Paysafecard pentru pariuri sportive online – în acest articol vom vorbi despre Paysafecard, o metodă de plată foarte populară la nivel internațional și foarte des întâlnită pe site-urile de jocuri de noroc licențiate în România.
Ce este și cum se folosește?
1.1 Ce valori au cardurile preplătite și cât costă
1.2 Ce taxe sunt percepute?
1.3 Unde găsim de cumpărat cartelele preplătite?
Ce este My Paysafecard şi ce avantaje oferă un astfel de cont?
De ce aleg pariorii să folosească Paysafecard
Avantaje și dezavantaje
La ce case de pariuri online putem depune cu paysafecard
5.1 Cum se depune prin paysafecard la pariuri online?
5.2 Cum se retrage prin paysafecard la pariuri online?
Paysafecard este cea mai utilizată modalitate de plată online preplătită, ea fiind precum o cartelă reîncărcabilă pentru telefon. Cu ajutorul acesteia poți efectua plăţi pe internet simplu, sigur şi rapid. Pentru a putea folosi aceste cartele preplătite ai nevoie de un cont My Paysafecard. Acesta se deschide gratuit la adresa web Paysafecard). Apoi vei vedea că pe fiecare Paysafecard este trecut un cod de 16 cifre.
Codul respectiv trebuie introdus pe contul tău My Paysafecard, iar în acel moment fondurile respective sunt transferate automat pe cont. Această opțiune de introducere PIN este afișată în partea de sus a paginii principale a contului, deci este imposibil să nu o observi.
Apoi când vrei să depui bani la o agenție de pariuri, (de exemplu Betano, Unibet sau mai puțin cunoscutul Getsbet) tot ce ai de făcut este să selectezi această metodă de plată. Vei fi redirecționat către contul tău My Paysafecard pe care va trebui să te loghezi și să confirmi tranzacția. Și asta e tot! Banii intră pe contul de pariuri simplu și rapid, fără a avea nevoie de un card sau un cont bancar.
Poți achiziționa un Paysafecard începând de la doar 25 RON. Alte valori avute de cardurile preplătite ce pot fi găsite la noi sunt 50, 100 şi 300 RON. În mod normal utilizarea și achiziționarea unei astfel de cartele este gratuită – cât valorează atât primești. Totuși, în funcție de locul din care o cumperi, există posibilitatea să fie percepută o taxă de trranzacție. În cazul în care Paysafecard-ul nu este în lei românești (să zicem că e cumpărat din străinătate), iar contul tău este în lei, atunci se va opri și o taxă echivalentă schimbului valutar. Aceeași situație apare și când transferi bani de pe un cont My Paysafecard în lei pe un cont de pariuri în valută, sau invers.
Peste 500,000 de puncte de vânzare din întreaga lume oferă astfel de cartele. Și în România există suficiente locuri de unde poți achiziționa așa ceva, fiind foarte mulți parteneri importanți cu care această companie colaborează.
Cel mai important partener este PayPoint, și asta pentru că există peste 10,000 de Paypoint-uri la noi în țară. Acesta este un serviciu cunoscut mai mult pentru faptul că poți plăti facturi, dar te asigur că oferă și cartele preplătite. Unde găsm PayPoint-uri? De regulă în foarte multe magazine de cartier. Vei recunoaște un magazin care oferă astfel de servicii datorită logo-ului de la intrare reprezentat printr-un fond galben pe care este scris numele serviciului.
Țin minte că în urmă cu vreo 3-4 ani în majoritatea locațiilor unde exista un PayPoint vânzătorii nu știau cum să genereze un Paysafecard, așa că spuneau simplu că nu au. Îmi imaginez că între timp această problemă nu mai există și că toți comercianții au învățat să folosească acele aparate și pentru altceva în afară de plata facturilor de curent sau gaze.
Este important de precizat că poți achiziționa carduri preplătite și din orice sediu al Poștei Române sau din orice Penny Market, aceștia fiind unii dintre cei mai importanți parteneri. Un alt partener important este ZebraPay; acest furnizor are tonomate prin gări, mall-uri și magazine mari de la care poți achiziționa direct o cartelă. Alți partneri Paysafecard sunt ePay, PayZone, QIWI, Rompay, Un-Doi și Euronet.
Dar cel mai simplu mod de a vedea locațiile apropiate de tine care oferă astfel de cartele este acela de a intra pe site-ul Paysafecard în secțiunea Cumpărare – Căutare punct de vânzare (caută acum).
Așa cum am explica și mai sus, acesta este un cont personal pe care îl poți crea pe site-ul www.paysafecard.com și în care poți transfera banii de pe cartelele achiziționate. În urmă cu câțiva ani deschiderea unui astfel de cont nu era obiligatorie, pentru că puteai transfera bani direct de pe cartela prepay pe contul de pariuri. Acum nu mai cunosc agenții de pariuri pe internet care să ofere această posibilitate, la toate tranzacțiile făcându-se prin acel cont. Dar oricum deschiderea lui durează maxim câteva minute și nu ai nimic de plătit în plus, deci nu văd de ce te-ar încurca.
Contul MyPaysafecard chiar oferă câteva avantaje. Atunci când dorești să efectuezi o depunere mai mare de 300 RON poți efectua direct depozitul fără să fie nevoie să introduci separat fiecare cod (așa cum se întâmpla înainte). În plus trebuie precizat că un cod Paysafecard este valabil 30 de zile. Dacă deschizi un cont pe site şi depui banii de pe cartelă în el atunci banii respectivi n-au limită de valabilitate. De asemenea, transferând banii pe un cont ai garanția că nimeni nu mai poate utiliza respectia cartelă (cum ar fi un vânzător rău intenționat), și poți verifica oricând soldul contului. Și nu doar soldul îl poți verifica, ci și istoricul cu toate tranzacțiile făcute în trecut. Asta include atât depunerile efectuate prin aceste cartele, cat și plățile efectuate cu ele.
Aceasta este una dintre cele mai simple, sigure și rapide metode de a depune bani la o casă de pariuri online. Simplă pentru că nu ai nevoie decât de o conexiune la internet pentru a efectua o plată. Sigură deoarece atunci când achiziționezi o cartelă şi atunci când depui la pariuri n-ai nevoie de cont bancar sau card de credit. În fine, rapidă pentru că depunerea se face instant. Introduci PIN-ul paysafe card-ului pe pagina unde efectuezi depunerea la casa de pariuri şi în câteva secunde banii vor fi transferaţi în cont. Plus că oriunde ai locui, cu siguranță există în jurul tău un loc de unde poți achițiziona un Paysafecard.
Iar din aceste motive este de înțeles de ce foarte mulți pariori aleg să opteze pentru o astfel de metodă de plată. Mai ales că sunt destule persoane care încă nu au un card de credit / debit, care nu vor să aștepte 2-5 zile până intră banii depuși prin transfer bancar, sau care doresc să evite taxele percepute la utilizarea portofelelor electronice precum Skrill sau Neteller.
Apar într-adevăr probleme în ceea ce privește retragerile. Multe case de pariuri nu te lasă să scoți banii pe Paysafecard, dar ele oferă alternativa transferului bancar. Și chiar dacă reușești să scoți banii pe Paysafecard, problema e cum îi scoți de acolo ca să îi ai fizic în mână? Dar voi discuta despre asta mai jos.
Dacă ai citit cu atenție ce am discutat până acum, probabil deja ți-ai făcut o idee despre care ar fi avantajele utilizării acestei metode de plată, și care ar fi dezavantajele. Dar hai să vedem exact plusurile și minusurile.
Majoritatea caselor de pariuri online licențiate oferă posibilitatea de a efectua un depozit prin intermediul acestei metodede plată, dar nu toate. În cele ce urmează poți vedea lista caselor de pariuri recomandate unde putem depune cu un Paysafecard (adică agențiile cele mai bune):
Efectuarea unei depuneri prin această metodă de plată este o procedură foarte simplă care se face din câțiva pași:
Din ce știu doar această casă de pariuri online permite așa ceva (posibil să mai fie și altele pe care nu le cunosc).Tot ce ai de făcut este să soliciți o retragere selectând Paysafecard ca metodă (poți face asta doar dacă ai depus tot prin Paysafecard). După ce banii intră pe contul Paysafecard, ai următoarele variante:
Varianta 1 : Îi transferi la o altă casă de pariuri online, de unde mai departe poți face ce vrei cu ei (îi joci, îi retragi prin altă metodă de plată etc)
Varianta 2 : Îi retragi direct.cu un card ”Mastercard Paysafecard”. Acesta este un card de debit conectat la contul tău My Paysafecard prin care poți scoate bani de pe cont de la orice bancomat. Este practic la fel ca un card Skrill. Dar nu știu dacă un astfel de Mastercard Paysafecard poate fi comandat direct în România; eu unul nu am încercat. Din păcate nu poți retrage banii direct pe un alt card.
Varianta 3: Transferi banii pe un portofel Skrill, de unde poți scoate mai departe prin transfer bancar. Totuși taxa de transfer Paysafecard - Skrill este de 7%, iar apoi mai e și taxa Skrill - transfer bancar. În total pierzi cam 10% din bani, poate și mai mult în funcție de cât retragi!
Varianta 4: Conform informațiilor menționate mai jos de userul ”csboldi78”, se pare că merge să retragem direct de pe Paysafecard pe un cont bancar, însă în schimbul unei taxe de 30RON. Aceasta poartă numele de ”taxă de renunțare”.
Dacă totuși cunoști și alte moduri prin care se pot scoate bani de pe contul Paysafecard, te invit să dai un reply mai jos.
Te-ar mai putea interesa și:
6 Distribuiri
Discutii
Poti retrage banii prin transfer bancar dar te vor taxa cu 30 de lei la care ei iti scriu " taxa de renuntare" . Eu am presupus ca e taxã de renuntare in cazul in care ma razgandesc si nu mai vreau banii in cont. Dar PSC m-au taxat pentru transfer.
Poti retrage banii prin transfer bancar dar te vor taxa cu 30 de lei la care ei iti scriu " taxa de renuntare" . Eu am presupus ca e taxã de renuntare in cazul in care ma razgandesc si nu mai vreau banii in cont. Dar PSC m-au taxat pentru transfer.