1. Home »
  2. Metode plata »
  3. Google Pay România - Ce trebuie să știi despre această metodă de plată!

Google Pay România - Ce trebuie să știi despre această metodă de plată!

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-09 11:30:00

image Google Pay România - Ce trebuie să știi despre această metodă de plată!

Începutul anului 2021 a venit cu o veste bună, dar și cu destul de multă confuzie. A fost anunțată lansarea serviciului Google Pay și în România, însă, marea surprindere a fost că prin Magazin Play, aplicația nu putea fi descărcată.

Cum poți trece peste acest impediment pentru a folosi Google Pay? De ce să faci acest lucru? Toate întrebările își vor găsi răspunsul în următoarele câteva rânduri. 

Folosește acum Google Pay la casele de pariuri online și cazinourile licențiate din România!

Ce este Google Pay?

Cunoscut și ca G Pay, Google Pay este un portofel electronic ce poate să fie folosit pentru a fi efectuate diverse plăți online sau offline, dar și pentru a fi efectuate tranzacții financiare. În total, el poate fi folosit în peste 40 de țări din toată lumea, Europa având cele mai puține țări în care poate să fie utilizat acest portofel electronic.

Google Pay este folosit predominant pe dispozitive cu sistem de operare Android, deși în străinătate (ex.: SUA, India), există câteva țări-excepție, unde este folosit și pe device-uri IOS. Echivalentul său pentru utilizatorii device-urilor Apple este portofelul electroninc Apple Pay, care are, de asemenea, câteva specificații aparte.

În Septembrie 2015, a fost lansat portofelul electronic Android Pay, care 3 ani mai târziu, în 2018, avea să fie rebrand-uit în actualul G Play. Scopul principal al acestui serviciu este de a ușura plata contactless. Prin intermediul său, de exemplu, nu vei mai avea nevoie de cardurile bancare când vrei să plătești la magazin, ci vei putea face asta cu telefonul, tableta sau chiar cu ceasul smart.

În plus, serviciul a fost creat pentru a suporta o gamă vastă de informații, inclusiv cupoane, tichete la evenimente și cinematograf, bilete pentru îmbarcări, ID-uri pentru campusul universitar, carduri de loialitate, bilete pentru transportul în comun și multe altele. Majoritatea acestor “extra” servicii sunt disponibile în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Japonia, Rusia, Australia, dar și în multe alte țări.

Odată cu tranziția de la Android Pay la G Pay, a fost făcută o îmbunătățire și a API-ului metodei de plată. Datorită acestui upgrade, seviciul a putut să fie inclus pe website-uri, în diverse aplicații, dar nu numai. 

Cum poți să folosești Google Pay?

Una dintre cele mai mari probleme odată cu anunțarea Google Pay România a fost faptul că toți utilizatorii de pe teritoriul țării s-au confruntat cu incapacitatea de a descărca aplicația din Magazin Play. Această situație a fost repede clasată ca o problemă, iar remedierea sa este în lucru. Soluționarea sa povizorie, în momentul de față (Iulie 2021), este de activare a aplicației din setările dispozitivului.

Deși denumirile secțiunilor pot să difere puțin, în funcție de modelul dispozitivului tău, dar și de versiunea de soft pe care o are acesta, pașii sunt cam aceeași. După ce ai intrat în Setările telefonului, scroll-ează până mai jos, unde ai categoria Google / Google Services. Apasă pe ea și intră în secțiunea numită “Settings for Google Apps”, “Account services” sau în cea care rezumă acest tip de setări. 

După ce ai apăsat pe secțiune, selectează Google Pay și vei fi trimis către o fereastră unde va trebui să introduci datele cardului bancar pe care vrei să îl legi cu G Pay. Pentru efectuarea oricărei plăți wireless de pe un dispozitiv, este nevoie să fie activată funcția NFS. Dacă nu este, vei fi anunțat printr-un mesaj tip pop-up unde îți va fi menționat cum să îl activezi pe device-ul tău.

google-pay-romania-activare-pe-android-pas-1

google-pay-romania-activare-pe-android-pas-2

google-pay-romania-activare-pe-android-pas-3

google-pay-romania-activare-pe-android-pas-4

A folosi sau a nu folosi Google Pay? Aceasta este dilema!

Răspunsul la această întrebare variază în funcție de nevoile și preferințele fiecărei persoane în parte. Dacă vrei să ai mereu la tine un card bancar, fără a risca să îl pierzi sau strici, atunci acest servicu este de mare folos pentru că poți conecta la el aproape orice card, dacă instituția care l-a eliberat oferă acest serviciu.

Pe de altă parte, există persoane care au câteva rețineri, pentru că sunt de părere că odată ce îți pierzi telefonul, oricine va putea efectua plăți cu telefonul tău, cu cardurile legate de Google Pay. Cu toate acestea, dacă pierzi portofelul fizic sau telefonul, riști ca datele tale să fie în pericol și oricum trebuie să îți blochezi conturile bancare pentru a le proteja conținutul. Astfel, această problemă este puțin discutabilă, mai ales pentru că este nevoie să parcurgi câteva măsuri de protecție înainte să faci o plată cu Google Pay.

O altă parte bună a portofelului electronic G Pay este că îl poți avea la îndemână pe cam orice dispozitiv mobil, de la telefon și tabletă, până la ceas smart. De asemenea, este o modalitate simplă și rapidă de a efectua plăți sau tranzacții fără comisioane din partea serviciului. 

Răspunsul la întrebarea dacă “să folosești sau să nu folosești Google Pay” depinde numai de nevoile și preferințele tale. 

Folosește acum Google Pay la casele de pariuri online și cazinourile licențiate din România!

Te-ar putea interesa și:

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX