1. Home »
  2. Resurse »
  3. Ce se întâmplă dacă un meci se amână şi avem pariuri puse pe el?

Ce se întâmplă dacă un meci se amână şi avem pariuri puse pe el?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-08 08:00:00

image Ce se întâmplă dacă un meci se amână şi avem pariuri puse pe el?

Vezi ce se întâmplă dacă un meci se amână și ai pariuri puse pe el. Îți prezentăm diferite situații pentru a acoperi toate scenariile posibile, și îți oferim sfaturi pentru a nu fi ”păcălit” de agenția de pariuri.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

1. NU TOȚI OPERATORII AU ACELEAȘI REGULI

Un meci poate fi ori amânat, ori anulat de tot. În funcție de momentul în care se întâmplă acest lucru, meciurile pot fi împărțite în două categorii principale: meciuri amânate sau suspendate înainte de fluierul de start, și după fluierul de start. Mai jos îți voi arăta ce se întâmplă în ambele cazuri în funcție de situație, dar trebuie să înțelegi din start un lucru foarte important: deciziile țin în totalitate de regulamentul agenției la care joci. Asta înseamnă că același scenariu poate fi interpretat într-un mod de o casă de pariuri, și în alt mod de o altă agenție. Deși de multe ori deciziile vor fi cam aceleași la toți operatorii de pariuri, pot fi scenarii în care aceste decizii să difere de la cer la pământ.

Toate situațiile în funcție de care se ia o anumită decizie pot fi găsite în regulamentul intern al agenției (sau cel puțin așa ar fi normal), deci recomand să îl citești cu atenție înainte să faci gură că operatorul a luat o decizie defavorabilă ție. În acest sens v-am pregătit un articol intitulat ”Regulament de joc pentru pariuri la casele de pariuri online licențiate”. Aici poți găsi link-uri rapide către regulamentele fiecărui operator de la noi din țară, așa că nu mai poți invoca motive precum ”nu am găsit ce căutam”.

În cele ce urmează mă voi referi la situații ideale, adică cele de care țin cont majoritatea bookmakerilor, dar cum am zis, pot exista și excepții. Deci nu lua 100% de bun tot ce este scris aici.

 

2. MECIURI AMÂNATE / ANULATE ÎNAINTE SĂ ÎNCEAPĂ

Un astfel de scenariu este întâlnit cel mai des la tenis, unde de multe ori condițiile meteo duc la amânarea partidei. Oricum indiferent de sportul în care este amânată partida, decizia ar trebui să fie următoarea:

Dacă meciul începe în maxim 48 de ore din momentul în care a fost programat inițial, atunci pariul rămâne valid și se așteaptă până când acesta este decis. În cazul în care trec mai mult de 48 de ore, atunci pariul este declarat ”nul”. Asta înseamnă că dacă respectiva selecție a fost jucată ca pariu single, atunci miza va fi returnată. În cazul în care ai jucat pariul pe un bilet cu mai multe meciuri, atunci respectivul pariu primește cotă 1.00.
 

Atenție la momentul în care este anunțată ora de redisputare

Sunt case de pariuri online care au vehiculată și o condiție suplimentară (dar nu toate) – ora de redisputare trebuie anunțată în maxim 3 ore din momentul orei inițiale, altfel se acordă automat cotă  1.00. Asta înseamnă că dacă un meci are loc la ora 18:00, atunci până la ora 21:00 trebuie anunțată noua oră, iar aceasta trebuie să se încadreze în intervalul inițial de 48 de ore.  O astfel de regulă poate fi găsită în regulamentul intern al operatorului, acolo unde este cazul.

 

3. MECIURI AMÂNATE / ANULATE LA PARIURI DUPĂ CE ÎNCEP

Situația este cam aceeași ca mai sus; dacă meciul se reia în maxim 48 de ore, atunci pariul rămâne în picioare. În caz contrar se acordă cotă de 1.00. Regula cu 3 ore pentru reprogramarea partidei poate rămâne și ea în picioare. Totuși în cazul meciurilor amânate / anulate după ce încep, am de făcut câteva mențiuni importante.
 

Ce se întâmplă dacă pariul este deja decis?

Presupunem că ai plasat pe un meci de fotbal un pariu de tipul ”under / over 2.5”, iar în minutul 60 , la scorul de 3:1, partida este amânată. În acest moment, indiferent de ce ai pariat, pariul tău va fi considerat decis. Dacă ai pariat pe sub 2.5 goluri, atunci pariul este pierzător. Dacă ai pariat pe over 2.5 goluri, atunci pariul este câștigător. Pentu că indiferent ce s-ar întâmpla în ultimele 30 de minute de joc, rezultatul pariului nu are cum să se mai schimbe.

În mod normal, dacă scorul este 0:0 și meciul este întrerupt în minutul 85, atunci orice pariu over / under nu ar trebui considerat decis, pentru că teoretic și over-ul încă poate ieși (chiar dacă șansele sunt foarte mici). Doar pariurile decise matematic sunt declarate câștigătoare / pierzătoare.

Unele agenții mai neserioase ar putea ca în cazul în care pariul este necâștigător să îl valideze ca atare, iar în cazul în care pariul iese să acorde cotă 1.00, deși este evident că o astfel de decizie este mai mult decât abuzivă. Mi-ar place să cred că nici unul din operatorii licențiați la noi nu recurge la o astfel de practică, dar nu știu exact cum este la fiecare în parte. Totuși dacă pariezi la una din agențiile de pariuri recomandate de PariuriX.com, atunci nu ar trebui să ai parte de surprize de genul.


Ce se întâmplă dacă un meci este decis la masa verde?

Presupunem că suporterii intră pe teren și întrerup un meci de fotbal înainte ca pariul tău pe respectivul joc să fie decis. Chiar dacă una din echipe câștigă la masa verde, pariul va primi cotă 1.00 pentru că rezultatul nu a fost decis pe teren.

Tot cotă 1.00 ar trebui acordată și în condițiile în care un meci de fotbal este întrerupt pentru că una din echipe a avut 4 jucători eliminați, caz în care respectiva echipă pierde cu 0:3. Şi în această situaţie ar putea exista însă mici excepţii, aşa că te ''trimit'' din nou spre citirea regulamentului agenţiei de pariuri în cauză.

Dacă ai dat de vreo situație care nu este acoperită de acest articol, atunci poți da un reply mai jos și vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

 

Cum sunt validate pariurile pe tenis în meciurile în care un jucător s-a retras?

Operatorii licențiați se împart în două mari categorii când vine vorba de pariurile pe câștigător meci unde un tenismen s-a retras. Unibet.ro, 888Sports.com, Admiral.ro și Betfair.ro vor da cotă 1.00 dacă abandonul are loc înainte de terminarea primului set. Dacă abandonul are loc ulterior, atunci va fi considerat câștigător tenismenul care accede în faza următoare a competiției, iar pierzător cel care a abandonat. La Betano.ro, Netbet.ro, Sportingbet.ro și Winmasters.ro pariul este dat nul indiferent de momentul în care a avut loc abandonul. Dacă de exemplu la scorul de 6:0, 5:0 unul din jucători s-a retras (nu contează care), atunci pariul tău primește cotă 1.00 (indiferent pe care din cei doi jucători ai pariat).Pentru mai multe detalii, dar și pentru scenarii care se aplică la alte pariuri accesează articolul: ”Cum sunt validate pariurile pe tenis în meciurile în care un jucător se retrage?

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX