1. Home »
 2. Resurse »
 3. Cum să eviți limitările la casele de pariuri online?

Cum să eviți limitările la casele de pariuri online?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 04:00:00

image Cum să eviți limitările la casele de pariuri online?

Limitările la casele de pariuri online – aceasta este o problemă cu care se confruntă foarte mulți pariori. O mare parte dintre cei limitați dau vina pe faptul că erau profitabili, în timp ce restul sunt și mai revoltați pentru că li s-au impus limite deși nu au făcut profit și nici măcar nu au apucat să parieze cine știe ce la respectivul operator. Realitatea este că în multe cazuri pariorii nu spun chiar întreaga poveste, iar în alte cazuri ei au comis anumite greșeli fără ca măcar să își dea seama.

În final, cele mai multe limitări nu sunt cauzate de faptul că ești profitabil, ci pentru că ești genul de parior ”periculos” care încalcă reguli, care încearcă să obțină profit prin metode nu tocmai morale, sau care cel puțin dă dovada de un comportament ”dubios”. În cele ce urmează îți voi arăta ce trebuie să faci, și ce trebuie să nu faci pentru a nu fi limitat.

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum! 

 1. Renunță la arbitrage

Am prezentat de-a lungul timpului nenumărate articole despre arbitrage. Deși este singura metodă care garantează profit sigur la pariuri, ea nu este permisă. Mulți pornesc de la ideea că agențiile nu au cum să depisteze clienții care plasează ”sure bets”, dar de fapt au. Ele au software-uri care, exact ca și cele folosite de tine, găsesc meciurile pe care se poate face arbitrage (se spune că sunt luate în considerare doar meciurile unde profitul depășește valoarea de 3%, dar nu există dovezi în acest sens). Când pariezi în mod repetat pe astfel de meciuri, și pui sume care respectă tiparul unui ”pariu sigur”, atunci ești luat la ochi. Plus că din ce știu, mulți din operatorii de top la nivel mondial distribuie de la unul la altul diferite informații prin iovation.com, o companie de prevenire a fraudei. Deci oarecum știu ce pariezi prin alte părți.
 

 1. Pariază sume rotunde

Chiar dacă nu faci arbitrage, asta nu înseamnă că nu poți fi bănuit de această practică. Acest lucru se întâmplă cel mai des atunci când pariezi sume random cu multe zecimale. Și eu când am de exemplu 217,33RON pe cont, mai pun câte un pariu de 17,33RON ca să rămân cu sumă rotundă. Dar dacă ai 500RON și deodată ai pariat 28,73RON că așa ți-a tunat ție, ești luat la ochi. Dacă mai nimerești din greșeală și vreun meci pe care la momentul acela chiar se poate face arbitrage, ai ”pus-o”. Nu de alta, dar majoritatea care pun ”sure bets” ajung să parieze sume cu multe zecimale pentru că așa dă bine la calcule, iar atunci este ușor pentru un operator să facă astfel de confuzii.
 

 1. Nu profita de pe urma greșelilor făcute de agenție

Am văzut nenumărate cazuri când o agenție greșea cotele, și în loc de 1,85 oferea cotă de 185. Pariorul, deși știa că este o greșeală, miza cât îl țineau buzunarele, dar desigur eventual pariul era anulat. Atunci tot pariorul era cel revoltat că ”agenția trebuie să își asume greșeala”. Așa o fi, dar și tu ca parior ai greșit că ai încercat să profiți de pe urma unei erori, că nu trebuie să fii vreun Eistein ca să îți dai seama că acea cotă era anormal de mare. Iar în final ești singurul care va suporta consecințele, pentru că agenția te va nota ca fiind unul dintre acei pariori periculoși, iar astfel toate pariurile tale vor începe să fie analizate mai atent decât înainte.
 

 1. Nu încerca să păcălești agenția

În aceeași ordine de idei ca la punctul de mai sus, nu încerca să păcălești agenția. Cum ai putea face asta? De exemplu te duci pe stradion la un meci, stai cu telefonul în mână, și imediat ce se dă un gol plasezi un pariu înainte ca opțiunea să fie blocată. Poate că îți merge o dată, de două ori, dar eventual agenția va ști ce ai făcut și vei fi marcat ca fiind un parior periculos. CLICK AICI pentru a afla mai multe.
 

 1. Nu exagera când vine vorba de bonusuri

Staff-ul casei de pariuri va fi cu ochii pe tine dacă ești genul de parior care doar profită de pe urma promoțiilor și atât. Dacă te-ai înregistrat, ai luat bonusul de bun venit, și imediat ce l-ai deblocat te oprești din pariat, ești luat în evidență. Dacă îți amintești să pariezi doar atunci când este oferită o nouă promoție, ești luat în evidență și mai mult, iar la primul pariu suspect plasat, vei fi limitat pentru că deja ești considerat ca fiind un client periculos. 

Vezi ce bonusuri pentru prima depunere oferă agențiile licențiate: https://pariurix.com/agentii/top-bonus.
 

 1. Nu retrage sume mari deodată

Recomand ca prima retragere să nu fie niciodată foarte consistentă, și să nu scoți chiar toți banii de pe cont, pentru că implicit ți se vor cere toate actele posibile și imposibile. Chiar și de la a doua retragere încolo, evită să scoți sume foarte mari dintr-o singură lovitură. Mai bine retragi mai puțin și mai des. De asemenea recomand să nu scoți toți banii imediat ce ai câștigat un pariu important.
 

 1. Încearcă să ai un IP fix

Ce vină ai tu că IP-ul tău este rutabil? Ai dreptate, însă trebuie să accepți faptul că acest lucru te-ar putea costa chiar dacă nu ai nici o vină. Dacă pe aceeași clasă de IP se află un alt parior care a aplicat pentru bonusuri de bun venit, sau care a încălcat anumite reguli impuse de agențiile de pariuri, atunci implicit vei fi tratat exact ca el chiar dacă tu nu ai făcut nimic greșit. Pentru că agențiile nu își asumă nici un risc și pot porni de la ideea că este vorba de același parior care și-a deschis un alt cont. Astfel de situații nu au loc prea des, dar am mai văzut cazuri de acest gen. Dacă nu vrei să suferi din cauza altora, atunci poate ar trebui să optezi pentru un provider de internet care îți oferă un IP fix.
 

 1. Evită pariurile dubioase

Dacă azi pariezi 20RON pe Real Madrid vs Barcelona, iar mâine vrei să pui 200RON pe un meci de prin Botswana, să nu te miri de ce are agenția ceva cu tine. În aceeași ordine de idei, dacă începi să pariezi sume mari de bani pe vreo partidă din liga a doua sau a treia din România, unde întâmplător una din echipe mai și este din același oraș cu tine, din nou să nu te întrebi de ce ești limitat imediat.
 

 1. Sumele pariate să fie în funcție de importanța evenimentului

Ideea este asemănătoare cu cea de mai sus. Nu cred că este nimeni limitat că pariază 1,000RON pe o victorie a ”galacticilor” lui Zidane, dar când cei 1,000RON se duc pe CSM Şcolar Reşiţa, cu siguranță lucrurile se schimbă. Dacă intenționezi să joci sume mari de bani pe evenimente de mâna a treia, atunci este mai bine să împarți suma în mai multe părți și să pui pariul la mai multe case de pariuri online diferite.
 

 1. Joacă cât mai diversificat

Dacă ai un stil diversificat de a juca (mize variate, atât bilete single cât și multiple, diferite cote și opțiuni de pariere, atât pariuri pre-meci cât și live etc), atunci ești considerat doar un parior obșnuit și cu un tipar normal de pariere, deci operatorul nu îți va acorda prea multă atenție. Pe de altă parte pariorii care joacă într-un singur mod sunt limitați destul de rapid din cauza lipsei acestei diversități.
 

 1. Fetele care pariază sunt examinate mai atent ca băieții

Deși sună cam discriminatoriu, modul de pariere al unei fete este analizat mult mai atent decât cel al unui băiat. Nu au agențiile ceva cu fetele, problema de fapt este alta. În realitate sunt foarte puține fete care pariază, iar atunci când o domnișoară sau o doamnă își deschide un cont, agenția pornește de la ideea că poate fi vorba de vreun parior limitat, banat sau dornic de a lua din nou bonusul de bun venit, parior care și-a deschis un cont  fantomă utilizând datele mamei, a unei surori, a prietenei sau a soției.

Adevărul că și tu dacă ai fi trader, atunci când vezi o doamnă de 60 de ani că și-a deschis cont de pariuri și mizează intens pe tenis live, te face să îți pui anumite întrebări și să fii cel puțin precaut. De aceea am auzit de destule situații când domnișoare sau doamne au întâmpinat tot felul de probleme stupide pe la agențiile de pariuri, de la bonusuri refuzate și până la conturi limitate după primul pariu. Din păcate într-o astfel de situație nu prea ai ce face decât să demonstrezi că ești adevăratul proprietar al contului.
 

 1. Nu încălca regulile de mai sus la o anumită agenție, că ai putea fi penalizat și de alta

Am auzit mulți pariori spunând că nici nu și-au deschis bine un cont de pariuri la o agenție, că după primul pariu au fost limitați aparent fără nici un motiv. Mai sus am vorbit despre iovation.com, o companie de prevenire a fraudei care strânge date de la mai multe case de pariuri. Dacă tu ai încălcat regulile unei anumite agenții, atunci vei fi marcat ca fiind un parior problemă, iar informația respectivă poate ajunge și la alte case de pariuri. Chiar dacă te înregistrezi la o agenție la care nu te-ai mai jucat vreodată, tu apari deja în sistem ca fiind periculos, iar de aceea ești limitat din start.
 

 1. Alege casa de pariuri unde să joci în funcție de sumele pariate

Cum ziceam la începutul articolului, mulți pariori se plâng că sunt limitați rapid atunci când câștigă. Da, acest lucru chiar se întâmplă uneori! Acum dacă îți deschizi un cont la o agenție de care nu a auzit nici naiba și câștigi 5,000RON din prima zi, îți cam meriți și soarta. Bine, acum nu ne mai putem juca decât la agenții licențiate, dar și acestea: unele au limite de toleranță mult mai mari decât altele.

Dacă știi că pariezi sume mari, și implicit ai șanse să câștigi sume și mai mari, atunci măcar joacă-te la case de pariuri online cu renume. Cu cât agenția este mai cunoscută și are mai mulți clienți, cu atât te va limita mai greu. Sau la fel de bine ai putea să pariezi pe platforma de betting exchange a celor de la Betfair, pentru că aici nu mai interesează pe nimeni cât câștigi tu, pentru că iei bani de pe urma altor pariori și nu după urma agenției.


Concluzii finale - cum să eviți limitările la pariuri

Nu neg că sunt situații în care agențiile de pariuri limitează pariorii profitabili, dar eu unul cred că în 90% din cazuri este vorba de fapt de cu totul alte motive. Mulți nu vor recunoaște vreodată că chiar au încălcat o parte din regulile scrise mai sus, iar asta este o problemă, pentru că bagă în confuzie și alți pariori atunci când se plâng de ”cât de rele sunt agențiile”. Dacă ai citit acest articol și te-ai simțit cu musca pe căciulă la anumite puncte, atunci ar trebui să o lași mai ușor când vine vorba de criticarea caselor de pariuri, pentru că problema nu este integral doar la ele.

Pariem online de 20 de ani, cum aratã agenția favoritã? Descoperã acum!
 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX