANTAJE Paysafecard

 • Principala problemă este aceea că Paysafecard poate fi utilizată la multe agenții doar pentru depuneri, nu și pentru retrageri. Totuși, mai nou, au apărut și agenții de jocuri de noroc care te lasă să scoți banii pe contul MyPaysafecard. Pentru a face acest lucru, este destul de greu; cel mult poți să îi depui la o altă ageție. Dacă depui cu Paysafecard, poți oricând să soliciți retrageri prin transfer bancar.
 • La unii operatori online, depunerile efectuate cu un Paysafecard nu se califică pentru pachetul de bun venit care implică și o primă depunere. De exemplu, Betfair (vezi site-ul agenției) oferă acest prim bonus doar atunci când depui cu un card bancar.
 • Nu-i chiar un dezavantaj pentru că se întâmplă foarte rar, dar trebuie amintit. Atunci când cumperi un Paysafecard de la magazine cu PayPoint, ai grijă ca vânzătorul să nu îți "fure" codul.
 • Fiecare cartelă preplătită este valabilă timp de 30 de zile de la achiziționare, dar aceasta nu este neapărat o problemă pentru că probabil o cumperi pentru a o folosi atunci. În plus, poți transfera banii pe contul My Paysafecard, unde îi poți ține oricât timp dorești.

 

5. LA CE CASE DE PARIURI ONLINE PUTEM DEPUNE CU PAYSAFECARD

Majoritatea caselor de pariuri online licențiate oferă posibilitatea de a efectua un depozit prin intermediul acestei metodede plată, dar nu toate. În cele ce urmează poți vedea lista caselor de pariuri recomandate unde putem depune cu un Paysafecard (adică agențiile cele mai bune):

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 60RON bonus fără depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

5.1 Cum se depune prin Paysafecard la cazinouri online și la case de pariuri online?

Efectuarea unei depuneri prin această metodă de plată este o procedură foarte simplă, care se face în doar câțiva pași:

 • Cumpără o cartelă Paysafecard de la cea mai apropiată locație.
 • Transferă banii pe contul tău My Paysafecard (poți deschide unul complet gratuit, așa cum ți-am arătat mai sus).
 • Accesează contul tău de membru online, intră în secțiunea Depuneri și selectează Paysafecard ca metodă de plată.
 • Introdu suma pe care vrei să o virezi, după care vei fi redirecționat către site-ul Paysafecard unde trebuie să te loghezi.
 • După logare, va trebui să accepți tranzacția, iar banii vor fi transferați imediat în balanța contului tău virtual. 

5.2 Cum se retrage prin Paysafecard la agenții de jocuri de noroc online?

Există doar câteva rare excepții când poți face acest lucru. Dacă ești membrul unui operator care are disponibilă opțiunea, procesul este foarte simplu. Tot ce ai de făcut este să soliciți o retragere selectând Paysafecard ca metodă (poți face asta doar dacă ai depus tot prin Paysafecard). După ce banii intră pe contul Paysafecard, ai următoarele variante:

 • Varianta 1: Transferi suma la o altă agenție online, de unde mai departe poți face ce vrei cu ei (îi joci, îi retragi prin altă metodă de plată etc.)
 • Varianta 2: Îi retragi direct cu un card ”Mastercard Paysafecard”. Acesta este un card de debit conectat la contul tău My Paysafecard prin care poți scoate banii de pe cont, de la orice bancomat. Este practic la fel ca un card Skrill. Dar nu știu dacă un astfel de Paysafecard Mastercard poate fi comandat direct în România; personal, nu am încercat. Din păcate, nu poți retrage banii direct pe un alt card.
 • Varianta 3: Transferi banii pe un portofel digital Skrill, de unde poți scoate mai departe prin transfer bancar. Totuși, taxa de transfer Paysafecard - Skrill este de 7%, iar apoi mai e și taxa Skrill - transfer bancar. În total pierzi cam 10% din bani, poate și mai mult, în funcție de cât retragi!
 • Varianta 4: Conform informațiilor menționate mai jos de userul ”csboldi78”, se pare că merge să retragem direct de pe Paysafecard pe un cont bancar, în schimbul unei taxe de 30RON. Aceasta poartă numele de ”taxă de renunțare”.

Dacă totuși, cunoști și alte moduri prin care se pot scoate bani de pe contul Paysafecard, te invit să dai un reply mai jos.

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX